Nekdanji sodnik Evropskega sodišča za človekove pravice zgrožen nad ustavnim sodiščem: SMC je vsilil najmanj 5 aktualnih mediokritet!

Pet od devetih ustavnih sodnikov povezani s SMC.

Če ustavno sodišče ni več neodvisen in samostojen državni organ, kot bi to moral biti, komu še lahko zaupamo in verjamemo? Da so znotraj sodišča vse mogoče mreže, osebne vezi, povezave in odnosi, je opozoril tudi nekdanji ustavni sodnik in sodnik Evropskega sodišča za človekove pravice dr. Boštjan M. Zupančič, ki je opozoril, da je najmanj pet od skupno devetih ustavnih sodnikov povezanih s stranko SMC. To so Matej Accetto, Špelca Mežnar, Katja Šugman Stubbs, Rok Čeferin in Rajko Knez. “Namesto institucije za obrambo ustave, demokracije in človekovih pravic smo dobili resno grožnjo tem ustavnim vrednotam,” pa je stanje komentiral vodja največje parlamentarne stranke Janez Janša in dodal, da so pred posledicami opozarjali predsednika Boruta Pahorja, vendar je pred problemom tiščal glavo v pesek.

“SMC & Co. so ustavnemu sodišču vsilili najmanj 5 aktualnih mediokritet (Accetto, Špelca, Katja, Ceferin in Knez). Kot ustavni sodnik iz prve postave, dovolite, sem zgrožen,” je zapisal nekdanji ustavni sodnik Boštjan M. Zupančič. Ustavno sodišče naj bi bil najvišji organ sodne oblasti za varstvo človekovih pravic in varuh ustavnosti in zakonitosti, a je v zadnjem času vse prej kot to.

Afera v zvezi z ustavnim sodnikom Matejem Accettom ne potihne, saj Accetto vztrajno zavrača kakršnokoli krivdo, predsednik US Rajko Knez pa mu seveda nudi vso podporo, čeprav gre za kristalno jasno zadevo. Zakaj predsednik ustavnega sodišča Knez tako krčevito brani Accetta, pa smo tudi že razkrili – ker je tudi sam sodeloval s sumljivimi podjetniškimi strukturami SMC.

Sporni ustavni sodniki so celo osebni prijatelji Mira Cerarja: Med najožje sodijo Špelca Mežnar, Matej Accetto in Katja Šugman Stubbs. (Foto: STA)

Ob aferi bi se moral oglasiti Borut Pahor
To, da se en ustavni sodnik dejansko, milo rečeno, res zlaže, in celo dvakrat, kolegom v strokovni javnosti, da pove, ne le, da mimobežno pozna Cerarja in njegovo politiko, dokumenti pa ga dejansko postavijo na laž, je za kogarkoli, ki dela v pravosodju, nedopustno, kaj šele za ustavnega sodnika, ki je sodnik najvišjega ustavnega organa v Sloveniji. Vse to meče dejansko zelo slabo luč na celotno ustavno sodišče. Kdo bo zdaj zaščitil integriteto ustavnega sodišča?

Zdaj bi se moral oglasiti Borut Pahor, kot je zapisal tudi Janez Janša. “Namesto institucije za obrambo ustave, demokracije in človekovih pravic smo dobili resno grožnjo tem ustavnim vrednotam. Opozarjali smo Boruta Pahorja, ki sedaj tišči glavo v pesek.

Predsednik države predlaga razrešitev ustavnega sodnika
Zakon o Ustavnem sodišču RS v 19. členu namreč pravi, da “d
ržavni zbor na predlog predsednika republike predčasno razreši sodnika ustavnega sodišča v primerih, ki jih določa ustava”, in nadaljuje, da o nastanku spornega primera mora predsednik ustavnega sodišča obvestiti predsednika republike, a kaj, ko je predsednik ustavnega sodišča Rajko Knez sam vpleten v afero Accetto in pa tudi v novo zlorabo ustavnega sodišča, ko bi moral biti sam izločen, saj je v primer osebno vpleten. Gre za glasovanje o ustavnosti preiskovalne komisije v primeru Kangler. Preiskovanca v tej zadevi sta namreč tudi Aleksander Karakaš (njegov asistent) in Janez Žirovnik, Knezov sodelavec na Pravni fakulteti v Mariboru in tudi osebni prijatelj njegove žene Cvetke Žirovnik. Še bolj bizarno pa je to, da so Rajka Kneza v zadevah, kjer je bil tudi njegov asistent Karakaš, vedno izločili, le zdaj ga niso, ker so potrebovali njegov glas proti zavrženju zahteve tožilcev za prepoved preiskovalne komisije.

