fbpx

Nekdanji minister Poklukar po zgledu Šarca primitivno napadel ministre Janševe vlade

Nekdanji minister za notranje zadeve Boštjan Poklukar se je spravil na predstavnike aktualne vlade (Demokracija/STA)

Nekdanji notranji minister Boštjan Poklukar iz vrst LMŠ, ki je izjemno rad vohunil za poslanci, je sam poln protislovij. Protislovja pa sam očita trenutni vladi, saj je prepričan, da gre za “ultra desničarsko” vlado. Tokrat se je na nizek način spravil na ministre Janševe vlade. “Minister za obrambo je dobesedno umazan, minister za kulturo nekulturen, minister za okolje deluje proti okolju, gospodarski minister pa je bolj ovira kot vzpodbuda gospodarstvu,” je primitivno zapisal Poklukar.

LMŠ v svojem slogu ne more iz svoje kože, pri tem pa ne izostaja niti nekdanji minister za notranje zadeve Boštjan Poklukar. Poklukar je namreč dal jasno vedeti, kako naj bi bila vlada, ki je s premetenimi manevri niso uspeli zrušiti “ultra desničarska”. Ker se z izgubo oblasti nikakor ne zmorejo sprijazniti, se je Poklukar podlo spravil nad ministra za obrambo Mateja Tonina, ministra za kulturo Vaska Simonitija, ministra za gospodarstvo Zdravka Počivalška in ministra za okolje Andreja Vizjaka.

Nekoliko težko je razumeti njegove besede. Res je, da smo bili priča gospodarskemu padcu na račun epidemije covida-19, a se slovensko gospodarstvo učinkovito pobira, zaposlenost pa je celo tako visoka, da nekatera podjetja težko sploh najdejo kader za delo. Minister za okolje se bori, da bi bila voda bolje zaščitena, a slednji trdi, da minister dela proti okolju. Ministru za kulturo očita nekulturnost, a ta očitek bi lahko prej letel na nekatere člane Levice med sejami Državnega zbora. Minister za obrambo pa je bil umazan, saj se ni sprehajal po promenadi, temveč se je uril med vojaki.

Minister za obrambo Matej Tonin (Foto: Twitter MT)

Tudi nekdanji premier Marjan Šarec se je v slogu Serpentinška na svojem Facebook profilu posmehljivo spravil nad Tonina, ki se je umazal med vožnjo s tankom Slovenske vojske. Nekdanji vaški burkež je namreč Toninu namenil naslednje besede: “Taisti mi poleg “puške v koruzi”, “neobstoječe šole” in še mnogo je tega, radi očitajo, da sem “komedijant”, ker sem se ukvarjal s komedijo. Tudi prav, sem ponosen na to. Vendar, večjega komedijanta, kot je naš vrli obrambni minister, bi težko našli. Ta teden nam je, denimo, postregel s fotografijo zamazane bele srajce, ko se je s tankom peljal čez blato.” Iz nedavnih odzivov je mogoče logično sklepati, da LMŠ-jevci kar tekmujejo med seboj, kdo je bolj primitiven. In takšni sebe predstavljajo kot povezovalne?!

Sara Rančigaj