Naši viri: skupne patrulje policije in vojske so samo za okras! Policisti povsem demotivirani, vojaki pa povsem brez pooblastil!

Foto: Arhiv Demokracije.

Se še spomnite, kako je Šarčeva vlada pred mesecem dni napovedala napotitev 35 pripadnikov Slovenske vojske na južno mejo, čeprav je Marjan Šarec že prej slovensko javnost prepričeval, češ da imajo vse pod kontrolo? Podrobno poročilo o tem, kaj se dogaja na južni meji in zakaj so nastale vaške straže, si boste sicer lahko prebrali v jutrišnji Demokraciji.

Kakorkoli že, po enem mesecu se je izkazalo, da je tudi skupna misija policije in Slovenske vojske zgolj pesek v oči. Vojaki naj bi se ob policistih zgolj sprehajali, saj nimajo prav nobenih pooblastil. Kot trdijo naši viri, vojaki nimajo pooblastila niti za to, da rečejo “STOJ”, kaj šele, da bi lahko aktivneje ukrepali proti ilegalnim migrantom in tihotapcem. Povedano drugače: vlada pošilja Slovensko vojsko na mejo zgolj zaradi rekreacije in da bi imela slovenska javnost občutek, da vlada dela v dobro državljanov. V resnici pa je vse to zgolj nateg in striženje ovac, kar priznavajo celo vojaki sami.

Seveda to še ni vse, saj precej slaba morala vlada tudi v vrstah policistov. Med njimi je namreč le malo takih, ki bi bili res motivirani za lov na ilegalne migrante. Kot trdijo naši viri, naj bi policijske patrulje večkrat celo zamižale na obe očesi in se ob srečanju z migranti naredile, kot da jih ni – češ, naj nadaljujejo pot v Italijo. Dodatna ovira so tudi razni aktivisti, ki migrantom kažejo pot ter onemogočajo delo policiji.

Spomnimo: že v času Cerarjeve vlade, ko se je začel prvi veliki migrantski val, se je pokazalo, da je za policiste na terenu poskrbljeno precej slabo, saj jim je vlada privoščila komaj kakšen sendvič na dan. Zato so prebivalci policistom kar sami dostavljali hrano, nekateri gostinski lokali so jim dostavili tudi pice in jim hrano sponzorirali.

Naši viri ob tem opozarjajo, da je tovrstno dogajanje med slovenskimi varuhi meje očitno tudi odraz dogajanje v vrhu Slovenske vojske ter policije, ki ju vodita “železni dami” Alenka Ermenc in Tatjana Bobnar. Predvsem Ermenčeva se je v zadnjem času zapletla v precej bizarne škandale.

Nič nenavadnega torej, da se vaške straže ob južni meji krepijo …

Demokracija.si

 • Drago

  Kako se že imenujejo države, v katerih ima vojska policijska pooblastila?

  • axolotl

   … in kaj bi ti zdaj rad povedal, pesnik??

   • Drago

    Verjamem, da vam vaškobrambovcem sploh ni jasno, o čem govorim. V normalnih demokracijah vojska nima in ne sme imeti policijskih pooblastil, razen v primeru izrednega stanja, ki ga pa morajo razglasiti ustrezne institucije. Se ti že kaj svita ali ti bomo moral to podrobno razložiti?

  • Andrej

   Slabo si prebral članek. Policiji se fučka, vojska pa nima NOBENIH pooblastil. Zdaj pa povej, kako se reče taki državi in kakšna prihodnost jo čaka.

   • Drago

    Policija dela svoje delo, vojska pa nima policijskih pooblastil, da bi nadzorovala civiliste, kakor je običaj v vseh nornalnih državah razen vojaških diktatur. Sanjarjenje o privatni vojski pa se je malce izjalovilo…

    • macon

     Ni se izjalovilo, ljubljanski redarji so oboroženi in ustavljajo ljudi.

     • Drago

      Tudi varnostniki v podjetjih so oboroženi in ustavljajo ljudi, kaj pa ima to zveze z vojsko, pa vedo samo “stabilni geniji”, kot si ti…

     • macon

      Varnostniki v podjetjih niso v javnem prostoru, zarukanec. Ti pa ne bil levičar, če bi karkoli razločil in če bi malo manj lagal v obrambo svoje nore vere.

