Napad na demokratične vrednote: Poslanec naslednice komunistov povzročil politični škandal in v stilu svojih prednikov stranko SDS obtožil sodelovanja z nacisti in fašisti! V SDS zahtevajo opravičilo!

Totalitarni evropski poslanec Milan Brglez. (Foto: STA)

Poslanec stranke SD, naslednice Komunistične partije, Milan Brglez je v svoji razpravi obtožil SDS, da so simpatizerji in odkriti podporniki nacističnih in fašističnih skupin, ki se pojavljajo v današnjem času. “Ostro obsojamo njegove besede in zahtevamo opravičilo!” so zapisali v največji parlamentarni stranki, njen predsednik Janez Janša pa je na Twitterju zapisal, da gre za neposreden napad na vrednote EU in evropske Slovenije. 

Nekdanji predsednik Državnega zbora in član stranke naslednice komunistov Milan Brglez je na današnji seji državnega zbora pri ponovni obravnavi Deklaracije o evropski zavesti in totalitarizmu dejal, da “so priča vznikanju političnih opcij, ki opravičujejo in celo poveličujejo dejanja nekdanjih nacističnih in fašističnih voditeljev. Enako neverjetno se zdi, da SDS z njimi odkrito ter s ponosom simpatizira, jih podpira in z njimi sodeluje.”

Levica deklaracije, ki obsoja vse totalitarizme ni podprla – razpravo so izkoristili za napad na predlagatelje
Stranka SDS se je ostro odzvala na Brglezove besede in zahteva njegovo opravičilo. Predsednik poslanske skupine SDS Danijel Krivec je poudaril, da so z današnjo razpravo želeli, da vsi podpremo civilizacijske norme, ki so v Resoluciji o evropski zavesti in totalitarizmu zapisane. “Koalicija teh norm očitno ne podpira in nas obtožuje radikalnosti. Zahtevam opravičilo Milana Brgleza za izrečene besede.”

Krivec je še poudaril, da se v njihovi poslanski skupini niti z eno besedo niso opredeljevali do nobenega primera iz polpretekle zgodovine, z razpravo pa je koalicija izkoristila za napad, čeprav so izpostavili zgolj to, kar v Resoluciji o evropski zavesti in totalitarizmu piše.

 

Evropski parlament ob upoštevanju različnih deklaracij in resolucij potrjuje:

A: Ker se zgodovinarji strinjajo, da zgodovinskih dejstev ni mogoče razlagati povsem objektivno in ker ne obstajajo objektivna zgodovinska poročila. Ker poklicni zgodovinarji ne glede na to uporabljajo znanstvena orodja za proučevanje v preteklosti in poslušajo biti čim bolj nepristranski.
B: Ker nobeden politični organ ali politična stranka nima izključne pravice do razlage zgodovine in ker ti organi in stranke ne morejo trditi, da so objektivni.
C: Ker se uradnih političnih razlag zgodovinskih dejstev ne bi smelo vsiljevati z večinskimi odločitvami v parlamentih, ker parlament ne more sprejemati zakonodaje za preteklost.
D: Ker je osrednji cilj procesa evropskega združevanja zagotoviti, da se spoštujejo temeljne pravice in načela pravne države in ker so bili s členoma 6., in 7. pogodbe o Evropski uniji zagotovljeni primerni mehanizmi za uresničitev tega cilja.
E: Ker lahko napačne razlage zgodovine spodbujajo politike izključevanja in tako napeljujejo k sovraštvu in rasizmu.
F: Ker je treba ohraniti spomin na tragično preteklost Evrope. Da se počastijo žrtve, obsodijo storilci in položijo temelji za spravo, ki bo temeljila na resnici in spominu.
G: Ker je bilo v totalitarnih in avtoritarnih režimih 20. stoletja v Evropi pregnanih, zaprtih, mučenih in ubitih na milijone žrtev. Ker je vseeno treba priznati holokavst za edinstven primer v zgodovini.
H: Ker je bil nacizem glavna zgodovinska izkušnja Zahodne Evrope in ker so v srednje in vzhodno evropskih državah izkusili tako komunizem kot nacizem. Ker je treba spodbujati razumevanje za dvojno diktatorsko zapuščino teh držav.
I: Ker je bilo evropsko združevanje sprva odgovor na trpljenje, ki sta ga povzročili dve svetovni vojni in nacistična tiranija, ki je pripeljala do holokavsta in širjenja totalitarnih in nedemokratičnih komunističnih režimov v srednji in vzhodni Evropi. Bilo pa je tudi način preseganja globokih delitev in sovražnosti v Evropi s sodelovanjem, združevanjem, končanjem vojne in zagotavljanje demokracije v Evropi.
J: Ker je bil proces evropskega združevanja uspešen in je naposled pripeljal do Evropske unije, ki združuje države srednje in vzhodne Evrope, ki so živele pod komunističnimi režimi od konca druge svetovne vojne do zgodnjih 90. let in ker je pri tem pristop Grčije, Španije in Portugalske, ki so trpele pod dolgotrajnimi fašističnimi režimi pomagal utrditi demokracijo v južnem delu Evrope.
K: Ker Evropa ne bo združena, če ne bo sposobna oblikovati enotnega pogleda na svojo zgodovino. Če ne bo priznala nacizma, stalinizma ter fašističnih in komunističnih režimov kot skupne zapuščine in če ne bo izvedla poštenih in poglobljenih razprav o njihovih zločinih v prejšnjem stoletju.
L: Ker leta 2009 ponovno združena Evropa praznuje 20. obletnico razpada) komunistične diktature v srednji in vzhodni Evropi in padca berlinskega zidu, kar bi morala biti priložnost za krepitev zavesti o preteklosti in priznanje vloge demokratičnih pobud državljanov kot tudi spodbuda za krepitev občutka skupnosti in združenosti.
M: Ker je pomembno tudi, da pomnimo tiste, ki so dejavno nasprotovali totalitarni vladavini, in ki bi morali zaradi svoje požrtvovalnosti, zvestobe idealom, časti in poguma imeti mesto v zavesti Evropejcev kot junaki totalitarne dobe.
N: Ker je z vidika žrtev vseeno kateri režim jih je iz kakršnegakoli razloga prikrajšal za svobodo, jih mučil in ubijal.

Zato resolucija Evropskega parlamenta:

1. Izraža spoštovanje do vseh žrtev totalitarnih in nedemokratičnih režimov v Evropi in se poklanja vsem, ki so se borili proti tiraniji in zatiranju.
2. Resolucija obnavlja svojo zavezanost miroljubni in uspešni Evropi, ki temelji na vrednotah kot so spoštovanje človekovega dostojanstva, svoboda, demokracija, enakost, načela pravne države in spoštovanje človekovih pravic.
3. Poudarja pomen ohranjanja spomina na preteklost, saj brez resnice in spomina ni sprave. Ponovno potrjuje svoje enotno stališče proti vsem oblikam totalitarne vladavine ne glede na ideološko ozadje.
4. Evropski parlament in resolucija opozarja, da so se zadnji zločini proti človečnosti in dejanja genocida v Evropi dogajali še julija 1995, ter da je za boj proti nedemokratičnim, ksenofobičnim, avtoritarnim in totalitarnim idejam in težnjam potrebna stalna budnost.
5. Poudarjam, da je treba za okrepitev evropske zavesti o zločinih, ki so jih zagrešili totalitarni in nedemokratični režimi, podpirati dokumentiranje in pričevanja o nemirne evropski preteklosti, saj brez spomina ne more biti sprave.
6. Obžaluje, da se dvajset let po razpadu komunističnih diktatur v srednji in vzhodni Evropi v nekaterih državah članicah še vedno neupravičeno omejuje dostop do dokumentov, ki so pomembni za posameznike ali potrebni za znanstvene raziskave. Poziva vse države članice, naj si resnično prizadevajo za odprtje arhivov, tudi arhivov nekdanjih notranjih varnostnih služb, tajne policije in obveščevalnih služb, čeprav je treba zagotoviti, da se to ne bo izrabljalo za politične namene.
7. Odločno in jasno obsoja vse zločine proti človeštvu in množine kršitve človekovih pravic, ki so jih zagrešili vsi totalitarni in avtoritarni režimi. Žrtvam teh zločinov in njihovim družinskim članom pa izraža sočutje, razumevanje in priznanje za njihovo trpljenje.
8. Izjavlja, da je evropsko združevanje kot model miru in sprave, svobodna izbira narodov Evrope. Da se zavežejo skupni prihodnosti, in da je Evropska unija posebej odgovorna za spodbujanje in varovanje demokracije, spoštovanje človekovih pravic in načel pravne države, ne le v Evropski uniji, ampak tudi zunaj nje.
9. Poziva komisijo in države članice, naj si še naprej prizadevajo za krepitev pouka evropske zgodovine ter poudarijo zgodovinski dosežek Evropskega združevanja in ostro nasprotje med tragično preteklostjo ter miroljubnim in demokratičnim družbenim redom današnje Evropske unije.
10. Je prepričan, da bi ustrezno ohranjanje zgodovinskega spomina obsežno prevrednotenje evropske zgodovine in vse evropsko priznanje vseh zgodovinskih vidikov sodobne Evrope okrepilo evropsko združevanje.
11. Glede tega evropski parlament poziva svet in komisijo, naj podpreta in zagovarjata dejavnosti nevladnih organizacij kot je organizacija memorial v Ruski federaciji, ki se aktivno ukvarjajo z raziskovanjem in zbiranjem dokumentov povezanih z zločini iz stalinističnega obdobja.
12. Ponovno izraža svojo dosledno podporo okrepljenemu mednarodnemu pravosodju.
13. Poziva k vzpostavitvi platforme evropskega spomina in vesti, ki bi zagotovila podporo pri povezovanju in sodelovanju med nacionalnimi raziskovalnimi inštituti specializiranimi za totalitarno zgodovino in k ustanovitvi vseevropskega dokumentacijskega spominskega centra za žrtve vseh totalitarnih režimov.
14. Poziva h krepitvi obstoječih zadevnih finančnih instrumentov, da bi podprli strokovne zgodovinske raziskave, povezane z zgoraj opisanimi vprašanji.
15. Poziva k razglasitvi 23. avgusta za vseevropskih dan spomina na žrtve vseh totalitarnih in avtoritarnih režimov, da bomo lahko dostojanstveno in nepristransko počastili njihov spomin.
16. Je prepričan, da je končni cilj razkrita in ocene zločinov, ki so jih zagrešili komunistični totalitarni režimi sprava, ki jo je mogoče doseči s priznanjem odgovornosti, s prošnjo za odpuščanje in spodbujanjem moralne prenove.
17. Naroči svojemu predsedniku naj to resolucijo posreduje svetu, komisiji, parlamentom držav članic, vladam in parlamentom držav kandidatk, vladam in parlamentom držav pridruženih Evropski uniji ter vladam in parlamentom držav članic Sveta Evrope.

