Ne gre za potegavščino! Na mesto glavnega okoljskega inšpektorja bo okoljski minister Zajc predlagal kar strankarskega kolega iz vrst SMC, politkomisarja Matića, ki s področja okolja nima niti ene delovne izkušnje!

Dragan Matić (Foto: STA)

Levičarske vlade, ki nam vladajo v zadnjih letih, so že večkrat dokazale, da kandidatov za vidne funkcije ne izbirajo na podlagi njihovih kompetenc, ampak predvsem na podlagi njihove ideološke pripadnosti in servilnosti globoki državi. To dejstvo le še potrjuje najnovejša napoved okoljskega ministra Simona Zajca, da bo za novega glavnega inšpektorja za okolje in prostor predlagal svojega strankarskega kolega iz vrst SMC Dragana Matića, zgodovinarja ter dolgoletnega direktorja Arhiva Republike Slovenije, ki s področja okolja nima niti ene same delovne izkušnje. 

Slovenska levičarska vlada pod vodstvom Marjana Šarca vedno znova dokazuje, da oseb za pomembne funkcije ne izbira na podlagi njihovih kompetenc, izobrazbe in izkušenj, ampak predvsem na podlagi njihove politične pripadnosti. Nič drugače očitno ne bo niti v primeru izbora novega glavnega inšpektorja na Inšpektoratu Republike Slovenije za okolje in prostor. Okoljski minister Simon Zajc bo namreč po tem, ko je razrešil glavno inšpektorico za okolje in prostor Dragico Hržič, za novega šefa okoljskih inšpektorjev predlagal kar svojega strankarskega kolega iz vrst SMC Dragana Matića, ki s področja okolja nima nobenih izkušenj.

Zajc je svojo odločitev o zamenjavi Hržičeve naznanil že v torkovi oddaji Odmevi na RTV SLO. “Na njeno mesto nameravam predlagati gospoda Matića, ki ima desetletne izkušnje kot inšpektor, bil je tudi vodja inšpekcije, sicer za kulturo in medije, ampak ta inšpekcija ves čas mora tesno sodelovati z gradbeno inšpekcijo, tako da ta del dobro pozna. Jaz sem prepričan, da bo svoje delo dobro opravljal, če bo na vladi potrjen,” je med drugim povedal. Očitno je, da je minister z navedenimi besedami javnost želel le preslepiti, saj je vsakemu, ki vsaj bežno pozna slovensko politiko in njeno delovanje, jasno, da gre pri Matiću izključno za izbiro na podlagi politične pripadnosti, ki bi jo še najbolj nazorno lahko opisali kar z besedami “saj ni res, pa je“.

Simon Zajc v oddaji Odmevi (Foto: posnetek zaslona)

Zgodovinar brez izkušenj s področja varovanja okolja
Matić, ki je v Slovenijo prišel kot sin ‘jugooficirja’ in je znan predvsem po svojem obujanju SFRJ, nikakor ni primeren kandidat za eno najpomembnejših funkcij v Sloveniji, povezanih z varovanjem okolja. Gre namreč za zgodovinarja, dolgoletnega direktorja Arhiva Republike Slovenije (aktivno je pripomogel, da je arhive predvsem zapiral pred zgodovinarji), poslanca, člana izvršnega odbora SMC ter predsednika strankarskega sveta SMC. Predlog, da bi Matića postavili na mesto glavnega inšpektorja za okolje in prostor, nima tako nobene razumne razlage na podlagi strokovnosti in kompetenc. Najpomembnejši kriterij za izbor na omenjeno delovno mesto bi namreč moralo biti ravno poznavanje okoljske problematike. To je razvidno tudi s spletne strani ministrstva za okolje in prostor, kjer je zapisano, da je glavna naloga Inšpektoratu Republike Slovenije za okolje in prostor “izvajanje uradnega nadzora nad spoštovanjem okoljevarstvenih, naravovarstvenih in vodovarstvenih predpisov ter predpisov s področja nadzora kemikalij in gensko spremenjenih organizmov“.

