fbpx

Nataša Pirc Musar že v štartu degradirala predsedniško funkcijo

Predsednica Nataša Pirc Musar se je v oddaji Kaj dogaja pojavila v vlogi voditeljice.

“Dolgo sem gledal, če morda le ni dvojnik ali deep fake, ker take degradacije predsedniške funkcije pa nisem pričakoval. Sploh po vsem tistem norčevanju njenih volivcev iz Pahorja. Ki je, priznajmo, ostal državniški,” je politični komentator dr. Žiga Turk zapisal o prvih potezah predsednice Nataše Pirc Musar. Ta se je namreč pojavila v oddaji na RTV s komikom Tilnom Artačem.

V četrtek je zaprisegla nova predsednica. Nataša Pirc Musar je vseskozi poudarjala, da bo drugačna in predvsem boljša od svojega predhodnika Boruta Pahorja, ki mu je levica s Pirc Musarjevo vred vseskozi očitala, da je degradiral predsedniško funkcijo.

A kot lahko vidimo, je Pahor svoj mandat pripeljal do konca državniško, Pirc Musarjeva pa ga je začela nerodno in ne tipično predsedniško. Do sedaj je na socialnih omrežjih objavila nekaj objav, sicer na nivoju, če ne gledamo skozi ideološka očala. Številni pa so opozorili, da se je na silvestrski večer pojavila v humoristični oddaji na RTV.

Slab začetek Pirc Musarjeve
Gre za oddajo Kaj dogaja z znanim voditeljem in stand-up komikom Tilnom Artačem, Nataša Pirc Musar pa se je tam sprva pojavila v vlogi voditeljice oddaje, svojega nekdanjega poklica. Že tukaj je močno prestopila mejo med “predsedniškim” in primernim, nato pa je nadaljevala v vlogi predsednice in sicer na temo politične satire in humorja med politiki. Žiga Turk je to opisal kot degradacijo predsedniške funkcije, še posebej ob vsem norčevanju iz Pahorja, ki je po njegovem “ostal državniški”.

Satira kot politično orožje
Politični komentator Mitja Iršič pa je opozoril še na eno plat zvona. Na lakajstvo humoristov do levice, medtem ko so tisti na desnici praviloma tarče njihove satire. Tako smo v Sloveniji priča stalnemu norčevanju iz “zaostale” desnice in “kul” levičarjem, kar je že od nekdaj močno politično orožje levice. Slovenska humoristična scena ob videnem očitno potrebuje idejno osvežitev, nova predsednica države pa več samokontrole pri opravljanju predsedniške funkcije. Kljub njenim kritikam predhodnika Pahorja se mora zavedati, da je nosil večje čevlje, kot jih nosi sama.

Andrej Žitnik