Nekoč so komunisti obljubljali, da bomo jedli travo, zdaj obljubljajo, da jo bomo kadili!

Sonja Lokar in Janez Stanovnik (Foto: Twitter)

Se še spomnite komunistke in feministke Sonje Lokar iz SD, ki je rekla, da bomo v samostojni Sloveniji jedli travo? No, Dejan Židan, Miro Cerar, Luka Mesec in njihove stranke  so jo v letošnji predvolilni vnemi  dokončno postavili na laž! Ne bomo JEDLI trave, očitno jo bomo KADILI.

Izrojena Levica, ki je svoj sprevrženi cilj legalizacije drog in prostitucije prinesla celo v parlament, seveda ni osamljena. V času pred volitvami ji pospešeno sledita še SD in SMC. Vse bolj odkrito zagovarjajo družbeni model, ki temelji na zasvajanju z drogami, splavu, spodbujanju ločitev, uvajanju homoseksualne ideologije, trgovini z materinstvom, ubijanju bolnikov in prepovedi pokopa zunajsodno pobitih.

SMC, SD, DeSUS, (Z)L izdatno podpirajo delovanje organizacij in posameznikov, ki zlorabljajo denar davkoplačevalcev in državne ustanove za širjenje kulture smrti, ki je danes ključni razlog za nastanek demografske zime, v kateri nam manjka že 300.000 ljudi, mlajših od 30 let.

Bitka za naivne, ki hlepijo po kruhu in igrah
SMC, SD in Levica v mesecih pred volitvami prihajajo z vse bolj bizarnimi in škodljivimi idejami ter projekti. S skrivanjem nezakonitega migranta Ahmada Šamija nam sporočajo, kje bodo v prihodnje iskali potencialne volivce, z diskriminacijo otrok katoličanov pa nam sporočajo, komu bodo za svoje protislovenske projekte jemali denar. Za domačo zmedeno in razočarano mlado populacijo bodo pa uzakonili zlorabo drog in zasvajanje z drogami povzdignili v nacionalno vrednoto. Po poročanju MMC RTV SLO je SMC “v postopek DZ-ja vložil predlog zakona o kanabisu in izdelkih z višjo vsebnostjo THC-ja. Ta dovoljuje uporabo konoplje v osebne namene, gojenje konoplje doma v majhnih količinah in prodajo”.

Predlog je nastal v sodelovanju Kroga mladih SMC-ja in Piratske stranke Slovenije. Njen predsednik Rok Andree je na novinarski konferenci spomnil, da so zbrali več kot 18.000 podpisov pod peticijo za popolno legalizacijo in regulacijo konoplje, ki so jo sredi januarja predali predsedniku DZ-ja Milanu Brglezu. Dovoljeno je tudi omejeno gojenje. Prvopodpisani poslanec SMC-ja Simon Zajc je poudaril, da predlog zakona poleg dovoljenja uporabe konoplje v rekreativne namene dovoljuje tudi gojenje konoplje na površini do treh kvadratnih metrov. Uvaja sistem licenc za gojenje, pridelavo, predelavo in prodajo konoplje za tržne namene. S tem želijo zaščititi uporabnike, ki bodo lahko zakonito kupili konopljo in izdelke iz nje, so še zapisali na spletnem portalu MMC.

Foto: iStock

Predstavnik Piratske stranke Slovenije Andree v legalizaciji vidi le koristi: “Tisti, ki pri tem kraljuje, je črni trg. Čas je, da se s tem soočimo in to reguliramo,” je prepričan Andree. Dodal je, da denar, ki ga bodo iz tega pridobili, lahko namenijo v “prave, delujoče, kurativne in preventivne programe, ki bodo pomagali tistim, ki imajo težave z zlorabo drog”. Če prav razumemo Pirata, to pomeni, da naj se ljudje veselo zadevajo, zdravili jih bomo pa z denarjem, ki ga bomo pridobili od “legalnega” posla z drogami?! Sprevrženost, ki je ni treba komentirati.

Oblast naj mladim zagotovi stanovanja in delovna mesta!
Določen odstotek  mladih še vedno zaupa obljubam  socialističnega raja na zemlji, ki ga levičarska politika vseskozi ponuja naivnim volivcem. Neizbežni stik z realnostjo prinese obvezno razočaranje, ki se pogosto konča z  omamljanjem s konopljo in drugimi drogami.
Še nobena levičarska politika mladim ni zagotovila delovnih mest in spodobnega življenja – njihov domet je delitev tujega denarja, čistih igel, kondomov in propaganda različnih načinov omamljanja, ki vsi po vrsti vodijo v počasno uničevanje perspektivnih mladih in življenjsko bedo celotne skupnosti.

Komentar pod novico s spletnega foruma MMC temu pritrjuje: “Poleg tega, da je škodljivo kajenje joint-ov ravno tako kot cigarete, pa tudi uničuje možganske celice, tako kot alkohol. In poznam človeka, ki je v 25 letih “skuril in posnifal” firmo in stanovanjsko hišo, zdaj pa je kot klošar. In namesto, da bi stranka predstavila program, kaj je treba v tej državi spremeniti, da bi šlo vsem bolje, predstavlja zakon, s katerim bi bili vsi bolj zadeti. Zahtevam tudi zakon o prosti prodaji orožja in streliva, če je dovoljena droga za ene, naj bo dovoljena “omama” za VSE.”

