Nekdanji poslanec SMC Jani Möderndorfer prejema višjo plačo celo od predsednika LMŠ Marjana Šarca

Jani Möderndorfer (Foto: STA)

Če so poslanci včeraj dobili prve plače za cel mesec, pa se lepo smeji 19 nekdanjim poslancem, ki prejemajo poslansko nadomestilo v višini 80 odstotkov njihove zadnje plače. Še posebej lepo se godi večni ptici selivki Janiju Möderndorferju, čigar poslansko nadomestilo je višje celo od poslanske plače predsednika LMŠ Marjana Šarca.

Poslanci so včeraj dobili prve plače za cel mesec. Predsednik LMŠ Marjan Šarec, ki kljub vsem zavrnitvam sodelovanja v manjšinski vladi s strani SAB in SMC še vedno upa na premierski položaj, je tako po pisanju Spletnega časopisa prejel 3.818 evrov poslanske plače. A če se bodo plače poslancev še zvišale, ko državni zbor nekoč izvoli svoje podpredsednike, šefe komisij in odborov, to ni mogoče, dokler se ne formira vlada.

Preberite še: Vlada nacionalnega obupa

Po drugi strani pa prejemajo enormne vsote v obliki nadomestila tudi nekdanji poslanci, ki “ne morejo takoj dobiti dela” ali se upokojiti. Takih je ta mesec 19, med njimi pa velja izpostaviti nekdanjega poslanca PS, ZAB in SMC Janija Möderndorferja, ki je za svoje nedelo v zadnjem mesecu prejel kar 4.849 evrov.

Izkoriščanje poslanskih ugodnosti
Za njim zaostaja edino sin šaleškega tajkuna in nekdanji poslanec Jan Škoberne, ki je javnosti najbrž najbolj znan po skrivanju sirskega ilegalnega migranta Ahmada Šamija v prostorih slovenskega parlamenta. Škoberne je tako kot nekdanji predsednik odbora za pravosodje od države dobil 4.485 evrov.

Nadomestila nekdanjih poslancev so odvisna od zadnje plače, ki so jo prejeli. Möderndorferju se je zavlačevanje s preiskovalno komisijo za iransko pranje denarja, ki jo je ustanovila vlada, res izplačalo. Namreč ena komisija, ki jo je vodil poslanec SDS Anže Logar, se je takrat že ukvarjala s preiskovanjem NLB. Zakaj točno je bila potrebna še druga, se lahko samo sprašujemo. Večina poslancev bo tako pol leta prejemalo nadomestilo, ki bo znašalo 80 odstotkov njihove zadnje poslanske plače. Izjema je Möderndorfer, ki je v parlamentu dlje kot samo en mandat.

Predsednik SD Dejan Židan, poslanec SD Jan Škoberne, poslanec Levice Miha Kordiš in levičarski aktivist Miha Blažič skupaj s sirskim ilegalnim migrantom Ahmadom Šamijem (Foto: Twitter)

Ko se poslancem izteče pravica do prejemanja nadomestila za poslansko plačo, se lahko prijavijo na zavod za zaposlovanje, kjer pa ne uživajo več nikakršnih privilegijev. Za primerjavo, najvišje nadomestilo za brezposelne je trikrat manjše od najnižjega poslanskega nadomestila.

A. B.

 • abc

  A če bo pa Janša vlado sestavil, bodo pa poslanci zastonj delali ?

  • Tomi

   Ne, bodo pa menda poslanci na minimalcu, če bo levica v vladi. Aja nočejo v vlado zaradi tega, da ne bilo potem razlagat zakaj niso na minimalcu.

  • Jernej Ferenc

   Modi je ne vec poslanec un je se samo navadna crketina na stroske davkoplacevalcov ti je jasno

 • Aton

  Če bi Janko sestavljal vlado, ne bi bilo serpentinčkovih problemov. Zastopal bi vse svoje bivše stranke in bi se dogovarjal in usklajeval svoje programe.