Proti sprejetju teh skupnih evropskih vrednot so glasovali: Socialni demokrati, Stranka modernega centra, Lista Marjana Šarca, Levica in Stranka Alenke Bratušek. Poslanka in predlagateljica predloga deklaracije Eva Irgl je ob tem sramotnem aktu leve koalicije izpostavila, “da ji je hudo, da že 10 let v slovenskem prostoru obstajajo in ostajajo in vladajo stranke, ki preko resolucije in tudi sicer ne zmorejo obsoditi totalitarnih režimov. Hitlerjevega nacizma, Mussolinijevega fašizma, komunizma Stalina, Ceaușescuja, Honeckerja in drugih. Še zlasti, ker je slovenski narod doživel in trpel pod vsemi tremi totalitarizmi.”

H. M.

 • Olga101

  Govori Brglez o sebi?
  Tovariš Brglez je s svojimi stališči, ki zagovarjajo zločinski komunistični režim in genocid nad Slovenci, komunist, torej enak nacistom in fašistom! Obsodbo vseh treh totalitarizmov je sprejel tudi evropski parlament! Komunizem=nacizem=fašizem! Jaz dodajam še islamizem!

  • pupa

   Samo rdeči FAŠISTI vedo kako se izvaja pravi FAŠIZEM, zato ga imajo polna usta.

  • učko

   Brgla si ga drgla ni noben tovariš nikomur, en navaden ritopekar !

 • Peter

  Piškotek bo, tov Brglez.

 • RATATA

  brglezbika: Leta 1992 je diplomiral iz politologije smer mednarodni odnosi, 1996 je opravil magisterij iz mednarodnopravnih znanosti in 2006 doktoriral na področju mednarodnih odnosov na FDV.
  Zaposlen je bil kot visokošolski učitelj (docent) na Katedri za mednarodne odnose na Fakulteti za družbene vede, v letih 2006-2014 je bil tudi predstojnik katedre.
  Večkrat je bil izvoljen v senat Fakultete za družbene vede. 2006-08 je bil predsednik Slovenskega politološkega društva ter član številnih komisij na fakulteti in Univerzi v Ljubljani.
  Od leta 2011 do izvolitve na mesto predsednika Državnega zbora je bil podpredsednik Rdečega križa Slovenije.

  Njegova področja preučevanja in raziskovanja pokrivajo predvsem vprašanja vezana na filozofijo družbenih ved ter dileme, ki obravnavajo mednarodne odnose znotraj sistema družbenih ved.
  V razumevanju znanosti o mednarodnih odnosih sledi smernicam, ki jih je na Slovenskem zastavil utemeljitelj vede o mednarodnih odnosih na Slovenskem Vlado Benko, katerega zadnji doktorand je bil.

  VOSovec je bil njegov mentor!!
  https://sl.wikipedia.org/wiki/Vlado_Benko

  • tohuvabohu

   Doktoriral je na temo “Pomen nepozitivističnih epistemoloških in realističnih ontoloških predpostavk za osmišljanje mednarodnih odnosov in metodologije njihovega proučevanja”.
   Že naslov je butast do skrajnosti, če pa vam uspe najti besedilo naloge na spletu, vam svetujem, da je ne berete, ker vas bo pobralo od smeha.

   • francelj3

    Joj, joj. Tudi jaz imam doktorat znanosti in to tistega pravega, iz naravoslovja, ne pa družboslovnega avšastega blefa, a si s tem naslovom ne morem čisto nič pomagati. Mislim, da te bedarije tudi avtor ne razume popolnoma nič.

   • AlternativaZaSlovenijo

    Bojda je profesor, ampak njegvo IF (impact factor )je pa 0), kar pomeni nobene resne publikacije v kaki resni reviji. Citati=0, sploh ne vem kako lahko tak tip izpolnjuje kriterije za rednega profesorja? Pa to je možno samo na FDV Slovenija

  • francelj3

   FDV je treba pri priči ukiniti in preklicati veljavnost vseh diplom, magisterijev in doktoratov, ki jih je izdala.

   • janezxy

    Ne to pa ne. To je zafondiral naš veliki gobar, zločinec po do zdaj znanem mednarodnem pravu Dolski Stanko.To svinjo zločinsko bi bilo treba prekopat kot so Rusi svinjo stalina zabrisali čez plot v koprive.Ni pa ta v Sloveniji edini, ki ne sodi na pokopališče.

  • Van Der Waals

   NA FDVJU DOKOTIRIRA USAK… KER JE PREVEČ LAHEK FAKS. IZPITI SO ZA OBKORŽEVAT!!! HAHAH

   • janezxy

    IN TO SAMO A IN B Katera reka teče pod savskim mostom Sava—Donava Jutri imaš še eno možnost.

  • tohuvabohu

   Ta tič trenutno kandidira za predsednika Šahovske zveze Slovenije, pri čemer ga podpirajo stare sile pod vodstvom začasnega predsednika Mirka Bandlja. Če mu uspe, se našemu šahu slabo piše, tako kot pod Tomažem Subotičem, ki je nedavno odstopil.

 • Anton

  pa ta ni normalen, RESNIČNO!

  sarkazem press

 • tohuvabohu

  Pri tem Berglezu smo že navajeni, da vse kar reče in dela SDS, brž označi za zlorabo. Danes je dosegel častivredni vrh, ko je obravnavo evropske Deklaracije o totalitarizmih v DZ gladko razglasil za zlorabo. Ta človek je nevaren. Obtožiti nekoga zlorabe zakonitih instrumentov je sovražno dejanje, ki napeljuje k omejevanju svobode govora in političnih pravic.

  • učko

   Kwa filozofiraš, nauč se udart na gobec !!! Pa JaJo, meuža pofukana, tega tud ne zna !!!!

   • tohuvabohu

    Butl, a ne veš, da samo čakajo na to. Njim ni problem riskirati čoveka, če koristi ideologiji.

 • Duhec

  Jebat vas je treba. Sej vam paše.

  • tohuvabohu

   Tebi pa ne paše, ampak denar je denar, kajne, sponzoruša?

  • učko

   To bi teb, pa te noben noče, LOL ! No, jest se ponudm !!!!

   • AlternativaZaSlovenijo

    Dobra!

   • DEATH TO COMMUNISM

    Tut jest sem Duhici rekel, da jo kresnem, pa kle javno naklada, češ da ona pa samo z možem… Ne me basat!

    • janezxy

     A lejzbaše tud……

  • janezxy

   Se mi zdi da MK NE more več,drug te pa ne bo …….

 • učko

  Kwa, a spet boste moledoval za “oprasevičilo” oziroma “izsvinjavanje” od teh kretenov !!!!!!???!!!!!! Ja, porka madona, boste pa ja enkrat nazaj udarel u tega kretena. “Brgla si ga drgla” je zdej član “SOCIOPAT-DEMONKRATSKE” stranke, kjer kraljujejo prešiči z “Židanove farme”. Lejte, tud vi morte imet “specialne pluvaške enote”, ki bojo na “strokoven” način popluvale te levuharske kretene. JaJo bi kot “abrambni” to moral vedet, al pa nič ne ve !!!

 • totex39

  Samo v ksiht ga poglejte, ker mu že iz njega žari kako nevaren je lahko in tak danes uči oziroma šuhta mladino, res nas je lahko groza.

 • AlternativaZaSlovenijo

  Izgleda da so Brglezu popustile vse zavore. A je podal kakšen konkreten primer? Pa kaj sploh sprašujem.
  Edino povezavo s fašisti imajo ravno Brglezi in njemu podobni. To so si bratje. Včasih se malo zravsajo med sabo ampak to je to.

 • Jan Kovalski

  Ma, kakšno opravičilo, to je zrelo za sodni pregon!!!
  Pa po možnosti še tistega poslanca Levice, ki je rekel :”SDSS”

 • janezxy

  Tej komunistični spaki bi bilo treba zakonsko prepovedat se pojavljat na komuno greznici,dokler jo moramo obvezno vsi plačevati.To pa je višek prostitucije,ko lahko gledajo tudi otroci.Kje je zdaj porno igralka muserca,da bi komentirala

 • Vera

  Nas strašijo s sovražnim govorom, toda uporabljajo ga prav vsi levaki proti drugače mislečim . Radi bi vladali brez opozicije, pri čemer jim Milka zelo pomaga , samo, da bi bila izvoljena v EU parlament.

  • janezxy

   Luda je že vse zajebala in to namerno i zpriporočilom žveplenega.Volilci naj premislijo preden obkrožijo to pravokatorko.

  • pupa

   Upam, da bomo volilci na volitvah za evropski parlamet ignorirali vse kandidate, ki imajo pogoje za upokojitev.

 • Van Der Waals

  KOMUNISTI FAŠISIT!!!!

 • FORT WORTH

  Komu mar za besede radikalnega levaka, ki ne pozna zgodovine in, ki je skregan z zdravo pametjo.
  Toliko sodrzavljanov, kot so pobili yugo revolucionarji niso pobili fasisti in nacisti skupaj !!!

  Zdaj se pa zaleti v nekaj trdega…
  Hehehe

  • pupa

   Predvsem so pobijali svoje zavezane sodržavljane. Junaki, da jim ni para.

 • DEATH TO COMMUNISM

  Brglez je levuharski kreten. Ima se za izkbraženca, zabit, aroganten in pokvarjen je pa do obisti! Naj ga nekdo trešči po gobcu, da bo prej mal pomislil kaj gobca! Idiot!

 • Antonius

  Nesramnost in aroganca, ki po trenutni potrebi izbruhneta iz *doktoriranega* Brgleza, sama po sebi zelo evidentno razkrivata, kakšen zadrti nacist in fašist se v resnici skriva v Brglezu.
  Seveda je imel Churchill popolnoma prav, ko je že pred 74-imi leti napovedal, da bo prišel čas, ko bodo komunisti, mirno in konservativno desnico zmerjali s fašisti in nacisti.
  Brglez in zmerjanje desnih po Evropi je osveščenim dokaz, da je imel Churchill še kako prav.

  • učko

   Jap, ampak krivi so tisti butli, ki so na političnih položajih, pa se ne znajo branit. Mogoče pa so tako zmenjeni, nič ne veš !

  • Steiermark

   Da je tvoj komentar, zadetek v črno, opazimo vsi, ki se zavedamo resnice in nam ob poslušanju ali samo ob gledanju teh rdečih morilsko genocidnih spak, gre na bruhanje…..
   Bravo Antonius, ti si velik!***************************

  • VERRZIFIKATOR

   Naj razbija še tako si glavo,
   ne otrese revež se fašizma,
   večni bo ujetnik narcisizma,
   z njim opravi le naravno pravo.

 • ljubinica

  Od Brgleza je treba zahtevati, da poimensko navede, kdo povelicuje nacisticne in fasisticne voditelje. S cim jih povelicuje? Kako jih SDS podpira?
  Brglez je gnusoba.
  Poslanec, ki ni sposoben obsoditi komunisticnega zlocinstva, hkrati pa z lazmi napada demokrate, je politicni poden.

