fbpx

Napetosti v koaliciji se nadaljujejo: Erjavec Šarca obtožil dvojnih standardov, ko gre za ministrico Pivčevo!

At the time when the Ministry of the Interior was headed by Boštjan Poklukar and the government by Marjan Šarec, Minister Karl Erjavec was the target of unauthorised accessing to his personal data, kept by the police. (Photo: STA)

Predsednik DeSUS Karl Erjavec je napoved premierja Marjana Šarca, da bo o zamenjavi ministrice Aleksandre Pivec odločal, če bo dobil tehtne dokaze proti njej, pospremil z oceno, da je Šarec očitno znižal standarde glede zaupanja v ministre in državne sekretarje. 

Napetosti v Šarčevi koaliciji se nadaljujejo. Kot je Šarec dejal v pogovoru za Dnevnik, glede ministrice za kmetijstvo Aleksandre Pivec zaradi očitkov, povezanih s projektom SRIPT, do januarskega kongresa DeSUS ne namerava storiti ničesar, “s čimer bi lahko vplival na izid volitev vodstva stranke“. Pivčeva se namreč ob dolgoletnem predsedniku DeSUS Erjavcu poteguje za predsedniški stolček.

Očitno je predsednik vlade drastično znižal standarde glede zaupanja v ministre in državne sekretarje,” pa je po poročanju časnikov poudaril Erjavec. Že pred dnevi pa je ocenil, da Šarec glede na standarde, ki jih je postavil v začetku mandata, pri sprejemu odločitve glede Pivčeve ne bi smel imeti pretežke naloge.

Dvojni Šarčevi standardi
Ob tem obžaluje, da je imel premier, ko je šlo za Petra Vilfana, tako visoke standarde. “Lahko bi ga ponovno imenoval za državnega sekretarja za šport, saj je moral odstopiti zaradi manjše zadeve, pa še vso neplačano razliko v davku je poravnal prostovoljno,” je za Dnevnik dejal Erjavec. Dolgoletni prvak DeSUS sicer ne skriva pričakovanja, da bo ponovno izvoljen za predsednika stranke. Po kongresu pa se bosta morala s premierjem pogovoriti, je še dodal.

Foto: Mediaspeed

Pivčeva po Šarčevi oceni uspešno vodi kmetijski resor, o njenem morebitnem odhodu z ministrskega mesta pa da bo odločal, če bo od pristojnih organov v zadevi SRIPT dobil tehtne dokaze proti njej, poroča Dnevnik. Pivčeva v navedbah predsednika vlade prepoznava zaupnico svojemu delu na kmetijskem ministrstvu, hkrati pa po poročanju časnikov spoštuje “njegovo nevmešavanje v strankarske zadeve glede na to, da je pred nami volilni kongres“. Po njenih besedah se bosta s premierjem sestala po novoletnih praznikih, poroča STA.

Ob tem je še dodala, da se trenutno osredotoča na okrevanje, vso svojo pozornost in energijo pa da usmerja v delo na ministrstvu in v strankarsko kampanjo pred kongresom, poročata časnika. “Sodeč po stikih s člani na terenu verjamem, da mi dobro kaže,” besede Pivčeve povzema Dnevnik.

Rok Krajnc