fbpx

Namesto, da bi se RTV Slovenija distancirala od besed Jadranke Juras, je poiskala še ostale radikalce, ki razglašajo pripadnike Slovenske vojske za morilce!

Jadranka Juras v oddaji Zadnja beseda na RTV. (Foto: RTV Slovenija)

RTV Slovenija bi lahko storila več stvari, ko je Jadranka Juras v njihovi oddaji izjavila, da “slovenski vojaki hodijo pobijat lokalno prebivalstvo v tujino”. Lahko bi se distancirala od njenih izjav, lahko bi neposredno priznala, da ji je njena izjava všeč. Kaj je zares storila? Zbrala je 22 od njih razglašenih intelektualcev na poziv, ki so se podpisali pod javno pismo podpore Jadranki Juras, v njem pa je še dodatno užalili sindikat vojske, da želi preko tožb Jurasove vojakom priskrbeti miljon evrov!

Potem ko je Jadranka Juras užalila slovenske vojake, slovensko vojsko in organizacijo, ki ji slovenska vojska kot vojska pripada, se slovenska državna televizija od njenih izjav ni distancirala. Še več. Organizirala je in promovirala pismo podpore Jadranki Juras, pod katerega se je podpisalo 22 samozvanih in od nacionalke poimenovanih intelektualcev na vpoklic.

Med 22 modreci, ki to niso, je precej cvetk, ki imajo za seboj tradicijo protislovenskega, prevrarniškega delovanja. Od pisatelja intersekcionalističnih, jugonacionalističnih romanov, Gorana Vojnovića, filozofa, akademika, ki se ima za antifa čuvaja, Borisa Vezjaka, pa vse do, po našem največje cvetke, v negativnem pomenu besede seveda, Spomenke Hribar, rojene Diklić.

Hribarjeva, ki so zaradi nam nejasnih razlogov mnogi veliko predolgo imenovali “osamosvojiteljico”, jo celo primerjali s predsednikom vlade, Janezom Janšo, in njegovimi zaslugami za osamosvojitev, jo postavljali ob bok velikana kot je Jože Pučnik, je pred dnevi na proslavi v predsedniški palači pokazala svojo pravo barvo, ko je pozvala, naj Slovenija podeli državljanstvo agresorju, generalu JLA, Milanu Aksentijeviću.

Taista, očitno bodisi brezumna pacifistka bodisi srbska nacionalistka v preobleki osamosvojiteljice, se zdaj podpisuje pod pismo, v katerem se postavlja na stran tistih, ki slovenske vojske ne želijo primerno opremljene in ki slovenske vojske ne želijo pod okriljem NATA. Predstavljajte si, da bi ta izdajalka v devetdesetih imela več glasu. Vojske ne bi imeli, NATO pa nam ne bi nudil zaledja. JLA pod vodstvom srbske komunistične partije in slovenske pete kolone bi nas povozila.

Državno pomeni levičarsko

In slovenska državna televizija na svojem primeru ilustrira, kaj pomeni državno, kaj pomeni družbeno, kaj pomeni javno, ko o tem govorijo levičarji. To pomeni “v rokah komunistov in ostale pete kolone”, ljudstvo, ljudje, narod in podobni izrazi, ki varljivo koketirajo z domoljubjem – pa so termini, preko katerih se zlorablja Slovence.

Aleš Ernecl