  • janezxy

   Ta komunistični ne predelani gnoj vegetira v Logatcu.

  • hojladri

   Sej je Anže to zahteval pa se je pezde rdečo usral in samo zabodeno buljil tja v en kurac!!!

 • piko8

  V zloveniji nebo demokracije, dokler murglska PODGANA milan kurčan, zemljarič, kocjannčic, turek in ostala komunistična GOLAZEN nebo VISELA na KANDALABRIH !!!!

 • Kučko pod pručko

  Dokler Tamalga ne bo pobrala Matilda, si bodo razni izmečki, podobni Brglezu, ki jih kar mrgoli po Sloveniji, upali napadati Janšo in SDS. Vse do tedaj jih bo ščitil Klub 571, predvsem pa Don Corleonovi organi pregona. Ko pa bo Kratkonogi škripnil, se bodo zravsali za oblast in vse rdeče prevlade bo na mah konec.

  Takrat bo nad Slovenijo zavela prava Pomlad. Taka, z veliko začetnico!!!

  • centurion

   ++++++++++++++

 • Vera

  V tej koaliciji so ” fašisti in komunisti “, samo priznati nočejo .

  • janezxy

   Na koncu je to isti.

 • janezxy

  Dokazljivo,kako je lahko vsak šalabajz politik.Ata ne bom delal ,ja sine boš pa politik.Za titeja so se zlagali.

 • Franjo Trojner

  Svobode naše jabolko se zlato nam zakotalilo je v kri in blato, in preden spet zasije v čisti slavi, vsi bomo blatni, ah, in vsi krvavi. Je Oton Zupančič zapisal “osvoboditeljem”.
  Isti ljudje in njihovi potomci danes ubijajo demokracijo, pravno dežavo, svobodo govora, svobodo mišlenja in znova grobo posiljujejo etiko in moralo!
  Le kaj bi vsem tem zakrknjenim komunistom, ki so se leta 1991 kr čez noč vsi spremenili v “demokratične ” socialiste Oton Zupančič zapisal danes?
  Verjetno, bi jih zmerjal z morilci prve samostojne SLOVENSKE držve, morilci demokracije, morilci SLOVENSKEGA naroda, morilci naše dediščine, morilci naše kulture, morilci vladavine prava, sadistični posiljevalci etike in morale, morilci svobode govora, morilci svobode mišlenja, uničevalci državnih financ in državnega gospodarstva, mešetarji, ki trgujejo z SLOVENSKIM teritorijem in se poigravajo z usodo ljudi.

 • učko

  A ni zarad SOCIOPAT DEMONKRATI nekdo naredu samomor na nekem ministrstvu ?!!!??? Krivec pa PREŠIĆEK iz ŽIDANOVE FARME ??!!! Revolta tam zaposlenih je blo tud zelo veliko. In JaJo bi lahko zahteval, v tem primeru čisto upravičeno, preiskavo, opozicija bi morala nardit UZBUNO, in da se zadeve razčistijo !!! Nardit BUUUUKOOOOOO TOTALNO !!!!! No, Jajo in njegovi cepci pa nič ! Samo jamrajo, kot pofukani brez vazelina !!!! JaJotu očitno paše, da v opoziciji “drka kurac i pravi sladoljed” ! Šiptar pač !!!!!!

  • komar marko

   In kaj si ti ZDRKALna volitvah?

   • učko

    SDS ! Čeprav sem se zakleu, da ne grem več na volitve volit najmanjega političnega zla, sem si premislil in sem zopet volil SDS. Tako lahko sedaj zopet upravičeno pizdarim, da prasci leni zarukani, golazen farška, nič ne dela, pizda jim materina !!!!

    • komar marko

     Zapiši kaj naj naredi! Naj koga po uhljih kresne, naj spet objavi seznam presistutk, naj v EU zašpeca naše politike, pisune. Pomagaj mi! Kaj naj naredi!

    • Štalmajster

     V razmislek:
     https://youtu.be/WLaDbiNwl_U?t=30
     A je danes kaj drugače ?

     • učko

      Jah, v vsakem zlu je kej resničnega in dobrega, pravi pregovor.

  • janezxy

   Si se pozanimal koliko procentov je dobila jajotova stranka na zadnjih volitvah,Si se vprašal,zakaj plačuješ prispevek na RTV greznico,si se vprašal model,kako je lahko šalabajzer predsednik vlade,si se vprašal,kako lahko nas neko komuno vzgojeno govedo —da ti pomagam brglez—-zmerja s fašisti,pa da ne boš mislil, da so fašisti slabši od komunistov.Koliko škode je naredila v svojem bivanju rdeča banda in koliko fašizem………………………………

   • učko

    NI POINT U TEM, kar ti pišeš tukej, Janezxyrtwwfasdfdsfasfqfčasdfasfbumbartrapast, spet si zalutau, ko Bosanac na sto metara !!!!!!!!

    • janezxy

     JE PA POINT V TEMU kar ti pišeš Učkokjhgffddssarrwqrzuipšđšđćžžljjmnbc,da ne znaš cenit delo jj.Tvoja sovražnost te bo ubila.

 • učko

  Komunisti oziroma “ta rdeči fašisti” so “AVANTGARDA FAŠIZMA”. No, ker je JaJo biu komunist, pač ne more zagovarjati takih stališč in to je problem !!!!!

 • komar marko

  No dileme kdo je sodeloval z NACIJI so v arhivih. Kdo je sodeloval s FASISTI pa je dokaz TURJAŠKI grad. Vem, da so fojbe vrag. Vem, da bo prišel dan, ko bo režim obsojen.

 • učko

  JaJo in njegovi butli, ki se ne znajo ali nočejo braniti pred napadi TA RDEČIH FAŠISTOV so sramota za demokracijo. Tako kot je do sedaj “zgodovinar” Dežman branil domobrance, še bolj jih je u drek namakau. Kot odvetnik, ki dela za “drugo stran” !!!!

 • Anton

  dost mam teh levičarjev, čas je za musko

  https://www.youtube.com/watch?v=Q_lRUDB1baE

  sarkazem press

 • učko

  Dokler nam bojo ta rdeči fašisti kradli milijarde in nas zmerjali s fašisti, tolk časa bo trajala ta SRAMOTA. Pač nimamo sposobnih političnih predstavnikov. JAJO, KURC TE GLEDA, KOMUNISTIČNO-BELOGARDISTIČNI DOMOBRANC !!!!!

  • janezxy

   Kaj si do zdaj ti kurac invalidni delomrznež vaški pijanec napravil za Slovenijo.Vsak dan delaš iz kruha drek .VAmeriki bi bil že davno v črnem žaklju.Vidim,da je pri nas sociala močna. Pa pit nehaj.

   • učko

    Jest delam to, za kar sem plačan. JAJO pa ne dela tega za kar je ODLIČNO PLAČAN !!! A razumeš drekonja !!!!

    • komar marko

     kaj naj dela in kako??????????????

     • učko

      Lej, on je pred volitvami izjavu, ko so vse javno mnenjske raziskave pokazale, da ne bo mogel sestavit vlade in to za male odstotke, izjavil za medije: “Če bomo sestavili bomo, če ne, pa bomo to preložili na kakšne kasnejše čase.” Torej on je vedel, tako kot vsi mi, da levuharji vodijo za nekaj odstotkov, pa ni nič naredil, nobenega dogodka ni blo z njegove strani, da bi tistih par procentov prednosti levuharjev izničil, pa bi lahko, z lahkoto. Torej, se mu sploh ni šlo za to, njemu se je šlo samo za svojo lagodno socialno eksistenco, njegova politična je itak na psu, ker je večni luzer. Če pa rabi “strategijo”, pol se mu ponudim, sam on se ima itak tako za pametenga, da nobenga ne posluša, v tem je problem, da ne dojema. Komaj je dojel tisto “abramba” na FSPN, pa še tist bolj slabo !!!!

     • Peter

      ….da bi tistih par procentov prednosti levuharjev izničil, pa bi lahko, z lahkoto….

      Kako?

    • janezxy

     Učko,ti delaš iz kruha drek,jajo je pa nas osamosvojil,on je organiziral skupaj s Krkovičem vojsko,ki nas je ubranila od tvojih braća,ki so delali svinjarije po hrvaškem in bosni fuj srbine.Tudi sam sem bil in sem še ponosen član janševe vojske.KAPIŠ.

     • učko

      No, jest sem biu na našem “Medvejku” en dan po letalskem napadu, tam za hribom so bli še zmerej “SMB-jevci”. Šel sem še z enim snajperistom na drugi stran hriba dol do “jna-jevcev”, videl kako je bila hosta z vejami in krošnjami pokrita po tleh, smreke pa preluknjane od LAB-ovih 20mmm topov kot bi jih s svedrom navrtal, da se je videlo skozi, čeprav je bila luknja “kosmata”. Gledal sem jih, kako so nekaj popravljali in tolkli. Potem sem začutil strah, ker če bi me zagledali in bi užgali gor, 30 m stran sem bil, se ne bi mogel kam skriti. Štefa s snajperjem pa že zdavnaj ni bilo več za mano. Ko sem prišel nazaj do naših, ga sploh nisem mogel nekaj časa najti, ko pa sem ga, se sploh ni hotel z mano pogovarjat, ga je blo sram, da je spizdu, no bil je bolj pameten od mene, priznam. Tako, tud jest sem bil tam, če bi blo trega, bi se užgal z njimi. No, danes pa gledam na zadevo ĆISTO DRUGAČE. Bili smo kanon foter, bedaki in izdani ! Dovolj za danes o tem !!!!

     • janezxy

      Mislim ,da te je potem prijelo scat in se se zbudil.Imel si srečo.

     • učko

      Narobe mislš ! Najprej Medvedjek, nato Rumanja vas, nato pa Novo mesto in domov! Tako je blo takrat, biu sem pa del štaba, čeprav nisem biu komunjar ! Pač nisem biu glih kar en bizgec kot ti !

     • učko

      No, na drugi strani je še Martinja vas, kjer smo enkrat prespali.

     • janezxy

      Da ti jaz ne bi raztolmačiv,samo zto ti povem,da smo bili vsi proti rdečemu režimu.ImAM TUDI VSE ZNAČKE ,ko pa se je potem začelo pajdašenje z ZZB,Sem izstopil iz zveze vojnih veterenov.Ker dražgoške pravlice,pa cerkljanske smučine,pa neki prenos ranjencev ,pa žvepljena Ilova gora……—.–.,–

     • učko

      No, moji tedanji “soborci” so prosijačili za status veterana, jest pa sem jih takoj poslau u pizdu mater iz istih in podobnih razlogih kot ti, ko si izstopu. Bi pa, če bi bla še enkrat prilika in PRAVA ORGANIZACIJA in ne izdajalska, tud zdej na stara leta prjeu puško u roko, sicer mal slabš vidm, ampak bi šou !!!!

     • janezxy

      Mu bi pa kamn vrgu.

     • janko

      Učko, lej: gremo vsi v intelektualni napad – do končne zmage! Smrt komunizmu v Sloveniji!

