[Video] Nekdanji sodelavec UDBE o tem, kako mu je Kučan naročal naj zasleduje in uniči Janšo. Ko ni več želel sodelovati so vršili pritisk: “Ob vstopu v Slovenijo so me slekli do nagega”

V Novem mestu je potekal dogodek z naslovom Samostojna in demokratična Slovenija 30 let pozneje. Na njem so se sestali nekateri nekdanji slovenski in hrvaški osamosvojitelji. Na samem dogodku pa je spregovoril nekdanji uslužbenec Udbe oziroma Službe državne varnosti Željko Kekić, ki je razkril delovanje slovenske paradržave. Že v 90. letih je nekdanja komunistična oblast uporabljala vsa sredstva za ohranitev oblasti in eliminacijo Janeza Janše. Ko danes spremljamo medijske napade na SDS in Janšo, je potrebno vedeti, da je bil ta že v 90. letih oblasti trn v peti. Kekič je priznal, da ga je hotel v času afere Depala vas aktivirati slovenski politični vrh.

“To kar sem doživel sredi 90. let, je bil izjemen pritisk vaše oblasti name. Vaš predsednik Kučan je poslal svojega svetovalca dr. Zdenka Roterja z dvema sodelavcema na Hrvaško. Oni so pritiskali name, da naj pričam proti Janši v nekem montiranem procesu,” je povedal Kekić. Že takrat je globoka država izkoriščala vse vire, tudi iz tujine, da se je znebila Janše. Kekić bi bil za svoje delo bogato nagrajen, če bi ponudbo sprejel. “Takrat se nisem pustil prepričati. Obljubljali so mi vse živo v Sloveniji.” V intervjuju za tednik Demokracija je priznal, da mu je takrat Roter ponujal dolgoročno varnost in varen prehod skozi Slovenijo na Zahod. Torej naša oblast je bila pripravljena za zrušenje Janše nekoga pretihotapiti na Zahod. A Kekić ni hotel sodelovati. Maščevanje je bilo takojšnje.

Maščevanje se je nehalo šele pred nekaj leti
“Ker sem zavrnil njihovo ponudbo, sem začel doživljati to, da so me pri vsakem vstopu v Slovenijo slekli do nagega in mi pregledovali avtomobil. In to nadlegovanje se je končalo šele pred nekaj leti,” je povedal. Kekić pa ni mogel verjeti, kako velik vpliv ima globoka država še danes, ko je pred leti sodeloval v intervjuju na nacionalni RTV. Pričakoval je, da gre za televizijo demokratične države, na koncu pa je bil neprijetno presenečen. “Pred štirimi leti sem bil gost na omizju, ki ga je organiziral pokojni David Tasić. Zatem sem imel intervju na 3. programu vaše javne televizije RTV.  Doživel sem nekaj, čemur nisem mogel verjeti. Moje izjave so izrezali in me cenzurirali. S pomočjo Eve Irgl in Franca Breznika smo prišli do ugotovitve, da so izrezali cele tri minute mojega govora. Izrezali so tiste dele, kjer slabo govorim o Kučanu in dobro o Janši.”

Kekić se je zbranim osamosvojiteljem zahvalil tudi za pomoč hrvaški samostojnosti. “Vaš odnos do nas je bil korekten. Prav tako ste nam pomagali pri prvem postroju hrvaških oboroženih sil. Ti fantje so bili vpoklicani v Kočevski rog, nato pa jih je prijela enota generala Miljavca in iz njih naredila prvo enoto hrvaških oboroženih sil.” Kekić še danes meni, da Slovenija potrebuje Janšo v najtežjih trenutkih in da je tak trenutek tudi sedaj. Ostaja trn v peti globoki državi, ki še vedno drži v rokah večino vzvodov oblasti. “Janšo torej Slovenija potrebuje, ko je najtežje, ko jo je treba izvleči iz najtežjega. In menim, da je ta trenutek zdaj,” je zatrdil.

Iz pričanja nekdanjega agenta SDV je jasno, da je globoka država pripravljena za oblast narediti vse. Tudi danes se soočamo z nenadnimi preiskavami Nacionalnega preiskovalnega urada, z grožnjami s smrtjo predsednikom strank, s koordiniranim medijskim napadom na SDS in obveščevalnimi pritiski na stranke, ki se z SDS pogajajo. Janša je nočna mora za strice iz ozadja. Za nas državljane, kot je že v preteklosti dokazal, pa je lahko samo koristen.