     • Drago

      Ne izmikaj se, mucek. Sicer sem tudi jaz proti temu, da so redarji oboroženi, ampak hoćeš nočeš moram to pač upoštevati kot zakonito. Očitno ti bom moral razložiti še razliko med civilisti in vojaki, ker vam domojebom očitno ni čisto nič jasno oz. se pretvarjate, da vam ni, ko vam to ustreza..

     • macon

      Očitno je problem, ki mu policija ni kos in to sama priznava. V tem primeru se aktivira vojska, ki lahko dobi tudi policijska pooblastila.

      Ne se no delat, da te skrbi militarizacija družbe. Levičarji ste bili ves čas fanatiki uniform, policije in tajne policije. Smešno je, ko se komunajzar delaš liberalca. Ne paše ti, ker uporabljaš komunajzarski jezik.

     • Drago

      Katera policija “priznava, da problemu ni kos”? Domojebi nenehno jokcate nad izjavami policije, da obvlada situacijo in histerizirate, da nas bodo pojedli bradati mladeniči . Če si ti za militarizacijo družbe, to ne pomeni, da sem jaz tudi. Jaz sem proti temu, da ima vojska na meji policijska pooblastzila, ti si očitno za. Kdo je tukaj militarist? Spet podtikaš drugim, za kar se ti sam zavzemaš. Domojebi res niste ravno pri ta brihtnih…

     • macon

      Kaj pa potem delajo vojaki brez pooblastil ob policajih, če ni problema? Samo za levičarja ni problem, če skoraj 2000 islamskih mladcev na mesec tava po gozdovih, potem ko so ilegalno prestopili mejo. Hkrati je splošni družbeni problem kak tvit opozicijskega politika, ki ga hitite vsi obsojat. Zavzemam se za red in za enaka pravila za vse, lažnivec.

      Za človekove pravice za pritepence plačuj sam iz svojega žepa, državni denar pa pusti pri miru, ker je kup slovenskih revežev, ki ga ne dobijo.

     • Drago

      Kaj delajo vojaki brez pooblastil ob policajih? Tu so zaradi vas paničarjev, da se počutite bolj varne. Migracije seveda so problem, ki pa ga ne bo rešila niti vojska, niti “tehnične ovire”, še manj pa oboroženi vaški posebneži. Kaj tvita vaš Janez, mi enkratno dol visi, pač zagrenjeni psihopat, ki mu je jasno, da ne bo več nikoli prišel na oblast po demokratični poti. Če ti je toliko do slovenskih revežev jim pomagaj, nihče ti ne brani. Koliko si jih že vzel domov?

     • macon

      P!3da, kako si zabit in pokvarjen, kako vseskozi mešaš različne stvari kot ti zapaše. Jebeni shizofrenik. A naj ti odgovorim, da boš lagal naprej? Odjebi, baraba pokvarjena.

     • Drago

      Hehehehe, slabi živčki, mucek? Tipično za vas domojebe, ko nimate več argumentov,začnete groziti. Se že tresem od strahu….

  • montyamp

   Če bi imel trohico pameti , bi se ogibal tega portala , ker neobvladljivo izkrivljeni udbo-neuravnovešeni retardi , pašejo med pametne, kot sedlo na kravo .

   • Drago

    Hvala lepa za vašo “pamet”, kar imejte jo. Paranoja, histerija, papagajsko ponavljanje tisočkrat ponovljenih floskul itd.itd.

    • montyamp

     Udbovska pooblastila delajo iz Slovenije migrantski žep , sramoto EU , kakršne Madžari in Avstrijci ne poznajo .
     Zaleti se nekam prekleti idiot , nebrzdano sanjaštvo in utopično domišljijo potrebujemo kot pasji dr.na torti .

     • Drago

      No, samo potrjuješ, kar sem zapisal. Paranoja, histerija, papagajsko ponavljanje tisočkrat ponovljenih floskul. Vam, domojebom je pač treba kakšno stvar večkrat ponoviti, da si jo zapomnite…

     • macon

      Za vsako žrtev migrantskega kriminala ste posredno odgovorni vsi levičarji, ki zagovarjate pritepensko romanje v bogate kraje. Ko nam boste zjebali družbe in uničili ekonomije (migranti so samo del tega procesa), boste pa tudi odgovarjali, ker vas bomo pozvali na odgovornost.

     • Drago

      A daj no daj, nehaj se repenčiti. Kdo ste sploh vi, ki bi nas naj “pozvali na odgovornost”? CK SDS? Zbor domojebnih psihopatov? Umiri se malo in si najdi pravega sovražnika, če ga že potrebuješ, ne pa da se znašaš nad tistimi, ki so še v večjem kurcu od tebe.

