fbpx

Naši viri: skupne patrulje policije in vojske so samo za okras! Policisti povsem demotivirani, vojaki pa povsem brez pooblastil!

Foto: Arhiv Demokracije.

Se še spomnite, kako je Šarčeva vlada pred mesecem dni napovedala napotitev 35 pripadnikov Slovenske vojske na južno mejo, čeprav je Marjan Šarec že prej slovensko javnost prepričeval, češ da imajo vse pod kontrolo? Podrobno poročilo o tem, kaj se dogaja na južni meji in zakaj so nastale vaške straže, si boste sicer lahko prebrali v jutrišnji Demokraciji.

Kakorkoli že, po enem mesecu se je izkazalo, da je tudi skupna misija policije in Slovenske vojske zgolj pesek v oči. Vojaki naj bi se ob policistih zgolj sprehajali, saj nimajo prav nobenih pooblastil. Kot trdijo naši viri, vojaki nimajo pooblastila niti za to, da rečejo “STOJ”, kaj šele, da bi lahko aktivneje ukrepali proti ilegalnim migrantom in tihotapcem. Povedano drugače: vlada pošilja Slovensko vojsko na mejo zgolj zaradi rekreacije in da bi imela slovenska javnost občutek, da vlada dela v dobro državljanov. V resnici pa je vse to zgolj nateg in striženje ovac, kar priznavajo celo vojaki sami.

Seveda to še ni vse, saj precej slaba morala vlada tudi v vrstah policistov. Med njimi je namreč le malo takih, ki bi bili res motivirani za lov na ilegalne migrante. Kot trdijo naši viri, naj bi policijske patrulje večkrat celo zamižale na obe očesi in se ob srečanju z migranti naredile, kot da jih ni – češ, naj nadaljujejo pot v Italijo. Dodatna ovira so tudi razni aktivisti, ki migrantom kažejo pot ter onemogočajo delo policiji.

Spomnimo: že v času Cerarjeve vlade, ko se je začel prvi veliki migrantski val, se je pokazalo, da je za policiste na terenu poskrbljeno precej slabo, saj jim je vlada privoščila komaj kakšen sendvič na dan. Zato so prebivalci policistom kar sami dostavljali hrano, nekateri gostinski lokali so jim dostavili tudi pice in jim hrano sponzorirali.

Naši viri ob tem opozarjajo, da je tovrstno dogajanje med slovenskimi varuhi meje očitno tudi odraz dogajanje v vrhu Slovenske vojske ter policije, ki ju vodita “železni dami” Alenka Ermenc in Tatjana Bobnar. Predvsem Ermenčeva se je v zadnjem času zapletla v precej bizarne škandale.

Nič nenavadnega torej, da se vaške straže ob južni meji krepijo …

Demokracija.si