fbpx

Nekdanji kadrovik SD Uroš Jauševec ob nastopu Pahorjeve vlade prinesel USB ključek s 600 strankarskimi kadri

Uroš Jauševec (Foto: STA)

Državni zbor je na torkovi seji z 51 glasovi za in 36 proti imenoval sedem novih članov programskega sveta Radiotelevizije Slovenija, še posebej pa so se jih očitno ustrašili pri Socialnih demokratih. Med drugim se je odzval tudi nekdanji dolgoletni glavni tajnik SD Uroš Jauševec, ki je na družbenem omrežju Twitter zapisal: “Spomnite se seznama, ko se bodo pričele čistke na RTV.” Očitno pogreša čase, ko je imel kot glavni tajnik SD in kadrovik vlade Boruta Pahorja s seboj vedno USB ključek s seznamom 600 imen, po strankarskih kriterijih primernih za zasedbo pomembnih funkcij v državi. Jauševec, ki še do danes ni uspel diplomirati, je sicer v javnosti dobro znan po svojih alkoholnih ekscesih.

Državni zbor je na torkovi seji z 51 glasovi za in 36 proti imenoval sedem novih članov programskega sveta Radiotelevizije Slovenija: Alojza Bogataja, Nastio Flegar, Alenko Gotar, Roka Hodeja, Slavka Kmetiča, Janeza Štuhca in Andreja Prebila. Osmim svetnikom, ki prihajajo iz vrst civilne družbe, bo namreč 16. maja potekel mandat. Iz opozicijskih LMŠ, SD in Levice je bilo po poročanju Slovenske tiskovne agencije slišati kritike, da so si stranke koalicije razdelile članstvo v programskem svetu, čeprav bi tam morali sedeti predstavniki vseh poslušalcev in gledalcev. Opozarjali so, da je RTV Slovenija javni, ne pa vladni ali strankarski zavod.

V SD, ki je imela doslej velik vpliv na delovanje RTV Slovenija, so se še posebej ustrašili novih programskih svetnikov
Še posebej so se novih programskih svetnikov ustrašili v stranki SD, sicer pravni naslednici Zveze komunistov Slovenije, ki je imela, vsaj doslej, velik vpliv na delovanje RTV Slovenija. Med drugim smo bili pogosto priča celo obiskom zadnjega šefa ZKS Milana Kučana na Kolodvorski. Poslanec SD Marko Koprivc iz SD je na primer ugotavljal, da je vlada napovedala “hudo vojno novinarstvu”. Odzval pa se je tudi nekdanji dolgoletni glavni tajnik SD Uroš Jauševec, ki je na družbenem omrežju Twitter zapisal: “Spomnite se seznama, ko se bodo pričele čistke na RTV.”

Kot glavni tajnik SD in kadrovik Pahorjeve vlade je imel s seboj vedno USB ključek s seznamom 600 imen
Jauševec je očitno pozabil, da je imel kot nekdanji glavni operativec SD pri sebi vedno USB ključek s seznamom 600 oseb, ki so prijatelji in imajo določene kvalitete, cenjene v stranki, za zasedbo pomembnih funkcij v državi. Dodatno se je hvalil, da ima na svojem telefonu v imeniku kar 1.000 imen, ki jih lahko kadarkoli pokliče. Ni presenetljivo, da se je po poročanju Financ omenjal kot glavni kadrovik vlade Boruta Pahorja, ob razkritju pa je bilo Pahorju tako nerodno, da mu je ukazal ključek s strankarskimi kadri uničiti, seveda z razlogom pomiritve javnosti.

Uroš Jauševec (Foto: STA)

Jauševec, ki še do danes ni uspel diplomirati, znan po svojih alkoholnih eskcesih
Finance pa so leta 2008 pri svojem poročanju o Jauševcu navedle še nekaj zanimivosti. V ZKS se je včlanil že leta 1990 pri svojih 14 letih, nekaj ljudi iz stranke ga je po njihovih informacijah že večkrat opozorilo zaradi alkoholnih ekscesov. “Letos sem bil pijan samo trikrat, ob pritiskih, ki so v mojem poslu, se mi to ne zdi veliko,” je Jauševec takrat komentiral za Finance. Kot so še poročali, je Jauševec študiral politologijo, a mu do leta 2008 še ni uspelo diplomirati, njegovega diplomskega dela pa v bazi Cobiss še danes ne najdemo.

Rok Krajnc