     • učko

      Janko, lej, JaJo bi biu proti temu. On je tud biu komunjar in je še vedno, sam bolj farški komunjar, kar pa je peklenska mešanca. Tud njegovi najbljižji ritolizniki od miličnika Vinkota pa Zvera so tud bli. Tko da morš najprej zadevo mal prespat !

     • učko

      Sm to bi še uprašal, kaj pa ti delaš iz kruha ?

    • WISKY 1000

     v šolo bo hodil in bi bil boljše plačan,lolek.

     • učko

      6/2, dipl ing, dost je !

     • učko

      Sicer pa, a misleš, da bi mogel tolk napisat, če ne bi znal 10 prstno tipkat ?! In veš, da moraš pač delat na PC-lna, da to znaš, to pa ne delajo fizikalci. Razmišljaj “Šnopček” !

  • WISKY 1000

   učo,kaj si šluknil?

  • šmentanamuha

   Učko, dokler ne najdeš boljšega kandidata od Janše, se vzdrži takih.

   • učko

    Veš kuga, ta rdeči fašisti imajo na tisoče svojih vplivnih ljudi in če bi jih nekdo potolkel par tisoč, se jim to ne bi veliko poznalo, ker bi jih še vedno imeli na tisoče. Na drugi strani pa imamo kao neko opozicijo enga JaJota, ki goji okol sebe kult osebnosti. Ko pa pride do svoje vlade, pa ga obtožjo za neko malenkost in ga odšlepajo na Dob in konc muske. Tako je to, če je zadeva organizirana na tak način kot jo ima JaJo, ki se gre vse to kar se gre samo in izključno zaradi sebe ! KURC GA GLEDA !!!!!

 • učko

  Brgla-Si-Ga-Drgla, doktor komunistično-fašističnih-govnaristično-kretenističnih BUDALAŠTIN, ki se nadstandardno dobro živi na račun davkoplačevalcev, zmerja s fašisti vse, ki se ne strinjajo z njegovim “balkan komunizmom” ! Pederčina jedna !!!!!

  • šmentanamuha

   Bemti, da je res.

 • Štalmajster
 • centurion

  JEBOTIPASMATER, KOMUNJARA, pijana,
  duševno motena, pesojebska rasa.
  In ta gamad profesorira na slovenski univerzi?!?
  Mu je pa res pes ušel iz garaže, da tako nori, no…

  • učko

   No, to je pa že mal boljš !!

 • xtc

  Še najbolje jenaredil Brščič ,ko je dal dolg gobec Meseca na sodišče,kjer bo moral dokazati svoje trditve.

  • janezxy

   Škoda Brščiča da odgovarja tem smrkavim Mesecu.Tega smrkavca je treba naučit delat,pa celo njegovo pedersko škvadro.

   • Frank Novak

    Saj dela… Naivnim Slovenckom prodaja sanje o pravicni druzbi… he he

  • janezxy

   Tega smrkavca prepotentnega je treba na gobec,pa fino brco v rit,da ga odnese v njegoveŽeleznike ,kjer mu je dedek priporočal umiritev.Smrkolin ne uporabni.

   • šmentanamuha

    En par vzgojnih mu res ne bi škodilo, tako kot Kordišu tudi ne.

    • samotoje

     Tudi Kordiš še pride na vrsto. Taka sorta.

 • Frank Novak

  Poslanec naslednice komunistov povzročil politični škandal in v stilu svojih prednikov stranko SDS obtožil sodelovanja z nacisti in fašisti!

  Desni pa kar naprej jokajo da so bili in da so se vedno zrtve.

  MUSLIMANI NE BODO IMELI TEZKEGA DELA… RAZDVOJEN NAROD KI SOVRAZI SAMEGA SEBE IN KI IMA MAJHNO RODNOST – NO PROBLEM !!!

 • Common Sense

  In zakaj ste mislili, da bo komunist priznal, da je komunizem totalitaren sistem? :)))

  • janezxy

   Tega pa res ne mislim.Nekaj pa me zaboli glava,ko vem,da dober komunist je crknjen komunist.Pa se nisem tega jaz izmislil.Muserca sory

  • Ava

   To je res Neverjetno, v 2019 se imajo nekateri še za komuniste…Meni je to mimo čist. In potem bi radi bili napredna država. Ali pač ne?

  • samotoje

   V svoji naivnosti človek pač pomisli, da so se že vsaj malce civilizirali. Nak, niso.

 • antimur

  Mislim, da se teh levih fašistov ne bomo drugače rešili kot z Brglezovim naravnim pravom. Torej . začnimo reševati našo domovino Slovencev.

  • šmentanamuha

   Ne želi si tega, potem se bo samo odvrtel še en krog maščevanja.

 • Anton

  Če ne bi bilo partizanov ne bi bilo partizanov.

  • janezxy

   Tudi ne bi bilo lažnjivih penzi.Ti meni jaz tebi.

  • učko

   Partizani, kateri niso bili pod komando komunistov, so bli SUPER ! Preberi si kaj o “Dolomitski izjavi” !!!

   • janezxy

    Ne vem,kateri partizani niso bili pod komando komunistov.Ups že vem tisti so zaključili v 13 bataljonu. Lahko še več……

    • učko

     Ti bl en kurc veš, za to sem ti pa reku, da mal več ber al pa glej. Pred kakimi 15 leti sem ravno na Hanziju gledal en fajn dokumentarc o tem, mislim da je biu celo v dveh delih. Lepo prikazano, zgodovinsko! No, verjetno so ga že uničl, al pa skril, ker komunjarska mafija je čedalje bolj “uzurpativna”, opozicija pa čedalje bolj anemična.

 • Aresnica

  Tovariš Milan Brglez Slinovc SLOmafijskotajkunskega OMREŽJA.
  _______________
  Lep pozdrav

 • Janez Kepic-Kern

  TI “SD” SO ŠE VEDNO NAVADNI
  EX KP, ZK “KOMUNISTI IN STALINISTI”.
  Čisto nič se niso spremenili.
  KP STALINISTI – KARDELJ, KIDRIČ ITD.
  SO PO 2. VOJNI ZATRLI ENO NAJBOLJ POZITIVNIH SLOVENSKIH
  POZITIVNIH DRUŠTEV
  “ORLE” DR. J. E. KREKA.- več v LINKU. L.R. JANEZ KEPIC-KERN KOMENDA
  P.S.
  ORLI – DR. J.E. KREKA
  https://sloveniana.si/wp-content/uploads/2018/08/SlovenianaRevija_mesecnikJULIJ2018_webFINAL_orli.pdf

 • Oregon

  tega v glavo pogledaš in če malo bereš ljudi veš za kaj gre. Nedvomno oz. z veliko gotovostjo.

  • Ava

   :D

  • macon

   Psihopat.

  • samotoje

   Kar povej, Oregon, saj je res očitno .

 • Ava

  Moja družina je bežala pred fašisti, nacisti in komunisti. Predvsem slednji so za seboj pustili 8 mrtvih, ostalo sirote. Na srečo je večina z Liberty ship odšli v Ameriko. Sramota da je beseda komunizem še dovoljena v slovenskem prostoru, kar srce me zaboli. Take blodnje kot si jih dovolijo nekateri, bi morali v znak spoštovanja ustavno prepovedati!… No ja, sicer smo bili pa za slovenijo od nekdaj drugorazredni pač. Za davke pobirat dobri. ;)

  • janezxy

   Mi smo nasrkali do mojih potomcev. ker nismo se hoteli predat rdečuhom.

   • Ava

    Zato pa se je potrebno zavzemat za svobodno, napredno, neodvisno, demokratično Slovenijo. V vseh pogledih.

 • SIMON ROZIC

  Rdečim prascem se meša! Ali nimajo dovolj za žret, ali pa jih
  napada leva histerija ! Oboje je mogoče in je tudi pogojeno s koritom,
  ki se pridno prazni …Za sesanje matere Slovenije pa imajo preveč
  smrdljive gobce!

 • ZatonMesecnikov

  #Poslanec stranke SD, naslednice Komunistične partije, Milan Brglez je v svoji razpravi obtožil SDS, da so simpatizerji in odkriti podporniki nacističnih in fašističnih skupin, ki se pojavljajo vdanašnjem času.#

  Čisto simpl. Zahteva se javno seznam teh nacističnih in fašističnih skupin. Vkolikor ga ne predloži, sledi tožba. kje na Europskem sodišču, ne pri nas. Pa če se Brglez ne bo pojavil naprimer na enem od Europskih sodišč, recimo Madžarskem, se da Interpol zaznamek za privedbo prvemu mejnemu policaju, ki se bo do njega dokopal.

  če pa ima Brglez v mislih, kar mislim, da ima v mislih, državo Madžarsko, se pa s pomočjo Orbana sproži mednarodni spor.

  Dosti je bilo tega, “ali si za nas, ali pa si izdajalec”. Treba je presekati s tem.

  • macon

   Ne moreš na evropsko sodišče, ne da bi tukaj uporabil vseh pravnih možnosti, to bodo pa poljubno zavlekli, tudi, če je z lune vidno, da so njihovi krivi. Čez deset let po stotinah urah mogoče celo dobiš državni denar, njim je pa itak vseeno, ker so te deset let zajebavali, za zapravljanje državnega denarja pa ne odgovarjajo.

   • samotoje

    To je naša realnost, ampak Brglez si v vsakem primeru zasluži mednarodno obravnavo. Politiki, ki jih goflja dela hitreje kot pamet, so nevarni. Nepredvidljivi psihopati.

 • šrauf

  Levićarji podpisujejo fašistični manifest:https://www.youtube.com/watch?v=HptqZJDll1o&t=8s

 • ludvig

  .v javnosti drugim lepijo etikete fašizma, v ozadju pa plasirajo 3 mil eur davkoplačevalskega denarja v agencijo Futura za marketing, da jim trend padanja priljubljenosti upočasnijo….začelo se 1 mesečno predvajanje nanizanke ” …Reševanje levih evro poslancev”…kakšna blamaža bi pa bila, če bi Tomičevi uspel preboj v EP, Fajonovi pa ne in to kljub 3 mil eur…..

 • karpelec

  No, pa imamo naslednika in branilca tekovina revolucije. A bo to novi obraz na obzorju?

 • Artur

  Podla izrojena komunistična deca branijo in zagovarjajo krvave tekovine komunistične revolucije. Če bi danes nastale izredne razmere bunt naroda proti njihovi uzurpaciji oblasti bi oni v nadaljevanju njihovih krvoločnih vzornikov spet pisali podobno “sodbo” narodu potemtakem ?

 • Slovenec 33

  Slovenija je okupirana država, kjer vladajo in jo vodijo okupatorji in veleizdajalci slovenskega naroda, ki podaljšujejo okupacijo slovenskih dežel.

