Neetičnost na MZZ: Plačilne liste razkrile vrtoglave zneske, ki jih izplačuje minister Erjavec svojemu svetovalcu

Grobar arbitražnega sporazuma Karl Erjavec. (Foto: STA)

Plačilne liste ministrstva za zunanje zadeve razkrivajo vrtoglave zneske, ki jih minister Karl Erjavec izplačuje svojim tesnim sodelavcem v času, ko vlada Mira Cerarja noče odpraviti plačnih anomalij in varčevalnih ukrepov v javnem sektorju.

Po tem, ko smo v preteklosti že poročali o vrtoglavih zneskih preko 1.800 evrov, ki jih je minister Karl Erjavec izplačeval svoji tesni prijateljici Vlasti Vivod, zdaj lahko vidimo še ostale zneske, ki jih ministrstvo za zunanje zadeve (MZZ) ni želelo objaviti po odločbi, ki jo je izdala Informacijska pooblaščenka. Takrat je MZZ vložil tožbo proti sindikalnemu zaupniku Petru Golobu češ, da je želel v svoji izjavi namigovati na intimno razmerje med Erjavcem in Vivodovo.

Golob je na svojem blogu opisoval, da sam ni nikoli omenjal besedne zveze “intimnost razmerja”, temveč je uporabil bolj nedolžno verzijo zveze “tesna prijateljica”, zato se mu zdi nenavadno, da izkušeni politik Erjavec začuti namig na svojo intimnost ter potoži, da se mu s tem posega v družinsko življenje.

Od navadne biblitekarke do profesionalne diplomatke MZZ
Da ne gre za neresnične ali zlonamerne govorice, je Golob podkrepil z dejstvi, da je prav Erjavec tisti, ki je Vlasti Vivod omogočil hitro in bleščečo kariero, v kateri je z bliskovito hitrostjo napredovala iz navadne bibliotekarke na Ministrstvu za obrambo do profesionalne diplomatke MZZ, in to brez predhodnih diplomatskih izkušenj. Sedaj je imenovana v najvišji uradniški naziv sekretarke v 54. plačilnem razredu.

Minister Karl Erjavec in Vlasta Vivod.

Medsebojno “prijateljsko” naklonjenost ministra Erjavca in Vivod je Golob podkrepil še z nerazumno visokim finančnim nagrajevanjem v času največje finančne krize, s katerimi je vodja kabineta v obliki dodatkov za stalno pripravljenost zaslužila dodatnih 1.100 evrov na mesec, preko 650 evrov na mesec naj bi prejela kot dodatek za delovno uspešnost, dodatnih 500 evrov za delo preko polnega delovnega časa ter še 150 evrov na podlagi položajnega dodatka.

Poleg ljubezenskih afer v Mladiki je Golob omenil še finančno nagrajevanje nekdanjega vodja pravne službe MZZ Boštjana Puclja, ki naj bi bil po njegovih besedah soodgovoren za nezakonita ravnanja vodstva MZZ in povzročeno škodo. Odgovor ministrstva na tožbo posredno priznava nagrade v obliki dodatka za povečan obseg, navedbe o nezakonitosti ravnanj pa označi za žaljive in neresnične, obenem pa izrecno prizna, da je bilo v postopku Golobove izvršbe proti MZZ sprejeto zmotno pravno stališče MZZ “popolnoma usklajeno” z državnim pravobranilstvom.

Kakor se je izkazalo in bilo pričakovano je tožba MZZ padla v vodo. Kot piše Peter Golob: “Na podlagi odločbe Informacijske pooblaščenke (IP) in sodbe Upravnega sodišča RS, ki je zavrnilo tožbo MZZ zoper odločbo IP, smo po dobrem letu in pol prikrivanja (od 4. 2. 2016) od MZZ končno pridobili plačilne liste ministrovih najožjih sodelavcev.” 