Dragan Matić (Foto: STA)

Družboslovec ne predstavlja dobrega odgovora za številne okoljske težave v Sloveniji
Glede na vse napisano je jasno, da je uspešno opravljanje omenjene funkcije s strani Matića praktično nemogoče. Sploh v tem času, ko Slovenijo pretresajo številne afere, povezane z okoljsko problematiko. Omenimo samo večdnevno prepoved kopanja na kopališču Žusterna pri Kopru, do katere je ravno na vrhuncu turistične sezone prišlo zaradi onesnaženja s fekalijami, odlaganje strupenega pepela iz ljubljanske toplarne na odlagališču premoga nekdanje trboveljske termoelektrarne ter vrsto sumljivih požarov v različnih obratih, ki so Slovenijo prizadeli v zadnjem času, njihove okoliščine pa še zdaleč niso bile v celoti razjasnjene.

Kopališče Žusterna pri Kopru (Foto: STA)

Matićevo imenovanje mora potrditi še vlada
Zgodovinarja Matića torej v svoji novi službi čaka zelo težko delo, ki je zaradi njegove nekompetentnosti na okoljskem področju v bistvu že pred začetkom obsojeno na propad. Seveda pa ga mora pred tem na novi funkciji potrditi še vlada. Omenjeno pa je zelo verjetno, saj je naš premier Šarec že večkrat dokazal, da so mu najljubši ravno funkcionarji, ki so znani po svoji servilnosti globoki državi, katere lovke se stegujejo v vse pore slovenske družbe, med drugim očitno tudi na področje okolja.

Marjan Šarec (Foto: STA)

Rajko Golob

 • Nata

  No ja. . . . saj ne bo nič slabše, kot je sedaj.
  Tukaj imajo in jo bodo še naprej imeli , glavno besedo razni lobiji.
  Delal bo, kot bodo oni želeli. . . .

  • Mojca pokraculja

   To zadnje je sploh predpogoj. Me pa čudi, zakaj so Hržico odstavili, delovala je neopazno, brez učinka, torej bi morala ustrezati lobijem. Se motim ?

   • Nata

    Ja, verjetno se motiš in s teboj tudi mi ! Saj marsikaj vemo. . . . . veliko več pa – ne vemo !

 • totex39

  No, to pa pri nas nič ni novega, da je predlagal neizkušenega Matića, saj tudi sam nima nobenih izkušenj pa je minister. Moto sedanje vlade je neizkušenost, da se jih lažje vodi.

 • Franc Šink

  Okoljskih težav ne povzroča nihče drug, kot nesposobni politiki.

 • Jožefa Benko

  v tej deželi ni samo nekaj gnilega, je tudi ogromno norega

 • tasilo

  Dokler bomo imeli na takih položajih nesposobne “zemote”, je še dobro. Čez 10 let bomo namreč imeli že nesposobne culukafre. Naslednji glavni okoljski inšpektor bo član SD Nbokoko Mluwende Bhutalezi (ki zaenkrat še v Libiji čaka na prevoz …)

  • dob

   Mabundo Nagumbe

   • RATATA

    Če jo ma pa na fršlus je pa šwaba.

  • šmentanamuha

   To si povedu ko Nostradamus.

 • Vera

  Le kateri minister , sekretar , namestnik itd. ima kakšne izkušnje iz področja, ki ga neupravičeno zaseda ? Kakšen je premier, takšni so člani njegove vlade , ker nima sposobnih ljudi okrog sebe .

  • SIMON ROZIC

   ¨…kaj bi on s sposobnimi ljudmi, če jim ne more “parirat” in mu lahko kadarkoli nabijajo komplekse….uf!, tega pa samovšečni klovn ne bi prenašal!!!

   • samotoje

    V tem grmu tiči z(Z)ajc.

 • IZBIRA

  Od leta 1945 so vsi prepričani, da delajo dobro. Zato bo tudi zamanjava, ker je ta, ki jo bo zamanjal dela dobro. Ker dela dobro jo bo zamanjal, z dobrim. To je pomembna referenca, za naslednje funkcionarsko kolobarjenje, ne pa neki merljivi rezultati.

 • Anton

  po zanesljivem viru sem zvedel, da je Dragan alkoholik

  sarkazem press

  • IZBIRA

   Res je.

  • šmentanamuha

   Zakaj je to sarkazem?

