Nekdanji urednik Tednika Pirkovič, ki je moral zaradi političnih pritiskov po oddaji o Thompsonu odstopiti, razmišlja o odškodninskih tožbah zoper odgovorne!

Igor Pirkovič (Foto: Nova24TV)

“Nisem se imel možnosti braniti. Umazali so moje dobro ime. Razmišljam o odškodninskih tožbah proti nekaterim medijem,” je za Demokracijo povedal novinar RTV Slovenija Igor Pirkovič, ki je bil do afere s prepovedjo koncerta Marka Perkovića Thompsona urednik Tednika, nato pa je bil zaradi pritiskov prisiljen odstopiti.

Novinar in voditelj na RTV Igor Pirkovič je leta 2017 za Tednik naredil prispevek o Marku Perkoviću Thompsonu, v katerem je hrvaški pevec zavrnil obtožbe, ki so se na njegov račun pojavljale v osrednjih slovenskih medijih. Kasneje je bil Thompsonov koncert prepovedan, ceno pa je plačal urednik Tednika Igor Pirkovič. Zaradi političnih pritiskov in napadov v mainstream medijih je podal odstopno izjavo, odgovorna urednica informativnega programa Televizije Slovenija Jadranka Rebernik pa jo je sprejela.

Če ne bi bilo Thompsona, bi našli kaj drugega
V tako nezdravem okolju je treba odstopiti. “Tudi zato, da sem zaščitil tiste pokončne ljudi, ki so ob pritiskih stali za mano in mi ščitili hrbet.”Presekal sem to agonijo,” je takrat povedal Igor Pirkovič. Pirkovič danes pravi, da je bil njegov prispevek v Tedniku vrhunski in sploh ni bil nestrpen. Thompsona je poiskal zato, da bi povedal svoje mnenje, saj se je o njem prepirala cela Slovenija. “Če prispevek ne bi bil narejen profesionalno in bi bil zanič, bi ga zagotovo umaknili iz arhiva TV Slovenija. Tako pa je še vedno tam,” je povedal za Demokracijo.

“Že prej sem bil na udaru, iskali so razlog, da me razrešijo. Če ne bi bilo Thompsona, bi našli kaj drugega,” je še dejal in dodal, da je bilo umazano njegovo dobro ime, zato razmišlja o odškodninskih tožbah proti nekaterim medijem.

Prispevek je šel v nos levi novinarski struji
Ni skrivnost, da je šel nesojeni nastop hrvaškega pevca močno v nos levi politični struji na Televiziji Slovenija, a so šli s svojimi napadi na urednika Pirkoviča vendarle predaleč. Spomnimo, da je kot prva zahtevala razpravo o prispevku o Thompsonu takratna programska svetnica Jedrt Jež Furlan, ki je javno zatrjevala, “da je bil z novinarskega stališča to neprofesionalen prispevek. Njegov avtor bi lahko za mnenje o Thompsonu zaprosil vsaj kakšnega hrvaškega novinarja, ki pozna to problematiko. Da ne govorimo o ideološki spornosti prispevka in relativiziranju ustaškega pozdrava Za dom spremni”. Jež Furlanova se je obregnila tudi ob dejstvo, da je Thompson v oddaji med drugim dejal, da ustaštva ne more komentirati, ker ni zgodovinar.

Jedrt Jež Furlan (Foto: STA)

Iskrilo se je tudi na Facebooku. Tam se je namreč oglasila urednica dnevnoinformativnih oddaj na Televiziji Slovenija Mojca Šetinc Pašek, ki je zapisala, da so na RTV izgubili vse uredniške kriterije in da se bo zadeva ponovno uravnotežila v Odmevih. “Posipavam se s pepelom, čeprav na Tednikovo urednikovanje zares nimam vpliva, me je globoko sram,” je bentila Šetinc Paškova.

Mojca Pašek Šetinc

Pristransko in nekorektno poročanje, ki naj bi kršilo hišni kodeks, je Pirkoviču očitala tudi varuhinja pravic gledalcev in poslušalcev Ilinka Todorovski.

