fbpx

Navkljub vsem pretresom v stranki so si v SD pri sprenevedanju o nevtralnem šolstvu še naprej enotni

Foto: sta

Socialni demokrati te dni nimajo miru. Po burnem dogajanju prejšnjega tedna, ko se je zdaj že nekdanji minister Dejan Prešiček želel prikazati v boljši luči od tiste, kakršno je nanj metal tragični samomor uslužbenca ministrstva za kulturo, se te dni nadaljuje razprava o naslednjem možnem kandidatu SD, ki bo vodil ministrstvo za kulturo.

Več imen je v igri, a le čas bo pokazal, kdo bo zasedel zadnje čase zelo vroči stol. Vsekakor pa se postavlja vprašanje o primernosti Prešička za mesto ministra za kulturo. Namreč, le zdrava logika narekuje, da bo prvi kandidat za ministra tisti najprimernejši.

Tako razmišljanje postavlja pod vprašaj celoten kader Socialnih demokratov. Kajti če je bil Prešiček najprimernejši za vodenje kulturnega ministrstva, kakšni so šele preostali kandidati? Po drugi strani pa bi lahko šlo “zgolj” za primer nepotizma. Poslanec SD Matjaž Han je namreč Prešičkov mrzli zet.

Če je bil Prešiček za ministra predlagan zaradi posredovanja Hana, pa bi to pomenilo, da je s Prešičkovim odstopom prišlo tudi do nove razporeditve moči znotraj stranke. Kakšno je dejansko stanje znotraj stranke, bomo tako lahko videli kmalu.

Veliko govorijo o neideoloških šolah, potem pa šolarje oblačijo v pionirje
O kadrovanju, ki se ga gredo v SD z zaposlovanjem zvestih članov, ki se niso uspeli preriniti v parlament, ni izgubljati besed. A ob torkovi ustavni obtožbi proti premierju Marjanu Šarcu je vsekakor zbodlo v oči, kako po eni strani koalicija vztraja, da hočejo “neideološke šole”, medtem ko Štromajer na socialnih omrežjih pozira v oblačilih, ki slavijo totalitarne režime. To je, totalitarne režime, ki jih je EU označila za nesprejemljive.

“Poglavitni cilj predloga za dopolnitev 57. člena ustave je, da se vsakomur, ne glede na njegov izhodiščni položaj ali položaj družine, zagotovi dostop do kakovostnega, avtonomnega in svetovnonazorsko nevtralnega osnovnošolskega izobraževanja,” je po pisanju Socialnih demokratov povedal Han 21. novembra 2017.

Foto: Twitter

Toliko o svetovnonazorsko nevtralnem osnovnošolskem izobraževanju. Katoliške šole so problem, pranje možganov osnovnošolcem z morilskim jugo-komunizmom pa je za številne v SD popolnoma sprejemljivo. Zgornja slika je primerljiva s pranjem možganov turškim otrokom o boju za islam.

Kot je vsem jasno, v SD nimajo težav s financiranjem zasebnih šol zaradi ohranjanja “enakosti”. Problem imajo s financiranjem katoliških zasebnih šol, saj sovražijo katoliško vero, Cerkev in Boga. Kakor so njim v času komunizma prali možgane, tako želijo tudi sami nadaljevati s svojo propagando.

Ivan Šokić

Komentarji so onemogočeni.