  Okupacijo peljejo nasledniki in potomci rdečih verskih blaznežev, ki so izvedli genocid nad slovenskimi rodoljubi, ki še vedno leže po več kot 600 moriščih po slovenski zemlji in ki so po koncu vojne omogočili nadaljevanje okupacije slovenskih dežel, da so lahko po slovenski zemlji še naprej hodili oboroženi tuji vojaki, ki so govorili tuj jezik in še s pisavo so nas posiljevali.
  Koalicija in nadkoalicijski so glavni pri nadaljevanju okupacije slovenskih dežel, ki jo omogočajo in podpirajo parlament, vlada, sodstvo, policija in usmerjeno izobraževanje pod vodstvom fdvizma.
  Patrioti, zakaj niste šli na volitve in dovolili, da nam vladajo idioti.

 • Stajerka

  …pa pismo….pa ravno pri izumitelju naravnega prava, je ta teorija zatajila…….Brglez je pokvarjenec brez primere, nikoli mi ni bil všeč, njegova prepotentnost je brezmejna, narcisoidnost pa puhlica brez realnih temeljev……nekateri pač nimajo niti kančka samorefleksije……

  • učko

   Brgla-si-ga-drgla je sociopat z dr.koratom iz komunističnih budalaštin !

 • if

  Brglez&Vaši, slavite Dan upora proti okupatorju vsakega 27. aprila na osnovi 27. aprila 1941, ko so bili vašenazorski hkrati lojalni Hitlerjevemu Stalinu in del njune okupatorske naveze, ki je razbijala Evropo!

  Brglez&Vaši, vašenazorski so bili fromalni in praktični kolaboranti z nacisti na bojiščih Evrope dobrih 21 mesecev (23.8.1939 do 22.6.1941).

  Skupaj z nacisti in skladno s sporazumom Stalin-Hitler so vašenazorski:
  sprožili 2. svetovno vojno (nacist je z zahoda napadel Poljsko, komunist z vhoda); vzajemno nadaljevali z razbijanjem Evrope, 6. aprila 1941 KJU;
  27. aprila 1941 ste skladno interesom kominternovca Stalina tvorili PIF zoper VB, Franciji;
  1. maja 1941 so vašenazorski kominternovci kolaboracijo z nacisti javno predstavili na Rdečem trgu v Moskvi.

  Brglez&Vaši, poglejte se v ogledalo zgodovine.
  Komunist in nacist, podleža skupaj na Rdečem trgu v Moskvi, 25 dni po napadu nacista na KJU, 4 dni po tvorbi PIF v LJ.
  https://www.youtube.com/watch?v=jAfSrBMuXI8

  • francelj3

   Nečesa pa res ne razumem. Zakaj rdečkarji slavijo dan upora proti okupatorju 27. aprila, če pa sami pravijo, da so se smeli začeti “upirati” šele 22. junija? Ali praznujejo 27. april za naprej ali za nazaj?

   • alojz

    Ta dan so ustrelili prvega sovražnika. Da je bil to Slovenec, železničar sploh ni pomembno. Je pa v skladu z njihovio genocidno naravo. (naravno pravo).

    • Anton

     prvi strel se je zgodil v moji sosednji vaso, Šmartno pod šmarno goro

     več o tem je napisanega tu gor,šlo se pa je za strel iz ljubosumja., sam o tem se pač ne govori.

     https://www.casnik.si/dogodek-ki-ga-ni-bilo-dan-vstaje-slovenskega-naroda/

     sarkazem press

    • francelj3

     Bojim se, da se motiš. Domnevno 27.4.41 (v resnici menda 26.) je bila ustanovljena PIF (Protiimperialistična fronta), namenjena kolaboraciji z nacisti proti zaveznikom (Angliji in Franciji). Pred nekaj leti, ko smo že vsi vedeli, da ni bila ustanovljena osvobodilna, ampak protiimperialistična fronta, se jim je zdelo oportuno zamenjati ime praznika. Zato praznik za več mesecev prehiteva tim. upor, ki se ni smel zgoditi prej kot 22.6.41.

 • montyamp

  Hitler je prvič delal samomor , ko so ga banditi premagali v Dražgošah .

 • sloustava

  Se spomnis, doktor, cesa , ne vem, a se podpisujes z dr., kako si blejal o Patrii in Jansi? Daj, umotvorec kucanisticnih norosti, skuliraj se in ne bodi nesramen! Bil si SMC, zdaj si SD, jutri bos…, kje? Si kot Moderndorfer, zaljiv, a samo z argumentom moci! Zapomni si to, bogi clovek.

  • francelj3

   Res je vprašanje, ali bo jutri pri levici ali pri Jelinčiču. Vsekakor pri eni skrajni levi stranki.

 • MEFISTO MODRI

  Jaz tudi trdim, da so nacisti storili tudi marsikaj dobrega.

  Leta 1923 je naprimer 800 Hitlerjevih jurišnikov odšlo v neko mesto biizu Muenchna, imena se v tem trenutku ne spomnim, in na mile viže preteplo 3.000 komunistov, ki so imeli tam svoj kongres.

  Hvaležni meščani so se jim oddolžili tako, da so nacisti leta 1929 ravno v tem mestu prvikrat zmagali na volitvah.

  • macon

   Idealno je, če se nacisti in komunisti dobijo in se čimbolj pobijejo med sabo. Temu rečem win-win situacija. :)

   • sunday

    ravno tako bo win-win, ko se bodo musli podganji iztrebki lotili levistov !!!

 • Miki Miška

  dej Brglez ozri se čez mejo pa poglej kake plače pa penzije imajo k so zgubili ti si beton

 • hladnik

  Kaj pa se je zgodilo z g. Milanom Brglezom ?
  Dokler je živel dr. Bajuk, so bili vsi člani Nove Slovenije domobranci, a zdaj pa so postali to člani SDS ?
  g.Milan Brglez , se morate med seboj zmenit in se odločit kdo je kdo. Ne moremo biti, kar vsi na desnici vse, kar vam kateremu komunistom kdaj “pade na pamet”.

 • Janez Kepic-Kern

  EX KP, ZK STALINISTIČČNI, TITOISTIČNI, KAEDELJV

  KOMUNIZEM, KASNEJE ZK KOMSOCIALIZEM
  JE
  V MNOGOČEM ENAKO
  KATASTROFIČNO
  DELOVAL NA TRADICIONALNO
  KVALITETNIH VREDNOT POLNO MEDOSEDNO, DRUŽIBSKO
  IN ŽE VZPOSTAVLJEO KVALITETNO GODPODARSKO ŽIVLJENJE
  NAŠIH
  PREDNIKOV – SLOVENCEV.
  Verjetno – ta FDV DR. BRGLEZ
  IN OSTAKI EX KP, ZK POKOMUNISTI – TEGA NITI BE VEDO
  ALI PA MORDA NAMEMENOMA
  ZAVAJAJO NAŠO SLOVENSKO JAVNOST
  O TEM,
  KAKO DA – BAJE . “POZITIVNA” JE BILA EX KP, ZK DOBA.
  Od mnogih negativnosti ex KP, ZK STALIN, TITO, KARDELJ KOMUNIZMA
  SPODAJ

  navajam tukaj samo primer EX KP, STALINISTIČNE – LETA 1045
  PREPOVEDI, UKINITVE – DELOVANJA IZJEMNO
  POZITIVNIH.
  ZVEZE DRUŠTEV – “ORLI” DR. J.E.. KREKA UST. 1908-1940.
  Verjetno v komunistično pokomunstičnih šolah “šolani” dr. Brglez
  in ostali pokomunisti R. Slovenije
  sploh nikol nič niso slišali o “ORLIH” DR. J. E. KREKA. L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA
  Š.S.
  BISTVENO O IZJEMNO POZITIVNIH
  “ORLIG” DR. J.. E. JREKA, IZ MOJE “SLOVENIANE”

  https://sloveniana.si/wp-content/uploads/2018/08/SlovenianaRevija_mesecnikJULIJ2018_webFINAL_orli.pdf

 • šmentanamuha

  Ne bo me presenetilo, če se bo Brgla nazadnje pridružil Islamski državi. Keri debil. Js ne vem. a je že od rojstva prizadet al se mu je zarad propada Yuge pomračil um.

  • AlternativaZaSlovenijo

   Eno in drugo!

 • VERRZIFIKATOR

  Enigma
  Naj razbija še tako si glavo,
  ne otrese revež se fašizma,
  večni bo ujetnik narcisizma,
  z njim opravi le naravno pravo.

  • samotoje

   Tako je.

 • samotoje

  Ljudje božji, že krvavo gleda.

 • janko

  Komyji trmasti…. pa kje ste vi za časom… take kumrovške šole in delovna mesta TAKOJ UKINITI!

 • Andrej

  Najhujši od vseh …IZMOV je komunizem. Ker je najdlje preživel. Od njega pričakovati, da bo obsodil samega sebe je iluzija. Komuniste je treba odstraniti, onemogočiti, politično zatreti. Kjerkoli se pojavijo okoli sebe in za sabo pustijo razdejanje.

  • Nata

   + + + + + edino to !!! Politično zatret ! Dokončno !

 • Franjo Trojner

  V civilizirani, demokratični in pravni EU so poslanci EU parlamenta sprejeli resolucijo, ki obsoja in izenačuje vse tri totalitarizme, fašizem, komunizem in nacizem.

  V civilizirani, demokratični in pravni EU so v Haagu zaradi vojnih zločinov obsodili Karadžića na dosmrtno kazen.

  V necivilizirani, nedemokratični in nepravni Sloveniji pa zadnji šef komunistične partije Kučan in z njim vse leve stranke ( LMŠ, SMC, SD, ZL, DESUS IN ZAB) kakor tudi njihovi strankarski šefi ( Šarec, Cerar, Židan, Mesec, Rjavec, Bratuškova) v našem parlamentu nasprotujejo sprejetju resulucije komisije sveta EU, ki izenačuje in obsoja vse tri totalutarizme: fašizem, komunizem in nacizem.

  V necivilizirani, nedemokratični in nepravni Sloveniji pa v enaindvajstem stoletju poslanci leve stranke SD, kateri se rep vleče globoko v totalitarne čase v hramu “demokracije” zagovarjajo, opravičujejo in celo poveličujejo totalitarni kumunističen režim bivše Jugoslavije.

  V necivilizirani, nedemokratični in nepravni Sloveniji ni bil sprocesioniran niti en samcat vojni zločinec, ki je naročil, izvajal ali načrtno zamolčal povojne, izvensodne poboje aprila in maja leta 1945 in politične umore vse do leta 1990.

  V naši SLOVENSKI USTAVI, prve samostojne, baje demokratične in baje pravne države vsega SLOVENSKEGA roda imamo zapisano: “Oblastno poveličevanje komunističnega režima je protiustavno”.
  Če sledimo naši USTAVI bi stranke in poslance, ki poveličujejo bivši totalitarni komunističen režim in njihove vidne prestavnike morali IZKLJUČITI iz parlamenta in jih, kot nedemokratične prepovedati, njihovim voditeljem in poslancem pa SODITI! Točno to bi se zgodilo častilcem totalitarne komunistične oblasti v pravni in demokratični Evropi! Pri nas v Sloveniji se seveda v kratkem še ne bo, ker zaradi umankanja lustracije preoblečeni komunisti v “demokratične” socialiste vso oblast še vedno trdno držijo v svojih krempljih, kar onemogoča, da bi naša država zares lahko postala demokratična in pravna ! Dokler bodo Sloveniji vladali “demokratični” socialisteki Slovenija nikoli ne more postati druga Švica! Žal p9stajamo na las podobni gnili, totalitarni komunistični ex Jugoslaviji, mar ne?