   • Anton

    bolje vprašanje je kaj pri tej vladi pa ni sarkastičnega?

    sarkazem press

    • šmentanamuha

     A tko, pol pa u redu.

 • Mojca pokraculja

  Mene bolj zanima zakaj so odstavili Hržico ?! Saj neuradno je lahko vsakemu jasno, ampak kaj so nakvavali kot razlog za razrešitev nje, bo pa zanimivo branje- med vrsticami. In kam so jo “delegirali”- v “kazenski bataljon” ?

  • IZBIRA

   Itak so sami sebi namen. Ne vejo razložit kaj, zakaj, čemu bo to koristno za državljane. Pozersko-komunistični cirkus se nadaljuje. Zmeraj in ponovno jim rata to jahanje na grbi davkoplačevalcev.

 • Dromla

  Brez izkušenj je lahko samo praktikant. :) KB

 • RATATA

  Pa da si ne bi kdo mislil slučajno, da kje drugje ni tako, da inšpicirajo taki kerlci in predvsem kerlke, ki o zadevah nimajo anunge niti osnovnega tunsta!! Za primer lahko navedem poźarne inšpektorce, diplomantke obramboslovja, ki so jih posadili na te funkcije zaradi izključno higienskih razlogov, ker so jih pač imeli zaposlene “za stalno” na MORSu, da nadzirajo situacijo stanja požarne varnosti, v resnici pa ne izpoljnjujejo osnovnih pogojev, ki jih morajo izpolnjevati izvajalci strokovnih nalog za izvajanje ukrepov varstva pred požarom!
  Namreč niti inženirke niso, kar je osnovna zahteva za pristop k strokovnim izpitom ampak fdvjevske družboslovke čudnega razmišljanja…!

 • Ryuk

  Največji bedaki so najlažje vodljivi. zajc že ve, zakaj tak predlog.

  • šmentanamuha

   Vedno je tako.

 • Dromla

  Zajc postavlja najslabšega za primerjavo, kako je Zajc slab (malo boljši od najslabšega). :) KB

 • Beli Sneg

  Serpentinšek ne počne drugega kot menja kadre v javni upravi s svojimi, cmerarjevimi, šiviljinimi in sdejevimi nesposobneži.

 • realnost

  Dokazani nesposobneži so najprimernejši za j****je Slovenije in Slovencev. Tale matiĆ se bo edino zavzemal za 4xS. Do kdaj bomo hlapci v svoji državi???

  • Novakec1

   Svoje države nimamo več, živimo v rezervatu.

 • montyamp

  SMRT MURGLOSRBSKEMU FAŠIZMU — SVOBODA SLOVENSKEMU NARODU

 • samsara

  Saj ni važno, da v vladi kdo kaj zna, ima izkušnje, kaj obvlada ali pa celo kaj razume.
  To so poslušne in ubogljive instalirane marionete, katerih načelnik je trenutno marjam šarec marioneta, v funkciji marionetnega predsednika vlade udbofevda.

 • šmentanamuha

  No, pa se je le našla služba za tega Mirotovega jokavčka … do naslednjih volitev.

 • Janez Kepic-Kern

  Bog daj vam, nam – dober dan – vsem skupaj.
  od mene – Janeza Kepic-Kerna.
  Torej ?
  Kakšne izkušnje
  ima
  ta čudni Matic – vedno precej “zmahanega” videza – tega
  jaz – ne vem.
  Se mi zdi, da nima dovolj osebnih zmožnosti – za kako osebno, samostojno – korektno pridobitno dejavnost.
  Pa se ga da videti – nekako NONSTOP – kako kroži in poseda po lokalih – okrog PARLAMENTA .R. SLOVENIJE.
  Največkrat ga vidim v lokalu PARLAMENT na Šubičevi, kako kaj “zarotniško” debatira s kakimi njemu poznanimi ljudmi, ki ponavadi niso nič kaj “impozantnega” videza.
  Niso ravno “klošarji” – njegovi sogovorniki, le kot ta Matic T.
  – delujejo – precej ” razrvano, zmahano, naveličano” itd..
  Verjetno je v nonstop čakanju, kdaj mu bo kanil – kak “politični položajček” kjer bo za dobro plačo
  – izvajal kake javne opravke
  – kot mu bodo – “drugi rekli”
  Se zdi, ne poznam ga osebno. L.r. JANEZ KEPIC-KERN KOMENDA

 • Dragan Krstič

  Sin visokega oficirja JLA je pravi človek za to delovno mesto. Po poklicu je zgodovinar in zaradi tega dobro pozna okoljevarstveno zgodovino 20. stoletjaverjetno pa tudi 19. stoletja. Napravil bo red na tem resorju saj mu bodo podrejeni primorani odgovarjati samo po oficirsko: razumem druže Matiću.