Bomo preprečili katastrofalno slovensko prihodnost?
Tudi zadnji predlog za legalizacijo konoplje je dokaz, za SD, SMC in podobne “zmerno leve” in “levosredinske” stranke niso nič manj radikalne, nevarne in škodljive kot oddelek metelkovske antife, ki se je v parlament prerinil pod imenom (Z)L. Na volitvah jih je treba prizemljiti in jim odločno reči ne. Želja po legalizaciji drog in prostitucije je v moralno šibkih družbah vseskozi prisotna, žgoča pa postane v trenutku, ko se za legalizacijo začne zanimati izrojena levičarska politika pod vodstvom (Z)Levice, ki so jo začeli z zavzemanjem za “uporabo” konoplje v zdravstvene in “rekreativne” namene, kar ne pomeni nič drugega kot željo po zadevanju in omamljanju v javnosti, na ulicah, zabavah in v šolah. Aktivisti levice zagovarjajo družbeni model, ki temelji na splavu, spodbujanju ločitev, uvajanju homoseksualne ideologije, trgovini z materinstvom, ubijanju bolnikov, prepovedi pokopa zunajsodno pobitih in zasvajanju z drogami.

Dejstvo je, da ljudje, ki volijo in podpirajo stranke izrojene levice (Z)L, SMC, DeSUS, PS, ZaAB, na čelu z njihovimi režimskimi mediji, kot so Delo, Dnevnik, Pop TV, Mladina itd., podpirajo politiko, ki vzpostavlja osebno in kolektivno nesrečo ter dolgoročno revščino in depresijo Slovencev in Slovenk.

Franci Donko

 

 • RATATA

  sonja lokar, vse svoje življenje preživela kot moški, porajtal sem pa samo jaz.
  maja leta 2012 pa je Lokarjeva postala predsednica Evropskega ženskega lobija (EWL)… kakšen lobi matr.
  ……. že leta 1966 in bila kot članica njene naslednice ZKS – Stranke demokratične prenove, 8. aprila 1990 izvoljena v Družbenopolitični zbor Skupščine SRS.
  Med letoma 1972 in 1974 je bila mladinska aktivistka v ZSMS in je naskrivaj domače pecivo švercala na sestanke.

  • rubec

   Krivičen si. Sonja Lokar je družinski človek. Spomnim se kako se je jokala v beogradu ko so ji sporočili da je njen najljubši vnukec prvič uspešno prdnil. Desničarji boste seveda gonili še dalje tisto svojo basen, da se je jokala zato ker je šla članarina ZK za sto dinarjev gor.

   • indijanka

    A ni jokala zato ker ji je Pahor ušel v solarij?

   • Johan

    ma daj daj

    • rubec

     Kaj je to naslov kakšne pesmi?

     • indijanka

      Mogoče..Mefistu je povedal prvo vrstico. Mislim, da zaključuje obisk tule.

     • rubec

      Ajhoupso.

   • RATATA

    Prvič slišim nebulozo, da je lonja sokar človek.
    Premlad sem bil, ko se je cmeril ob zapuščanju Belgrada,
    niti petdeset jih še nisem imel tedaj kiičan je bil pa še manjši.
    Kar se pa novosti tiče, ti pa lahko sporočim, da jo je vnuk v letih prehitel, saj uporablja zahodni koledar.

   • Jefferson Vendski

    Ja ampak to so bili konvertibilni dinarji, torej je to pomenilo 14 mark. A veš koliko tavelikih milk z lešniki si takrat dobil za ta dnar?

    • rubec

     To pa res ne vem ker je že dolgo tega kar so mi starši kupili tako čokolado potem ko sem že v prvo izdelal prvo polletje drugega razredničarja šolske osnove. Oče je po večerji dal na mizo kapo Janeza Polde z zlatim napisom Milka, mama pa zraven s svojo nežno roko položila en lešnik. Čokolado sem smel občudovati le kratek čas ker sem moral v kopalnico umivati zobe. Že takrat sem vedel da čokolada ni dobra za zobe.

  • Johan

   Mater a je imela tiča in lulo ?

   • RATATA

    Johan, odkar smo mi rusi nastavili donalda za prezidena use se luliki reče pusy!

  • indijanka

   Še nisi pokukal na Demokracijo?

 • Vera

  ” Koke ” so že siti, zdaj pa rabijo nekaj lažjega . Zakaj pa potem niso dovolili pregleda las vsem poslancem in vsem drugim politikom ?

  • Borut Stari

   Škoda denarja. Ti so zadeti že brez drog.

 • MEFISTO

  Najbrž se še spominjate ladje za križarjenje Coste Concordie in njenega žalostnega konca.

  Brko na sliki je takrat za HANZI TV izjavil, da je SDS Costa discordia, levica pa Costa concordia in dal vsemu slovenskemu občestvu v vednost, da se potaplja.

 • Osti jarej

  bumbar,donko

  • Frank Novak

   Donko ne mara Trave in istospolnih.
   Na skrivaj mogoce uziva v obeh???

 • Cucurbita Pepo

  Vse bolj odkrito zagovarjajo družbeni model, ki temelji na zasvajanju z drogami, splavu, spodbujanju ločitev, uvajanju homoseksualne ideologije, trgovini z materinstvom, ubijanju bolnikov in prepovedi pokopa zunajsodno pobitih… Donko heroin vam je skisal možgane :(

 • Luka Marchesi

  Ah, Donko… tebi bi uspelo spolitizirati tudi nastanek jutranje rose.
  Zadeva je sila preprosta: z legalizacijo uničiš črni trg. To je statistično dokazano in nima veze s politiko.
  Razen če ne dilaš vršičkov… Donko? A si diler?