 • Jožef

  Kar koli se pri nas piše ali govori o takoumenovanih novih fašistih in nasistih, je na majavih nogah. Tisti, ki nasprotnike globalizacije, multikuturnosti, lgbtqizma in podobno primerjajo s fašisti in nacisti, so nevedni, v zmotimali hudobni. Potrebno je pogledati, kaj se danes dogaja v državah, kjer se je rodil fašizem in nacizem.
  Poglete si, kaj se danes dogaja nemškemu narodu, kateri naj bi bil nacist in fašist.
  Ta narod je Angela Merkel spremenila v tretjerazredno brezpravo rajo, povabila in sprejela pa muslimane,
  Ti borci islama so sedaj v Nečiji priviligirani prvorazredni državljani ali še Azilbewerberji.
  Toliko o Brglezu, Fajonovi, Kordišu, mesečnikom itd.

 • MižekFiga

  Ne nasedajte tovarišu Brglezu. Samo za EU poslanca se mu gre. Vsaka reklama mu je dobrodošla. Ignorirajmo ga in prav tako vse njegove in Kučanove politične stranke !!!

 • Peter Leskovar

  socialistični komunisti so vedno samo še eno nedolžno truplo oddaljeni od svoje utopije v kateri bi radi živeli. Da bi se spraševali o njihovih vrednotah in načinu razmišljanja so tako ali tako nezmožni, bi pa apeliral na vse komuniste, levičarje nacionalsocialiste……..da se resno vprašajo o svojem karakterju.

 • Šobar Davorin

  Me jako veseli. de se je oglasil komisar čete Ivo Lola Ribar.

 • Borut Stari

  Tega ptiča selca in sralca ne morete jemati resno.Ignor in bo tkoj psihično še bolj zbolel.

  • FRANC3

   Ne moreš ga jemat resno. Serje pa na vso moč.

 • FRANC3

  Sodišče je včeraj obsodilo Karadžića na dosmrtni zapor, enako kot Mladiča. Obsojena sta za deset X manjši zločin kot naši SLO komunisti, ki so pobili skoraj 100.000 ljudi (predvsem civilistov) na ozemlju Slovenije po WWII, pa ni bil do danes še nihče procesiran, kaj šele obsojen!!!!

 • Janez Kepic-Kern

  PA?!
  KOT EN LIK IZ KAKEGA “ZOMBI FILMA”?! Se zdi ta FDV DR. BRGLEZ.
  SMO SLIŠALI.
  DA BAJE TA FDV DR. BRGLEZ RAD PIJE “RAZNE TEKOČINE”
  ČE ON
  TO BERE – NAJ SI PREBERE – SPODNJI – LINK
  O
  “ORLIH” DR. J.E. KREKA, 1908-CCA 1940.
  Bili so”
  ORLI” DR. J,E. KREKA – VERJETNO NAJBOLJ POZITIVNO, MOČNO, VSESLOVENSKO
  TELOVADNO
  IN USPEŠNO KULTURNO TER ZLASTI – KVALITETNO GOSPODARSKO DRUŠTVO.
  A
  – Z VKP/b J.V. STALINOM INDOKTRINIRANI KPS STALINISTI E. KARDELJ ITD.
  SO
  IZJEMNO POZITIVNE
  “ORLE” DR. J.E. KREKA – LETA 1946 PREPOVEDALI IN ZASEGLI NJIH PREMOŽENJE.
  A
  O TEM ZGORNJI FDV DR. BRGLEZ – verjetNo – ne ve kaj dosti.
  Prispevek
  iz moje revije “SLOVENIANA”
  BO ZATO – SE ZDI – KORISTNO BRANJE ZA FDV DR. BRGLEZA.
  TUDI
  GESLO “ORLOV” DR. J.. E. KREKA: “ŽIVELA ABSTINENCA – PIJ IZ STUDENCA”
  JE
  ŠE NIČ ZASTARELO IN AKTUALNO. Se zdi. L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA
  P.S
  GESLO “ORLOV” DR. J.E. KREKA
  “ŽIVELA ABSTINENCA,
  PIJ IZ STUDENCA”
  https://sloveniana.si/wp-content/uploads/2018/08/SlovenianaRevija_mesecnikJULIJ2018_webFINAL_orli.pdf

 • Get Smart

  MURGL JUGOKOMUNISTIČNI psi (WATCHDOGI si sami pravijo)

  vedno govorijo o sebi in o svojih, vedno se spovedujejo,
  nato pa svojo pasjo spoved PODTAKNEJO (poturijo nje) ČLOVEKU
  in tako nastane SVETOVNO ZNANA komunistična LAŽ.
  Pika.
  Preverimo trditev. Ali so MURGL JUGOKOMUNISTIČNI predniki psa Milanćeta sodelovali s NACIONAL-SOCIALISTI = NSDAP?***

  *** – Nacional SOCIALISTIŠE Dojč Arbajt Partej = predsednica Adolfina Hitler =
  barbika nje = HITLERKA je TRANSIć, tako kot BORAT BARBIKA,
  nepismena lutka za pi-ar nastope.
  Odgovor je JA.
  Ko je 3.rajh pod vodstvom NSDAP napadel Slovenijo,
  so se MURGL JUGOKOMUNISTIČNI psi MILANćeti brglezovi in oostala MURGLSKA pesjad na ukaz CENTRALNOG KOMITETA zgrnili na ulice in vzklikali Hitlerki v čas = seveda z NACIAONAL SOCIALISTIŠE zastavami nje.
  Nato uleti še HITLERKIN tovari, mekanocurni FAŠIST = SOCIALIST =
  italijanski SOCIALIST MUSSOLINI,
  in MURGL JUGOKOMUNISTI psi zopet v akcijo sodelovanja s SVOJIMI SOCIALISTIČNIMI=KOMUNISTIČNI tovariši.
  .
  Taka so dejstva = RESNICA.
  .
  In kaj vam zdaj drka LAŽNIVI MURGL JUGOKOMUNNISTIČNI pes Milanće?
  Čes da so ljudje, ki so jih NEMŠKE in ITALIJANSKE SOCIALISTIŠE KOMUNJARE tepihovale, kao sodelovali njimi.
  .
  Razumete?
  Vedno isti kao triki ritardiranih in v rito pičenih MURGL JUGOKOMUNISTIČKIH mekanocurnih nastavljača dupeta gazdi.
  .
  po njihovih delih jih boste prepoznali in spoznali boste RESNICO in RESNICA vas bo OSVOBODILA.

  • Get Smart

   Tako so murglsrbski JUGOKOMUNISTI v Sloveniji utrjevali položaje pri
   tovariših fašistih.

   FAŠIZEM = KOMUNIZEM = italijanski SOCIALIZEM.
   Saj je menda oziroma bi moralo biti vsem znano, da so tovariši
   Fasci Italiani di combattimento
   le zares novoobrazna maska italijanskega KOMUNIZMA
   oziroma njegove novo-obrazne maske “socialismo” nje:
   Partito Socialista Italiano.

   FASCI Italiani di Combattimento je torej oddelek italijanskega SOCIALIZMA, torej oddelek
   italijanske
   SOCIALISTIČNE stranke (Partito Socialista Italiano). Oddelek je nastal s kakor združitvijo
   dveh kakor odcepljenih KOMINTERNISTIČNIH socialistov (podobno kot se odcepljajo in nato
   združujejo SD, DeSUS, LDS, Zares, PS, ZL, SMC …),
   in sicer Olivettijevega Fasci d’Azione Internazionalista in
   Mussolinijevega Fasci Autonomi d’Azione Rivoluzionaria,
   ki sta se nato združila v Fasci d’Azione Rivoluzionaria.

   Po I. sv. vojni se ta oddelek KOMINTERNE preimenuje v
   “FASCI Italiani di COMBATTIMENTO” – skrajšano FASCI (faši) oziroma FAŠISTI.

   “Kardelj se je junija 1942 zadržal v Ljubljani “pre svega zbog veza što smo ih
   uspostavili sa Italijanima.”

   “19.11.1942 Dolomiti – IO OF, prejme pismo Kardelja, ki naroča, da je treba na vsak
   način okrepiti akcijo med italijanskimi vojaki, za katere so v Ljubljani ustanovili
   poseben komite, ki bo za njih izdajal 14 dnevni bilten v italijanščini” (Jesen 1942,
   Korespondenca Kardelj – Kidrič).

   E. Kardelj poroča Titu (14.12.1942): “Že sedaj imamo Italijane, ki dajejo podatke,
   nekateri tudi bombe. Če bomo utrdili naše položaje pri Italijanih, bo na kraju naš
   posel veliko lažji.”

   “Od vojakov je intendancija organizirano odkupovala čevlje, večje količine pušk in
   municije. Vse to blago so italijanski vojaki pripeljali iz Ljubljane na Brdo pod kozolec,
   kjer so ga prevzeli boljševiki.”

   “General Cerutti se je leta 1943 trikrat pogovarjal z boljševiki. Pod Hmeljnikom
   (9. maja), pri Dolenjem Kamenju (30. maja) in v Straži pri Novem mestu (13. junija)!
   Po pogovorih v Straži so boljševiki dobili 3 vagone italijanskih uniform, streliva
   in orožja. Cela Dolenjska pa je njuhala tobak.”

   “V Stomažu je Guido Cerutti pred množico ljudi padel v objem Kvedru in ga začel
   objemati in poljubljati. Kvedru in Novljanu je bilo nerodno, kaj si bodo mislili
   Vipavci, češ kako ste se pa vi borili tam dol na Dolenjskem s temi Italijani,
   ki vas zdaj objemajo in poljubljajo.”

   Zločinec Ivan Maček – Matija v svojih spominih leta 1981: »Ceruttiju in njegovima
   spremljevalcema smo potem postregli s pijačo, da so si nabrali moči za odhod.«
   .
   .

   Tako,
   kot lahko vidite, so se kaviaržidovske in MURGL SRBSKE JUGOKOMUNJARE tipa milanće brglez in ostala pesjad “borile proti
   fašizmu” nje.