Lana Božič

 • Ježek Teka Teka

  5 komadov … glih tolk, da je 5:4 … in seveda mali Pahorček … bodoči ustavni sodnik … lol …

  • Lustrator

   Žal je v praksi bolj 8:1 oziroma 7:2 – poleg SMC so tam seveda tudi ostali režimski nastavljenci. O tem ti jasno pričajo izidi glasovanj o temah, ki so lahko tako ali drugače problematične za aktualno vlado in sinhrona ignoranca Jakličevih neizpodbitnih argumentov, ki jih bojda brez nadaljnje debate ali ugovora avtomatično preglasujejo.

 • JANEZ GUS

  Tudi to ne bo rešilo ne izbežnega konca SMC.Samo ustavni sodniki pa si bodo s tem cmerkotom naložili dreka v žep pred celo EU IN EU sodiščem za človekove pravice.

 • montyamp

  Pahor ….
  Vir wiki…. :
  Na novogoriški gimnaziji je bil leta 1978 v vodstvu mladinske organizacije (ZSMS). V ZKS je vstopil proti koncu študija mednarodne politologije na tedanji Fakulteti za sociologijo, politologijo in novinarstvo v Ljubljani leta 1986. V tretjem in četrtem letniku je bil na čelu fakultetne ZSMS, v šolskem letu 1986/87 pa je neuspešno kandidiral za predsedstvo univerzitetne konference ZSMS.

  Leta 1988 je v enem od člankov v strankinem tedniku Komunist kritiziral koncept avantgardne vloge partije in razmišljal o sestopu z oblasti. Leta 1989 se je znotraj ZKS začel ustanavljati Demokratični forum, podmladek ZKS. Vodenje je prevzel Pahor. S 26 leti je postal najmlajši član centralnega komiteja Zveze komunistov Slovenije, nato pa še član njegovega predsedstva.

  Še dobro da je pritisnil glavo iz gnoja v pesek , ampak še bolje bi bilo če bi maneken imel kaj več pameti in hrbtenice kot kakšen pokončen možakar .
  Po domače , šminker nosi največjo odgovornost za stanje na US , saj precednik vukojebine nastavlja polpismene lažnivce in kriminalce po ustanovah .

  • Andrej

   On to lahko, ker je tudi “deponiral” partijsko knjižico.

 • yoni 269

  Enkrat pišete da je SMC že konec, sedaj da obvladuje ustavno sodišče. To bi lahko šlo tudi za kakšno bolezensko stanje.

  • JANEZ GUS

   Fugl,tvoje bolezensko stanje se občutno poslabšuje.

  • Vera

   Tisti,ki so sedaj ” ustavni sodniki “,so delovali za stranko SMC( jim pisali program ) , ki jo je Cerar spravil na kant obenem pa še državo . Šarec nadaljuje tam,kjer je Cerar ostal.

   • yoni 269

    Hočeš reči, da so se vsi zarotili proti tebi?

    • Andrej

     Kubični genij, a res ne razumeš, da smo priče totalnemu razsulu države?

  • montyamp

   Ajde Viktore na lijevo krug , trkom ………………………..
   Zajaj nisi bil na ladji za Srbijo ?????????

   • rubec

    Je čakal na napačnem pomolu. Bebo pač.

  • Lustrator

   SMC kot resnična stranka pravzaprav sploh nikoli ni imel niti ZAČETKA – so instantna, virtualna stranka, slamnata lutka paradržave, ki so jo ustanovili po debaklu svojih klasičnih političnih strank. Tako instantno kot je bila ta parastranka lansirana in ustoličena preko mainstream medijev, na enak način je usahnila – še prej pa seveda pognala svoje strupene korenine v najbolj občutljivem državnem sektorju. Agenda oziroma gospodarji v ozadju pa so identični kot pri LMŠ-ju.

   Bolezensko stanje je to, da ti te stvari ni jasno kljub temu, da stranka v 4 letih “uspešne vlade” kar naenkrat izgubi 600% glasov.

  • bad brains

   Tud z nacizmom je bilo že davnaj konec, pa so še leta razbijali naci celice.

 • tasilo

  “To, da se en ustavni sodnik dejansko, milo rečeno, res zlaže, in celo dvakrat, kolegom v strokovni javnosti, da pove, ne le, da mimobežno poznain njegovo politiko, dokumenti pa ga dejansko postavijo na laž, je za kogarkoli, ki dela v pravosodju, nedopustno, kaj šele za ustavnega sodnika, ki je sodnik najvišjega ustavnega organa v Sloveniji.”

  Ja križana gora, Lana Božič, ti polpismena češplja pisunska, a lahko še kaj bolj zakompliciraš stavek in misel?

  Res, vedno se sprašujem, kako take topoumne piščance spustijo k pisanju za medije …

  .
  LP. Hanibal Lector

  PS: Aja … Tisti, ki tistega, ji je tablo, ki na razpotju, ki proti Gornjim Rovtam vodi, stoji, vzel, naznani, dobi lepo nagrado.

  • Mojca pokraculja

   O madonca, kaj se mi v naglici dogaja! :)) Berem tisti prvi stavek in si mislim, kaj hudirja je pa danes s tasilom narobe.To je neberljivo!

