fbpx

Ne boste verjeli! O Damijanovih bajnih zaslužkih pisali celo v Mladini, ki ga podpira za mandatarja burek koalicije!

Foto: STA

Jože P. Damijan je poleg redne plače na fakulteti, leta 2009 s poslom za Agencijo za pošto in elektronske komunikacije (APEK) mesečno služil še po šest tisoč proračunskih evrov na mesec. Za analizo storitev mobilnih operaterjev. Skupaj jih je v nekaj mesecih za poročilo, dolgo 30 strani, bruto zaslužil 47.390 evrov. Novinar Mladine Borut Mekina pa je preračunal, da je Damijan za tipkano stran poročila zaslužil neverjetnih 1.500 evrov.

Kandidat za mandatarja – pod parolo KUL ga promovirajo Luka Mesec (Levica), Tanja Fajon (SD), Marjan Šarec (LMŠ), ki v javnem sektorju zaposlenega tudi dodatno plačuje, in Alenka Bratušek (SAB) – Jože P. Damijan, je zverziran v polnjenju svojih žepov s proračunskim denarjem.

Marca leta 2011 je novinar Borut Mekina v tedniku Mladina, katere urednik je bil že takrat Grega Repovž, pisal o Damijanovem odlično plačanem poslu državno agencijo, ki ga je dobil ob redni službi na ljubljanski ekonomski fakulteti. Če strnemo Mekinov zapis, posnetek strani objavljamo v zgornji galeriji, je Damijan, katerega plačo na državni fakulteti je Mekina ocenil na 2.000 evrov neto, leta 2009 s poslom za Agencijo za pošto in elektronske komunikacije (APEK) mesečno služil še po 6.000 proračunskih evrov na mesec. Za analizo storitev mobilnih operaterjev.

Skupaj jih je v nekaj mesecih za poročilo, dolgo 30 strani, bruto zaslužil 47.390 evrov. Mekina pa je preračunal, da je Damijan za tipkano stran poročila zaslužil neverjetnih 1.500 evrov. Ob tem pa je Mekina zapisal še: “Kot izhaja iz navedenih virov v študiji, Damijan modela dejansko ni izdelal. Model, tudi zapisana formula, je opisan in objavljen na spletni strani Mednarodne telekomunikacijske zveze, kjer si lahko vsak posname tako imenovani “toolkit” za nacionalne agencije.”

Le da je virtuoz pri služenju proračunskega denarja na svoje zasebne račune tokrat protagonist članka, pod katerim je podpisan Mekina, nosi pa naslov “Upanje.” Ali je naslov zapisal Mekina ali Repovž, ne vemo, si pa lahko posnetek stvaritve ogledate na posnetku. Vsekakor pa je zanimiv zapis istega avtorja o isti osebi za isti medij, še vedno je urednik Grega Repovž. Na naslovnici Mladine, ki je izšla pred mesecem in pol, sredi oktobra 2020, je portret istega javnega uslužbenca, profesorja ljubljanske ekonomske fakultete, Damijana.

Proračunski “poslovneži” so tudi Damijanovi prijatelji. Kakšna je bila vloga Bogdana Biščaka v podjetju, ki je počrpalo milijone, zdaj pa je v stečaju, smo že poročali. Damijanu pa je na prste pri poslih iz proračuna stopila celo vplivna članica stranke SD Metka Tekavčič, ki je zoper njega sprožila postopke, iz katerih je kot prvi doslej na Ekonomski fakulteti v Ljubljani izšel kot tisti, ki je kršil fakultetna načela integritete.

Sara Kovač