Nekdanja ministrica Širca bi obnovila diktaturo proletariata: Prepričana je, da demokracija ljudem omogoča premalo oblasti!

Nekdanja kulturna ministrica Majda Širca, ki je v tujino "pregnala" Hollywoodskega režiserja Mitjo Okorna. (Foto: sta)

“Šole in telovadnice se gradi povsod tam, kjer imajo za to lokalne skupnosti pripravljene projekte, naj bodo župani levi, desni ali neuvrščeni. Razumljivo, da gre to nekaterim v nos, saj v svojem času še za lastne niso poskrbeli …” je poslanec SMC Gregor Perič iskreno zapisal glede nekdanje ministrice za kulturo Majde Širca, ki se je v času svojega političnega udejstvovanja izkazala z mačehovskim odnosom do vrhunskim umetnikov, celo hollywoodskih režiserjev – denimo Mitje Okorna. 

Nekdanja kulturna ministrica Majda Širca, ki se je v času svojega javnega političnega delovanja izkazala s svojo izjemno pristranskostjo in nesposobnostjo narediti nekaj za perspektivni kulturni kader, ne le za tistega bolj poslušnega, prvorazrednega, privilegiranega, ki pridno razgraja ob petkih, je tokrat znova postregla z absurdi. Kot kaže, se ji toži po diktaturi proletariata in ljubljenemu vodji Josipu Brozu Titu. Na Twitterju se je odzvala na zapis “nepristranskega” novinarja Grege Repovža, ki se je v tranzicijskem trobilu Mladina (obilno financiranem z davkoplačevalskim denarjem in nejasnim lastništvom) z očitki “represije” spravil nad vlado.

Kritiziral je njeno ravnanje v času epidemije in ob začetku predsedovanja EU, zlasti pa sprejemanju nedavne zakonodaje itd. Širca: “Demokracija tem ljudem omogoča premalo. Ni dovolj oblasti, ni dovolj moči, v demokraciji ni dovolj stika s tokovi denarja. Zdaj se šole in telovadnice gradijo glede na težo posameznega poslanca. In to se dogaja pred našimi očmi. Težko bi bilo bolj ogabno.” Državi kot si jo zamišlja Širca bi svetovno znani režiser Mitja Okorn dejal “dedek Mraz država”: “Smo še vedno dedek Mraz država, ne vemo povsem dobro, kaj bi radi, imeli bi kapitalizem, ampak se ne moremo ločiti od komunizma.”

Bi nekdanja kulturna ministrica obnovila diktaturo proletariata? (Foto: Twitter)

Gre za to isto gospo (oziroma tovarišico), ki bi od sramote morala glavo zariti v pesek kot noj, ne pa da se kot pav šopiri z novimi absurdi. Spomnimo: Govora je o svetovno priznanem slovenskem režiserju Mitji Okornu, ki je Slovenijo zapustil tudi zaradi Širce. Ta mu namreč ni uspela ponuditi ustreznih pogojev za karierno udejstvovanje na domačih tleh, ker pač ni bil iz pravega “testa”: “Zaradi nje sem jaz šel, se znašel in, hvala bogu, da me je na takšen način zavrnila.”

Majda Širca je bojevita agitatorica propadle KUL koalicije in napadalka Janševe vlade
“Hvala bogu za mene osebno, škoda za Slovenijo,” je pojasnil Okorn. Po odhodu v tujino je Okorn ustvaril sijajno kariero na Poljskem (spomnimo se njegove uspešnice Pisma sv. Nikolaju), zatem pa prodrl v sam vrh svetovne filmske industrije – v Hollywood. S tem je tako Širci kot slovenski filmski industriji primazal krepko klofuto. Posebej pa se je izkazal tudi z režijo filma Zdravljica, ki je bil predvajan ob 30. obletnici samostojne Slovenije. Širca je sicer znana tudi kot velika borka proti Janševi vladi in agitatorica tranzicijske levice.

Domen Mezeg