  • macon

   Demokratična ljudska socialistična republika.

   • Drago

    Demokratična ljudska socialistična republika.Norik.

    • macon

     Ne obstaja, ampak za vas vernike so tudi vaše fantazije v potrditev vere. Obstaja Slovenija, ki jo levi fanatiki vsak dan maličite.

     • Drago

      Norik obstaja v vaših glavah, saj neprestano sanjarite o tem, kako boste prevzeli oblast in počistili z vam neljubo “nesnago”, ki maliči podobo izvoljenega ljudstva,.

     • macon

      Čiščenje nesnage prepuščamo vam levim fašistom, mi bi si želeli samo, da bi obstoječi zakoni veljali za vse.

      Odrasti, otroče.

     • Drago

      Mucek, preberi si komentarje na tem portalu in nehaj obešati drugim, kar sam počneš. Domojebi ste res pičkice, eno samo jokcanje in delanje pizdarij, ko pa je treba prevzeti odgovornost, pa so krivi vsi drugi. Videno že tisočkrat.

     • macon

      Odgovornost za kaj? Za levi kriminal? To boš kar ti prevzemal.

      Nisem drugi in nisem del nobene črede, to prepuščam vam vernikom. Lažeš kot prava nesnaga, torej izgleda tudi pašeš med njo.

     • Drago

      Odgovornost za svoje hujskaštvo, razširjanje panike in histerije. “Levi kriminal”? Ja seveda, desničarji ste vedno pošteni in nedolžni kot ovčke, tudi ko vas dobijo s prsti v marmeladi. Potem so pa krivi globoka država, UDBA, Kučan in ostala pravljična bitja. Če nisi v nobeni čredi, zakaj potem neprestano tuliš isto z čredo tukaj?

     • Andrej

      Daj no, če je tega toliko kot praviš, boš z lahkoto postregel z nekaj ujetimi desničarji s prsti v marmeladi.

     • Drago

      Seveda, beri črno kroniko in gospodarske strani, tega je tam kolikor hočeš, če seveda želiš videti…

      Seveda Orbanovi medijo o tem molčijo, ker pa ne berete nič drugega se vam zdi, da ne obstaja. Za pokušino : https://www.dnevnik.si/1042892288

     • Andrej

      Če primerjaš
      https://forum.finance.si/?specialid=8950573&special_type=1
      prideš do marsičesa. Preberi in malo razmisli.

     • Drago

      Ne vem, zakaj bi bila mnenja nekih anonimnežev na nekem forumu pomembna. Tip je kriminalec, ki so ga obsodili. Razen če je, kakor je pri SDS-u že običajno, na delu Kučan, globoka država , Udba in komunisti.

  • šmentanamuha

   Ta policija ima pooblastlla samo kar se tiče domačih državljanov. Z nami lahko počnejo, kar hočejo. Surovo lahko prebutajo tudi ženske in mladoletnice, ilegalce pa lahko spoštljivo vprašajo samo, če se dobro počutijo in bi mordas želeli pri nas prebiti nekaj časa v all inclusive oskrbi

   • Drago

    Kaj ne poveš: Lahko navedeš kakšen vir, ki bi podkrepil tvoje drzno tezo, da policija “lahko surovo prebuta ženske in mladoletnice”? Čakam…

    • šmentanamuha

     Pred dvema letoma v Mb. Objavljeni so bili tudi posnetki. Ženski so celo pripravili zasedo, ko se je peljala s kombijem in dvema mladoletnima hčerama, jo nato ustavili in njo in starejšo hčersko, (15) zvlekli iz kombija in vrgli na tla, uklenili in zabrisali v marico. Mati je bila na Šiškotovi volilni listi. Naredila ni nobenega prekrška ali kaj podobnega. To je povsem resničen dogodek. Obstajajo posnetki, pričevanja in zapisi, ampak zdajle nimam časa iskati. Res, policijsko nasilje je rezervirano za nas “domače”.

     • Drago

      Niso upoštevale ukazov, preiskava še poteka

      V zvezi s posnetkom, ki ga je na družbenih omrežjih Facebook in YouTube videlo že čez 50.000 ljudi,
      smo se z vprašanji obrnili tudi na Policijsko upravo Maribor. Tam so
      nam potrdili izvajanje policijskih pooblastil zoper dve potnici in
      voznico osebnega vozila ter pojasnili okoliščine.

