(Napovednik) Danes ob 20.10 bo nova sezona oddaje Kdo vam laže? Ne zamudite!

Oddaja Kdo vam laže?, TV voditelj Boris Tomašič. (Foto: Nova24TV)

Danes ob 20.10 bo nova sezona oddaja Kdo vam laže?. Obdobje dopustov se končuje, prihaja pa vroča politična jesen. Toplo vabljeni k ogledu! 

Zadnje čase je veliko govora o popoplavni obnovi. Državljani so odprli srce in soljudem v stiski priskočili na pomoč. A, kot se vselej dogaja, nekateri stisko in pomoč zlorabijo, tokrat tudi vlada, ki očitno razmišlja le še o tem, kako dvigniti davke ter finančno dodatno obremeniti podjetja in posameznike. Uvaja celo sobotno udarniško delo, kar spominja na neke druge čase … Hkrati viša cene električne energije. Minister za okolje, podnebje in energijo Bojan Kumer je že nekajkrat dejal, da bodo rešitve iskali šele tedaj, ko bo stanje nevzdržno. Torej pozimi, ko bodo ljudje zaradi neplačanih položnic ostali na hladnem?! Pozabiti pa ne gre niti na visoke cene živil in goriva. Se nam obetajo socialni nemiri?

Spomnimo na bližajoči se protest upokojencev, ki bo 6. septembra 2023 ob 15. uri na Trgu republike, saj vlada najbolj ranljivih članov družbe še vedno ne sliši, denar pa rajši namenja uslužnim NVO-jem. Spomniti gre tudi na zadolževanje in kanal C0, ki še vedno ogroža pitno vodo 90 odstotkov Ljubljančanov, nedavne poplave pa so to le potrdile. Teh in še drugih problemov pa se koalicija loteva s poskusi utišanja redkih kritičnih mnenj, pod krinko preganjanja t. i. sovražnega govora, kar je le nova oblika inkvizicije. Nazadnje je preko Telekoma napadla programsko shemo naše medijske hiše. O tem in še drugih zadevah bo nocoj govora v oddaji Kdo vam laže? Ne zamudite.

Domen Mezeg