Hana Murn

 • Liberalec

  Vzorci Udbe in zločinskega komunizma. To pač komunisti obvladajo in Kučan je zamrznjen komunist.
  Kriv je pa narod, saj vedno znova glasuje za zločince in/ali naslednike zločinskih komunistov.

  • Hribouc

   Ne bo držalo.
   Šef glavnega šataba F21 je kapitalistično gnezdo komunističnih oligarhov, ki s kapitalistične sfere obvladujejo udbokučanistično sceno.
   Kučan nikoli ni zamrznil ničesar, to je bila naročena Laž, ki so jo trobili mediji enako ,kot so rodili pizdarijo z imenom Stanovnik, oče naroda!
   Kučan je ultra komunist z kapitalistično posiljeno dušo.Samo da gre!
   Njegov Cilj posvečuje čisto vsa, čisto vsa sredstva. Ne pozabite.
   Če in, ko bo odločil ,da se spet ubija , se bo ubijalo.

 • Antonius

  Hitler sicer ni bil veleizdajalec, delal je pa enako kot veleizdajalec. Drugim je naročil, naj opravijo svinjarijo za njega.
  In, poglej ga šmenta, Kekić je spregovoril o naročniku in naročilu.

  • rrrrr

   Boste videli, tudi Painkiher bo spregovori, takoj ko jo pobriše iz zamrežene ustanove za zapite udbovce v Hrastovcu.
   Drugi norci smejo plesti košare, njemu pa zaradi terapevtskih učinkov dovolijo 124 minusov pred vizito in le 12 po kosilu.

   • Hribouc

    Kaj ni več čuvaj plaže v Ankaranu?

  • Hribouc

   Na znanem kraju, ob znanem času za točno znano vsebino in znane posledice.
   Račun se počasi zaključuje.

 • Vera

  Drži,kot pribito,saj vendar ne bi predsednik DZ-a Židan ža januarja v Tarči izjavil,naj se zadeve raziščejo, saj je šlo baje za prisluhe, zasledovanje predsednikov strank,njihovih družinskih članov,še celo sorodnikov .

  • Simon Rožič

   …židan se je resno zbal, da bi njegova ljuba čebelica vse zvedela…in bi iz panja odfrčala….
   Vidiš, Dejanček, laž ima tako kratke noge kot tvoj striček iz ozadja, Murgeljski škrat!

   • zaslosds

    En osamljeni komunajzar iz 24 kur si bo prst zlomil zaradi svojih minusov.

 • tomven

  Če boste vprašali o tem palčka, murgelj škrata, bo rekel, da ni res, da se nič ne spomni in da Kekić sigurno laže in zavaja, vse z namenom diskreditacije itd bla bla…. Drugače ne more biti je rekel že zavaljenec dolanc…

  • zokispoki

   Itaq !

  • Hribouc

   A misliš, da bo Hudič reagiral?

 • Franc Šink

  Ah ta Kučan.Narava bo kmalu naredila svoje.

  • piko8

   Za moj okus, kar predovo olaša!!!
   Bilo bi zanimivo gledati in pslušati, sodbo tej komunistiçni PODGANI

   • Hribouc

    Na Plečnikovem obnavljenem stadionu.

  • von Rhein

   Računaj še kakšnih 10 do 12 let glede na takojšnje specialne zdravstvene usluge in vse ugodnosti,ki pripadajo prvoborcem,narodnim herojem.

  • Hribouc

   Bog bo naredil, si mislu, a nede.
   Neki časa nas bo še drkal.
   Pol bo pa prestolonaslednik Stalin Golobič dobil polna pooblastila, pa boš spet u riti.Tut jest.

 • tomven

  Vsake toliko malo pogledam na Reporter. Kakšen pljuvaški poden je pa to postalo… Kameleonsko spreminjanje v levo. Poden na fertik. A kdo kaj ve, a je sunćićka na porodniški, ker ni več nobenega prdca od nje?

 • tomven

  Trol, ki talaš minuse-demantira komentarje z argumenti!

 • montyamp

  Žveplenega na kandelaber , vrane so lačne .