      Do policijske akcije, ki je razvidna na videoposnetku, je prišlo
      zaradi kršitev cestno prometnih predpisov in kršitev javnega reda in
      miru, so pojasnili na Policijski upravi Maribor. Policisti so izvajali
      policijska pooblastila zoper dve potnici in voznico osebnega avtomobila,
      ki ji je bila vožnja prepovedana, a je kljub temu z njo nadaljevala.

      Zaradi neupoštevanja policijskih ukazov so policisti pri
      izvajanju policijskih pooblastil zoper vse tri uporabili prisilna
      sredstva, pojasnjujejo na Policijski upravi Maribor.

     • Drago

      “Res, policijsko nasilje je rezervirano za nas “domače”.

      Da, v vaših glavah najbrž že: https://siol.net/novice/slovenija/policija-o-ravnanju-z-migranti-pri-ilirski-bistrici-postopki-so-bili-zakoniti-in-strokovni-503052

 • RATATA

  Se je pa policist na meji obregnil ob grba Republike Slovenije, ki ju imam na registrskih tablicah in mi zagrozil, da bi me kaznoval, če bi imel kaj drugega (po mojem karantanskega panterja) in da naj ju takoj ko bom na cilju odstranim!

  • Franc Šink

   Dal si mi idejo! Hvala.

  • pajot

   Ti imaš na registrskih slovenski grb,moral pa bi imeti občinskega,kenede? Tako je tudi prav,kajti Slovenija je trenutno samo občina,ki jo vodita župan občine Kamnik in pedenjped iz obćine Murgle.
   Prišel pa bo čas in jaz trdno upam vanj,ko bomo Slovenci imeli samostojno,suvereno državo s karantanskim grbom. Brez srbov,šiptarjev in kar je še teh pritepencev. da o afriških in arabskih (da ne rečem kaj) niti ne govorim.

   • RATATA

    Ko me je pulcaj qrcal sem bil popolnoma tiho in ko je povedal svoje, se izdavil le “a tako je to(?)” in odpeljal.
    Grbov seveda nisem odlepil, saj imajo tudi hrvati svojo sahovnico, in srbi tudi državnega, šwabi in Austrijci pa deželne.
    Z grbom RS se ne strinjam, toda je edini, ki ga imamo, čeprav bi bil panter bolj in edino naš.
    No dežela Štajerska ga ima belega na zeleni podlagi in vsekakor bi morali obuditi dežele, ki jih še nihče nikoli ni formalno pravno ukinil in uporabljati tiste starodavne oznake s katerimi bi se lahko identificirali, z nekimi avnojskimi izmišljijami se nikakor ne morem!
    Saj, če bi mi pulcaj pogledal obesek na verižici in na cigaretdozo, bi mu bilo še bolj jasno s kom ima opravka in takrat bi se zakompliciralo, še posebno, če bi mu prizadel jugoslovenarska smrdečezvezdaška čustva, kar pa počnem res zavzeto, s hudo vnemo…

   • Felikss_AH

    Sorry kolega… tvoje “trdno upanje” se odbija od trdih glav nezainteresiranih Slovencev, predvsem pa od preštevilnih Slovenskih ljubiteljic Balkanskega in celo temnega-Črnega trdega. Narod ki mu nacionalno, da ne omenjam še Rasno, ne pomeni nič… je obsojen na izginotje.

    • pajot

     Imaš prav,ampak jaz še vedno verjamem v zainteresirani del Slovencev. Upanje umre namreč zadnje.

     • Felikss_AH

      Upanje je nevarno ker te dela neaktivnega. Tale zainteresirani del Slovencev ne more ukreniti ničesar brez zainteresiranega dela ostalih Evropejcev, predvsem pa zainteresiranega dela Euro-Američanov. Jaz sicer ne upam, a vseeno s zanimanjem čakam na Trump-ov drugi mandat… če bo slučajno prišel s kakšno nepredvidljivosto ki jo je oglaševal… in vsaj omogočil da Američani (pravi Američani) vzamejo Ameriko nazaj. Če se bi tam obrnilo bi padla tudi Levuharska EU.

   • Novakec1

    Misija nemogoče xxx

   • Slovenka

    5+

 • Franc Šink

  Varovanje meje je samo draga predstava za naivno občinstvo.

 • montyamp

  Če bi Matija Gubec videl kaj ta komunistična banda dela s slovensko državo , bi najprej udaril po udbovski deci .

  • Objektivno

   En sam ne more nič narediti. Zopet bo nasrkal kruto samo Matija Gubec.