“Izredne zasluge” ali kronizem?
Iz podatkov je razvidno, da je Erjavec svojemu svetovalcu Edvinu Skritu izplačeval dodatke, ki so presegali 1.600 evrov na mesec. In to ravno v času, ko “etična” vlada Mira Cerarja ostalim v javnem sektorju odreka odpravo varčevalnih ukrepov ter plačnih anomalij. Da to nakazuje izredno licemerstvo s strani ministra, ni nikakršno vprašanje, saj gre po besedah Goloba za “izrazito neenakopravno obravnavo zaposlenih oz. diskriminacijo.”

Ugiba se, da naj bi bila Erjavčeva izredna naklonjenost do Skrita znak prihodnjega imenovanja na enega od desetih veleposlaniških mest, ki jih bo opravila Cerarjeva vlada do konca svojega mandata.

Ivan Šokić

 • cosmosjasnovidec

  Pa kdo si je spet to izmislil?
  Saj pa kaj takega pri tem sluzavem izdajalskem tovarišu “erjavcu” ni mogoče.
  On,da bi kaj takega delal saj je pa vendar v levaški komunajzerski lopovski partiji kjer so vsi poštenjaki.

 • učko

  Kurc Vas gleda, JaJotovi cepci, dokler bojo na volitvah zmagovali levuharji, se vi lahko sam pizdite. CEPCI, CEPCI, CEPCI, JAJOTOVI CEPCI !!!!!!!!!

  • Soave

   In kaj silnega pa ti delaš ? Bimbo neumni !

   • učko

    Zdele delam zelo zanimivo in dobičkonosno zadevo. Škoda, ker ti ne morem poslati slikic !

    • Soave

     Pustiva zasebno. Tisto me ne zanima. Kaj konkretnega boš naredil, da mi ne bomo ropotali ?

     • učko

      Vi kar ropotajte. Sam ropotanje je premalo !!! Tisti, ki se imajo za politkarje v opoziciji bi že davno morali kej bistvenega naredit’, pa ne! Za to, da glumijo neke disidente jih pa kurc gleda in jih jest ne bom več volu ! Nej grejo u pizdu mater al pa še kam drugam, pa nej kej koristenga delajo.

     • Soave

      Saj vem, ampak voliti pa moramo .
      Če bi kaj pomagalo, bi tudi jaz bentila ! Hudir, no !!

 • Soave

  Ja, hudir no ? Kje se pa ta pripravljenost in uspešnost vidi vendar ??
  Kaj v tej državni upravi sploh še kdo ” dela ” ?
  Rokca rokco umije **

 • Polde

  Ji gre pa res slabo, če se mora onegaviti s to viledo. Kot stotine drugih se ji takrat splača malo zamižati, da kasneje dobro cinglja! Korl, ko bo žena zvedla, si ga naj….l !!!

  • stajerc5

   Ko bo zvedla!? Ah, daj no, babnca ve za vse velike in male kahline svinjarije. Seveda pa ni nora, da bi se zaradi taksnih “malenkosti” dala pregnati iz rdecega Raja!!!

   • Polde

    Bo držalo. Je tudi njena zaslužna, da se je zrinu tja, kjer je sedaj. Sam brez nje bi še vedo bil nekje, bog si ga ved kje!

 • učko

  Kahlo daj naš davkoplačevalski denar svojim ljudem, ne bo dajal vašim, našim. Kwa je tle čudno? Kahlota se da politično sfukat, sam nobenga sposobenga ni v opoziciji, da’b to naredu !

  • Borut Stari

   Krivda ni ne na strani levice ne desnice. Vsaka 4 leta imamo volivci možnost spremembe. Vendar tistih 60% zabitih izvoli to kar imamo.

 • von Rhein

  Če je to kaj Kahl počne in kokodaka rezultat svetovanj, in bo ob volitvah dobil krepko brco ,tako,da ga odnese za vse čase iz politike,znesek plačila ni proč vržen denar.

 • Kučko pod pručko

  Jebe se Erjavcu za upokojence, on raje skrbi za svoje.

  Kot iz kahle smrdi na MInistrstvu za zunanje zadeve, odkar je postal njegov prvi mož Kahla. Hvala Novi24, da nam razkriva svinjarije upokojenca Erjavca, ki skrbi za vse, od katerih pričakuje korist, ne deluje pa v dobro Slovenije.