 • Stric iz ozadja

  Kaj je pa ostalih 18 v tem casu koristnega naredilo.

 • VERRZIFIKATOR

  Janči Moder Dorflar

  OBVEZA

  Vzel obvezo bolničar je Džani,
  preko glave jo tesno zategnil,
  se v komolec druge roke dregnil,
  zdelo vse se mu je spet postrani.

  Vse postrani, čisto nič stabilno,
  še obveza da mu z glave pada,
  zdelo se mu je, da kruha strada,
  zdelo vse na svetu nesterilno.

  Včeraj še igral je odposlanca,
  najmanj božjega, če ne kaj više,
  zadnje čase stoka vedno tiše,
  klavrna življenjska je bilanca.

  Vzel obvezo bolničar je Džani,
  padla vsakič je z obraza sproti,
  dolgi nos ji namreč je napoti,
  se na njem zato obstati brani.

  Smrknil bolničar je na široko,
  pa še vedno bolje ni z obvezo,
  zjoče se nad lastno anamnezo:
  »Kje sem zdaj in kje sem bil še lani!«

  Lanski sneg zdaj čisto je pozabljen,
  Džaniju obveza ne pomaga,
  v stoku komajda se fant premaga:
  »Bolničar je kot povoj odrabljen.«

 • Krtača 20

  Kolk pa jajo dobi? Mal od đuđić, mal od šverca, mal od rodeta mal od parlamenta……se kr nabere….

  • komar marko

   po preverjenih podatkih od rdečkotovnima glavni priliv iz BOLNICE AVSTRALIJA,kjer prav rdečkote zdravi zaradi JANŠIZMA. To pa je bolezen z diagnozo laž, podtikanje, produciranje afer in montiranih procesov! Kapiš!

  • Tomi

   Jaz ti povem, da si ti že bolno obseden z Janšo. Temu se reče ljubezen. Seveda ti ne vrača z ljubeznijo in sedaj vsepovsod serješ po njem. Članek o Kahlonoscu, ti z Janšo, članek o Nasi, ti z Janšo, članek o vremenu, ti z Janšo,… Pa daj sprijazni se že da nimaš šans in začni s kakšno drugo mantro.

   • Krtača 20

    Kjerkoli se pojavi janša sem takoj prepričan da gre za 100% laž.

    • Jernej Ferenc

     Joj pa gli ti ka si med najbole zagrizenime bolsevike obtozuvles druge ka lazejo a vas prag pun govna ka ga z nakladacon nemrete vkrej spucate joj ka ti delas

     • Krtača 20

      Jaz svoje izjave podkrepim z dejstvi in dokazi. Desni pa te moči nimate, ker lažete.

     • Jernej Ferenc

      Scin ti podkrepis z fake videje daj odpri oci pa se okrog sebe ozeri ka bos vidla dejansko stanje v RS pa me ne neke manipuliraj ka to primeni negre

     • Krtača 20

      A res? Evo da razkrinkam še eno desničarsko laž: https://youtu.be/DAs6LghGyeU

     • Jernej Ferenc

      Pa ka ti mene resen za idiota postavlas tip gre skoz trgovsi center v odzadji se vide ka folka po trgovinah nega trgovke pa pred butike stojijo daj zresni se pa ne neko bolsevisticno propagando tu kazi

     • Krtača 20

      Strašno si prepričljiv. Ljudje šopingirajo tako kot pri nas.

     • Jernej Ferenc

      Jjaz ne nucan bite prepricliv video pokaze svojo jaz pa ponavadi gledan celo sliko tudik ka se zanjin godi ponavadi nagonsko ker to zahteva mojo delo

    • Tomi

     Ja, neuslišana ljubezen je huda reč.

    • Rožle

     Kaj pa je zdej tole napad je najbolša obramba ..
     Vi levaki ste itak znani po tem, da že tolk lažete, da že kar sami seb verjamete …

 • komar marko

  no modeldolfe je vojak,katera življenja žre revolucija. Zaradi svoje retorike je za razne cmerkote zelo uporaben.. no ja ŠERIF že ev,zakaj mu je podelil častni vzdevek IZDAJALEC!