 • Felikss_AH

  Moji viri mi pravijo da od samo “virološkega” pisanja ni nobene koristi… pravijo spravite se raje na vladne “NEvladne” organizacije in ih intervjuirajte… ali na licu mesta ali ih povabite za mizo v studio, pa naj razložijo vse “prednosti TEH KONKRETNIH imigracij” in zakaj se tako samo-požrtvovalno matrajo na terenu. Povejte im da bi “NEvladniki” lahko s tem odpravili “nesmiselno-xenofobni” odpor ki ga imamo nekateri do “imigrantov” in do njihovega “požrtvovalnega dela”. Povejte im da bi na ta način lahko celo “spreobrnili” marsikoga med nami da dojame “prednosti imigracij” potrebnih boljšega življenja v EU… in s tem še njihovega “poslanstva”.

 • Dragan Krstič

  Albert Schweitzer je zapisal svoje mnenje o Afričanih: Naj belci ki gredo živet v Afriko vedo da morajo vedno obdržati svojo superiornost, vi ste gospodar in oni so inferiorni kot otroci ki jih vi podučujete in pomagate.. Nikar se ne bratite z njimi in jim pokazati da so enaki vam. Nikoli ne sprejmite družbene enakosti z njimi ker vas bodo v nasprotnem primeru požrli. Vir: Albert Schweitzer opinion about Africa.

  • ZatonMesecnikov

   Gre za evolucijske razlike znotraj človeških vrst. S tem se j treba sprijazniti in začeti živeti.

   genetsko sta pit bull in ši-tsu ena pasja vrsta. Vendar imata vsaka svoje fore in temu primeren treatma.

   • Dragan Krstič

    In kaj želi ustvariti anarholiberalna politična opcija? Novo raso med azijati BV, Afirčani in evropejci, raso ki bo imela povprećni IQ okoli 80. Povprečni IQ belcev iz EU je blizu 95.

    • ZatonMesecnikov

     Pravzaprav ta proces poteka prikrito že od 70tih let , ko so najprej reklamirali mešane zakone, ko je to propadlo, pa so povsod v vse nadaljevanke, filme itd vtaknili črnca zraven in potem še azijca. Pa reklame, (united colors of beneton).

     Vizija je Lucasov multikulti Bar iz Vojne zvezd.

     https://i.pinimg.com/originals/5b/b2/04/5bb20477653b32b157fe224f9bb1692e.jpg

     Pri tem zavestno ignorirajo težavo, da poskušajo vtakniti skupaj družbe na različnih stopnjah mentalnega in tehnološkega in civilizacijskega razvoja. Oziroma tlačijo v naprednejše družbe osebke iz zaostalejših družb….

 • AlojzZ

  V resnici pa je vse to zgolj nateg in striženje ovac, kar priznavajo celo vojaki sami.

  Strašna opozicija je tiha in mirna, prav tako je tih in miren tudi škof, ki je po dani obljubi stalna opozicija oblasti … torej je vse v redu? Edino obmejni prebivalci nekaj godrnjajo o vaških stražah.

  Dokler ni dejanj, bo šlo, kot pač gre!