  Ta isti Erjavec se bo prihodnje leto dobrikar slovenskim volivcem in pritegnil tiste, ki v glavi nimajo več kot dve možganski gubi. Kako lahko razumen človek voli tega pozerja, ki mu Slovenije ni mar? Kako lahko Kahla volijo upokojenci, ko pa so edino poslanci Desusa glasovali proti uskladitvi pokojnin? Kako lahko tako rdečo gnido volijo kristjani, ko pa jim odreka enakopraven odnos pri šolanju njihovih otrok na cerkvenih šolah?

  Še bi lahko našteval, pa je škoda besed. Erjavec, ki sicer sodi edino v njegovo usrano kanto, bo žal še enkrat več prišel v parlament. Pamet Slovencev je res kratka!!!

  • centurion

   Ma ne jebe se Erjavcu za upokojence in Slovenijo.
   On baje JEBE de iure in de facto ta blond sodelavko,
   upokojenci in Slovenski državljani davkoplačevalci pa plačujejo
   Erjavčeve fuk-eskapade.
   Po novem smo slovenski državljani že en lep čas-fukeplačevalci.

   • Pesjan

    Madona kaj Korlu še stoji ,žena se nekam hudičevo pritožuj….

  • Johan

   TOČNO TAKO !

  • Roman Eržen

   strinja se

 • antimur

  Kdor ima tri čiste, mu je jasno da kučanistični nategun, ki se skriva kot navadna pička za upokojenci, ni normalen, ob tem je pa še hudičevo hudoben in spletkarski. Toda za enakega pizduna Cerarja in njegovo golazen to ni problem, pa četudi to govedo zapravi, ali podari naše morje in ozemlje tujcem, se slini okrog Rusov kot podgana, čeprav je ljudstvo bilo za evroatlantske povezave, tako da kurbanje in izsplačila svojim, so najmanjši problem. Zanima me pa, kaj te njegove kurbetine vidijo na njemu, mogoče verjamejo nemškemu pregovoru, ki pravi, da velik nos obeta veliko orodje.

 • montyamp

  Dokler bodo Slovenci volili šoder kot je Erjavec in ostalo murglosrbsko marionetno zasedbo , tako dolgo bom trdil da so najbolj zabit narod v EU in med prvimi tremi na svetu .

 • Vlado77

  Druga plat medalje. No neke pozitivne strani ta medalja (KE) itak nima. Najslabši zunanji minister , njegovo zavzemanje za upokojence je pravi absurd – po par EUR . Istočasno pa zaposluje navadne diletantke in neprimerne kadre samo zardi neke osebne preference ali še kaj več od tega. Istočasno pa imamo mlade ,ki imajo bistveno več znanja kot neke vaške uradnice pa ne dobijo prilike. Te “vrhunske” uradnice in uradniki pa so mastno nagrajeni in hkrati posmeh vsem ,ki se trudijo po faksih celo v elitnih v tujini.

 • totex39

  Res bo treba takoj nekaj ukreniti, da se bomo znebili teh nasposobnih komunističnih barab, kajti do volitev je še zelo malo časa in res bi morali po hitrem postopku spremeniti volilni zakon.

 • Borut Stari

  Enostavno. Svetovalca za ministra, ki ne bo v konfliktu s ostalo bando koalicije. Erjavca pa v smetnjak kamor spada.

  • centurion

   Borut Stari, ….
   Saj Erjavec NI v konfliktu s ta blond.
   Nasprotno, v nežnih KONTAKTIH… seveda plačljivih v enotah €, hehehe…
   V konfliktu je samo z ženo…

   • Borut Stari

    Vprašanje je kako je z nežnimi kontakti. Saj ga boli đoko.

 • črnaovca

  Ja lepo je biti minister saj ne rabiš nič vedeti, najameš si nekaj svetovalcev in že gre. Glede na to kake seka Korl mu tudi svetovalci ne koristijo veliko

  • marjan podlogar

   Ne prebutast je za poduke, ampak na dnar se pa spozna, gnida naklška.