  • Frank Novak

   Ne Danko, pardon Donko, je latentni peder. Zato o tem kar naprej govori:
   ZAKAJ NEKATERI TAKO TEZKO PRENASAJO ISTOSPOLNE?
   https://www.youtube.com/watch?v=xP4zr0agHSM
   https://www.youtube.com/watch?v=yMsG9ScQP9I

  • slosin

   ja, pajade! Do orožja prideš lahko na legalen način, vemo pa, da trgovina na črno cveti…

   • tasilo

    Dragi prijatelj, I beg to differ … Stvar le ni povsem primerljiva. So figure, ki do orožja ali ne morejo ali pa načrtno nočejo na legalen način; že vedo, zakaj ne. — Če bi bile legalizirane pa droge, bi jih lahko brez kakšnih posebnih pogojev lahko kupoval kdorkoli, tako jih kot sedaj.

    O legalizaciji trdih in mehkih drog bi veljalo razmisliti (alkohol je že itak legalna trda droga …) — Izhajam iz premise, da teh drog nikoli ne bomo izkoreninili

    Poglejmo prednosti:
    – država skrbi za proizvodnjo (osnovna prizvodna cena je sorazmerno nizka)
    – država skrbi za distribucijo in maloprodajo (cena se zniža, ker ne gre
    več za kontraband, tihotapstvo in podzemlje, ki vedno dviga stroške, saj so marže zaradi tveganja precej visoke. Tak dejansko država “nelojalno konkurira” črnemu trgu, ki ga ščasoma uniči)
    – država skrbi za kakovost (ni “bad tripov”, primešane moke, zdrobljene opeke ali ciankalija, ni goljufivih ali strupenih primesi zaradi redčenja)
    – država ima nadzor nad proizvodjo in nad potrošnjo
    – država izrine s trga vso konkurenco (ki s seboj vedno nosi tudi kakšno drugo kriminalno dejavnost!)
    – ker so cene nižje, potencialno odpade nekaj drobnega kriminala, iz katerega se uživalci pogosto financirajo
    – evidentirani so vsi narkomani in potencialni prestopniki; uvožene narkiče se strogo preganja in sankcionira
    – država pobira od tega solidne davke (predlagam 40-50%)
    – s tem se ustvari kar nekaj novih delovnih mest, kise samo zadostno financirajo
    – odpade ogromno dejavnosti, ki so ponavadi vezane na trgovino z drogo (trgovina z belim blagom in orožjem, pranje denarja)
    – itd …

 • Goran Hvala

  Ma vi ste itak predpotopna druzba….ilegalna je se samo v drzavah katere vi sovrazite…se pravi tretji svet…pa v sloveniji…dost se nism zmotu…vse napredne zahodne druzbe so to ze zdavnaj zrihtale….pa mi je cudno kak sam slovenske jansevike to moti…a nimate za model amerike itd…

  • xtc

   Nekako mi deluješ kot naprednjak iz Venezuele ali S Koreje.

   • Goran Hvala

    Si uganil…pa vse to imam in uzivam o cemer se vi se pogovarjat ne upate…;-);-)

  • Cucurbita Pepo

   Njihov model je jugoslovanska diktatura

 • xtc

  Namesto ,da bi za razpečevalce in uživalce uporabili Singapurski model raje iščimo glavo v pesek.
  Pri kurbariji je pač tako,treba jo je legalizirati in kot zasebnika obdavčiti za ilegalno pa je treba uvesti stroge kazni in zapor.
  Sicer pa levaki so družba propada oz. rak rana civilizacije.

 • if

  V SFRJ so komunisti delovali za “boljši jutri”. Proces “boljšega jutri” so končali z razpadom sistema.

  Iz pogorišča so demokrati naredili samostojno Sovenjo.

  Neokomunisti tudi samostojno Slovenijo spremijajo v pogorišče.
  Za gorivo uporabljajo vse entitete kurišča nedemokracije (konstruirane politične afere, zlorabo pravosodja, mednradono pranje denarja, človeško dojenje psov, spolne odnose s psi, kvaziumetniško uničevanje slovenske zastave …)

 • rrrrr

  Nekoč so komunisti obljubljali, da bomo jedli travo, zdaj obljubljajo, da jo bomo kadili in jutri že kradli.

  Ne bo več mednarodnih posojil

  Zato pa bolje ena Lipicanka danes, kot tisoč Židanih in naBrglanih Zajcev v Šamijevi Loki enkrat na Mesec.

  Če So-njo drugi, naj jo še Andree Rokne. Z Mirom itak ne bo nič. Boste vprašali Stanovnika? Ja?ne?za? …še sam ne ve, za kaj bi bil….

 • Korenjak

  Še tako dober kolumnist včasih “mimo pihne”. Vsaj jazno izražena volja (zdrava pamet) 18.000 podpisnikov bi moralo dati misliti.

  Konoplja je samo drevna, vsestransko uporabna rastlina, ne pa “zasvajanje z drogami”.

  Tokratna kolumna je čsita bedarija.