Varuhinja Ilinka Todorovski, ki uporablja dvojne vatle. (Foto: STA)

Peter Truden

 • milanček

  prav ima, to RTV golazen je treba pospraviti pred vrata hiše RTV!

 • to_mi_delaj

  Pa naj placajo iz svojega zepa

  • Lustrator

   Če bi to edino pravično načelo uvedli na vseh nivojih države vključno z volivci, sem prepričan, da v 10 letih ne bi imeli v parlamentu niti ene same rdeče stranke – vsi njihovi volivci bi morali namreč luknje pokrivati iz lastnih denarnic ali pa odlsužiti zaporne kazni. Komunizem lahko obstaja le v državah brez pravne države in moralne odgovornosti do skupnosti.

 • Franc Šink

  Račun je treba poslati na Forum 21. Če imajo denar za sponzorirane ovadbe, ga bodo našli tudi za te stroške in oškodnino.

 • soc

  Ga ni Herkula, ki bil sposoben naredi normalno nacionalno RTV v največjem bordelu na Slovenskem. Edini uporabni model je grški – razpustiti to hipertofirano levakarsko ustanovo in na pogorišču ustvariti novo s tretjino števila zaposlenih in s podporo vsaj dveh tretjin parlamenta. Za tako z veselje plačam tudi evro več naročnine.

  Pa saj bi razumno velika nacionalka itak mirno vozila tudi z 8 efroti prisilne naročnine, kaj šele z 12,75 ali več.

  • Franc Šink

   Kakšna nacionalka neki.Mafija nič drugega kot navadna mafija.

 • Nata

  + + + + + In potem se še tožarijo oni sami, češ, da se jih zmerja s presstituti ??
  Jaz bi na njegovem mestu tožila. Saj vem. . . . čas in denar je danes vprašanje.
  Vendar pa ne sme pustiti pri miru.
  Pa še kaj napišite. Je pa zanimivo, da na članek v Demokraciji leta 2017ni bilo veliko odmeva ?? Ljudje se oglašajo, le ko se piše o J. J ??

  http://demokracija.si/slovenija/igor-pirkovic-ki-ga-je-zaradi-thompsona-odneslo-z-mesta-urednika-tednika-umazali-so-moje-dobro-ime-razmisljam-o-odskodninskih-tozbah.html

  Pa še primerek, kako se ne piše člankov. . . . . .
  https://www.dnevnik.si/1042514933

 • est

  Že bežen pogled na tri tovarišice zgoraj pokaže, da je sam satan v njih.

  • antimur

   Te tri ogabne presistutke bi morali že zaradi izgleda nagnati iz javne medijske ustanove, ker že po tem rušijo njen ugled, če pa pogledamo še njihovo hudobno in antislovensko delovanje, bi pa morale biti že zdavnaj najstrožje obsojene.

 • Estrim Rolls

  me zanima kakšna bi bila reakcija desničarjev. če bi bil na tak način odpovedan koncert ansambla puščavski zvončki:)

 • Vera

  Pirkovič ni bil pristranski,zato je moral oditi.Če bi delal tako kot Erika (ubogal šefe)

  ,bi še ostal. To je slika RTV SLO leta 2019.

 • Miro Jereb

  Rdečim se na koncu VSE sfiži…kdaj bomo to prekinili ?

 • antimur

  Pirkovič, ne samo da razmišljate o tožbi, to golazen je potrebno brez pomislekov tožiti, preveč so se že navadili, da lahko počnejo same 3,14zdarije proti Sloveniji in za to ne odgovarjajo, so prava banda, ki počnejo samo kriminal in zločine, pomaga jim pa njihovo tožilstvo in sodstvo, samo dve pra…sice bom naštel kot primer Žgajnarca, Klajnškova itd., ter najhujše kar je rušenje naše domovine, ki je sen Slovencev že stoletja.