 • Mojca pokraculja

  Spet butast naslov članka. Neetičnost? Lopovščine , ki si jih privoščijo v vladnih službah , ker si jih pač lahko. Ne mislite da so vsi deležni teh dodatkov in napredovanj. Tudi tam je ” diferenciacija” . Zato pa skrivajo plače. V bistvu se pa le redki upajo povprašati po njih. Kaj bi se šele razkrilo, če bi bilo več takih zahtev po objavi plač in dodatkov?! Vsi namreč to počnejo na vseh ministrstvih in drugih službah.

 • sprehajalec

  “Svetovalec” je nadomestil bivšega “samoupravljalca”. Nič nisi odgovoren, filozofiraš in gobec obrašaš, pa kasiraš.

 • rrrrr

  Preljubi penzionisti. Erjavec vam je obljubil 1000 € penzije, dobili boste priznanje Palestine.
  ( pri Spinu imajo vsak dan po 19.00 za 50% znižano ceno starega kruha)

  • Gavnar

   Ljubljeni vodja je na volitvah 2004 obljubljal, da bo izpeljal potrebne reforme in v državna podjetja pripeljal sposobne ljudi.
   Kar je bila do sedaj največja predvolilna laž.

   • resnicaboli

    Si slabo informiran ni šlo so vse rdeči blokirali tako je to v demokraciji če nimaš zadostno večino kapiraš?

    • Gavnar

     Rdeči, kateri:
     Gorenjak, Zver, Šircelj, Brezigarjeva, Ramškova, Krko in Angelca na ić,…

     • Johan

      Govnar je srdliv drek, ki smradu nikoli ne omejiš

   • Pesjan

    Ja govnač tista leta so bila edina leta demokracije,levičarska banda pa nas počasi in vstrajno peha v komunistično enoumje kar pa vam govnačem brez jajc in možganov zelo paše….

 • Janez

  ” BOLJ KISLA LITERATURNAJA – ŠALA”
  NA
  R. SLO ” RUSOFILE”
  In?
  zlasti na R. SLO ” žal” minista Karla E.
  se zdi ? – samo razglašenega
  ” prijatelja”
  Putinovega zunanjega ministra Lavrova !

