fbpx

Namesto za Pahorja služba posebnega odposlanca kar za Danila Türka?

Bivši predsednik z Vladimirom Putinom (Foto: Stanko Gruden/STA)

Po tem, ko je Borut Pahor posle predsednika države predal Nataši Pirc Musar, ki danes obiskuje partizanske grobove, in tako ostal brez prave zaposlitve, naj bi delovno mesto, ki je bilo namenjeno njemu, dobil kar propadli politik Danilo Türk.

Po prenehanju Pahorjevega mandata se je govorilo o možnosti, da bi vlada izkoristila njegove bogate zunanjepolitične izkušnje in Boruta Pahorja imenovala za posebnega odposlanca za slovensko kandidaturo za nestalno članico Varnostnega sveta Organizacije združenih narodov (VS OZN). Izkazalo pa se je, da je to zares ostalo samo pri predlogu. Tanja Fajon posebnega odposlanca niti ne bi predlagala. Naj bi pa službo namesto Pahorja dobil povsem neprilubljen propadli politik Danilo Türk.

Če Sloveniji letos poleti na glasovanju skupščine OZN ne bo uspelo postati nestalna članica varnostnega sveta. Ker pri zmagi bo tako ali tako vse super, največji delež zmage pa si bo zagotovo pripisal Robert Golob. Za zdaj tudi kaže, da bo večjo vlogo pri diplomatskem lobiranju dobil namesto Pahorja Danilo Türk (Kučanov izbor, kakopak, ker ga želijo po precejšnjem fiasku na predsedniški funkciji rehabilitirati). Hkrati se tudi nakazuje, da bo morebitni slovenski poraz priročno pripisan Tanji Fajon, saj je v tej verigi politično vsekakor najšibkejši člen, piše Požar report.

Zamenjava Pahorja s Türkom je namreč neumnost, ki si jo lahko izmisli le Kučan. Večno levo “kimalko” Tanjo pa zadeva ne vznemirja preveč, samo da je pri koritu?

e-Maribor