 • Get Smart

  PREIMENOVANJA KOMUNISTIČNE PARTIJE JUGOSLAVIJE v Sloveniji:

  1. Predno so si spremenili ime v SD = SOCIALNI DEMOKRATI, so se imenovali ZLSD – Združena
  lista socialnih demokratov.
  2. Predno so si spremenili ime v ZLSD, so se imenovali ZDRUŽENA LISTA. V ZLSD so se
  kakor
  združili s “Semulićevo SZDL”,*
  ki je postala SSS – Socialistična stranka Sljovenjije nje in pa DeSUS-om, ki je nastal iz
  par starih murglskih prdcev ZKS-SDP nje. DeSUza kogaS bodo začeli v MURGL
  JUGOKOMUNISTIČNEM
  agitpropu pumpat na polno šele po koncu “LDS zgodbe o uspehu nje”, ko za predsednika
  DeSUS-a postavijo SKOJ-evca oziroma LDS-ovca Karela Viktora.
  * Semulić je še vedno PREDSEDNIK “četrtega doma” JUGOKOMUNISTIČNE SKUPŠTINE v Sloveniji –
  ZSSS je le preimenovan SZDL (lokalna SOCIALISTIČNA zveza delavnega ljudstva; v izvirniku:
  SSRNJ = SAVEZ SOCIALISTIČKOG RADNOG NARODA JUGOSLAVIJE)
  3. Predno so si spremenili ime v ZDRUŽENA LISTA, so se imenovali SDP Slovenije –
  Socialdemokratska prenova Slovenije.
  4. Predno so si spremenili ime v SDP Slovenije, so se imenovali SDP – Stranka
  demokratične
  prenove.
  5. Predno so si spremenili ime v SDP, so se imenovali ZKS-SDP – Zveza komunistov
  Slovenije-Stranka demokratične prenove.
  6. Predno so si spremenili ime v ZKS-SDP, so se imenovali ZKJ – ZVEZA KOMUNISTOV
  JUGOSLAVIJE
  https://i.imgur.com/D4LXeH6.jpg
  7. Predno so si spremenili ime v ZKJ, so se imenovali KOMUNISTIČNA PARTIJA JUGOSLAVIJE.

  Kot najbrž veste, tudi bivajo še vedno na istem naslovu, in sicer v UKRADENI vili svojega
  rojaka
  (ki pa ni bil kaviarkomunističnižid, ampak le biznisžid, torej ni bil predan revoluciji
  nje),
  ki jo je KOMUNISTIČNA PARTIJA JUGOSLAVIJE “nacionalizirala” nje in se vanjo naselila.

  • Get Smart

   PREIMENOVANJA podmladka KOMUNISTIČNE JUGOSLAVIJE v Sloveniji:

   LDS (in vsi njeni derivati Zares, ZL, ZaAB, PS, SMC, ŠARAC …) je formalnopravna
   naslednica
   SKOJ-a – Savez komunističke omladine
   Jugoslavije).
   SKOJ – Med vojno SKOJ (Savez komunističke omladine Jugoslavije) ustanovi USAOJ
   (Ujedinjeni
   savez antifašističke omladine Jugoslavije) in je hkrati član in deluje posebej. Po vojni
   se USAOJ preimenuje v NOJ (Narodna omladina Jugoslavije), nato pa se ti kaviar
   jugokomunisti, ki so se kakor razcepili, znova združijo (SKOJ + USAOJ (NOJ)) v NOJ. Nakar
   se NOJ preimenuje v SSOJ (Savez socijalističke omladine Jugoslavije), ki formalnopravno še
   traja. SSOJ ima seveda podružnice po vsej Jugoslaviji: tukajšnja se imenuje ZSMS (Zveza
   socialistične mladine srbije) – in ta podružnica na prvih (v 2/3 sfejkanih in v 1/3
   demokratičnih) volitvah v Sloveniji (leta 1990) nastopi še s svojim polstoletnim imenom
   ZSMS, na naslednjih (1992), pa se je ta organizacija ZSMS (Zveza socialistične mladine
   Srbije v Sloveniji) preimenovala v ZSMS – liberalna stranka, nato liberalno demokratska
   stranka LDS, pa Liberalna demokracija Sljovenjije. Prakso ustanavljanja strančic SKOJ-a,
   imenovanj, preimenovanj, t. i. “novih obrazov”, ki se potem počasi spet kakor združujejo
   v
   t. i. “Združeno levico” itd.
   lahko še vedno opazujete:
   LDS, Zeleni, SSS, SMS, Zares, PS – pozitivna srbija nje, ZaAB, TRS, IDS, …
   Verjamem sholtesu, Dobri LDS DOBOVŠEK SMC … ŠARAC … = LDS = SKOJ, podmladek KPJ =
   vse to je ena in edina KOMUNISTIČNA PARTIJA JUGOSLAVIJE =
   MURGLSKA KOMUNISTIČKA JUGOSLAVIJA.

   • Get Smart

    T. i. “Levica” = uradno = IDS + TRS + radnici violete tomić.
    IDS je “nov obraz”, ki ga je v hotelu UNION ustanovil MILAN KUćAN,
    TRS = “nov-obraz” KUćANOVEGA zeta in kaviarŽIDO pussića Kermaunerja, bolj znanega kot
    Hanžeka nje, violeta pa je odcepek od DeSUS-a, DeSUS pa je “nov–obraz” oz. odcepek od SD =
    Socialni demokrati, ti pa so “star–obraz” oz.
    le preimenovanje
    KOMUNISTIČKE PARTIJE JUGOSLAVIJE v Sloveniji.

    –––––––
    IDS = INICIATIVA za DEMOKRATIČNI SOCIALIZEM = ZDRUŽENA LEVICA =
    = LEVICA =
    =
    ta “nov obraz” je ustanovila KOMUNISTIČNA PARTIJA JUGOSLAVIJE =
    = FORUM 21 = na zasedanju FORUMA 21 v hotelu UNION leta 2013 =
    IDS oz. danes imenovano “Levico” ustanovi sam tovariš MILAN KUćAN;
    prvo nastopljeni predsednik = Luka Mesec

    • Get Smart

     Uradni začetek Lučkine zvezde oziroma pol-meseca je oznanil sam tovariš
     MILAN KUćAN,
     predsednik PREDSEDSTVA CENTRALNEGA KOMITEJA KOMUNISTIČKE PARTIJE JUGOSLAVIJE v Sloveniji,
     in sicer leta 2013 v hotelu Union:

     “Leta 2013 so se na omizju FORUMA 21 v hotelu Union zbrali
     tovariši na čelu s še živečimi partijskimi voditelji,
     uradnimi nosilci naziva predsednikov predsedstva Centralnega
     komiteja Komunistične partije JUGOSLAVIJE v Sloveniji in
     formalno pravnih naslednic te zločinske združbe (KP JUGOSLAVIJE)*,
     in sicer tovariš KUćAN, Kocijančič, Ribičič — vsi trije
     predsedniki SD-ja = KPJ,* kjer so JAVNO PREDSTAVILI t. i.
     INICIATIVO za DEMOKRATIČNI SOCIALIZEM = IDS.”

     —–
     * – INICIATIVO za DEMOKRATIČNI SOCIALIZEM so najprej združili s

     TRS-om KUćANOVEGA zeta kao sindikalista SVIZ in KSJS in delavsko stranko štabnih
     babilonskih delavk Violete TOMIć,
     nakar so zadevo najprej PREIMENOVALI v “ZDRUŽENO LEVICO”,
     nato pa v “LEVICO”.

 • Get Smart

  Tukaj MURGL JUGOKOMUNIZEM =
  = globalno pa kaviarŽIDOžido KOMINTERNIZEM in njegov MUSLIćKULTI SERBUSIZEM …

  in ostali -izmi = SOCIALIZEM = FAŠIZEM = KOMUNIZEM = USTAŠIZEM=ČETNICIZEM =
  SERBUSIZEM=hlapčizem = vukojebizem = pedrizem = pedofilizem = muslićkultizem = kozojebizem
  = vegizem = feminizem … = TRANSIćIZEM =

  kaviaržido KOMUNISTIČNA INTERNACIONALA =

  = SMRTNO neprijateljstvo DO LJUDI.

  (SMC SD DeSUS Levi LDS ZARES PS Bratuške Sholtes ŠARAC …
  pirati sloge unije solidarnosti dobri-LDS-dobovšeki zelenićuši
  gibanja hčerk LDSrbo-šiptarskih drnovškov socialističke partije
  i tako dalje do tokija …)

  vse to je KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA,
  delajo za MURGL JUGOKOMUNISTIČNO JUGOSLAVIJO oz. kaviar KOMUNISTIČNO INTERNACIONALO
  =
  “Nov svetovni red” = njihov red = skozi TISOČLETJA isti red = SUŽNJELASTNIŠTVO =

  1. = PRVORAZREDNI TRANSIćI so gazde
  2. = DRUGORAZREDNI TRANSIćI so SERBUSI=hlapci = watchdogići =
  psi čuvaji tekovina revolucije
  3. = TRETJERAZREDNI = ljudje = LJUDJE so SUŽNJI
  oz.
  z njihovimi besedami,”… RAZRED, ki ne sprejema njihove sužnjelastniške ureditve.”

  Ker so ti paraziti v svojih glavićih “bog i batina nje”,
  seveda PRVORAZREDNI odločajo o ŽIVLJENJU in SMRTI svojih psičkov in LJUDI.
  .
  Vsi našteti in ostali “-izmi” (“novi obrazi” nje )
  so izdelek kaviar ŽIDOKOMINTERNE in vsi so namenjeni poneumljanju in končno ZASUŽNJEVANJU
  ljudi.
  .
  .
  Jezus Kristus:
  »Po njihovih delih jih boste prepoznali. In spoznali boste Resnico in Resnica vas
  boosvobodila.«
  .
  »Osamosvojili smo se, zdaj se moramo še osvoboditi!«

  • Get Smart

   Marjanka ŠARAC ni slovenski premier,
   ampak je
   MURGL JUGOKOMUNISTIČNI kao premier v Sloveniji =
   vse kreature in njihovi SERBUSI=hlapci
   so lahko in so:

   –MURGL JUGOKOMUNISTIČNI stvor v Sloveniji
   –MURGLSRBO JUGOKOMUNISTIČNI stvor v Sloveniji
   –MURGLRVACKO JUGOKOMUNISTIČNI stvor v Sloveniji
   –kaviaržido KOMINTERNISTIČNI stvor v Sloveniji*
   –MUSLIćKULTI JUGOKOMUNISTIČNI stvor v Sloveniji
   –pravoslavni JUGOKOMUNISTIČNI stvor v Sloveniji
   –gezoslavski JUGOKOMUNISTIČNI stvor v Sloveniji

   i tako dalje do tokija.

   * = babilonski perzijski egiptovski bizantinski rimski turški … =
   = kaviaržido KOMINTERNISTIČNI.

   Pamet v glavo.