  Ah, Karl, Karl !
  A nisi ?
  nekaj govoril o paši živine na Sorški planini
  – ko se te bomo mi Slovenci naveličali gledati tvoja ” nedela” v politiki ?
  In ne boš več “izvoljen ” preko – se zdi ?
  – brezsramno manipulativno bleferskega ” DESUSA” !
  To !
  PLANŠARIJA
  bi bil – se zdi
  – pravi posel zate : ovčke, kravice-bohinjske “cike”, voli itd.?
  Pa?
  Kak kužek planšarske sorte ?
  Planšarija je luštna stvat, še posebno,
  če je kakšna zajetna lepo okrogla majerca zraven !
  V čredo
  lahko vključiš še tisti dve kameli oz. velbloda,ki ju je pokojni Gadafi,
  podaril ” žal ” preds. PAHORJU .
  Kak uslužbenec MZZ naj ju gre iskati v Libijo in ju pripelje v Slovenijo.
  Saj
  – tisti dve kameli-velbloda sta kot ” meddržavni dar” – last R. SLO ! A ne?
  Bosta flegmatični kameli
  tudi
  – se zdi ?
  tebi zelo primerna družba in hvaležni poslušalki tvojih “nakladačin”.
  Kar
  flegma prijazno te bosta posušali brez pripomb saj slovenščine sploh ne razumeta.
  In ?
  Čez čas
  lahko planšarsko “štafeto predaš kar ?
  Npr.
  “žal” preds. Pahorju, ki je tisti dve kameli zrihtal.
  Saj?
  Tudi on ni bil izvoljen zato, ker bi bil sploh edini primeren za predsednika naše R. SLO !
  Ampak
  je na to mesto ” žal ” prišel – pač zato, se zdi..
  ker si je – kar smo vsi lahko videli
  – ves v strahu pred ” brezposelnostjo ” – naravnost ?
  – ” histerično” prizadeval in se ” žal” ” uspel” zriniti se na mesto preds. R. SLO !
  Ki
  si ga s svojimi preteklimi kar številnimi “nedeli” in – se zdi?
  Opustitvami
  t.i. ” dolžnih ravnanj ” – nikakor ? Se zdi – ni zaslužil.
  Ah !
  Kako – “bedno-nekomične”
  predstave nam uprizarjate – vi – R. SLO – ” ŽAL POLITIKI” !
  Ne
  le Sorška planina . Še vsaj ena ” rešilna pot” za
  “žal” zunanjega ministra Karla
  in ostale R.SLO – POKOMUNISTE SE NAKAZUJE ! Se zdi !
  Smeh me je pogabil,
  ko sem ” žal ” ministra Karla E. slišal na TV reči,
  da je Putinov zunanji minister Lavrov – njegov – ” prijatelj” !
  Smešno – ni kaj.
  Namreč !
  “Širokaja ruskaja strana” ima seveda res veliko širjav in prostora ?
  Tudi – upajmo !
  za vse od nas domoljubnih Slovencev
  “nevoljene in neizvoljene R. SLO ” pokomuniste ”
  Uh !
  Upam- o !
  Da sta naš “žal” minister Karl E. In Putinov Lavrov – res “P R I J A T E L. J A ”
  PA ?
  da se bodo nas R.SLO domljube
  R. SLO pokomunisti nehali truditi ” osrečevati” nas z njih “rusofilstvom” !
  In
  DA JIH BO NJIH “SILNAJA LJUBOV ” DO “MATJUŠKE ” RUSIJE !
  LE
  PRIPRAVILA
  NA POT BREZ VRNITVE – V ŠIRJAVE – PUTINOVE RUSIJE !
  Tam
  v Rusiji je prostora – res dovolj ?
  Pa tudi kakšna – ” zaposlitev ”
  v verjetno še obstoječih GULAGIH
  se bo za ne ravno “naše” R. SLO POKOMUNISTE – tudi ? NAŠLA ? Se zdi.
  Vsekakakor.
  Jih bomo veselo, z original slo “pleh-musko” – odpravili ? V smer Moskve. L. r. Janez K. KOMENDA

 • Olga_10

  Gospa Vivod je enako dobro vnoučila svojo “srečko”, kot gospa Sancin… vse “radosti” starih levičarskih politikantov, plačujemo pa davkoplačevalci..Torej naj jih plačujejo iz svojega žepa…
  Od Erjavca upokojenci nimajo nič! Torej njega in stranko “upokojencev” (priviligirancev), postavimo na smetišče zgodovine!

  • Gavnar

   Končno ena pametna.
   Vaš ljubljeni vodja oz. avnojska peš hodka je čisto drugačen.
   Kot Bruselskega svetovalca je zaposlil svojega sina (ki je bil diplomiran falian ali večen študent). Ob tem je imela korist tudi njegova punca, ki je ravno tako dobila dobro plačano Bruslsko službo.
   Nepotizem enega komunista je lahko bistveno drugačen kot nepotizem drugega.
   Seveda samo, če je slednji komunist vaš ljubljeni vodja.

   • Antonius

    Ne pametujte in pametnejšim od sebe ne solite pamet z lažmi.

    Odlično uporabniško ime ste si izbrali. Gavnar ni nekdo, ki zna biti navihan, hudomušen, pronicljiv in pameten.
    Gavnar je en čisto navaden govnač, ki ga v dialektu izgovarjajo kot gavnar, gavnač v meščanskem okolju pa takim pametnjakovičem rečemo preprosto DREKAČ.

    Naš ljubljeni vodja tudi vas poziva na bližajoče volitve, pa pamet namesto govna seboj prinesite, ko se boste odločali za kakšno prihodnost Slovenije boste volili.
    V govno nas spravljajo že ves čas tisti, ki jih, kot vam enake, volite.