 • hajduk

  Ja, tako delajo, na Hrvaškem in pri nas.
  Mogoče so Kekiću podtaknili kakšno grdobijo in ga potem izsiljevali, naj lažno priča oziroma.sodeluje v njihovih konstruktih. Ker je zavrnil ali ni imel kaj pričati, so mu kazen še povišali in ga vnesli v mednarodne evidence kriminalcev, zato zdaj policijski tačunalniki po celi EU piskajo alarm vsakič, ko nekdo preverja njegovo identiteto.
  Pomembno je vedeti, da lahko tajna vojaška policija naredi kriminalca tudi iz svetnika, vsaka slorumpirana baraba lahko zlorablja sistem, to v komunistični diktaturi preprosto ni bilo mogoče, razen če je kdo potoval za Moskvo, ker na zahodu ni bilo nobenih povezav med policijskimi arhivi.
  Fašizem bo EU še veliko stal, ne moreš mešati dobre policiste s fašističnim drekom in pričakovati, da ne bodo trpeli predvsem nedolžni

 • hajduk

  Slovenija je pomagala hrvatom okupirati slovenske kraje ob meji in nuklearko, v njihovo državljansko vojno ned hrvaškimi katoliki in hrvaškimi srbi se ne bi smeli nikoli vmešavati, sploh pa se slovensk hrvati ne bi smeli obnašati isto kot nekoč ustaši.
  Seveda se nam Tuđmanova tujska legija danes zahvaljuje, takih idiotov, ki bi se borili za okupacijo lastne domovine, še balkan ni nikoli videl, kaj šele preostanek Evrope. Ampak Kučan je povedal, da je slovenska prihodnost pod hrvaško hegemonijo in morajo vsi ubogat. Vsi vemo, da je bila v Sloveniji napadena Hrvaška, sicer bi morali izgnati hrvaške agresorje namesto srbskih udbašev in oficirjev, ampak potem bi bila mogoče Slovenija malo večja, Hrvaška pa malo manjša.

 • 0 Cool

  Moje generacije to ne zanima.

  Je pa tole zanimivo: https://cryptoiq.co/germany-limiting-the-ability-to-anonymously-purchase-gold-in-an-attempt-to-force-people-to-hold-euros/

  Se mi zdi, da še Nemci ne verjamejo več v EU.

 • zaslosds

  Penzijo vzet pa poslat v Haag

 • Leskovsek Janja

  Hana Murn pojma nimas

  • macon

   Napiši kaj več kot par besed, da bomo izvedeli koliko imaš ti pojma.

  • Freiherr

   Kaksen zarukan ksiht…

  • pupa

   Leskovsek Janja

   21 comments 6 votes

   Samo toliko o tvojem pojmovanju.

   • Kalabicnikola

    Če bi bla kaj vredna ne bi bla taxistka.taksisti se pa ve kaj so.

  • Kalabicnikola

   Kura glupa

 • Stajerka

  ….evo, pa še jaz enega……da boš mel večje veselje……vasko tele ma svoje vesele, vsak bik pa svoj štrik……

 • hajduk

  Če imamo še vedno Udbo, koga smo potem premagali in izbrisali veterani z osamosvojitvijo?

  • Stajerka

   …..saj se nismo osvobodili……nasprotno, kar poglej kaj se dogaja odkar so pričeli vladniki hodit sestankovat v Srbijo……pa me zanima, a je mogoče delček bojazni tudi v tem, ker bodo v kratkem odprti državni arhivi Jugoslavije??……in če je temu tako, potem se ve kdo ima najbolj polne hlače …..in na ta račun je potrebno prodat narod, državo…….
   …..ni da ni……lečejo samo še po Rusiji (sumljivi, sporni posli), Srbiji (brezplačen pouk srbskega pouka v OŠ, delovne vize, uvoz zdravstvenih delavcev), Makedoniji (obljuba o brezplačnem študiju), Iranu (??, mogoče obisk kakšne Miki Miške), tudi Turčija ni bila pozabljena (celo več, Cerar jo vidi kot bodočo članico EU)…..
   .
   ….pa niso vredni 1/2 žlice hladne vode, kaj šele mlačne…….

   • hajduk

    V redu, zagotovo se dogaja marsikaj, ampak pomisli kaj se je pravzaprav zgodilo.

    Sprašujem ljudi od koga smo se pravzaprav odcepili, pred kom smo obranini domovino, če je pa vse isto kot prej in nam še vedno vladajo nacionalistični komunisti.
    Nismo se samo osamosvojili ampak smo zmagali, zakaj so potem hrvaški vojaki in udbaši še vedno na Slovenskem, po kakšni logiki smo jim dovolili odpeljati vso orožje JNA v Sloveniji ven iz države in zakaj še danes ne vemo kdo je pravzaprav sovražnik, če smo pa edini v,EU obsojeni za democid nad človeštvom in med najhujšimi kršitelji človekovih pravic v EU, znani predvsem po skrajni korupciji in mednarodnem organiziranem kriminalu?