 • von Rhein

  Največ v plači je dodatek na minulo (ne)delo.

 • Novakec1

  Splačalo se mu je bedarije kvasit v parlamentu, lepo plačano minulo delo..

  • SIMON ROZIC

   Zakaj se ni priključil Levici in bi lajal z Violeto! Lahko bi v duetu!
   Ali pa trio ŠMT (šarac, Medendorfer, Tomić)….Trio blaznih!

   • Mojca pokraculja

    Počakaj, nisi slisal asta la vista?

 • dk

  Janči: zavod za zaposlovanje je objavil razpis po nalogu ministrice za delo, socialo in šport Anje Kopač Mrak, da se išče bolničar z sp-jem v katerem gejevski lobi išče bolničarja za rektalne preglede. Plačilo po dogovoru. Prošnjo z živlenjepisom in izkušnjami za to delo, prosim poslati osebno Anji Kopač Mrak.

  • Jernej Ferenc

   Pa ka de toti dela v zdravstve tan se zahtevle znanje un pa z znanjon ne dosega nite najnizjega praga za jega nega dela v slovenije ker vsako delo zahtevle svojo znanje

   • dk

    Ko sem te prebiral sem se moral res nasmejati. Kar trikrat sem bral, da sem te razumel, kaj pišeš. Pa saj imaš prav,samo na volitve pa le idi in voli SDS, ker so samo oni sposobni Slovenijo očistit nesnage in jo popeljati v svetlo prihodnost.

 • Jernej Ferenc

  Moderndorfer je navadni bolsevik za stanje v RS kaksno je pa so krive kak levaki tak desnaki obojne je kriza presenetila pa to ce bi meli obraz bi priznale na svete nega drzave ka je na to krizo bila pripravlena stvar pa je kak so jo sanirale kda cujen bratoskovo ka rece jaz sen resila drzavo me zvije v zalodce sekundo zaten pa me popadne sveta jeza una je mojo deco za jihovin in mojin hrbton zapufalaj brez ikakvega pitanja je vzela kredite pa nas za 3 generacije napre zapufala ne mi zdrave pameti jebate resila nas je famozne trojke kere se neboji narod ampak politicne stranke kerin bi se jihove samopostrezne zaprle politicna scena je v zadnih 27let omogocala ka so raznorazni priskledniki lehko krali pa tajkunele po drzave si nastavlale svoje poslance pa zopet se jin ni dovol ce je poslanec osta brez sluzbe je san kriv ker je po mnenju naroda nesposoben po morali bi mu morala pripadati socialna pomoc kako nadomestilo na socijalno te pa delat pa brez prebiranja to ka pa se zaj godi v teh trenutkeh to pa je poden od podna to lehko delajo samo lidje keri nimajo hrbtenice ne pameti morala etika cast ponos to uni nevejo niti ka to pomeni na naslednih volitvah se jih definitivne nebon udeleza pa narod ce je pameten tudek ne ce nedo mogle vlade sestavite de drzava padla pa je trojka tu so portugalce zdignile zdigavlejo grke pa do tudek nasi mogle plesate kak do jin ovi igrale za narod je palehko to samo win situacija simpl kak pasulj

  • Mojca pokraculja

   Haha dobro gucas, samo daj prosim vdahni malo vmes. Kaksno piko postavi, please!

   • Jernej Ferenc

    Tak tezje citas pa ti bole v spomini ostane simpl

    • Mojca pokraculja

     hehe, kaj pa kratkoročni spomin, si pomislil na to?

