Nedopusten napad na javno hišo! Golobova Marta Kos bi obglavila vodstvo RTV

Predstavnica Gibanja svoboda se je spravila nad vodstvo RTV.

Voditelj oddaje Slovenija zdaj: Soočenje parlamentarnih strank Igor Pirkovič je moral med predvolilno oddajo intervenirati, ker je predstavnica Gibanja Svoboda Marta Kos zlorabila programski čas za obračunavanje in pritiske na vodstvo RTV. Zahtevala je, naj generalni direktor RTV SLO odstopi. Uredništvo Nova24TV je odziv na napad Kosove zahtevalo od generalnega direktorja RTV in novinarskih združenj.

Na 1. programu RTV SLO je potekala predvolilna oddaja Slovenija zdaj: Soočenje parlamentarnih strank z voditeljem Igorjem Pirkovičem in predstavniki parlamentarnih strank Zmago Jelinčič (SNS), dr. Ernest Petrič (Povežimo Slovenijo), Bojan potočnik (DeSUS), Nik Prebil (LMŠ) in dr. Aleksandra Pivec (Naša dežela). Ter ena neparlamentarna stranka – Gibanje svoboda z Marto Kos, ki ji je sodišče po neki nelogični argumentaciji podelilo status parlamentarne stranke.

Teme pogovora so bile slovenska zastava, vojna v Ukrajini, Janšev obisk v Kijevu, Ugled Slovenije v svetu, begunci in migranti … No, že pri tretjem vprašanju se je zataknilo, ko je eksplodirala sestra znanega obveščevalca Draga Kosa in zlorabila programski čas za politizacijo in obračun z vodstvom RTV.

Pirkovič: ne vmešavajte politikantstva in medijev
Želim izkoristiti to možnost, ker kot gibanje svoboda do sedaj nismo imeli možnosti sodelovati na vaši televiziji, da v imenu gibanja zahtevam odstop generalnega direktorja RTV zaradi tega, ker je ravnal podobno, kot je nekoč ravnala vlada, ali še ravna, ko sprejema odloke, za katere vem da so protiustavni in se postavlja nad zakon in pri tem računa, da ne bo prišlo do pritožb in celo računa, da sodišče o tem ne bo odločalo. Zato se nam zdi, da takšnem človek ne more voditi javnega servisa,” je izjavila Marta Kos.

Voditelj Pirkovič je interveniral, da je šlo za zlorabo programskega časa z njene strani in hkrati tudi za pritisk na javno RTV in dodal, da njena stranka vabi v koalicijo Glas ljudstva, del katere so tudi novinarji in sindikati. Pri tem ji je svetoval, naj ne vmešava medijev in politikantstva v tej oddaji.

Kosova je arogantno odgovorila, da zloraba položaja direktorja, da je stranki onemogočil sodelovanje na nacionalni televiziji, ni politikantstvo. Nato je Pirkovič vskočil, da je sedaj odločilo sodišče. “Sodišče je tako, hvala bogu, odločilo, da lahko tukaj stojim. Če meni očitate politikantstvo, potem ne razumete, zakaj gre in me žalosti da zagovarjate odločitev, ki ji je sodišče nasprotovalo,” je odvrnila Kosova.

Pirkovič jo je uspel ustaviti šele, z besedami: “Če vas žalosti dejstvo, da nekdo misli drugače od vas, potem je to problem vaše stranke” in nato preklopil na temo, ki je za volivce in volitve bolj pomembna od politikantskega obračunavanja.

Besedni obračun Kosove je odmeval tudi na socialnih omrežjih:

https://twitter.com/EdvardKadic/status/1512144055819513860?s=20&t=ZlwPihvT5pHpT-oa7agPMw

Sara Kovač