    • Gavnar

     Zaposlitve Jajotovih otrok so laž samo v SDS-u.
     Za vse ostale pa lahko dokazljivo dejstvo.

     • Antonius

      Drekač, niti tega ne veste, da evropski poslanci dobijo denar, da si po lastni izbiri poiščejo plačano pomoč, ki jim urejajo osebno korespondenco pri delu z ostalimi v evropskem parlamentu.

   • tramal

    DREKONJA. spet drekaš

   • Olga_10

    Če bi bil Janša komunist, ne bi imel nad sabo 160 političnih procesov! On se je iz zločinskega KOMUNIZMA veliko naučil, tako kot Orvell! Orvell je bil celo stalinist, pa se je obrnil proti zločinskemu sistemu! Zato tudi komentar, ki ste ga napisali…Ne moti pa vas Kučanova hči, ki je dobila sinekuro v Švici?
    Torej se strinjate, da se gre Erjavec, ker je “naš”, “srečolov” z blondinko med šihtom na stroške davkoplačevalcev?

    • Gavnar

     Ne boš verjela se strinjam.
     160 procesov je le zaradi dokaza mučeništva. Če ne bi bil njihov bi bil dovolj eden in 10 letna zapona kazen katero bi tudi odslužil.
     Med komunisti se je veliko naučil, predvsem kliantelizma, vladati po načelu glavni, da je naš, nepotizma,…
     Vso so isti, Janša, Kučan, Erjavec,…
     Ne boš verjela, mene vzporedne prijave s Kučanom ne ganejo.
     Če jutri zaprejo vso to partijsko bando bi bilo leto 2017 moje najsrečnejše leto !
     Na misel mi ne bi prišlo, da bi protestiral pred sodiščem, še tebe bi povabil na res dobro večerjo.

  • Johan

   Jebačina in oralni sex vse poplača

  • Roman Eržen

   vsaj 20 let prepoznol

 • Antonius

  Zanima me, kaj je delokrog svetovalca na zunanjem ministrstvu?
  Zunanji minister vodi, se na delovnih sestankih z osebjem raznih *teles* ministrstva posvetuje in oblikuje zunanjepolitične odločitve, ki jih posreduje v vlado in parlamentarni odbor, ki se ukvarja z zunanjo politiko.
  Svetovalci vseh vrst so en navaden nateg, da ljudje s pooblastilom odločanja svojim prijateljem, prijateljicam in fukaram zrihtajo odlično plačo brez delovnih odgovornosti.

  Jankovićev penismankovič bo tudi Ljubljančanom obesil za vrat enega svetovalca, ki bo župankoviću za dobro plačo svetoval, kako in kaj s smetmi. Roke v žepih bo po Ljubljani sprehajal.

 • Franc Šink

  No okusa pa kahl nima. Ali pa deluje po principu:Ponoči so vse krave črne.

  • Polde

   Že dolgo ni več v stanju, da bi lahko izbiral.

 • resnicaboli

  Tudi tako se kak evro opere.

 • Gavnar

  Jajo je Karlu še po vsakih volitvah pridno lizal ritko,
  da bi mu le dal svoje glasove, ki jih je dobil na volitvah ?
  Tudi letos bo tako.
  Zato je tako kot je.

  • učko

   Jah, boljš bi blo, da’b mu poskušal večino tistih glasov ukrast, sam je prelen in prebutast !

  • Pesjan

   Če bi tvoja mati oralno zadovoljevala komunističnega prasca se ti gnida rdeča ne bi skotil…..

   • Gavnar

    Moja mati pa s tvojim ljubljenim vodjem ni imela nič.
    Bo pa zelo hud, če izve kako ga imenuješ.

  • tramal

   Govnar od svineta si ti.

 • učko

  A je Vivodka kej u žlahti s tistim kučanovim specialcem Vivodom iz “ropa v Celovcu”?!

 • Gavnar

  Prihajajo volitve in Kučanov komediant bo najverjetneje dobil kakih 40% glasov.
  Zato se spravljate na stranko, ki vam bo največja konkurenca v predvideni kvoti 10%.
  Uporabnega programa nimate, podpore tudi ne, večina ves ne prenese,
  vaš glavni cilj pa vsaj 13 sedežev v parlamentu.