   • Get Smart

    Samo v primeru v STOŽIC nje je MURGL KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA že v prvem ruku
    IZROPALA
    220 MILIJONOV € za projekt,
    ki v NEMČIJI, ki ima 2x dražjo delovno silo, za 4x večji projekt porabijo
    40 milijonov €

    in pozor, BOSANCOV, ki so gradil Stošče nje,
    MURGL JUGOKOMUNISTIČNI lopov =
    = najboljš JUGOKOMUNISTIČKO KAPITALISTIČKI “socialno čuteči”* đupljan nje NI PLAČAL
    ampak jih
    je nagnal domov BREZ PLAČILA.
    ———
    * MILAN KUćAN: »Jankovića vidim kot takšnega KAPITALISTA,
    ki je pokazal socialno ozaveščenost«
    ———
    Torej, za koga dela sereorsko lopovsko lažnivo MURGL JUGOKOMUNISTIČKO govno?
    Kaj odmeva v Stoščah?

    – ZA koga? Za JOSEPHA BROZIćA TITA
    – ZA koga? Za PARTIJU?
    – ZA koga? Za JUGOSLAVIJU.
    – “Druže tito, mi ti se kunemo, da sa tvoga puta ne skrenemo!”
    – “Druže tito, mi ti se kunemo, pobedit ćemo!”
    – “Evviva communismo!”
    – “Bandiera rossa la triumfera!”

    Po njihovih delih jih boste prepoznali. In spoznali boste RESNICO in RESNICA vas bo
    osvobodila.

 • Get Smart

  Pomni, kaj so ti položili v zibko:

  SLOVENSKA politika je SKRB ZA SLOVENSKI POLIS = POLITEJO = DRŽAVO,
  seveda na slovenski način, torej z značilnimi SLOVENSKIMI deli, navadami, običaji in
  vrednotami.
  Naprimer SDS = Slovenska demokratska stranka, izvaja SLOVENSKO POLITIKO,
  ker tako z besedo kot z vsemi ostalimi deli sledi PRASTARIM SLOVENSKIM VREDNOTAM:
  = poštenost,
  = pravičnost,
  = resnicoljubnost,
  = prijateljstvo do ljudi,
  = domoljubnost,
  = rodoljubnost,
  = svobodoljubnost
  in kar je še svetovno znanih SLOVENSKIH ZNAČILNOSTI in odlik, ki smo jih SLOVENCI
  podarili svetu.
  Govorimo skratka o KULTURI ŽIVLJENJA.

  • Get Smart

   Nasprotje kulture življenja je “kultura smrti”.

   KULTURA SMRTI = kaviarŽIDO KOMINTERNISTIČNO oziroma tukaj predvsem
   MURGL JUGOKOMUNISTIČNO pasjejebstvo = pedrstvo = pedofilstvo =
   = babilon egipt perzija bizanc rim jugoslavija …
   =
   detomorilstvo = uničevanje = UMOR = ropanje = LAŽ = blatenje ljudi = NORČEVANJE = sviranje
   kurtzu = prodajanje magle = skratka PARAZITIRANJE na ljudeh … =
   =
   transićizem = TEMELJNA AGENDA teh kreatur = svoje izrodke in posvojene otroke
   kastrirajo in jih VZGAJAJO v pedofiliji, v LAŽI, v SOVRAŠTVU DO LJUDI in predvsem s
   hormoni nasprotnega spola,
   ko te kreature odrastejo, so, kot si sami pravijo, SMRTNI NEPRIJATELJI LJUDI =
   sovraštvo do ljudi kar žari iz njihovih oči in potem so vam FOVŠ,
   poznate PODTIKANJA o fovšiji =
   fejk ženske = kastrirani fantki ne morejo roditi, ne morejo izkusiti
   ženskih bolečin in užitkov,
   fejk moški = transićirane deklice = v glavnem jih kastrirajo in te ne morejo rojevati in
   do konca svojih dni igrajo vloge “poženščenih kao moških”

   pedrizem / lezbizem je najprej iniciacijski odnos GOSPODAR vs SERBUS=hlapec =
   kar nato, kot vse ostale zadeve tega sveta, te kreature PODTIKAJO LJUDEM:
   kolikokrat ste slišali “za HLAPCE ROJENI” =
   ja, CANKAR je govoril o teh kaviar SERBUSNIH KREATURAH,
   ki so za SERBUSE tekovina revolucije rojeni;
   potem pa je pedrizem/lezbizem sredstvo za poneumljanje otrok, predvsem deklic,
   ki “kupijo” PROPAGANDO o “grdih moških, ki da zlorabljajo ženske” =
   kar je znova samo še ena izmed POTURANCIJ =
   samo te parazitske kreature in njihovi SERBUSI zlorabljajo ženske in otroke

   in predvsem je pedrizem/lezbizem sredstvo za prikrivanje TRANSIćiZMA=
   =
   enako velja za ostale -izme =
   = feminizem = kretinizem = drkalizem = pasjejebizem = vegizem = SOCIALIZEM =
   KOMUNIZEM = FAŠIZEM = ČETNICIZEM = USTAŠIZEM = MUSLIćKULTIZEM = kozojebizem = vukojebizem
   … =
   tukaj MURGL JUGOKOMUNIZEM =
   = globalno pa kaviarŽIDOžido KOMINTERNIZEM in njegov MUSLIćKULTI SERBUSIZEM …
   (SMC SD DeSUS Levi LDS ZARES PS Bratuške Sholtes ŠARAC …
   pirati sloge unije solidarnosti dobri-LDS-dobovšeki zelenićuši
   gibanja hčerk LDSrbo-šiptarskih drnovškov socialističke partije
   i tako dalje do tokija …)
   vse to je KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA,
   delajo za MURGL JUGOKOMUNISTIČNO JUGOSLAVIJO oz. kaviar KOMUNISTIČNO INTERNACIONALO
   =
   “Nov svetovni red” = njihov red = skozi TISOČLETJA isti red = SUŽNJELASTNIŠTVO =

   1. = PRVORAZREDNI TRANSIćI so gazde
   2. = DRUGORAZREDNI TRANSIćI so SERBUSI=hlapci = watchdogići =
   psi čuvaji tekovina revolucije
   3. = TRETJERAZREDNI = ljudje = LJUDJE so SUŽNJI
   oz.
   z njihovimi besedami,”… RAZRED, ki ne sprejema njihove sužnjelastniške ureditve.”

   Ker so ti paraziti v svojih glavićih “bog i batina nje”,
   seveda PRVORAZREDNI odločajo o ŽIVLJENJU in SMRTI svojih psičkov in LJUDI.
   .
   Vsi našteti in ostali “-izmi” (“novi obrazi” nje )
   so izdelek kaviar ŽIDOKOMINTERNE in vsi so namenjeni poneumljanju in končno
   ZASUŽNJEVANJU ljudi.
   .
   .
   Jezus Kristus:
   »Po njihovih delih jih boste prepoznali. In spoznali boste Resnico in Resnica vas bo osvobodila.«
   .
   »Osamosvojili smo se, zdaj se moramo še osvoboditi!«

   • Get Smart

    SOCIALIZEM = MURGL-JUGOKOMUNIZEM = FAŠIZEM =KOMUNIZEM =
    =KAPITALIZEM = FEVDALIZEM = MUSLIćKULTIZEM …
    so vse po vrsti onanije, drkancije nje,
    ki so vse po vrsti IZUMI kaviaržido KOMINTERNE =

    =SUŽNJELASTNIŠTVO =
    =kaviaržido KOMINTERNIZEM = KOMUNISTIČNA INTERNACIONALA.

    Dovolj bo, če pogledate, katero je NAJVEČJE KAPITALISTIČNO društvo v Sloveniji =
    = FORUM 21
    =
    FORUM 21 = MURGL JUGOKOMUNISTIČNO združenje vsega NAROPANEGA KAPITALA,
    predsednik je pa MILAN KUćAN,
    ki je tudi predsednik
    PREDSEDSTVA CENTRALNEGA KOMITEJA KOMUNISTIČNE PARTIJE JUGOSLAVIJE v Sloveniji=
    =
    ki se je uradno preimenovala v SD = SOCIALNI DEMOKRATI
    in podmladek SKOJ = Savez komunističke omladine Jugoslavije =
    = uradno preimenovan v LDS =
    DeSUS LEVI bratuške šoltesi Zares POZITIVNA-srbija dobri dobovški ŠARAC
    i tako dalje do tokija,
    pa so vse le “novi-obrazi” teh dveh struktur, ki je dejansko ENA =
    MURGL KOMUNISTIČKA JUGOSLAVIJA.

 • Ari Arian

  Največji nacist je Brglez. Zgleda kot najbolj krvoločen Gestapovec.

 • Common Sense

  Dr. Milan Brglez je veleum. Tole je naslov njegove doktorske dizertacije (kajpada na FDV). Ne vem sicer kakšen je prevod v slovenščino, ampak to je to.

  “Pomen nepozitivističnihh epistemoloških in realističnih ontoloških predpostavk za osmišljanje mednarodnih odnosov in metodologije njihovega proučevanja”

  Mimogrede, to doktorsko delo je dobilo nagrado za najboljše doktorsko delo (seveda na FDV). Ja, srečni mi, ko imamo med nami take veleume:)

 • Janez Kranjski

  Brglez drži svoj levičarski gobec zaprt, kar zineš je imbicilno.

 • Aton

  Razni Brglezi in Mesci serjejo in vsi mediji so jih polni. Kakor da vsi hočejo, da se res pojavi nov Hitler in se ponovi zgodovina dvajsetih in trideseti let prejšnjega stoletja. Očitno ljudje nujno potrebujejo popravce…

 • Slovenec 33

  Genetsko deformirani potomci ali pa nasledniki rdečih verskih blaznežev ne morejo iz svojih idiotskih okvirov, ker jim je pojem patriotizma španska vas in zagovarjajo genocid nad slovenskimi rodoljubi, ki še vedno leže po več kot 600 moriščih po slovenski zemlji.
  Brglezov nastop potrjuje zgoraj povedeno.

 • janez55

  Le zakaj bi se Brglez moral opravičiti? Saj je povedal samo resnico.

  • Common Sense

   A je ni podkrepil z ničimer. Politiki (vsi, rdeči, beli, zeleni, levi, desni) se morajo zavedati, da imajo odgovornost do javno izrečenih besed. Pravim, vsi. Tudi Brglez. Ergo, naj pojasni katere so te fašistične skupine.

   • janez55

    SDS odkrito simpatizira z domobranci, ki so v času okupacije bili zavezniki fašistov in nacistov. Ergo, je potreben še kak dokaz?

    • Hribouc

     fuknjen

 • Hribouc

  Sovražni govor po Psalmih iz Ilove gore:

  SMRT KOMUNIZMU!

 • Walter

  Brgleza je potrebno takoj izkljuciti !
  Vnesti je potrebno taksen clen v zakonu,da se taksnega kot je tov.
  Brglez takoj odslovi iz DZ RS !

  • Janez Kepic-Kern

   +++++++++++

  • Morten Ster

   Pol bi malega Goebbelsa Grimsa moral že parkrat.

 • Igor Kodelja

  In ta grobokop je prišel v brusel.ma po kaj?on s svojim frisem bi biw idealn za kako grozljivko

 • Vesna Skukan

  Držijo se načela NAPAD JE NAJBOLJŠA OBRAMBA! Naj si nastavijo ogledalo, pa bodo videli kaj so…