fbpx

Nekdanji predsednik SLS Radovan Žerjav se je končno le opravičil Kanglerju za neupravičeno izključitev iz stranke!

Franc Kangler in Radovan Žerjav. (Foto: STA)

Potem ko je tožilstvo v Murski Soboti umaknilo obtožnico proti nekdanjemu županu štajerske prestolnice Francu Kanglerju in je tako padel še predzadnji kazenski postopek od skupno 23-ih, je Kangler le prejel opravičilo nekdanjega predsednika SLS Radovana Žerjava, ki je Kanglerja po diktatu medijev in ulice, leta 2012 neupravičeno izključil iz stranke SLS. Žerjav je takrat poleg izključitve Kanglerja rušil tudi 2. Janševo vlado, v kateri je bil minister, SLS pa je bila koalicijska partnerica.

Na družabnem omrežju Twitter je Kangler namreč zapisal: “Poklical me je Radovan Žerjav in se mi kot bivši predsednik stranke SLS opravičil iz srca ter obžaloval vsako potezo. Sedaj je na vrsti predsednik Borut Pahor. A bo?”

Spomnimo. Žerjav je zaradi afere radarji, ki je spodbudila ljudske mariborske vstaje, kot tedanji predsednik stranke SLS Kanglerja izključil iz stranke. Kanglerja je odločitev vodstva stranke močno presenetila, saj je bil o njej obveščen preko medijev, poleg tega tako pa naj ne bi imel možnosti za predstavitev stališča. Konec leta 2012 je posledično sledil odstop Kanglerja z mesta župana, zoper njega pa je nato stekla cela serija kazenskih postopkov, ki so se končali njemu v prid. Ni zanemarljivo, da je Kangler rezultat proti policiji in tožilstvu povišal na kar 22 proti 0.

Radovan Žerjav je neslavno zaključil politično kariero in SLS popeljal po poti propadanja. (Foto: STA)

Izvolitev Podobnika za predsednika prinesla otoplitev odnosov
Kangler je po izključitvi iz stranke SLS ustanovil stranko Županova lista, ki se je najprej preimenovala v Novo ljudsko stranko Slovenije, nato pa v času pred lokalnimi volitvami v Listo Franca Kanglerja – Novo ljudsko stranko. Po spravnem kongresu v Novem mestu, na katerem je bil Marjan Podobnik izvoljen za predsednika stranke, je vidno zbliževanje med Kanglerjem in stranko SLS. O dobrih odnosih med Kanglerjem in Podobnikom priča tudi sporočilo, ki ga je slednji pred opravičilom Žerjava zapisal na svojem Twitter računu, in sicer: “Padlo je več kot 20 kazenskih postopkov proti . Ker se mu Radovan Žerjav še ni opravičil, ne bom čakal na zadnji postopek v umazani gonji proti Kanglerju, ampak se mu v imenu SLS iskreno opravičujem za krivico, ki mu jo je z izključitvijo in klevetanjem naredila SLS.”

H. M.