  • slosin

   mucek, pa kaj si šel snoč spet s trdim spat, pa zjutraj s pozabu vzet vsaj eno pilulco ‘anti janša’…

   • Gavnar

    Ja meni se še dvigne,
    tebi samo ob sliki ljubljenega vodje, pa še to redko.

  • Roman Eržen

   seveda slovenci so ovce in še naprej volijo levičarje in karla
   in vseeno jim je če so ukradli 75 ne evrov ampak miljard

 • 1600 na mesec? Malenkost! Eni so dali 1041 evrov na noč #NewYork #2012

 • Joža Gabroža

  najveća gnida je tale korl za talce je vzel penzjoniste ki jim vsake 5-7 let nameni kak evro večje penzije in že 25 let uživa v blagostanju potika se od levih do desnih pravi LISAC JE TALE KORL

 • romanos1

  Ne se hecat,to je verjetno pomota,Karel je pa ja najbolj pošten.
  Ni pa nič čudnega.

  • Roman Eržen

   si se morda šel kdaj kregat na policijo,da tvojemu otroku nebi bilo potrebno plačati kazni
   naš karli pa je

 • Osti jarej

  …mafijastan….edina država,ki ima stranko upokojencev zato,da je kohl lahko že leta na državni joški…….

 • Jakob Kovač

  Karel naj plačuje iz lastnega žepa,pa vsi kravatarji so isti požrešneži in nikoli jim ni dovolj-fuj!!

 • Osti jarej

  tip pelje blondinko v hotelsko sobo. …blondinka vidi na tleh rabljen kondom in kar odskoči od groze.
  tip jo vpraša: …a ga še nisi videla ali kaj
  …..sem, ampak zakaj ga je bilo treba odreti !?!

  • Krtača 20

   Je reku Mujo: jest pa svojo vzburm šele takrat ko si tamalga v zavese obrišem….

 • Krtača 20

  Nečitljiv in nekomentljiv članek….manjka pa samo še mal česna v kajmakovi marmeladi….

  • Olga_10

   Tega imate pa v pašaluku dovolj..

  • Janez

   To velja tudi !
   Zlasti za tvoje komentarje.
   Nič povedni, neberljivi, vseeno , če se jih preskoči.
   Pri
   TEBI ČLOVEK ŽE VNAPREJ VE – KAJ BOŠ NAPISAL !
   1. Kaj proti SDS IN J. JANŠI,
   2. KAJ HVALOSPEVNEGA – O STRANKI, KI JO VODI ” DOHTAR ZA PUJSE” – stranka SD,
   PA
   3. NEKRITIČNI SLAVOSPEVI NA:
   – nesodno morilske KP STALIN T.I. PARTIZANE,
   – hvalnice na zločinca Tita,
   – na 77 letnega ex KP, ZK “sistemčka” z roba LJ barja itd. Stara plošča ? Si. L.r. J. KOMENDA

   • milanček

    G. Janez, lepo prosim, ne ukvarjajte se z idiotom pod nickom krtača 20, Slovenci moramo samo uničiti kućana, ter jankoviča! Ves ta svinjak bo takoj sam pocrkal!

 • hribovc

  a korl je minister za zunanje zadeve, al kaj ??

 • Janez

  Ali je kdo že slišal ” žal” zunanjega ministra NAŠE R. SLO ?
  Že kdaj
  JAVNO, NA TV – GOVORITI – ANGLEŠKO ?
  Jaz
  KARLA E. ŠE NIKOLI NISEM SLIŠAL GOVORITI – ANGLEŠKO ! L.. r. JANEZ K. KOMENDA

 • milanček

  Ljubeznivi Bog, daj Slovencem in Slovenkam pameti, meni pa denar! Človek ne more zakapirati, kako so lahko ljudje tako prfuknjeni, da volijo vso to golazen, uničevalce Slovenije od čefurja kućana, jankoviča, židana, erjavca, cerarja, novakova, mesci itd, sedaj pa še idiota serpentinška! Resnično Bog, daj ljudem malo pameti!

