Nekdanji predsednik SD dr. Igor Lukšič nalil čistega vina svojim levim političnim prijateljem: Zlorabljajo avtistično najstnico Greto Thurnberg za doseganje politikantskih ciljev

Dr. Igor Lukšič (Foto: Arhiv Nova24TV)

Nekdanji predsednik Socialnih demokratov in predavatelj na Fakulteti za družbene vede dr. Igor Lukšič je podal kritično mnenje vodstvu Evropske Unije in predvsem svoji politični skupini Skupina naprednega zavezništva socialistov in demokratov v Evropskem parlamentu zaradi nastopa Grete Thurnberg v Evropskem parlamentu. “Škoda politična, da zlorabo otroka in še z avtistično motnjo v politikantske namene, prepoznava zgolj desnica,” je dr. Lukšič komentiral članek Nova24TV z naslovom “Bruseljska norost: Ko nam zakone narekuje avtistična najstnica”.

O dojemanju Grete Thurnberg in njenem avtizmu je opozorila že Lukšičeva žena, vodja Inštituta za avtizem Ljubljana Marta Macedoni-Lukšič med predstavitvijo knjige Naša hiša je v plamenih v lanskem letu, ki opisuje družinsko zgodbo Gretine družine.

Na Lukšičevo mnenje se je ostro odzval njegov profesorski kolega s FDV in evropski poslanec s strani evropskih socialistov in demokratov dr. Milan Brglez: “Igor Lukšič, osebna diskreditacija Grete Thunberg je milo rečena neprimerna. Sam menim, da ima Greta prav in da nas ne bo samo opominjala, ampak v prihodnje “narekovala zakone” s področja okolja. Gre za vse nas, mar ne?”

Levica bi morala spregledati
Dr. Igor Lukšič
je le izrazil mnenje o problematiki, na katero že dlje časa opozarjamo. Greta Thurnberg je namreč najstnica z neoblikovano osebnostjo, poleg tega pa od rojstva trpi za avtizmom. Vendar jo globalna politična levica in z njo povezani kapital, nevladne organizacije ter mediji zlorabljajo za politične cilje pod pretvezo okoljevarstva.

 

Dr. Lukšič je v svoji nadaljnji debati še okrepil svoje argumente, zakaj je ne bi smela globalna leva politična struja in z njo povezani dejavniki izkoriščati za svoje kapitalistično-politične cilje. Na Lukšiča so se hitro spravili braniki levice in dela Grete Thurnberg. V svojih odzivih jim je razložil pravo kritiko EU in evropskih institucij, ki za svoje cilje izkoriščajo švedsko avtistično okoljsko aktivistko.

Foto: Nova24TV

“Gre za zlorabo človeka z diagnozo in mladoletnika. S strani vrhov EU. To je problem. Če to postane princip, smo gotovi. V Sloveniji uporaba otrok v politične namene ni dovoljena. Gre za zlorabo otroka. Z diagnozo. Ne za znanstvenike. Ne gre za posmeh, temveč protest proti zlorabi. In zdrs iz razsvetljenske tradicije. Po njej bi veljal argument, ne diagnosticiran otrok. Aspergerjev sindrom je na spektru avtizma. Ena od verzij. Pa še: v kapitalizmu politika izraža razmerja med kapitalskimi bloki, pri čemer je njena glavna naloga reprodukcija kapitalizma. Ne mediji, ne politika nimata tu zaenkrat velike teže neposredno. Kritika leti na evropske politike. In politiziranje otroka ne sme biti del terapije. In nikar, prosim vas, tega ne podpirajte. To celo civilizacijo pelje v pogubo. V Evropskem parlamentu ob predsednici komisije! Ni politika!? Ko se gre prvi tako zgodbo, se mu lahko zdi domiselno in upravičeno, ko bodo temu sledili še drugi, bo pa norija popolna. Do otroškega vrtca. Ker tam nam pa govori čista narava. Greta ni domišljava. In ni smrklja. Ščiti jo stanje njene diagnoze. Problem so ti, ki jo vabijo, in poznajo okoliščine njene konstitucije. Kje so sedaj razni ombudsmani,” se je na kritike odzval dr. Lukšič.

Socialni demokrati skočili na vlak okoljevarstva in tistih, ki zlorabljajo Greto
Socialni demokrati so na lanskem kongresu v Velenju presenetili veliko število prisotnih delegatov in slovensko javnost, da se bodo odslej preusmerili v zeleno. Evropski poslanec Milan Brglez je med drugim dejal, da bi morala Slovenija v sledečih desetih letih letno nameniti do tri milijarde evrov iz svojega proračuna za doseganje ciljev nove zelene politike. Poteza vodstva stranke je delegate kongresa tako razburila, da so celo protestirali proti novemu programu.

Socialni demokrati. Zazrti v prihodnost, kjer je zelena nova rdeča. (Foto: Arhiv Nova24tv)

Al Gore je bil s svojo Neprijetno resnico predhodnik gretističnega gibanja v tem tisočletju
Debata o ukrepanju glede podnebnih sprememb poteka že vrsto let. Aktivistična levica s svojimi progresivnimi okoljskimi predlogi hoče vplivati na okoljsko politiko že od 70-ih let prejšnjega stoletja, se pravi še iz časov takratnega hipijevska gibanja. V novem tisočletju je jahal na valu podnebnih apokaliptičnih razmer bivši podpredsednik ZDA Al Gore s svojim dokumentarcem Neprijetna resnica.

Bivši ameriški podpredsednik v Clintonovi administraciji Al Gore že več kot desetletje služi milijonske zneske, da ozavešča svetovno javnost o klimatskih in podnebnih katastrofah, ki bi jih naj človeštvo doživelo v prihodnosti. Greta Thurnberg je le nova reinkarnacija politike, ki jo je Gore sprožil pred desetletjem. (Foto: Twitter)

Ob tem je priredil še mnogo predavanj po svetu, med drugim tudi v Sloveniji, kjer je podobno kot sedaj Greta, strašil s koncem obstoja Zemlje, če ne bo človeštvo drastično spremenilo svojega odnosa do okolja. Kasneje se je izkazalo, da gre za Gorov osebni kapitalistični projekt, pri katerem si je s pomočjo svojih alarmantnih predavanj o okolju lepo olepšal številke na bančnem računu. Greta Thurnberg je le avtistična najstniška reinkarnacija Ala Gora. Njeno vlogo pa izkoriščata njena starša in globalni levi medijsko-politični aparat, ki na njen račun služijo lepe denarce kot je to uspevalo dobrih deset let prej bivšemu Clintonovemu podpredsedniku Goru.

Luka Perš