 • rubec

  Imamo tukaj kakega slavista porkamadona, da si ne razbijam glave po nepotrebnem. Izvor besede Jedrt. Pride mogoče to iz staroslovenske besede jedrca ali jetrca? Če to drži, potem mi je čudno, od kod ta beseda tudi pri Langobardih. V enem filmu sem videl nekega njihovega poveljnika, ki je med premorom bitke za Udine, po naše Videm, čepel pod drevesom in opravljal veliko in spotoma tudi malo potrebo. Ko se je ponovno oblekel, je od nekod priletel velik kamen točno v njegovo nesnago in ošprical vsa njegova odlikovanja pripeta na svoji bojni srajci. Takrat je zavpil Jedrt in to večkrat.

  • pajot

   Jedrt izvira iz staroslovanske besede Je drek. Tekom stoletij se je črka k iz neznanih razlogov spremenila v t. Ker pa so bili stari Slovani,ki so pribežali iz plodnih ravnin matjuške Rusije direktno v Alpe,izredno ekonomični,so pričeli spuščati drugi e. Tako je nastala Jedrt.
   Lahko pa, da se motim,tako kot večina znanstvenikov.

   • rubec

    Hvala za razlago kolega pajot. Zdaj grem lahko mirnih misli v gostilno.

    • pajot

     Naj ti tekne.

 • Antonius

  Politikantsko uravnotežena korektnost in ženska kvota. Tri psice so oblajale politično neodvisnega urednika novinarja.
  Bomo doživeli in videli, če bo šel Pirkovič s tožbo na sodišče. Tudi tam ga bo namreč obravnavala, levim politično korektna, ženska kvota.

 • Jan Kovalski

  Zadrta Jež Furlan

 • Jan Kovalski

  Primerjajte Pirkovičev spokojni pogled s tremi zadrtimi izrazi levičarskih ekstremistk, pod njegovo fotografijo.
  #govoricaizraza

 • JANEZ GUS

  Pirkovič,toži to vsmrajeno komunistično golazen skupaj z žveplenim.Na EU sodišču boš zmagal

 • PLavi-mil

  In danes berem, da hočejo to komunistično greznico od HANZI- TV še podražiti, že tako ne gledam tega sranja, kateri nam hočejo samo prati možgane, naj plačajo ti udbaši na HANZI_TV, ali naj pa spokajo in si ustanovijo svojo levičarsko TV, katero nam ne bo treba plačevati.

 • RATATA

  Ni treba kaj dosti razmišljat po mojem mnenju.
  Zveza je vzročno posledična.

 • marker

  Kar toži naj jih. Vendar naj odškodnino plačajo samo te tri vpletene nepriljubljene osebe.

 • Andreja Knego

  Joj, Ilinka,… Bog mi odpusti, ta baba je nagravžna, antiJansa agitiranje očitno pravično kaznuje.

 • Dada

  Kadar sem slabe volje pogledam nora24tv in ker ni bolj neumnega na svetu, se lahko nasmejem. Koliko dvornih norčkov mora gledati program, da je Janševa televizija rentabilna. Pozdravljam nora24tv, tako naprej…

  • šmentanamuha

   A to je zdaj tvoj twist, ker se vsak dan paseš na tem portalu in bi rada bila videti kot huda intelektualka, ki zgolj “proučuje” medij Nova24TV? Takšno projekcijo bi moral pojasniti kašen psiholog, mi ti ne moremo pomagati.

   • samotoje

    Bolj psihiater.

   • Dada

    Nora24tv je zelo koristna, ker me zabava, po drugi strani pa sem spoznala, kako zapleten je človeški um, ker se SDS prepira okrog 75 let starih stvari, pogreva in pogreva do onemoglosti, a dejstva, da so izgubili vojno, ni mogoče spremeniti. Luzer ostane luzer, če pogreva star poraz in se iz njega nič ne nauči. Janša pa lepo striže svoje ovce in vas “futra”…da zanj pridno blejete…. in to zastonj.

 • šmentanamuha

  Pravilno, naj zahteva odškodnino.

 • Drago

  Tudi pri nas bi lahko ( lahko ? ) naredili tako kot Grki. Takšne ljudi, ki vodijo, odobravajo in izvajajo politiko rtvs, bo treba ob prvi priliki zamenjat. To bi morala biti prednostna naloga desnice.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!