 • Franjo Trojner

  Dejstvo je, da leva Šarčeva vlada, enako, kot predhodna Cerarjeva leva vlada, torej izvršna veja oblasti, ilegalne migracije namensko dopušča. Policija in vojska sta tam po nalogu Šarčeve leve vlade samo okras in da se preslepi daomača javnost, ki ilegalnih migracij ne odobrava. To da leva Šarčeva vlada tudi v primeru varovanja južne meje ravna v nasprotju z USTAVO čivkajo že vrabci na meji, dejstvo je, da je v Sloveniji s strani politične levice na oblasti grobo poteptana USTAVNA demokracija:
  – izvršna veja oblasti, vlada in predsednik države ne naredi nič za zaščito varnosti državljanov in njihovega premiženja, ne varuje meja skladno z USTAVO.
  – zakonodajna veja oblasti, DZ in DS pa ne sprejme nove zakonodaje, ki bi onemogočila izrabljanje dosedanje azilne zakondaje, niti zasčasno ne podeli SV majhen del policijskih pooblastil, da bi SV lahko bilia unčikovita pri preprečevanju ilegalnih prehodov naših meja.
  – sodna veja oblasti pa ne procesoira vseh tistih, ki namerno gazijo po veljavni USTAVI in skrbno ne opravljako del in nalog naloženih jim jih z veljavno zakonodajo.
  – četrta veja oblasti so mediji, ki bi morali gledati oblasti pod prste in jo kritično opozarjati na kršenje zakonodaje, demokracije in človekovih pravic in svonoščin. Pa pri nas v Sloveniji ni tako, ker so dominatni mediji propagandni stroj levice na oblasti. V Sloveniji politična levica na oblasti preko servilnih medijev grobo obračunava z vsemi tistimi, ki opozarjajo, da leva vlada/oblast namerno gazi po USTAVI in v veliko primerih ravna nezakonito, nedemokratično.
  Po zaenkrat še veljavni USTAVI, katero resnici na ljubo leva Šarčeva vlada kaj prida ne upošteva, imamo državljani pravico sami varovati svoje živlenje in premoženje, če je to ogroženo! Vaške straže organizirajo državljani, vaške skupnosti, soseske z namenom, da sami zaščitijo svojo varnost in zavarujejo svoje prenoženje, KER ŠARČEVA LEVA VLADA/OBLAST kljub prisegi ne opravlja svojih nalog naloženih ji jih z veljavno USTAVO, je iz tega razloga NELEGITIMNA.
  Zato levici servilni dominatni mediji prenehajte pljuvati po domoljubih, civilni družbi, ki za potrebe svoje varnosti ustanavlja vaške straže in raje pljuvajte po neligitimni vladi, ki z svojimi ravnanji in neravnanji grobo krši zaenkrat še veljavno ustavo

 • Dragan Krstič

  To je bodočnost držav EU. Policija in sodstvo ne bodo več ukrepali zoper kriminal prišlekov in to zaradi levih anarholiberalnih politikov v Bruslju in državah unije. Čimveč bo tega šodra v Evropi bolj se jim bo politika podrejala, staroselci pa bodo prepuščeni nasilju na ulici. Zakaj bi policaji pa tudi sodniki izpostavljali svoja življenja in življenja svojih družin. Bolje je zamižati in pogledati stran. Za vse to pa so v prvi vrsti krivi
  volivci in ne politiki. Poglejte samo kako premočno največ glasov je dobil Tanja Fajon.

 • montyamp

  Policaji se naj obrnejo za 180 stopinj in počistijo po pisarnah , kjer se redi rak Slovenije .

 • mona lisa

  Varovanje meje. Dajte no. Saj izgleda kot da to drhal vlada širokogrudno sprejema, jih trpa v azilne domove in mi pridno delamo za osebke kateri nas bodo nekoč klali. Vse je šarada predstava za ljudi v resnici pa država tone in nas izčrpavajo in preplavljajo nas islamska vojska. Ne morem mimo tega da se spomnim na trojanskega konja. Ko je bil ta konj notri je bilo prepozno.

 • IZBIRA

  Ko jih bodo preimenovali nazaj v MILICA in Teritorialna obramba (iz 1968) jim bodo dali pooblastila še za kaj drugega kot le lovljenja ilegalnih migrantov.

 • ZatonMesecnikov

  Dokler ne bodo na zahodu udarili po mizi, sedaj je pa dovolj, se bo tole vleklo v nedogled…..

  Potem se bo pa hitro uredilo. Naši levičarji na oblasti, so pa itak cucki brez hrbtenice. Hromi jih generacijsko privzgojen strah, da bodo obtoženi Fašizma.

  V imenu Boja proti fašizmu, pa kot smo videli, lahko likvidiraš brez posledic 1% slovenskega naroda v najlepših letih….

  • Objektivno

   ZDA za dvig1% BDP pošlje v smrt 1% svojih vojakov v najlepših letih.

   • IZBIRA

    Sovjetska zveza za 1% BDP, 10% Rdeča armada pa 50%

    • Objektivno

     V Rusiji ni demokracije, tako, da primerjat njih, Kitajce itd z ZDA ni logično.

     • IZBIRA

      Se strinjam, Rusi naj delajo s sabo, torej z mladino kar hočjo.
      V ruski kasarni: Med dviganjem zastave en vojak kihne
      Tko kihjot zavpije oficir in noben se ne javi
      Prva vrsta postreljot, da komando.
      in tako, druga vrsta postreljot….toliko časa dokler ne pride na vrsto vrsta v kateri je vojak, ki je kihnil
      Oficir znova zavpije, tok kot prej za vsako vrsto:
      Tko kihjot?
      in vojak prestrašen odgovori:
      Ja kihjot.
      Oficir zavpije: Nazdravljot!