     • Jernej Ferenc

      Ce bi mela ti samo kratkorocni spomin bi definitivno lehko bila samo bolsevik tak pa se vide ka to nise samo bolsevike majo kratkorocne spominehitro pozabljajo ka so vse slabega delali

   • Rožle

    :)

    • slosin

     ti, a kej veš, a je tega v osnovni šoli Žogica učila? Glih tko zgleda…

 • montyamp

  Moderni dolfek je dobil plačilo za svoje izbruhe , podtikanja , laži in seveda ščitenje banditov , ki kradejo po bankah .
  Podporniki atentat-demokracije bodo lepo počasi odplavali v zgodovino kot zgube , znane le po storjeni škodi . Težko se s hipokrizijo preživi v družbi kjer se je želja po uničenju rdečega fašizma in razvoju demokracije začela , pri večini šele prebujati .

 • montyamp

  PLAČILO ZA PLAČANO PODPIRANJE KRIMINALA MURGLOSRBSKE GLOBOKE DRŽAVE .
  PREKLETA BANDA POKVARJENA , BOLNI OTROCI PA NA ZDRAVLJENJE V TUJINO .
  MAFIJA……………………………………………………..
  KANDELABRI ČAKAJO .

 • Nšo-či

  Dokler ne sestavijo vlade skladne z željo ljudstva, ne bi smel plače dobivati noben poslanec. Očitno ne razumejo, da gre za posel oziroma njihovo službo v imenu ljudstva ne pa za otroške igre. Janša je zmagal. Ker je trenutno najboljši. Boste že preboleli to in sestavili močno vlado z njim ali vas bo v to morala prisiliti ulica?

  • Mojca pokraculja

   Bog živi! jim jo je zrihtal.
   Oni so kompletni in v nizkem startu da z rdecimi kartoncki potrdijo mandatarja. Na odru teatra se bo dvignila zavesa…

  • samsara

   Privoščijo si novi posranci tudi na osnovi poslanske plače plačan dopust, ki pa ga še niso zaslužili in zna bit, da ga niti ne bodo ker bodo prej spokali. A kar vzameš je tvoje, menda velja v visoki politiki udbofevda.

   • Nšo-či

    Imaš popolnoma prav. Na to še pomislila nisem. V bistvu bi jim pripadal sorazmerni delež, torej 0 :).

    • samsara

     Tako kot to pripada navadnim smrtnikom, ki so prisiljeni palčevati to politično nesnago in smrad, ki se širi po parlamentu.

     • Nšo-či

      Pri nas velja tako, da ti prvih 6 mesecev pripada sorazmerni delež, po 6 mesecih pa dopust v celoti.

     • samsara

      Za smrtnike logično in razumljivo, za poslance delavcev in kmetov pa je to seveda neprimerno. Njim takoj pripada vse oz. kolikor si izvolijo. Pravzaprav je vseeno saj jim itak ni treba prihajati v službo, če se jim ne da. le kdo bi smel to sploh zahtevati od teh privilegirancev?

 • Krtača 20

  Recimo dajem en primer desničarskih laži. Pomanjkanje hrane v Venezueli recimo: https://youtu.be/F0gwe34M_Ak

  • Jernej Ferenc

   A joj to je isto kak v YU gda so trgovine ble pune robe te je folk ne meja dinarov ka bi kupa kda pa je folk meja dinare te pa so ble trgovine prazne brez robe pogledni keko lidi vstopa v trgovino pa iz jih vsi samo pred izlozbami stojijo pa mimo hodijo toti video ti kazi deci ne nan keri mamo oci pa uhe

   • Krtača 20

    Pr nas je baje vrsta pred rdečim križem.

    • Jernej Ferenc

     Ja se res je to ti bolsevisticna svija pa se zaj se iz tega norca delas s ten pokazes ka si sremota cloveski rasi

     • Krtača 20

      Če sem tega kriv, sem rad boljševistična svinja. Ti pa kar lepo pot pod noge pa v vrsto pred Karitas.