 • TweetyBird

  Trava je dobra za možgane…vpliva na ustvarjalnost. Vsi veliki alternativni umetniki so malo “vrezani”…bodisi alkohol ali lahka droga…. SDS-ovci ste snifali kokain in vam to ni nič pomagalo. Niste ustvarjalni, ne spoznate se na umetnost…pa itak ste tupi :)

  • Frank Novak

   No najlepsi primerek dobrega vpliva mamil na ustvarjanje je tole:
   “The symphony is a piece of program music that tells the story of an artist gifted with a lively imagination who has poisoned himself with opium in the depths of despair because of hopeless, unrequited love.”
   https://www.youtube.com/watch?v=BDil-v04SAU

   • TweetyBird

    Ja, to pa ste desničarski Američani…malikovalci zabitega Trumpa… Fuckin’ stupid rednecks… capish?

    • Frank Novak

     Clinton je kadil travo a ni inhaliral, ha ha

     • Jovo Jamnica

      Te pa si ti probaj šop trave is travnika v rizlo zamotat, vžat, rauhat pa polek inhalirat. Da te vidin… junaka!

     • Frank Novak

      Jaz nisem kadil trave ze 5 let. Ne pogresam.

     • Jovo Jamnica

      Jas je nisn nikol. Zato te pa fprašujem. Kaj sveža trava sploh gori. Da se fejst smodi, to vem. Jas sn s kmetof…

     • TweetyBird

      Je je inhaliral…vsi inhaliramo :)

  • Korenjak

   Skratka: ker si nesposobni zadetek, ki zabija svoj čas v dimu, si torej velik alternativni umetnik? Daj bejž’ no….

 • Frank Novak

  Franci Franci, sem vedel da brez homoseksualcev ne bo slo.
  A tebe zenske ne zanimajo da nas vecno moris z istospolnimi?
  Te pece vest ker si zelis moske?

 • TweetyBird

  He he… hašišarji smo kar veliko volilno telo, tako, da bo zanimivo, katera stranka si bo drznila nasprotovati legalizaciji in predvsem s kakšnimi argumenti !?!?

  Se veselim parlamentarnih razprav na to temo. Seveda zabiti iz SDS-a (Grims, Gorenak…in ostala falanga) bodo proti :)

  • Frank Novak

   NO za delavski razred ki je pred 100 leti malo zasluzil in delal 12 ur na dan je bilo mamilo Vera.
   Za Francija so mamilo homoseksualci. Kar naprej govori o njih, le zakaj?

 • Jovo Jamnica

  Fse makove glavice smo za Bojana Požara… LOL

  —————

  19 Legalizacija konoplje.

  • TweetyBird

   Če rata, bova s Tunekom spohala đoint za ginnesa :)… S Tunekom sva bila v študentskih časih hipija, še danes gojiva ta imidž. Trava za naju nič ni novega :)

   • Jovo Jamnica

    Te se vamadvema Požar dopade??? Keri bi si to mislo…

    • TweetyBird

     Z Požarom nimava nič…tu pa tam kakšen džoint spohava. Ga mladi prinesejo domov :)

     • Jovo Jamnica

      Važno je, da sta za stvar. Požar bo dobo dost folka, vamadvema podobnih… ROTFL Zna det zna. Cufno bo tut makove glavice ot Primca… LOL

     • TweetyBird

      Moj dragi Jovo, midva s Tunekom sva velika podpornika LEVICE… Vse ostalo je itak kvazilevica…ali pa skrajna desnica.

     • Jovo Jamnica

      Kaj pol je Požar potpornik levice??? Jas sn ful presenečen. Kaj te dela pol polek Požara Brščić pa Ušajka pa Petra Janša pa Mamič, pa,pa,pa???

 • Frank Novak

  Najlepsi primerek dobrega vpliva mamil na ustvarjanje je spodaj:
  “The symphony is a piece of program music that tells the story of an artist gifted with a lively imagination who has poisoned himself with opium in the depths of despair because of hopeless, unrequited love.”
  https://www.youtube.com/watch?v=BDil-v04SAU

 • luckyss

  Donkyu “trava” očitno ne paše…
  Morda mu bolj diši “belo”, podobno kot podmladku SDS…;)
  Sicer pa so dokazane zdravilne lastnosti kanaboidov tudi s strani uradne farmacije, vendar le. če jo oni posadijo…;))
  Morda ni nezanemarljiv podatek, da bo npr. Kalifornija z legalizacijo letno zaslužila 5 milijard dolarjev..

  Tisti, ki bluzite o mamilih pa si poglejte alkohol, ki vodi v enako ali hujšo odvisnost kot heroin..Da o posredni in neposredni škodi niti ne govorimo…

  • Jovo Jamnica

   Nena širi krive vere. Veš kolk folka ma Kalefornija?? Pa še Bel er… pa tako. Mi smo za njih sam par redneckof…

   • luckyss

    Če primerjamo št prebivalstva in to, da je tam, “trava” praktično napol zastonj, so številke toliko bolj impresivne…To, po moje kaže na to, da so se ljudje začeli z njo zdravit…
    Tam je “rekreativnemu uživalcu” pač vseeno ali je đoint 5 alj pa 8 dolarjev….
    Rakastemu bolniku pa ni vseeno koliko stane 1 deciliter olja…

    • Jovo Jamnica

     Čuj, nisn še slišo, da so pr nas kerega teškega bolnika zarat uživanja konoplinega olja f čuzo spakali…

     • luckyss

      Uživanje samo nikoli ni bilo kaznivo…Posedovanje in proizvodnja pač….
      Zakaj bi torej ilegalno moral plačati 6000 evrov, če boš to lahko sam pridelal ali dokupil za 300 evrov ?!

