fbpx

Nastala je stranka Konkretno – politični partner ljudi, gospodarstva in lokalne politike

Foto: Konkretno

Danes so z združitvijo SMC in GAS postavili politični projekt, ki bo na prihajajočih volitvah igral pomembno vlogo. “Pričenjamo s povezovanjem, ki bo zgradilo partnerstvo za povezano Slovenijo, usmerjeno v razvoj,” so zapisali v izjavi za javnost. Predsednik stranke Konkretno je na združitvenem kongresu postal Zdravko Počivalšek, podpredsednik Alojz Kovšca, generalni sekretar stranke Miha Rebolj.

Predsednik stranke Konkretno Zdravko Počivalšek je v svojem nagovoru dejal: “Vsi, ki ste del kongresa, ste verjeli v našo vizijo tudi v najtežjih trenutkih. Tudi ko so začele padati sanjske ponudbe in so se nekateri prodali. In verjemite naprej. Naša zgodba se nadaljuje. Prinašamo odgovor za največjo težavo slovenske politike. Za to bolestno razklanost in ideološki boj, ki duši Slovenijo. Če želimo ohraniti naše mlade doma, moramo premagati ta razkol in spremeniti samo jedro slovenske politike. Namesto razkola in polarizacije ponujamo povezovanje in sodelovanje. Ponujamo vizijo prihodnjega razvoja. Ponujamo temeljit prelom s staro politiko, ki gleda nazaj. Stopamo na pot povezovanja Slovenije. Danes se lomi svet in v naslednjih letih se bo gradil na novih temeljih. Namesto boja potrebujemo sodelovanje. Namesto razkola povezovanje. Dovolj je politike na papirju, čas je za konkretne rezultate.”

Ideološka razdvojenost slovenske politike že desetletja duši razvojni potencial Slovenije. Namesto iskanja skupnih točk in povezovanja za odgovoren družbeni in gospodarski razvoj se večji del politike vse bolj radikalizira in polarizira ter išče le teme, ki nas delijo. Stranka Konkretno prav zato gradi svojo politiko na povezovanju in sodelovanju. Namesto današnjega razdora Konkretno svoj pogled usmerja v tisto, kar jim je skupno. Zato bodo vodili dialog ter v svojem konkretnem političnem delovanju premoščali razlike ter združevali ljudi in njihovo energijo za Slovenijo z višjo dodano vrednostjo. Za slovenski politični prostor je namreč nujen obstanek povezovalne in konkretne politike. Kot pravijo, so v prvi vrsti politični partner gospodarstva, partner lokalnega okolja in trden partner državljank in državljanov. “Konkretno je stranka, ki je politični partner gospodarstva. Naša ključna prioriteta je vzdržen gospodarski in družbeni razvoj, ki bo omogočal pogoje za visok standard slovenskega načina življenja, obenem pa moramo zagotoviti enakomeren razvoj za vse regije,” so prepričani.

Tudi podpredsednik stranke Konkretno Alojz Kovšca je izpostavil pomen sodelovanja: “Kdor si v politiki išče prijatelje in sovražnike, je naiven. V politiki prijateljev in sovražnikov ni. So nasprotniki in zavezniki, ti zadnji znajo kdaj zamenjati vlogo. Iščimo zaveznike, bodimo odkriti, delovni, ne iščimo sovražnikov. Nič nam ne bo podarjeno, vse si bomo morali izboriti. Izborili pa si bomo toliko, kolikor bomo enotni.

Foto: Konkretno

Generalni sekretar stranke Konkretno Miha Rebolj je svoje besede ob združitvi strnil v naslednje misli: “Čas je, da svoj pogled osredotočimo na tisto, kar nam je skupno, čas je, da ne iščemo več razlik, ampak skupne točke, skupne vrednote, torej tisto, kar nas povezuje. Menim, da je bilo razdruževanja ne samo dovolj, ampak preveč in izkušnje so pokazale, da destruktivna politika ne koristi nikomur, še najmanj pa državljankam in državljanom. Če si želimo odgovornega družbenega in gospodarskega razvoja, moramo enkrat za vedno pozabiti na vse tisto, kar nas deli. Tudi sam vedno znova poudarjam pomen povezovanja in sodelovanja, z današnjim dnem pa je tudi čas, da od besed preidemo k dejanjem. V naslednjih mesecih bo slišati veliko obljub iz vseh strani, stranka Konkretno pa mora postati stranka, ki ji bodo ljudje zaupali ne samo na podlagi besed, ampak tudi dejanj.”

Programske prioritete stranke Konkretno:

  • zeleni in digitalni prehod gospodarstva, družbe in države;
  • nadaljevanje debirokratizacije;
  • enakomeren razvoj za vse regije;
  • stanovanjska politika;
  • celovita demografska politika;
  • potencial logistike, medicinske konoplje in slovenskega lesa.

Sara Kovač