     • Jernej Ferenc

      Ti mojega standarda zivleja nes spravla vkup do smrte za razliko od vas bolsevikov se jaz zavedan ka man dve zdrave roke pa v glavi mozgane pa zdravje dokler de tak bon jaz pa moja druzina dobro ziveli ti je jasno

     • Krtača 20

      Včas je šu folk čez mejo po milko ker so mel dnar pa je bla jebena Jugoslavija. Dons pa po makarone na Karitas.

     • Jernej Ferenc

      Se sen ti napisa ti se sramota za clovesko raso

     • Krtača 20

      Včas je bil zobar zastonj. Dons pa fajn čakaš in fajn plačaš. Strašen napredek v 30 letih.

     • Jernej Ferenc

      Pa zato ste vi krive bolsevike ka joces jaz gren k Dr. Sraji pa naredi placan pa gren nestojin v vrste ti pa si si sama kriva kapa podpiras toto bolsevisko nesnago

     • Krtača 20

      Kako smo bolševiki krivi, če pa jih že 30 let ni pr koritu? Vidm sam konvertite pa farške face.

     • Jernej Ferenc

      Pri korite ste vi ze od 45leta ceglih ste se prav po bolsevisko poscali v gate 90leta pol pa ste znavik pocasi z spletkanjo prisli nazaj na vlado ne me ubijaj z resnico kero poznas samo si je nejces priznate

     • Krtača 20

      Pr koritu ni nobenih boljševikov. So samo pokvarjene in predvsem farške barabe in njihovi konvertiti kot sem že rekel.

     • Jernej Ferenc

      Po milko pa banane smo hodili zato ker bolsevisticne rezim neje bija sposoben tega zagotovite v YU jas se sten nebi hvala

     • Krtača 20

      Ja, ampak si lahko šu. Dons pa velik ljudi do rdečga križa komi pride.

     • Jernej Ferenc

      Pa to ste vi krive bolsevike precitaj si bolsevisticne volilne program slovenijo ste zapufale 38miljard stopi pred svojo deco pa jih pogledn v oci pa jin pove vi ste duzne celemi sveti peneze ce glih nevete zakaj slovenija ma tisoc drugeh probemov resnih problemov vi bolsevike pa pisete o nekih kastracijah v programi zresnise pa zacni razmisljati z svojo glavo

     • Krtača 20

      Enkrat boš dojel da je sam jajo potopil Slovenijo. In zato nikol več ne bo vladal. V bistvu bi moral za gospodarsko škodo dosmrtno v arest. Mi mu pa budale vsak mesec šenkamo 4 jurje za češljanje jajc.

    • Vojteh Dovč

     brez Venecuele

 • Lisjak

  Po vsej verjetnosti se bodo vsi bivši poslanci zaposlili na odpadu,ki se mu reče Slovenske železnice pa še v službo ne bodo rabili it,ampak bodo delali kar od doma.

  • tasilo

   Wer nix weiß und wer nix kann geht zu Post und Eisenbahn

   • Vera

    Poštarji morajo biti izobraženi , pošteni delovni , ter na splošno ” razgledani ljudje ” ! Tudi ” železnica ” mora imeti sposobne ljudi, saj odgovarjajo za potnike .

   • Mojca pokraculja

    Ou odlično!

 • Krtača 20

  Pa kuga je to sploh tazga? Janša je prejemu za jurja večjo plačo kokr Cerar. Pa je sam v poslanskih klopeh češljal jaja. Še grimsgobls je dobil jurja več kot Cerar, pa se mu posod rišejo teroristi. Če bi kakšno črtico manj potegnil bi blo mogoče mal boljš.

  • Mojca pokraculja

   A ves da ti dam prou. Pa kaj je to tazga. Udri po blagu-so nekoc rekli! A je to kej tazga? A je kej tazga oprat milijardo preko NLB? A je kej tazga mahat z zastavo rajnke juge? A je kej tazga…

   • Krtača 20

    Še zmer niste nč dokazal. Ampak grmado bi pa kr kurl. Dejmo še pr noviču zakurt grmado. Ker tam smo pa res dokazal da je pokvarjen morilc.

