Nekdanja notranja ministrica ima novo službo – pri Nataši Pirc Musar

Nekdanja ministrica za notranje zadeve Tatjana Bobnar z novo migracijsko politiko kar kliče po interpelaciji. (Foto: STA)

Predsednica republike Nataša Pirc Musar je za svetovalko izbrala nekdanjo notranjo ministrico in generalno direktorico policije Tatjano Bobnar. To je v petek popoldne poročal časnik Delo, predsednica pa je zvečer za TV Slovenija potrdila, da se bo Bobnarjeva v njenem uradu ukvarjala s človekovo varnostjo in pravicami.

“Potrjujem, da Tatjana Bobnar prihaja v urad,” je ob robu varnostne konference v Münchnu dejala predsednica republike Nataša Pirc Musar. Pojasnila je, da se bo nekdanja notranja ministrica med drugim ukvarjala s problemom izbrisanih, ki je po besedah predsednice velika črna pika za Slovenijo, do konca mandata pa si želi problem spraviti z mize.

Tatjana Bobnar se bo ukvarjala tudi s človekovo varnostjo ter nasiljem nad ženskami, je povedala predsednica, ki je dodala, da njena svetovalka za nacionalno varnost ostaja Nataša Dolenc. Pirc Musarjeva in Bobnarjeva sta sodelovali že v preteklosti, ko sta zasedali funkciji informacijske pooblaščenke in pomočnice generalnega direktorja policije.

V času spora med Bobnarjevo in premierjem Robertom Golobom se je o možnosti sodelovanja med Bobnarjevo in predsednico že ugibalo, vendar so takrat v ekipi Pirc Musarjeve to ostro zanikali. Kljub temu so dopustili možnost, da bi se to lahko zgodilo kasneje, piše Delo.

Nataša Pirc Musar (Foto: STA)

Predsednica naj bi o dogovoru z Bobnarjevo že obvestila premierja, še dodajajo na Delu. Kdaj bo Pirc Musarjeva tudi podpisala ukaz o imenovanju Bobnarjeve, še ni jasno, saj se v njenem uradu na vprašanje Dela in STA o tem še niso odzvali.

Demokracija