     • Jovo Jamnica

      Kaj se sekiraš za mene? Jas sn itak za… legalizacijo.

 • Duhec

  Kajenje ubija… prepovedat in konc.

  • TweetyBird

   Duhica, sedaj pa nimaš prav :)

  • Jovo Jamnica

   Narpred je treba legalezirat, pol pa prepovedat. Sam, da se dogaja…

   • TweetyBird

    Joj joj kako si nagajiv ;)

 • Sredina

  Edino pravilno, da se jo legalizira, obdavči in dodatno polni proračun…od trenutne ureditve, kljub temu, da se jo pokadi ogromno, nimamo nič

  Ta latentni donko se bo pa požru, tok je živčen pa paranoičen haha

  • Frank Novak

   Latentni konopljas, latentni homo, latentni oboje?

   • Sredina

    Je tok latenten da mu na vseh koncih ven seka, očitno ma nepotešene želje, pa mora skos o njih govort, bog ve kaj šele privat dela..

 • TweetyBird

  Podpiram uporabo konoplje v osebne namene in gojenje konoplje doma v majhnih količinah. Pozitiven učinek THC je dokazan, obenem ne bo potrebno nelegalno kupovati na črnem trgu. Komaj čakam :)

  • marker

   Negativen učinek THC je še bolj detajlno dokazan….

   • TweetyBird

    To ni res.

   • Sredina

    bi reku ja..

   • Aron

    So what? Koliko ljudi je letos umrlo zaradi alkohola? Činčin!

 • Domus Lubus

  Gospod Donko, pokadite kakšen joint in poiščite malo ljubezni pri kakšnemu moškemu. Toliko jeze in gorja nosite v sebi in povsod vidite zarote. Morda pa boste bolj srečni.

  • TweetyBird

   Naj si ljubezen poišče pri Vinko Vasletu :)

   • Frank Novak

    Dva desnicarja na gej paradi…

    • TweetyBird

     Hecno, a ne…

  • Frank Novak

   ZAKAJ NEKATERI kot gospod Danko TAKO TEZKO PRENASAJO ISTOSPOLNE?
   https://www.youtube.com/watch?v=xP4zr0agHSM
   https://www.youtube.com/watch?v=yMsG9ScQP9I

   • Lustrator

    To naj bi bili dokazi ali kaj si hotel povedat s temi MSM plačanci?

    • Frank Novak

     Vedno znova se ponavlja da imajo prav ljudje ki najbolj nasprotujejo homoseksualcem sami probleme s sprejemanjem svoje (prikrite) homoseksualnosti. Taki ljudje hocejo da je homoseksualnost obsojana in prepovedana, kajti le v takem okolju so sposobni brzdati sami sebe.
     Najnovejse raziskave is treh elitnih univerz kazejo da je temu tako:

     “Conducted by a research team from the University of Rochester, the University of Essex, England, and the University of California in Santa Barbara, the study breaks ground in documenting that “homophobia is more pronounced in individuals with an unacknowledged attraction to the same sex and who grew up with authoritarian parents who forbade such desires,” a press release from the University of Rochester states.
     To be honest, we’re not surprised. It seems like some kind of Law of the Universe that well-known, homophobic politicians and ministers inevitably get caught in a gay sex scandal at one point or another. Remember U.S. Senator Larry Craig or Pastor Ted Haggard?
     The study shows that “both parenting and sexual orientation play in the formation of intense and visceral fear of homosexuals, including self-reported homophobic attitudes, discriminatory bias, implicit hostility towards gays, and endorsement of anti-gay policies,” states the press release.
     http://blogs.laweekly.com/informer/2012/04/homophobe_study_gay.php.
     https://www.psychologytoday.com/files/u47/Henry_et_al.pdf

  • Lustrator

   To niso zarote, to je realnost, če premoreš vsaj osnove funkcionalne pismenosti in logičnega sklepanja. Če pa ne zmoreš povezati temeljnih gradnikov neke jasno definirane ideologije v smiselno celoto in se ti zdi vsak gradnik zase naključje, verjamem, da se celo zakonom gravitacije vsak dan znova čudiš.

 • trumpet2018

  natepavanje in dojenje psov naslednje leto ne bo več dovolj za prešernovo nagrado, bo treba še malo trave pokadit za boljši umetniški performance. Liberalna norost v polnem pogonu

 • TweetyBird

  Predlog je nastal v sodelovanju kroga mladih SMC-ja in Piratske stranke Slovenije.

  Mladi iz SDS-a pa naj bi baje predlagali zakon ki dovoljuje uporabo koke v strankarske namene ;)

 • Lustrator

  Pričakovane populistične komijevske floskule tik pred volitvami – že 100x videno, a kot vidim nekaterim levim trolom še danes ni jasna ta igrica. Komiji imajo absolutno oblast v rokah že zadnjih 70 let, skoraj 30 od tega v samostojni Sloveniji in že od samega začetka se razglašajo za mega liberalce na vseh področjih (vključno z legalizacijo marihuane), a do danes nismo videli prav nič od tega – poudarjam, KLJUB TEMU DA SO IMELI PRAV V VSEH DOSEDANJIH SESTAVAH PARLAMENTA 2/3 VEČINO! Nasprotno: Slovenija liberalizacijo prav na vseh področjih razume ravno nasprotno od pravilnega: na področjih kjer je liberalizem SLAB, ga je pri nas v izobilju ali pa je celo zapovedan, na področjih, kjer pa je dober, je pri nas PREPOVEDAN.