   Naj mi bog oprosti,da sem lahko na kaj takega sploh pomislila. Bodi dobro!

 • montyamp

  Potomci polnilcev 800 morišč so pošteni toliko kot njihovi predniki .
  Lep prikaz razmerja mentalitete v državi najdemo na ustavnem sodišču , 7:2 .
  Ampak škoda da imamo 7 demokratično nepismenih kliničnih idiotov in samo 2 patriota .

  • pupa

   Slovenja s tako sestavo US je TEŽKO IVALIDNA DRŽAVA.

 • Boy

  Beden prosti spis bednega dejanja emenentnega ustavnega pravnika in njegovih podrepnikov!

 • Lustrator

  EU pa medtem drobnogleduje Poljsko pravosodje, ker želijo demokracijo očistiti rdečih totalilitarnih korenin.

  To dejstvo pove VSE o zeitgeistu EU v 21. stoletju.

 • tasilo

  Predsednik Pahor v tem primeru tiho ko ritka.

  Če namreč molčiš, se ne vidi takoj, kakšen štronco si resnici.

  • Unikatna

   Molk veliko pove…

 • Antonius

  Zrela za odpoklic sta predsednik US Knez in Accetto. Knez zato, ker zagovarja in brani početje lažnivca.

  • Miro Jereb

   Pahorja bo moral zamenjati g. Kalašnikov…a je ćžal že umrl.

 • Nata

  + + + + + + pa še dodatek. Mnenje dr. Verice Trstenjakove
  http://radio.ognjisce.si/sl/219/utrip/30543/

 • Andrej

  Ustavno sodišče, redna sodišča, SOVA, Zoki, komunisti na oblasti: gotofi smo.

 • samsara

  Murgelzloba je torej preko svoje, zdaj že odslužene maligne kreacije SMC, le uspela inplantirati seme zla v US RS. Posledično pa tudi zlo in razkol v širšo družbo. Zdaj imamo ‘ustavno lažišče’, nekakšno zalego SMC-jevin infiltrirancev.

 • FORT WORTH

  Podprimo G.Vilija Kovacica pri tozbi US mateja accetta.
  G.Vili je Borec in take potrebujemo.

  • Mojca pokraculja

   Protest pred US! Čimprej!

 • Janez Novak

  Ustavno sodišče je odslikava mafijske države Slovenzuele. Ne morejo lopovi vladati s poštenjaki.

 • Janez Novak

  SMC je vsilil najmanj 5 aktualnih mediokritet!
  ***
  Saj to je umetnost mafijskega vladanja. Mediokriteto se povzdigne na visok javni položaj, ki ga po siceršnjih kvalitetah ne bi nikoli dosegla, in botri si tako zagotovijo večno lojalnost.

 • rubec

  Ma dio porko, če bi zdej biu tolje Pahor, bi takoj zaropotalu, je preklinjal Roberto iz Šempetra. Nekoč mu je baje Pahor dal eno roko, ko robertotu ni in ni vžgal traktor.

  • Mojca pokraculja

   Jma uobe roki u varzet.

 • samsara

  Ko bo po Sloveniji gomazelo približno toliko nezakonitih vdiralcev kot je zdaj njenih zakonitih rezidentov bomo ljudje prepuščeni sami sebi, da lastnoročno zaščitimo svoje zdravje, življenje, premoženje in bližnje.
  Takrat se utegne izgubiti občutek razlikovanja med invazivci in povzročitelji invazije. Zanimiva fotografija.

 • Joško

  Vse levičarske inštitucije v Sloveniji drvijo v prepad, skupaj z njimi pa tudi slovenski narod, ki le nemo opazuje, kako mam levaki uničujejo državo.

 • antimur

  Za vse te povezane levaške sodnike lahko rečemo samo, da so izdajalci domovine Slovenije in so grobo kršili pravila svoje profesionalnosti. Pri urejanju zadev v državi po padcu kučanistov jih je potrebno temu primerno kaznovati, za izdajo domovine pa vemo kakšna je kazen.

 • xtc

  Ne vem čemu se BMZ čudi-tole niso več sodniki in pravniki,gre za navadno mafijo,ki je pripravljena zlorabo institucije peljati čez vse meje,ne samo Acceto,spokatio bi moral tudi Knez in še kdo,seveda če to povežete še z izjavami Kozamelja,dobiste popolnoma nepravno komunistično diktaturo,katere sodstvo in tajne službe niso namenjene ohranjanju prava,demokracije ampak oblst dočno dolpčeni opciji z njim neljubimi pa obračunati mimo zakonodaje prava in pravne države-tale igra se bo kobčala slabo za sodstvo in tistze,ki Kučanovo -Šitarski mafiji držijo štango.

 • milanček

  no, spisek je tu, da vemo, kako se bomo odzvali, ko pride čas, seveda , čim hitreje za dobro slovenskega naroda!

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!