fbpx

Ne boste verjeli! Ministrica Katičeva namesto za škornje vojakom troši denar za pevca Omarja Naberja!

Foto: Demokracija

Medtem ko pripadnikom Slovenske vojske razpadajo škornji, ministrstvo za obrambo skupaj z generalštabom troši denar za glasbo. Tako je lani najelo pevca Omarja Naberja in za organizacijo njegovega nastopa odštelo 3.265 evrov.

Če bi se Cerarjeva ministrica Andreja Katič, ki je strankarsko sicer odgovorna šefu SD Dejanu Židanu, odpovedala nastopu pevca, ki je bil pravnomočno obsojen za kaznivo dejanje spolnega nasilništva s sedemmesečno pogojno kaznijo s preizkusno dobo dveh let za nadlegovanje dekleta, bi s primernimi škornji opremila najmanj 20 vojakov. Če pa Generalštab Slovenske vojske RS ne bi najel španskega dirigenta Jordija Francésa SanJuana, bi lahko z ustrezno obutvijo opremili še dodatnih petnajst vojakov.

Poročali smo, da so pripadniki 74. polka 72. brigade in pridodanih enot slovenske vojske na ocenjevanju, ki je bilo od prejšnjega torka do petka na Počku, prejeli negativno oceno. Osemsto pripadnikov Slovenske vojske naj bi bilo po navedbah ocenjevalcev Nato trenutno nesposobnih za resno delovanje. Poleg splošne slabe izurjenosti se soočajo tudi z neprimerno novo opremo, ki jo je Slovenski vojski (SV) priskrbela ministrica za obrambo. Šest vojakov je utrpelo ozebline, številnim pa razpadajo škornji že po dveh tednih uporabe. To je stanje vojske pod obrambno ministrico Andrejo Katič.

Prioritete ministrstva so nekje drugje
A očitno denar za druge namene je. Ministrstvo za obrambo je lani sklenilo prek 260 avtorskih in svetovalnih pogodb. S kom, kakšni so bili zneski in koliko je zanje zapravila Katičeva, si boste lahko prebrali v novi reviji Demokracija. Za zdaj namignimo le, da bi z denarjem, ki so ga vodilni ministrstva porabili za pevce, glasbenike, pisce, svetovalce in prevajalce, lahko vsakemu slovenskemu vijaku kupili vrhunske škornje, pa še bi ostalo precej denarja.