  Ne pomnim rdeče vlade, ki ne bi v zadnjem letu ali celo mesecih pred volitvami načele teme z legalizacijo trave, pa je danes še vedno nimamo legalizirane, zanimivo kajne? Zakaj? Zato ker niso sposobni niti spisati takšnega zakona (kaj šele prevzeti odgovornost nad njenim izvrševanjem) in seveda zato, ker s tem za vse nadaljnje volitve izgubijo enega najmočnejših floskul za pridobivanje podpore apatične mladine, ki se jim tudi sanja ne o družbenopolitičnem dogajanju.

  Osebno sem sicer za dekriminalizacijo, celo legalizacijo a v zelo omejenem in močno reguliranem obsegu – tak zakon pa je seveda težko dobro spisati, še težje pa nadzorovati in zanj odgovarjati, zato ni nič čudnega da do tovrstnih “briljantnih idej, ki si jih ni še nihče spomnil” po svetu prihajajo edinole leftardi, ki jim je pojem odgovornosti v nasprotju s populizmom popolnoma neznan.

  • Jovo Jamnica

   Mogoče bo pa Požar našo na “desnici” kerega stručnjaka za zakone, keri mu bo probo tote zakone napisat. Nea smeš bit taki pesimist.

   • Lustrator

    Kaj ima Požar z zgoraj napisanim? Zakaj je tričett tvojih replik mojih komentarjev offtopic? Samo vprašam.

    • Jovo Jamnica

     Ja no, f programu ma legalizacijo gandže. Zakaj bi blo zaj to oftopik??? Požar je ja lider stranke, kera preferira za parlament. Če ga fse makove glavice opkrožijo na volitvah, mu parlament nea gine… Te pa, če komijom ni gratalo, bo pa ta “desnim”.

 • milanček

  neverjetno, to staro komunajtarsko golazen tudi smrt ne mara, pa za božjo voljo naj že pocrkajo!

 • milanček

  Slovenci in Slovenke, zapomnite si, bije
  zadnja ura za slovenski narod, vsa ta kućanova golazen podprta z
  jankovićem in njegova jugo mafija ter gejevska svinjarija, sistemsko
  uničujejo slovenski narod in njegovo kulturo! Zadnji čas je, da
  pospravimo to svinjarijo iz domačega praga in zaživimo kot suveren
  narod!

  • Sredina

   Se mi pa res smilš če si tko zatiran zarad vsega gor naštetga..

  • Domus Lubus

   Upam, da vam ta ura hitro odbije, da bomo ostali mirno živeli drug ob drugem zavedajoč se, da smo različni in živimo v eni državi.

   • Lustrator

    S to razliko, da eni to državo in vse vrednote, ki naš narod predstavljajo SOVRAŽITE, ostali pa smo pač v sobivanje prisiljeni, saj ste zavzeli NAŠO ZEMLJO in vladate nad NAŠIM NARODOM.

    • Domus Lubus

     Uh, pa saj pripadava isti državi in istemu narodu. Vsi smo naši.

     • Lustrator

      Ne bo držalo. Po vrednotah (osnovni temelj identitete) imajo s slovenskim NARODOM precej več skupnega višegrajci (čehi, Slovaki, Mpoljaki in celo Madžari) kot pa 2/3 slovencljev. Biti rojen v Sloveniji te še ne naredi pripadnika naroda. narod definirajo vera, jezik in vrednote. Le teh pa v Sloveniji dandanes pri večini prebivalstva več ni. V Sloveniji ta hip živita 2 eniteti – ena je neavtohton umetni narod jugoslovencev, drugi, žal manjšinski pa sestavljamo Slovenci. Pa brez zamere, nisem si jaz izmil “pravil”.

     • Domus Lubus

      Ha, 2/3 prebivalcev Slovenije torej takoj odpade. Potem jih odpade vsaj še polovica, ker so ateisti. Od tega še tričetrt, ker ne volijo prave stranke. Ostane vas še dobrih sto tisoč. Morda bi bilo pametneje, da se kar vi odselite…..

     • Lustrator

      V tvojem zadnjem stavku se skriva resnični končni cilj in namen komijev, ki zato že 70 let mrcvarite slovenski narod, ki je definiran v katolištvu, domoljubju, delavnosti in poštenosti. Kolikor jih tvoji somišljeniki niso takrat pomorili, pozaprli ali izgnali, pa se danes množično izseljujejo iz tega rdečega socialističnega kalifata.

      Spoznanje, da v Sloveniji danes živi morda le še slaba tretjina Slovencev ob 2/3 jugoslovencljih, je sicer grenko, boleče in sramotno, je pa vsekakor bolje biti realen in reči bobu bob, kot pa da se pretvarjamo da smo vsi enaki in med Slovence prištevamo tiste, ki vam je ideološko slovenski narod z vsemi vrednotami, ki jih zajema, ne le neznan, ampak celo osovražen pojem.

      Kdor razmišlja z glavo, bo pač nehal riniti z njo skozi zid in se bo umaknil rdečemu okupatorju, kdor pa razmišlja s srcem in mu narodni ponos ter odgovornost do stotin predhodnih generacij ne dopusti tega bega, pa bo ravno zato ostal v Sloveniji in se zanjo boril do zadnje kapljice krvi.

 • Aron

  Ni že skrajni čas, da se to traparijo, ki ji rečemo kriminalizacija rastline konča? Polna podpora legalizaciji, samooskrbi in prostosajenju. Kaj drugega ne spada v leto 2018. Pa naj bo predvolilni bonbonček.

