fbpx

Ne nasedajte izjavam Luke Mesca!

Foto: TW

Koordinator stranke Levica Luka Mesec je prejšnji teden zatrdil, da ministrstva za solidarno prihodnost, ki je določeno v spremenjenem zakonu o vladi, ne bo ne glede na izid morebitnega referenduma o tem zakonu. “Tako sem se odločil sam in to sem tudi že povedal predsedniku vlade,” je pojasnil. Dodal je še, da bo sam ostal minister za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, k njegovemu resorju pa, da bodo prenesli področja stanovanjske politike, dolgotrajne oskrbe in ekonomske demokracije. Morda se je Mesec za bohotenje birokracije želel “pokesati”, a ga je pri tem hitro zatrl Robert Golob.

Ministrstvo za solidarno prihodnost je namreč predvideno v spremenjenem zakonu o vladi, ki uvaja tri nova ministrstva, poleg omenjenega še ministrstvi za visoko šolstvo, znanost in inovacije ter za podnebje in energijo. Zakon se še ne izvaja, ker se obeta zakonodajni referendum o njem.

Robert Golob pa je na Meščevo zamisel dejal, da se o tem v koaliciji niso dogovorili. Po Golobovih navedbah bodo vladne stranke zakon o vladi na referendumu, če bo do njega prišlo, zagovarjale. “Nič se ne spreminja, ne glede na to, kaj kdo izjavi,” je poudaril Golob. Naj vas torej ne zavedejo izjave Luke Mesca, vseeno imajo namen nepremišljeno povečati število ministrstev iz 17 na 20, in zagotoviti neizvoljenim politikom funkcije.

https://twitter.com/strankaSDS/status/1574008708140617729

 

 

Sara Kovač