    • Mojca pokraculja

     Matr spet maš” prou”.
     ” Mi in vi, kdor tega ne razume nima kaj iskat v demokraciji. In vi morte dokazat.Mi smo že, pr noviiču, tko da ta “morilec” nima šans da bi nam zjebal naš posel s koko.Unmu irancu, bomo pa dokazal, da je neprišteven , pa basta. Kdor zna pa zna, znajdt se je treba”.

     • Krtača 20

      Edin problem je da vas mal iq jebe.

     • Rožle

      Ja, tebe zgleda kar precej jebe namišljen višek inteligence …

     • Mojca pokraculja

      Spet maš prou:)) To bo to.

     • Dostmamrecesijeinpičkarije

      Tvoj IQ je čist u qurcu.

   • Rožle

    in ..a je to kej tazga ..
    nedolžne matere in otroke svojega lastnega naroda v jame zmetat …

 • Antonius

  Moderndorferju so se utvare v katerih je živel razblinile, ostal mu je spomin na minulo samopomembnost, na slabe in zanič odločitve in preskromna izobrazba, da bi zaposlitveno bil komu zanimiv.
  Janiju se zagotovo kolca po županu Jankoviću, županu Jankoviću se pa zagotovo popolnoma nič po prevarantskem Moderndorferju.

  • Mojca pokraculja

   Antonius, taki konvertitski beboti so hudo iskano blago. Vsaka stranka si lahko samo želi moderndorferja. Zato nic bat, hitro bo nazaj na sceni. Ker nam vladajo beboti in abnormalnost, z normalnostjo tega sploh ne mores razumeti. Norci so inventivni in presenecajo. Po vedno bolj nori psihopatiji.
   Slovenije ni več

   • Antonius

    *Mojčka*, izkušnje mi pravijo, da v strankah ne marajo nezanesljivih. Eno je v parlamentu prinesti iz stranke v stranko poslanski mandat, nekaj povsem drugega je pa stranki graditi prihodnost na človeku, ki je pogorel na volitvah.
    Konvertitski bebo je naredil največjo neumnost, ko je zapustil Jankovića, ki ga zagotovo s kakršnokoli službo ne bi pustil na cedilu.
    Konvertitski bebo Moderndorfer je passe. Čas v nobenem pogledu ni na njegovi strani. Premlad je, da bi lahko z dobro pokojnino pobrisal v *penzijo*.
    Dan sonca se nama obeta, ogrevanja nama ne bo treba plačevat. :-)

    • Mojca pokraculja

     Ne dvomim v zapisano. Upanje ostaja. Saj poznaš: Dum spiro spero, dum spero spiro !
     P.S.: Hvala antonius, ob sončku bova šla enkrat na kofe. Si za?

     • Antonius

      Vsekakor! Tudi jaz *upam*, da kofe spijeva skupaj.
      Mercator pri Metalki mi je dosegljiv z motorjem. Zapišite, kam in pridem kadarkoli.

     • Mojca pokraculja

      Z veseljem, se bova zmenila, vem kje je to.

 • Gr Enze

  BARABE LOPOVSKE TO PA SO KOMUNISTI KURBINI SINOVI !

  • Vojteh Dovč

   od SĐS-a do Korla ,Bratuškove,lmš ITD
   vse nagnat upm

   • Zgornji

    A ti bi kar vse v isti koš zmetal ?

 • mona lisa

  To so paraziti države.

  • Krtača 20

   Seveda si jajo zasluž vsak cent….

  • Vojteh Dovč

   od SĐS-a do Korla ,Bratuškove ITD
   vse nagnat upm

   • Alojz Veselič

    Pa tvoje prijatle musli je in te bi podobne noter??!!

  • Zgornji

   TOOOOOOOČNO TKOOOOO – SAMI PARAZITI NARODA SO TO , IN NIČ DRUGEGA !!! ! !!!