  • Lustrator

   Tudi za 12-letnike in dilerje, ki lahko vanje primešajo poljubne primesi, samo da si zvišajo profit?

   Predvolilni bombonček za maloumno rajo.

   • Sredina

    A v tobak pa ne morjo? al pa v karkoli druzga kar je trenutno na trgu?

    Dej pomisl mal preden bedarije pišeš..

    • Lustrator

     Nad tobakom je že desetletja tako rigorozna zakonodaja, ki ne le da diktira kaj vse lahko cigareta vsebuje, ampak tudi KDO jo sploh lahko prodaja, KOMU jo prodaja, po kakšni CENI jo prodaja, pod kakšnim DAVKOM, v kakšni KOLIČINI, kako bo svoj izdelek oglaševal in celo kaj vse bo napisal na embalažo, po novem pa celo kakšne slike mora embalaža vsebovati.

     Primerjati zgornjo leftardsko popolnoma nedefinirano floskulo glede trave z eno najostreje če ne (poleg alkohola) kar najostreje regulirano potrošniško dobrino na svetu, je milo rečeno prismojeno.

     • Sredina

      Ja kontrolo nad vso tobačno zakonodajo pa ima tobačna industrija…

      In tako kot se da vse preprodajat se da tut tobak in cigarete, kljub “rigorozni zakonodaji”

      Je pa trava bistveno manj škodljiva, kot pa tobak

     • Lustrator

      “Ja kontrolo nad vso tobačno zakonodajo pa ima tobačna industrija…”

      Prav gotovo ja. Tobačna industrija se je odločila, da se za tobačni program določi trošarine in davek. Oni so se tudi odločili, da se jih lahko prodaja le polnoletnim. Tudi oni so si prav gotovo izmislili vse tiste napise in ogabne slike na cigaretnih škatlicah in seveda so se tudi sami odločili, da se cigaretov ne sme več neposredno oglaševati nikjer.

      “In tako kot se da vse preprodajat se da tut tobak in cigarete, kljub “rigorozni zakonodaji””

      Načeloma se “vse da” v državah, kjer državne funkcije obnstajajo le zato da vlečejo denar od davkoplačevalcev, ne skrbijo pa za izvrševanje zakonov.

      “Je pa trava bistveno manj škodljiva, kot pa tobak”

      Tega nisem nikjer zanikal.

   • Aron

    Če imaš urejen trg in samooskrbo odpadejo dilerčki. In to je point.

    • Lustrator

     Diler je vsak, ki prodaja na trgu – bodisi legalnemu ali nelegalnemu. Kakšna bo torej razlika med dobrohotnim dilerjem in barabo, če ju zakon ne bo nadziral? Oba bosta namreč strmela zgolj po dobičku. Point missed.

     • Aron

      Ne ne, potem se uporabi ravi termin- prodajalec, poslovneš, biznismen. Rečeš tudi trafikantu, ki prodaja cigarete diler?

     • Lustrator

      Poglej si prevod besede v slovarju, če drugače ne gre.

     • Aron

      díler -ja m (í) pog.
      1. (poulični) (pre)prodajalec, razpečevalec mamil: iskal je dilerja z dobro drogo; dilerji kokaina; diler in zvodnik

  • antimur

   Od trave do Metelkove je kratka pot.

   • TweetyBird

    Nič ni narobe z Metelkovo in nič ni narobe s travo.

   • Aron

    Od alkota do Žal tudi. 11 duš na dan gre tja zaradi alkohola.

 • Sredina

  A vas skrbi, da bi vas pod vplivom trave kam zaneslo, zarad česar bi ljudje dobil “čudno” mnenje o vas in vaši brezgrešnosti?

 • TweetyBird

  Podpiram. Da se toliko energije, denarja in naporov posveča preganjanju nečesa kar res ni problem v družni, se mi zdi totalni idiotizem. Kdaj ste slišali za množični pretep zadetih mladostnikov? Kdaj ste slišali za smrtne žrtve zaradi prekomernega kajenja trave? Kdaj ste slišali za prometno nesrečo s smrtnim izzidom, ki jo je povzročil hašišar?

  • TweetyBird

   Nehajmo se obremenjevat s tako malenkostjo in se raje skoncentrirajmo na preprečevanje uporabe kokaina, heroina in drugih, resnično škodljivih zadev. Raje preganjamo cigarete. Kdo je že kdaj slišal, da je dobil človek, ki kadi džointe pljučnega raka zaradi kajenja džointov?

 • Dimmukomun

  Ni teško “levici ” pri taki “desnici”

 • TweetyBird
 • Sredina

  Desnici gre v nos predvsem to, da je legalizacijo predlagala “levica”, gre za prestiž in nasprotovanje iz principa, ne pa za to, da bi kdo od njih dejansko poznal dobre in slabe plati tobaka in kanabisa, kaj šele prebral zakon, ki se vlaga v zakonodajno proceduro

  • Lustrator

   ne kvakaj neumnosti – vsako leto pred volitvami komiji izvržete na svet podobne populistične floskule , glede katerih seveda naknadno kljub ustavodajni večini ne naredite popolnoma nič. Veliko ljudi vas je že spregledalo (žal seveda še vedno premalo), zato si navadno tik pred samimi volitvami vedno izmislite še kakšno afero, ki diskreditira opozicijo in hops nazaj v nikoli zapuščen prestol enoumne diktature “proletariata”.

