fbpx

Napadi na direktorja Pošte Slovenije z Golobičevimi odtisi

Tomaž Kokot, tarča napada po naročilu Golobičevih, ker jim je stopil na prste (Foto: Pošta Slovenije)

Tomaž Kokot, začasni direktor Pošte Slovenije, je v zadnjem času na tapeti nekaterih medijev. Vendar pa ti zamolčijo pravi razlog teh napadov, ki so očitno delegirani iz enega mesta in imajo odtise Gregorja Golobiča, nekdanjega glavnega kadrovika v državi iz vrst LDS in nekdanjega predsednika propadle stranke Zares.

Tomaž Kokot je v vlogi direktorja Pošte Slovenija po naših podatkih namreč razveljavil pogodbo s podjetjem Direct4.me, ki ima sedež v Palu Alti v Kaliforniji, v Sloveniji pa jih zastopa slovenjgraški Kivi Com. Šlo je za pogodbo, po kateri naj bi Pošta Slovenije v prihodnjih petih letih namestila več kot 4000 paketnikov te kalifornijske družbe. Podjetje Direct4.me pa bi služilo.

Direktor podjetja Direct4.me je vsem dobro znani Miloš Urbanija, ustanovitelj nekdanja Ultre iz Zagorja, ki je šla leta 2015 v stečaj. Direktor podjetja Kivi Coma iz Slovenj Gradca pa je Tadej Visinski, sicer tudi soustanovitelj podjetja Direct4.me. Solastnik obeh podjetij je tudi Žan Urbanija. Z vsemi pa je povezan Gregor Golobič.

Vida Kocjan