 • piko8

  Ja serpentinšek bo Sloveniji narediv OGROMNO ŠKODO!!!

 • Janez Kepic-Kern

  TA
  EX KP, ZK OZ.
  SKORAJ ŽE – EX – “SMC” – “žal” poslanec Matic T.
  se meni osebno zdi en tak
  tipičen
  “ALEKSANDER PRAZNIH ROK”
  JE
  “KRALJESTVO” ŽE 40 LET MRTVO MRTVEGA EX KP, ZK “FEVDALCA” T.I. MARŠALA TITA
  SEVEDA – PROPADLO.
  ZDAJ, LETA 2019
  – PA IMAJO POTOMCI EX “PODANIKOV” EX KP, ZK “FEVDALCA” – “PRAZNE ROKE” “?
  SE ZDI?
  VERJETNO JE TUDI ON – ZGORNJI SMC M.T.
  res en
  T.I,
  EX KP, ZK – “ALEKSANDER PRAZNIH ROK”

  PONAVLJAM !
  Seveda se mi slovenski “protikomunisti” – nismo “vdali”.

  Sploh tem ex KP, ZKJEM – VEDNO SLABŠE KAŽE.
  NIČ
  OD “ZGODOVINE KOMUNIZMA, STALINIZMA, “TITOVŠČINE, KARDELJEVŠČINE” ITD.
  IZ
  KATERE SO IZĐLI – SE ZDI – NE DOJEMAJO VEČ !
  Niti tega ne vedo,
  katera ženska je zares rodila n”njihovega TITEJA”.
  ŽALOSTNO – SMEŠEN – se meni vidi – položaj teh “žal naših” ex KP, ZKJEV.
  NPR.
  Ali bodo ob 100. obletnici priključitve Prekmurja v EX SHS-YU
  TAM “GOVOREČI” EX KP, ZK POKOMUNISTI
  POVEDALI
  TUDI RECEPT ZA OŽIVITEV – PROPADLE
  EX KP, ZK
  KOMUNISTISTIČNO-SOCIALISTIČNE “PREVELIKE POLITIČNE TOVARNE” – ” MURA”
  Meni se zdi,
  da takega “recepta” ex KP, ZKJI – LETOS, 2019 PREKMURJU – NE BODO – POVEDALI,
  PREPROSTO ZATO,
  KER TAGA “RECEPTA” SPLOH – N I M A J O !
  “ŽAL” našiex KP; ZKJI
  SE ZDIJO ZELO PODOBNI – ALEKSANDRU MAKEDONSKEMU: ozemlja osvojiti, pobijati ljudi – je znal.
  Tvorno vladati – pa ni znal.
  Ko i moral začeti vladati na osvojenih ozenljih – je – KAR UMRL.
  Ali pa so ga “umrli”.
  Tako bo verjetno z “žal našimi” ex KP, ZK – JI.
  STARI – BODO TAKOINTAKO – UMRLI,
  pa tudi za mlajše ex KP, ZKJE – BI BILO VERJETNO – NAJBOLJE,
  DA KAR – “ODMREJO” = se umaknejo iz JAVNOSTI, IZ POLITIKE,
  KER – IMAJO “PRAZNE ROKE”,
  Karkoli naredijo – se zdi – ” le škodo” – se zdi – povzročajo.
  So pač
  kot se reče – “ALEKSANDRI PRAZNIH ROK” L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA
  P.S.
  “ALEKSANDER PRAZNIH ROK”
  je ena drama spornega,
  a bistrega V. Zupana,
  ki je že za njega življenja uvidel,
  “da imajo KP, ZK “ŽAL” VLADAJOČI – PRAZNE ROKE”

