fbpx

Nova grožnja ustavnemu redu – nas v letu 2022 čaka nova revolucija?

Poslanec radikalne Levice Miha Kordiš (Foto: STA)

Nas v letu 2022 čaka revolucija ekstremne Levice? To se sprašujemo, ko beremo njihovo novoletno čestitko. 

Ali sredi Evropske unije pride v poštev revolucija s strani ekstremnih levičarjev, če se jim “desnica” ne bo pokorila? Nas mora sredi leta 2022 skrbeti še za to? Bodo skrajni levičarji spet aktivirali ljudi v revolucijo, nam nakopali UDBO? Bodo zapirali ali ubijali novinarje, ki ne pišejo po njihovih notah? To so vprašanja, ki marsikomu rojijo po glavi ob skrajno nevarni čestitki Mihe Kordiša iz stranke Levica, ki je zapisal, da si želi v novem letu eno pravo malo revolucijo in defašizacijo. Karkoli že to v Kordiševi glavi pomeni!

Čestitka pa zagotovo sodi med najbolj ekstremne novoletne čestitke katerekoli politične stranke, kot bi napovedovali pravo malo vojno za oblast. In le kje se je Kordiš učil takih ekstremizmov? Morebiti je ideje našel celo v knjigi “Mein Kampf” ali pa si je napotke sposodil od Kim Džong-una? Pri njem se nikoli ne ve!

Predvsem pa zaskrbi dejstvo, ko Kordiš napove “sreče in zdravja za vse, ne le za peščico”. Njegov “egalitarizem” smo Slovenci trpeli kar 45 let, v tem času pa smo postali bistveno revnejši od zahodnih sosed. Resnično zdrava in srečna je bila le peščica prvorazrednih partijcev, ki so se okoriščali na račun revnih delavcev in zahodnih dobrin, praviloma nedostopnih za običajne ljudi.

FOTO: Kako je Tito proslavljao Nove godine / Radio Sarajevo

Bogato obložene mize so bile v prejšnjem režimu rezervirane za partijsko elito.

e-maribor