fbpx

Nasprotovanje vladi je fasada petkovih protestnikov: V ozadju je borba za oblast in molzenje domovine!

dr. Stane Granda. (Foto: STA)

Ni problem, da sta bili dve proslavi. Lahko jih je še pet. Problem pa je, da so hoteli sesuti to proslavo. To je nestrpnost,” je profesor Stane Granda komentiral delovanje stricev iz ozadja, katerih intimna opcija nikdar ni bila samostojna Slovenija, in ki so v času Janševe vlade v vse večji abstinenčni krizi zaradi pomanjkanja davkoplačevalskega, torej našega denarja, zato pa na ulico pošiljajo izgrednike, ki delajo zgago in ovirajo demokratično postavljeno oblast v boju z resnimi zdravstvenimi in gospodarskimi izzivi. 

“Protesti”, ki jih izvajajo izgredniki, so po mnenju Staneta Grande poceni cestno “šinfanje”. Pogovor z zgodovinarjem je potekal na radiu Ognjišče v oddaji “Spoznanje več, predsodek manj”. Že omenjeni profesor sicer meni, da je nasprotovanje vladi v resnici bolj fasada, medtem ko so v ozadju druge stvari – borba za oblast tistih, ki želijo še najprej molsti našo domovino. Težava protestnikov in njihovih stricev iz ozadja je ta, da demokratična Slovenija nikdar ni bila njihova intimna opcija.

Granda je ob tem pomenljivo dejal: “Vidimo, da se danes državljani Slovenije ločimo po odnosu do slovenske države. Ali je slovenska država dedič, če hočete partizanščine ali pa je dedič enega demokratičnega evropskega razvoja.” Po njegovem protestniki, ki jih gledamo ob petkih in drugih priložnostih, niso zmožni predstaviti enega samega konkretnega razloga za protestiranje, obenem pa tudi ne ponujajo alternative. Poleg tega izgredniki pozabljajo, da so proti Janezu Janši, ki je bil izvoljen demokratično. “Če že vpijejo, kako se krade naj najprej povedo, kje so tiste desetine milijard, ki so jih speljali v tujino. Ljudje, ki stojijo za temi demonstracijami in o teh ti demonstranti nikoli ne govorijo. Če imajo dokaze o krajah, naj gredo v tožbe.”

Med kupom napisov “smrt janšizmu” je najti tudi Ivana Galeta (foto: STA)

Granda je ob tem dejal, da gre v primeru izgredov za ceneno pocestno širjenje govoric, medtem ko v ozadju poteka borba za oblast tistih, ki bi radi še naprej črpali državna sredstva oziroma davkoplačevalski denar. Profesor pa je bil kritičen tudi do odnosa številnih civilnih družbenih gibanj, ki grizejo roko, ki jih hrani, torej državo, saj letno za svoje delovanje prejemajo več deset milijonov evrov. “Če bi mi ta denar, ki ga dobijo ta tako imenovana civilna gibanja uporabili za zdravstvo, šolstvo, policijo in vojsko, bi bili vsi ključni problemi rešeni.” Obenem je Granda še pristavil, da na protestih pogosto lahko vidimo tiste, katerih intimna opcija nikdar ni bila samostojna Slovenija ter pristavil: “Ni problem, da sta bili dve proslavi. Lahko jih je še pet. Problem pa je, da so hoteli sesuti to proslavo. To je nestrpnost.” Obenem je spomnil še na žalitve, ki so jih bili deležni tako predstavniki slovenskih oblasti kot tudi slovenski državni simboli.

V zadnjem času, še posebej odkar je prisegla tretja Janševa vlada, lahko vidimo, da na javni hiši RTV Slovenija pospešeno deluje ideološki aktivizem. Gre za manipulacijo javne RTV, nesorazmernost in odkrita dvojna merila, z jasnimi cilji škodovati novi vladi po nareku leve ideologije in s pretirano izpostavljeno temo zmanjšati ugled, vpliv in končno tudi uspeh v boju proti epidemiji,” poudarjajo v gibanju glasNO!. Priznani slovenski zgodovinar Granda kot eden izmed pobudnikov gibanja za Nova24TV poudarja, da gre za zlorabo denarja slovenskih davkoplačevalcev. “Gre za svojevrstno ideološko tatvino našega denarja, ki nenazadnje ni tako majhna. 13 evrov za enega upokojenca, ki ima nizko pokojnino, predstavlja denar za meso za cel mesec.” 

Domen Mezeg