fbpx

Natakarica opozorila Mesca, naj znotraj lokala nosi masko, ta pa se je le nasmejal! Levičarji že pozivajo k njenemu linču!

Koordinator Levice Luka Mesec (foto: STA)

Politiki naj bi bili zgled, v teoriji, v praksi pa se pokaže, da sami brez kančka slabe vesti kršijo odloke za zajezitev epidemije COVID-19 v Sloveniji. Eklatanten primer takšnega obnašanja je koordinator Levice Luka Mesec. Ta ne samo, da se sam udeležuje vedno bolj radikalnih protivladnih protestov, temveč se soočen z dejstvom, da bi moral v zaprtem prostoru obvezno nositi masko, nasmeje in navrže, da je nima s seboj. Češ, kaj mi pa morete.

Natakarica v lokalu v centru Ljubljane je v Skupini podpore Ivanu Galetu na Facebooku delila svojo izkušnjo s koordinatorjem Levice Lukom Mescem.

Mesec je sedel v zunanjih prostorih enega od ljubljanskih lokalov v skupini desetih ljudi. Na neki točki se je odpravil na stranišče v lokal in pri izhodu, ga je natakarica soočila z vprašanjem zakaj ne nosi maske.

“Ob odhodu iz lokala vprašam, če maske niso več obvezne v zaprtih prostorih na kar mi odgovori da “so ja” in vprašam, ja kaj za vas potem ne veljajo pravila ali kako? In mi odgovori “Ja nimam je haha”,” je interakcijo z Mescem opisala natakarica.

Mescu je to, da se požvižga na vladne ukrepe za zajezitev epidemije, smešno
Nad odgovorom je bila ogorčena, kajti pravila, ki veljajo za vse ostale navadne državljane, so pravila, na katere se poslanci leve provenience požvižgajo. “Brata in njegovo punco so prejšnji teden vrgli iz HM-a ker nista imela mask s sabo, ampak poslanci pa prosto po prešernu kamorkoli brez, ker za njih pravila ne obstajajo,” je zapisala natakarica in pospremila s ključnikom #republikaBanana.

Njene ogorčenosti nad početjem Mesca niso razumeli v Skupini podpore Ivanu Galetu. Namesto tega so začele padati obtožbe, da je “janšistka”, na kar se je tudi sama odzvala. “Za vse nepismene, NE NISEM JANŠISTKA, poanta objave so DVOJNA MERILA VSEH POSLANCEV in Mesec je zgolj primer enega izmed vseh ki se ne držijo pravil, mi se jih pa moramo??”

Levičarji na Twitterju so celo začeli pozivati, da bi morala natakarica ostati brez službe. Pri tem je bilo zaznati grobe mizoginistične izpade, ki pa jih npr. v Mirovnem inštitutu, ki sledi spornemu Twtter profilu, po vsem sodeč niso obsodili.

Število okužb narašča
Tako obnašanje je s strani poslanca v času, ko je število okužb v Sloveniji v ponovnem porastu, naravnost neprimerno. A kaj drugega sploh pričakovati, ko je ravno Mesec eden od tistih poslancev, ki se tudi sam aktivno udeležuje petkovih neprijavljenih protivladnih protestov.

V Sloveniji imamo trenutno 1.763 okužb, 24 je novih. Trenutno imamo v državi 223 aktivnih primerov, 14 posameznikov je hospitaliziranih. Do sedaj je zaradi COVID-19 umrlo 111 ljudi.

Ivan Šokić