 • tasilo

  Möröndörfärja zadnjič vidim, kako gre čez Mestni trg in benti čez Župankoviča:

  “Pizda … grrrrf …. mrfff … a je moral povsod nasrat’ te preklete kocke, da se moram potem jaz v visokih petkah tako matrat’, jebale ga kocke da ga jebale … grrr … naj si jih zataken v rit, ker meni zaradi kock vedno takoj dildo začne lezti ven … mrff … umpff …. ga kocke …”

  • Mojca pokraculja

   Kar naj pizdi. Opanke naj si obuje, nič ne ropotajo pa še spredaj so lepo navzgor ukrivljene. Rubec bi reku, ke bebo !

  • Nšo-či

   :) razumem ga. Arabske plošče so za hojo prijetnejše.

 • lado

  Krtaćić je plačan , da vas provocira !!!! NEEE nasedajte takim DEBILNIM PANKRTOM , DEBILNIH ” staršev ” , ČE jih sploh imajo !!??? saj bojo kmalu tiho ,kot njihovi idoli gošarski -partizanska , morilska golazen !!!!! ZATO NA VOLITVAH VOLITE SDS , PA JIH BOMO IZTREBILI DOKONČNO !!!!! NA MURGELSKI RAJHSTAG PA NAPALM , POTEM PA APNO ČEZ , DA NI SLEDI O TEM MRČESU KLAVSKEMU !!!! JA janija-kahlarja, ste pa vii volili ,ane !!!??? ZDAJ PA NAJBOLJ PODLE “ljudi “, šarćiće, mesečnike… A VAM NI DOST ,HOČETE PROPAST DO KONCA ; KER BRANIT HJA , STE PA PRELENI , ZATO DRŽITE PAPE !!! DOKLER KAJ NE NAREDITE !!!

 • Vojteh Dovč

  pa kolko jih zasluži več—- ? od SĐS-a do Korla ,Bratuškove ITD
  vse nagnat upm

 • Anton

  lepo je biti glup v deželi tej, bolj si glup, raje te majo

  sarkazem press

 • Krtača 20

  Res ne razumem zakaj so grimsgobls, jajo, polcaj ipd prejemal po jurja več kot Cerar? A kdo od desnih kej ve o tem?

  • sprehajalec

   Levičarska medgeneracijska solidarnost pač. V čem je problem? Plačni sistem je urejen s kardeljanskim reklom: vsakomur po njegovih potrebah in vsak po svojih zmožnostih….

   • komar marko

    ne dojame, da so nekateri plačani za branje iz prednapisanih prostih spisov iz petega razreda ter za delanje prepiha po sobanah demokracije.

  • Rožle

   Cmero bi mogu še plačat za nastalo škodo, ki jo je naredil ..
   in pred njem še Vrhovna šivilja

  • komar marko

   glede na IQ in doprinos v parlamentarni sistem, bi morali rdečuhi sploh nazaj nositi denar. Namreč samo ko jih vrane vidijo, zbežijo in sprašujejo če so dolžne vrniti koruzo še za tri leta za nazaj ko so jo pokradle.

   • domovina mili dom

    Saj se ve, včasih v socializmu je tovariš v šoli rekel: ti si butast, ti boš kmet. V modernejši dobi pa je reklo: kdo ima nizek IQ, bo komunist.

    • Jernej Ferenc

     Nekak tak

 • komar marko

  sprašujem se,če je mahanje z rokami in tolčenje po mizi ves doprinos v parlamentu, ki ga je IZDAJALEC sposoben izvesti.Namreč ko pravljičari je toliko UČENIH besed, da ne veš a je je toliko GLUP,da misli da KRAVTA naredi človeka??????????????????

 • domovina mili dom

  Kučan pošteno plačuje komunistične prostitutke.

 • rubec

  Jöni Mödörndörför, pa kje si ti lögönda?

  • Rožle

   Je tale kej u žlahti z Nussdörferjevö Vlastö ….?

   • rubec

    Delno pa res. Nöss ima dolg kot vlasta priimek.