    Tako se zmagovalci in častni državljani pač ne obnašajo, mogoče smo pa slovenci najslabši na balkanu in si samo domišljamo, da smo boljši od vseh ostalih, v resnici pa smo bili prej in smo tudi danes navadna podalpska ciganarija.

  • macon

   Osamosvojitev ni bila osvoboditev. Slovenska udbomafija se je osamosvojila od beograjske, to je bilo večinoma vse, razen kozmetičnih sistemskih popravkov.

   • hajduk

    Zdaj si pa povedal….

    Potem pa nehajmo govoriti o zmagi v deset dnevni vojni in začnimo slaviti poraz.
    Še bolj čudno je, da si veliko ljudi pri nas domišlja, da zaradi osamosvojitve živijo bolje, sprašujem se na čigav račun. Res je tudi, da delajo, ampak samo oni in zaradi njih zdaj drugi ne morejo. Tako je to, ko si delavčki in kmetje ustanovijo svojo đamaherijo, vsak je osvobodil edino svojo lastno rit, ki jo zdaj brani za vsako ceno. Take svobod, ki bi legalizirala veleizdajo in zločine čefurjeve pa ne rabimo, hvala.

    • macon

     A si že slišal tisto, da vsaka revolucija traja dan ali dva, potem pa zavladajo jastrebi?

     Ti potem tudi pospravijo one, ki iskreno verjamejo v spremembe na bolje, v osebni angažma in odrekanje za skupnost, “prave revolucionarje”. Zmeraj in povsod.

 • Artur

  Romunski scenarij v vsakem primeru pod nujno, vkolikor bo leva banda spet začela revolucijo z granitnimi kockami, če bo prišlo do te vlade, ki je zdaj v sestavljanju ali kakorkoli tudi po možnih predčasnih volitvah enkrat je treba levemu fašizmu pri nas narediti konec drugače ne bo šlo “klin se sklinom zbija”.

 • Ježek Teka Teka

  … ♩♬♫♪ … udba svuda smrdi oko nas … ♩♬♫♪ …

 • tohuvabohu

  Kekič se čudi, ker so ga cenzurirali na RTV. Morda ne ve, da noben režimski medij še nikoli ni objavil ničesar kritičnega do Kučana.

  • hajduk

   Slovenija, to je madžarski bosanc.

  • Black_hawk

   Prav presenetljivo kako imajo eni status božanstva o drugih pa vse najslabše.

 • Black_hawk

  Slovenija moralno dezorientirana dežela. Bolj ko jo spoznaš hujše je.

 • Black_hawk

  Narod ki se je zavestno odločil proti krščanstvu, kakšen narod potem to je?

  • Slovenec

   Propadli narod.

   • Black_hawk

    Strašno propadli bi rekel

  • hajduk

   Verjetno vsi, ki doma niso verjeli v Boga ali so bili že navlečeni na kakšno drugo ideologijo, kar pomeni prubližno tričetrt človeštva.

 • FORT WORTH

  Kucana zadnje case tako jebe karma, da revez nea ve vec niti, ce je se v Sloveniji ali ne.
  Sarec mu je pozrl 10 let zivljenja, Stanovnik ga je s smrtjo opozoril, da smo vsi minljivi, Mahnic, kot osa pika in vstraja pri preiskovanju,
  Jansa se smeji in zmagovito tvita, Pocivalsku gre za politicno prezivetje, Pivcevi prav tako, Bratusca govori eno in dela drugo, poizkusa vspostaviti stik z Janso, zato vohunjenje itd, itd.
  Sarec pospeseno sesuva imperij zla…
  Jerca Korce mora se vse skupaj v miru predelati, da ji sploh potegne, kaj vse se dogaja…ko ji bo, bo ze prepozno.

 • DOMOVINSKA LIGA

  Nič novega, obljube oblastnikov niso bile nikoli realizirane, ponižanja grožnje, slačenja do golega pretepanje zapiranje brez povoda na policijskih postajah sem doživljal tudi sam, zato da se je drhal lahko izživljala nad drugače mislečim.

 • Hribouc

  Kučan še ne ve kaj ga bo zmlelo v prah, da za njim ne bo ostal niti prdec, ampak le samo nepojmljivo trpljenje brez konca v kristalno suhih solzah.
  Vrhovni komandant padlih Angelov ga željno pričakuje v 10.specialnem krogu satanskega Pekla.