  V. ZUPAN
  ALEKSANDER PRAZNIH ROK.

 • Janez Kepic-Kern

  VERJETNO – SE STRINJATE !
  ŠELE,
  KO BOMO TAKO IZ SRCA PELI – NAŠI SLOVENIJI
  KOT
  POJE VSEGA 300.000 LJUDI KORZIKE
  Z VELIKO LJUBEZNIJO IN IZ SRCA – SVOJEMU MALEMU, REVNEMU OTOKU – KORZIKI !
  ŠELE
  TAKRAT
  BOMO MI SLOVENCI – ZARES SVOBODNI IN BOMO
  OSEBNO, DRUŽINSKO IN GOSPODARSKO USPEŠNO – RES ZAŽIVELI !
  KORZIKA
  JE DANES, LETA 2019 MORDA NAJBOLJ ŽIV, TOPEL, TVOREN,
  KULTURNO SAMOSTOJEN – DEL EVROPE IN TUDI
  – GOSPODARSKO USPEŠEN DOM – KORZIČANOV. L.R.Janez KEPIC-KERN KOMENDA
  P.S.

  “TEBI KORZIKA”,
  A TE – CORSICA, skupina I MUVRINI
  ŠE TU
  https://www.youtube.com/watch?v=Ji-6gfWQq-s

 • Olga101

  Kadrovanje Srbov?! Glejte nanizanko “Rat prije rata (vojna pred vojno) na HTV1 ob 20.05 in videli boste umazano vlogo srbskih nacionalistov v povezavi z JLA in načrte za gradnjo Velike Srbije pred balkansko morijo!
  Se ne ponavlja scenarij v Sloveniji ob pomoči zadnjega šefa partije in Udbe?
  Srbski župani, zahteve Srbov po statusu narodne manjšine, nastavljanje Srbov na vodilna mesta….?!!
  Matić okoljski minister???? Janković župan..Predstavljajte si, kako bo inšpekcija odločala o gradnji kanalizacije….

  • KAPIBARA

   Kako bo odločala ? Da bo še večja kloaka…

 • cosmosjasnovidec

  No ja pa bodo vsi na kupu.
  Tale čefutar “matić” se v večernih urah obleče oziroma našemi v tranzvestita ženske podobe ter hodi na obiske večina vsem članom SD sekte od prašičejebca tovariša “židan prašička” pa šepa v jutranjih urah prepognjen na prednjo stran.La kaj počneta celo noč??
  ——————————————————————————————–
  Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
  DR.Cosmosjasnovidec
  —————————————————————————————-

 • Človek še delati ni začel, pa se že pritožujete in to zato, ker je po vaše “ta lev”. Res žalostno. Ni čudno, da se v Sloveniji nič ne premakne na bolje, ker je nekdo že na začetku obsojen. Dejstvo pa je, da ta gradbena inšpekcija ni nič naredila oz. beri ni hotela nič narediti, saj je ščitila “izbrance” beri črnograditelje in to po vsej Sloveniji. Na našem koncu vsem dobro poznan inšpektor, ki vedno enim in istim investitorjem nikoli ni zaustavil črnih gradenj in so tako s svojimi (ne)legalnimi gradnjami degradirali sam kraj. Ljudje prijavljali na gradbeno inšpekcijo, zgodilo se ni nič. Res žalostno. In da se ne pozabi,kaj se dela s kulturno dediščino, da jo taki investitorji še namerno uničujejo. Bodoči glavni šef gradbenih oz. okoljskih inšpektorjev pa dobro pozna to področje in srčno upam, da mu bo uspelo rešiti marsikatero kulturno dediščino pred lakomnostjo po hitrem zaslužku teh investitorjev. Vse dobro mu želim in da ne bo klonil pod pritiski gradbenih veljakov, katerih je vse preveč v vsaki občini. Če jim potem pa še župan drži roko, tiho, iz ozadja seveda, pa so ti potem neustavljivi, ker oni vzamejo stvari v svoje roke v navezi z zaposlenimi na upravnih enotah in občinah. Pa saj poznamo vsi to besedo, ki se začne na črko “K”.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!