 • Krtača 20

  Kontrola slovenskega parlamenta:
  – je arestant jajo prisoten? Je
  – je arestant jelinčič prisoten? Je
  – je arestant snežić prisoten? Čaki, tega pa ni na listi!
  – mal počaki do naslednjih volitev. Odprti oddelk Doba selmo tja….

  • Rožle

   Za tale tvoj umotvor si porabu debelo uro za skup zmetat ..!!!

   • Krtača 20

    A s ti tud z odprtga oddelka z Doba?

    • učko

     Sortno, vsi so iz odprtih oddelkov, nekej z Doba, nekej s Polja, nekej pa z Begn !

  • Dostmamrecesijeinpičkarije

   Zorangutan pripravljen,
   Kučan pripravljen,
   Zemljarič pripravljen,
   Masleša pripravljen,
   Krtača 20 pripravljen(a)
   Via Dob

  • KAPIBARA

   Ne moreš od nekoga, ki nate vpije: sfkat ga je trteba- sfukat , pričakovat, da bo tudi tebi pravno formalo, uničil obremenjujoče dokaze..

 • Osti jarej

  ….koliko pa dobi žnidar

 • Osti jarej

  …me zanima,kje bodo v bodoče imeli čast sodelovati s tem znanstvenikom

 • Morala

  Nelojalnost ga je fajn udarila po buči! Čeprav bi jih vse poslala na zavod za zaposlovanje, naj uživajo dokler lahko. Sem pa mnenja,da je 80% previsoko, glede na plače poslancev bi bilo 30% dovolj.

 • učko

  Jani ModelDolfe se zmir znajde. Za kuga bi pa za drobiž menal usrane plenice, če pa lahko kao gospodin kasira oreng dnarje !

  • Zgornji

   JA, ZATO KER JE PROFI PARAZIT PARAZITSKI POKVARJEN ZLOBEN !!! ! !!! Žaaal.

 • Poštenje velja

  bum

 • piko8

  Mudadorfer nezaposliv; kdo si pa želi tak gnoj na svoji plačilni listi!!

  • Franc Šink

   Od prinašalca kahel se lahko priuči za manegerja prenašalcev kahel.

 • Osti jarej

  …take zakone so si izglasovali……povišnje minimalca za 2 evra bi pa porušilo cel proračun….banda

 • Janko Gedlicka

  Nova, moja vnuka bi znala izračunati, koliko je ena tretjina najnižje poslanske plače!
  1/3 od 3.818 = 1.276,67.
  Sem pa zaprepaščen nad vašo trditvijo, da je najvišje nadomestilo za brezposelne TRIKRAT MANJŠE OD NAJNIŽJE POSLANSKE PLAČE.
  3 x 3.818,00 = 11.454,00
  3.818,00 – 11.454,00 = – 7.636.00
  Torej je nadomestilo za brezposelne negativno. PODEN OD PODNA. NEVREDNO JAVNEGA OBČILA. Kje je logika???!!!

 • Osti jarej

  …koliko dobi bivši poslanec sds žnidar?

  • stajerc5

   Daj povej ze enkrat, koliko dobis ti za to kracanje, honorarno ali prekerno…ali na crno?

   • Rožle

    Ja, preveč .. v vseh primerih

 • KAPIBARA

  Pa nič noeaga: Med tem prejemanjem, pa še pogodbeno delajo !
  A ne ljerka , na radio Salamon..

 • tramal

  A temu norcu še kar pustijo živeti.

  • Zgornji

   ja, saj lahko živijo, Ampak Ne pa na račun DRUGIH !!! ! !!!

 • xtc

  Temu praviloma nebi smelo pripasti nobeno nadomestilo saj ima poklic kjer službo dobi takoj Kahlkelnerje iščejo po vseh bolnicah.

 • Zgornji

  TAKOLE BANDA PARAZITOV MOLZE OBUBOŽAN NAROD … VSE DOKLER NEKAJ NE POČI …