fbpx

Naravnost škandalozno: Jankovićeva občina finančno podpira mamo tožilke, ki je “zastarala” postopke proti ljubljanskemu županu!

Tožilka Blanka Žgajnar (Foto: STA)

V škandalu, ki te dni pretresa slovensko pravosodje, ko je prišlo do zastaranja dela očitkov na račun Zorana Jankovića v primeru sojenja v zadevi Stožice, še preden se je sojenje sploh pričelo, ne gre prezreti družinsko – tožilsko – občinskega ozadja, ki ga razkriva aplikacija protikorupcijske komisije Erar.

Pred časom je tožilka Blanka Žgajnar “zamudila” še dvoletni zakonski rok, do katerega bi morala sporočiti, da bo pričela kazenske postopke proti ljubljanskemu županu. Takrat je prišlo do uničenja tajno posnetih pogovorov Jankovića, ki so bili povezani s farmacevtko Katarino. Zdaj nas je vir opozoril na 29. novembra 1994 ustanovljeno društvo Združenje za moč, katerega predsednica je bila vse do lani Katjuša Bašič, bolj znana kot Katja Bašič. Ki je mati nevestne tožilke Žgajnarjeve.

Ljubljanska občina, na čelu katere je Janković, je združenje, ko ga je vodila mati tožilke, izdatno financiralo, skupaj so po podatkih baze Erar tja nakazali 224.989,47 evra. Iz proračuna.

O vlogi Bašičeve pričajo tudi poslovne evidence.

Vprašanja smo glede morebitne korupcije poslali tudi na KPK in tožilstvo.

Sara Kovač