 • Interkom

  Ja, če je bila pa stalno pripravljena, potem je pa to treba plačatoi. Ampak KArlo, q..e se plačuje iz svojega žepa

  • KIKI

   Tale gorenjc še nikoli ni nič plačal….ukradel pa že! Vsa primitivnost v njegovem delu
   in rusofilna nagnjenost je očitna že od prvega obiska Rusije in druženja s pokvarjenim
   Geržino & rusko rdečo mafijo !

  • Roman Eržen

   ne verjamem

   • Interkom

    kaj ne verjameš, da je treba plačati?

    • Roman Eržen

     njemu osebno ni treba plačati
     zato pa plačujejo z našim denarjem

     • Interkom

      Jest mislim, da plača, ker pri njegovih letih je to dodaten stimulans

 • mona lisa

  Mafija ki uničuje Slovenijo in Slovence.

 • xtc

  Buzija?
  Hja,tisti ,ki poznajo zapite Ruse in “muške Srbe” vedo povedati ,da pred njimi ni varna nobena luknja,skratka tudi ljubitelji teh dvojih ne morejo biti daleč od oboževanih.

  • janez cepec

   ma buzi ti je biu fotr, (no ja tud ti si pederčina), k’ te je tko naredu, de ga j’ na mizo zdrku, z ostalo so pa muhe poskrbele

 • Brutus

  Povejmo kot je rekel muslič Porić:” Zapomnimo si imena…..” Najprej bo potrebno nevtralizirati izdajalce v SLO narodovem telesu in jim onemogočiti delovanje proti lastnemu narodu! Se pa vedno znova vprašujem, kakšni so ti ljudle, ki delajo proti svojem narodu, njegovih moralnih vrednotah, družini itd…? To so po mojem videnju izmečki človeštva, ki so – ali mentalni retardiranci ali pa le pokvarjenci, ki so svojo dušo”dušo prodali za 30 srebernikov”?

 • Brutus

  No, sedaj bo pa proces kot je bil proti Kanglerju.. (he,he,… malo morgen….)

 • zokispoki

  Ta gre izgleda cisto po Zoklnovih stopinjah. Samo se uvedbo donacij cakamo.

 • Šobar Davorin

  Se je pokazalo, de so toti tipi na totem ministrstvu presnet slabu šolani. Nič nimajo fantazije. Domiselnosti. Kot oni ekonomi na naši takoimenovani Ekonomski fakulteti. Si še enga navadnga stanja stalne prpraunosti ne morjo zmislt. Ja, tega pa ne bom zapisu. Korl, koga pa zaposluješ!

 • Anton Slapnik

  karli mi je oblubu 1000eu penzije..
  ako jih ne dobim, ga čaka kazen..eksil nazaj belgijo, v rudnike…

  • Osti jarej

   …voli ga na naslednjih volitvah….morda boš dobil še dva evra več

 • Osti jarej

  …pismo no…..bo pa dobila peneze za stalno pripravljenost….poglejte ,kako je zagnana…podočnjake ima skoraj do jošk

 • milanček

  normalen človek ne more kapirati, kako lahko ta pokvarjeni idiot tako nateguje slovenski folk! Slovenci in Slovenke, a vas ni prav nič sram?

  • ahnenpass

   Slovenijo v popolnosti obvladujejo ljudje, ki so si izvolili svojo vlado in predsednika, to je priviligiran prvi razred državljanov, ki se zavedajo predvsem, da je življenje danes vedno vredno več kot bo jutri. Jutri bo kar bo, bolje ne bo, ker se vsak dan postaramo, ampak danes jim je še fino, Erjavec je mogoče res mesarski gnus, ampak za njih je v redu.

 • ahnenpass

  Če iščejo strokovnjake na MORS in policiji, potem vemo kje smo.

 • Anton

  kokr vem je ona ljubica od Karla

  sarkazem press

 • radames

  Erjavc lahko. On ima dnar. NAŠGA!

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!