 • Freiherr

  Tale tvit od Janse ne pomeni nic, pol folka je pac proti njemu. Podpiranje socializma je stanje duha in huda oblika dusevne motnje. Nobeni se tako trdni dokazi in argumenti ne pomagajo, da pol Slovenije spregleda…

  • ZatonMesecnikov

   Točno tako. “Prepričani” bodo še naprej prepričani, lahko jim tisoče dokazov serviraš, lahko sam Kučan na TV pove, pa bo še naprej enako. Odgovor bo “Takle mamo”. In obvezni “Ampak”. Zato se stvari v Sloveniji zelo počasi premikajo, v vsem in zato je težko karkoli spremeniti. Edina stvar ki bi premaknila karkoli tukaj, je finančni rukar grškega stila. Ivana Janeza so povezali s poraženo stranjo v državljanski vojni 42/45, ki nikoli ni bila končana. Ostalo so pa družinska izročila in predanja, kam se kdo pozicionira. Ampak kot praviš, delitev je pol : pol.

  • Joc 52

   Zal, zal

 • šmentanamuha

  Dejansko sem vesela, da se je začelo luščiti staro posušeno blato, ki so ga nametali na Janšo, ker sem tudi sama bila precej časa pod vplivom njegove demonizacije … do 2015 in fotke na MMC, kjer je pisalo SMRT JANŠI…
  …tako da, hvala RTV Slovenija in MMC, da ste me prebudili iz tega komunističnega uroka … ko gredo stvari predaleč, preprosto nehajo delovati.
  Upam, da bo ob tej antijanša histeriji, ki se je z vso silo razvnela po odstopu gnile vlade Marjana Šarca, spregledalo še več ljudi in da podpremo Janšo na predčasnih ali rednih volitvah vsaj 35 -40 % ali več. Apel je namenjen vsem, ki so še sposobni avtonomnega razmišljanja.

  • Lustrator

   Podpis.

   • šmentanamuha

    Thx.

   • Joc 52

    Tudi moj

  • Ulikses

   Šmentanamuha, zdaj ste me spodbudili, da tudi komentiram, ker sicer praviloma le prebiram komentarje. :)
   Take objave mi vlivajo več upanja, da Slovenija ima skrit potencial državljanov, ki spregledajo blatenje in premorejo kritični razum, da izluščijo resnico.
   Na drugi strani je manjšina, ki blati, zelo glasna, očitno boljše organizirana. To se je razpaslo kot Korona virus v komentarjih Reporterja, sila neokusno in šolski primer ščuvanja, za kak kolokvij novinarstva na FDV :)

   Težava je v volivcih, nekateri, ki me obdajajo in se pritožujejo nad stanjem, pa niti ne volijo redno opažam naslednje:
   – da so površni in nezahtevni do sebe (kaj šele do svojih šefov, do politike) in se ne vprašajo kaj lahko storijo, da bodo do naslednjih volitev boljše pripravljeni in volili drugače,
   – pri glavnini teh volivcev ne odloča za izvolitev stranke vsebina programa (če ga sploh ima), ki zastopa interese volivca (npr. več/manj zasebnega zdravstva, šolstva torej primer Levica, SD vs. SDS/NSi) ker se ne potrudi tega razumeti in razlikovati med strankami,
   – nezahtevni do raznolikosti spremljanja politike v medijih, predvsem pa vsebine in obsega poročanja medijev, torej spremljajo npr POP tv only,
   – zelo dovzetni so za povzemanje prehitrih zaključkov, ki temeljijo na instant parolah (npr. sprejmejo za absolutno resnico iz medijev, češ, da je SDS skrajna desnica, ki to pač ni; ergo ”skrajnežev/huliganov” pa res potem ne bodo volili),
   – preden gredo na volitve sklenejo, da niso našli alternative in ponovijo staro izbiro ali nasedejo ”novemu” podtaknjenemu obrazu.

 • Olga101

  Komunistični zločinec svoje umazane rabote še stopnjuje! Danes njegovi banditi grozijo očitno že poslancem in predsednikom strank!
  Do kdaj?!!

 • Leskovsek Janja

  Jutri bo potres. Spet bo kriv Kučan ,komunisti,udba.
  Nekaterim se že pošteno meša.
  No, Polje ima proste kapacitete.
  Sicer pa tisti ki najbolj pljuvate nimate niti toliko jajc,da bi se predstavili z pravim imenom.