     • Objektivno

      V vojski ni nikjer demokracije tam je hierarhija.

     • IZBIRA

      No, potem pa na kaj cilja vaš komentar: “ZDA za dvig1% BDP pošlje v smrt 1% svojih vojakov v najlepših letih.” in odgovor ” V Rusiji ni demokracije, tako, da primerjat njih, Kitajce itd z ZDA ni logično.” ?????
      Ne učit druge, če sami ne veste!

     • Objektivno

      “Nič osebnega samo posel”

   • ZatonMesecnikov

    Levičarčki se vedno znova spuščate v številke, čeprav vas te vedno znova razkrinkajo. potem pa tupasto gledate in cvilite.

    od 131 milijonov ameriškega prebivalstva leta 1941, je 1% 1,31 milijona. Toliko bi namreč američani morali likvidirati svojega prebivalstva, da bi dosegli slovenske levičarje v “Boju proti Fašizmu”.

    tako so pa s 0,3% (400.000) umrlih vojakov premagali tako nemčijo kot japonsko.

    Današnje njihove izgube po svetu, so pa daleč nižje. Tako ko v Iraški vojni 2003-2011 izgubili 4500 vojakov.

    če zaključim. Američani so v vseh njihovih vojnah od leta 1775 naprej do danes izgubili 1,3 milijona vojakov. Toliko žrtev, pa so slovenski levičarji naredili svojemu narodu procentualno glede na število prebivalstva samo maja in junija leta 1945. V imenu “Boja proti Fašizmu”….

    • Objektivno

     1% vojakov ne ljudstva. Očitno si sam levičar.

     • ZatonMesecnikov

      V msilih imam ljudske vojne. termin, ki ste ga uvedli levičarji med nas….

     • Objektivno

      V vsakem primeru so vojne zaradi kapitala, ljudstvu pa natveziš idejo, da z napadom branimo nacionalno varnost.

     • ZatonMesecnikov

      To so že boljševiki propagirali. Črpaš svoje navdihe pri njih?

     • Objektivno

      Prvič slišim. Veš pa očitno ti precej o tem kar druge skušaš obtožit.

     • Objektivno

      Lej, da sva si na jasnem. Ko jaz kje provokativno nakažem na brezkompromisen kapitalizem še najmanj ne pomeni, da sem za levičarsko sanjaštvo. Podobno kot ti recimo kritiziraš demokrate iz ZDA, te jaz ne označim za sovjetskega boljševika, ker kritiziraš Americane. Razmisli malo o tem na objektivno ravni, če zmores.

     • ZatonMesecnikov

      Ker nosiš nick objektivno, vsekakor ne morem tekmovati s teboj po objektivnosti…..

     • Objektivno

      Člavek je največji tekmec samemu sebi.

     • ZatonMesecnikov

      Poskusi se izboljušati Objektiv’c. verjamem, da si si všeč. Pravzaprav si vsem nam si všeč….

     • Objektivno

      Vsak naj pri sebi poskrbi. Drugega nimaš pravice spreminjat le sebe.

     • ZatonMesecnikov

      Ti kot levičar, ki je zavezan spreminjanju sveta in družbe, ne bi smel tega pisati…

    • Objektivno

     Številke si itak vsak razlaga po svoje. S statistiko je moč manipulirat rajo.

     • ZatonMesecnikov

      1 = 1 objektivec, tukaj ni možno manipulirati.

     • Objektivno

      Eni ni ena, če nimamo enega, bi rekel genij matematike.
      Ravno si ti manipuliral, ker si statistiko 1% prikazal od vseh cca 500miljon Americanov. Ne 1% aktivnih vojakov.
      Številke tu v bistvu nimajo pomena ampak namen kaj se počne s človeskimi živlenji v imenu kapitala in ideologije.

     • ZatonMesecnikov

      Ameriški vojak se ne bojuje za kapital, ki ga v nekem afganistanu ni nič. Bojuje se za ohranitev svetovnega miru. Ter ima vlogo svetovnega policaja. raznorazni desperadosi po svetu se morajo nekoga bati….

      procente sem računal na število ameriškega prebivalstva leta 1941 in primerjal s slovenskimi antikomunističnimi žrtvami.

     • Objektivno

      Ameriškega vojaka spoštujem kot vsakega vojaka na Svetu.

     • Objektivno

      To, da se imajo za svetovnega policaja je pristranska legalnost.
      Republikanci se trenutno “borijo” proti vsemu globalnemu ti govoriš o globalni policiji?! Paradox

     • Objektivno

      Zdaj si dokazal nam in sebi, da si dovzeten za ideologijo.
      Američani nudijo uslugo kot je varovanje za katero zahtevajo varščino.
      Saj je Trump brez korektnosti lepo povedal vsi premalo pkačujejo za varnost ZDA. Že Ford Coppola je nekoč izjavil, da je ZDA zrasla po vzoru Rima tako kot je zrasla cosa nostra.

     • pajot

      butelj.

   • pajot

    subjektivno.

 • Antonius

  Po izvoljenih levičarskih vladah imamo v Sloveniji že sedaj kriminala in politikantske megle preveč.
  Ko bo slovenska volilna pamet prepozno spoznala, nam bo prek glave visela še nastlana golazen prešvercanij šerijatarjev.

  • if

   Strah na prepozno je utemeljen, upanje na neprepozno živi.

 • if

  Policisti in vojska demontirana, uporabljana sta za maskiranje naklepno vzdrževanega notranjega in zunanjega napada na RS.

  Združeni krimimnalci RS vzajemno s potrošniškimi všečkarji.

 • me

  slovenistan je “sfukan”!

  tovariši uspelo vam je…….

 • Dragan Krstič

  Albert Schweitzer je v svojih Quotes about Africa zapisal: Domačinom sem sporočil da lahko poberejo vse sadeže z dreves mojega vrta vendar sadeži so bili neobrani dokler jih niso pokljuvale ptice ali je zgnilo na drevesih.

 • RATATA

  Ermenc in Bobnar sta idealen tandem pod vodstvom sluzavih lewuharskih debilov!

 • RATATA

  Če bi bili med pulcaji tapravi, jim ne bi dovolili nositi orožja!

 • Dragan Krstič

  Levakarski lažnivci trdijo da obožujejo različnost kultur, ki bogatijo družbo. Ampak ne razumem pa zakaj ne
  obožujejo različnost mišljenj. Pri tem se moramo vsi podrediti njihovi edino pravilni logiki drugače sledi kazen takšna ali drugačna.

 • Janez Kepic-Kern

  Dober dan.
  BOG nam vam daj en res – dober dan – nam in Vam,
  vsem skupaj.

  Verjetno ste sami opazili,
  da “žal” imamo med komentatorji – na tem OK e-portalu NOVE24TV
  tudi
  NEKOGA,
  KI VERJETNO NAMENOMA PRI PISANJU=PACKANJU – NE PIŠE T.I “ŠUMNIKOV”
  OZ.
  T.I. STREŠIC NA ČRKE,
  KI OZNAČUJEJO GLASOVE – T.I. – Š U M N I K E !
  Zdi se,
  da je ta pisec “precej zblojen”
  in
  da nas ostale komentatorje – “želi prepričati” – da piše na “ZDA MOBI” OZ. IZ ZDA,
  kjer nimajo – t.i. ŠUMNIKOV. Kot vemo vsi.
  Kaj
  naj rečem – o tem
  vsekakor “čudaškem” komenatorskem
  – “sotrudniku”?

  “VSAK TELE – MA SVOJ VESELE”

  Le to mi pride na misel. L.R. JANEZ K KERN KOMENDA

 • antimur

  Če za Šarca rečem, da mu jih je potrebno pošteno naklepati po gobcu in šiptarski meloni, to ni sovražni govor, ampak zdravo in razsodno razmišljanje domoljuba.

 • Dragan Krstič

  Današnji Voice of Europe sporoča da Merklova priporoča vsem državam EU da še naprej sprejemajo migrante. Ali Nemčija v dobrih 100 letih še tretjič uničuje Evropo?

 • Dragan Krstič

  Švedska policija svetuje državljanom naj bodo zvečer čimprej doma da se izognejo uličnih srečanj z migrantskimi krimanalci.To pa je tudi sporočilo da policija ne obvlada več naraščajočega kriminala. Vprašajte se kaj bo čez 5, 10 let.

 • Vera

  ” Železna dama Alenka” ima novo frizuro .

 • Mojca pokraculja

  “Železni dami” ! Ali imata pooblastilo da sta železni ?

 • šmentanamuha

  Zamislite si, da policijo in vojsko vodita tandem Svetlana&Svetlana, potem se vam bo nenadoma zdel tandem Tatjana&Alenka še kar sprejemljiv, ker bi lahko bilo še hujše.