   • Sredina

    V 6. sklicu DZ “levica” ni imela ustavne večine: SDS+SLS+NSi = 36 sedežev
    V 5. sklicu DZ “levica” ni imela ustavne večine: SDS+SLS+SMS+SNS = 38 sedežev
    V 4. sklicu DZ “levica” ni imela ustavne večine: SDS+SLS+NSi+SNS = 51 sedežev
    V 3. sklicu DZ “levica” ni imela ustavne večine: SDS+SLS+SKD+NSi+SNS+SMS = 39 sedežev
    V 2. sklicu DZ “levica” ni imela ustavne večine: SDS+SLS+SKD+SNS = 48 sedežev
    v 1. sklicu DZ “levica” ni imela ustavne večine: SDSS+SLS+SKD+SNS+DS = 47 sedežev

    Tko da prosim, trenutni sklic, je prvi v katerem ima “levica” ustavno večino..

    • Lustrator

     Heheh takšne bučke prodajaj komu drugemu, ki se zadovolji le s kraticami, ne pa z vsebino;

     SLS:
     Odkar imamo Slovenci samostojno državo, žal ne moremo pri SLS (govorim o poslanski skupini, ne o lokalnem nivoju in njihovem “terenu”) niti za eno samo obdobje govoriti o resnični demokratični (zate “desni”) stranki. Gre za stranko s sicer spoštovanja vredno tradicijo od katere pa je ostalo le ime – njihovo obnašanje po osamosvojitvi pa je strogo oportuno – kamor veter zapiha.

     SNS:
     Stranka, ki je lahko “demokratična” ali “desna” samo za nekoga, ki o njej ne ve popolnoma nič ali pa o njej sodi na podlagi kakšnega Zmagovega dramskega vložka, ne pa po njenem delovanju in sestavi. gre za čisto udbovsko stranko v kateri prevladujejo komunisti in srbofili, njen predsednik pa je celo oboje – Titofil. Sesuli so prav vse ključne demokratične pobude, delovali pa “nacionalističnO” A kot omenjeno – le za neuko rajo.

     SMS:
     Resno??

     Nsi (od leta 2008):
     Moram res komentirati?

     PS; O kakšni levici govoriš? Jaz govorim o strankah partijskega torej komunističnega kontinuuma, prosim ne zlorabljaj izraza levica, pa čeprav v navednicah.

     • Sredina

      torej vsi so komunisti samo sdss ne? mogoče je pa ravno tisti, ki najbolj vpije in obtožuje druge, on sam to, kar obtožuje druge…

     • Lustrator

      V slovenskem parlamentu poleg SDS-a ni ene same stranke, ki ne bi bodisi ideološko ali zgolj koristoljubno sodelovala s komunistično paradržavo ki obvladuje Slovenijo že 70 let, upam da tu ob vseh doslej nakopičenih dokazih ni prav nikakršne dileme. Dilema je lahko kvečjemu ali je tudi SDS 100% očiščena vseh rdečih dvojnih agentov ali bo iz ladje v kratkem skočila še kakšna podgana. Le teh (udbovskih “prebarvancev”) je bilo namreč v Demosu vedno obilo (ravno toliko da so uspeli destabilizirati kakršnokoli demokratično protikomunistično pobudo, začenši z lustracijo in privatizaijo), nato pa je sčasoma bilo potrebe po tem vedno manj, saj se komunisti že preko svojih uradnih strank poltretje desetletje obvladujejo 2/3 parlamenta in se opozicije niti več ne bojijo najbolj – če pridejo preblizu, pa jim lansirajo kakšno afero, zapor, pa je. V SDS-u trenutno ne najdem enega samega sumljivega politika, vsaj izmed njenih opaznih članov, je pa seveda vedno nevarnost, da je delček komunistične mreže ostal skrit tudi v tej stranki. A ksreči se je imunski sistem stranke toliko okrepil, da jih zadnje čase pravočasno zasačijo in slednji kar sami pribežijo ven nazaj pod okrilje svojih rdečih gospodarjev.

     • Sredina

      Največjega komunista mate na čelu stranke…padli komunisti so še najbolj nevarni

     • Lustrator

      Aktualnim komunistom nedvomno! Le oni namreč v globino poznajo sprevrženost in prepletenost partijskega aparata in njihov modus operandi.
      Prav zato upam, da bo v lustracijskem sodišču v vlogi tožilcev sodelovalo čim več omenjenih “padlih” komijev – le oni bodo namreč lahko resnično temeljito deratizirali našo ugrabljeno državo.

     • Sredina

      To je tko kot bi nacisti po WW2 sodili nacistom in izvajali lustracijo po padcu režima…

     • Lustrator

      Ne, to je isto, kot da bi tisti nekdanji nacisti, ki so se uprli nacizmu (in s tem tvegali glavo, slavo, in kariero), sodili tistim nacistom, ki tega niso naredili, kljub temu da je država formalno vmes že prešla v drugo ureditev.

      Nekaj popolnoma drugega torej.

  • Vera

   Kaj,ko bi šla raje kakšno dobro knjigo prebrala,kot, da trosiš same neumnosti po tem forumu ?

 • Jovo Jamnica

  Strah je na mesti. Keri se nea spomne onih bogih penzjonistof, kerim so kukije na neki seansi za zdravo prehrano podvalili. Reveži so ot sile začeli po senikih pa kozolcih plezat, tak da so jih morli farverkeri ahtat. In tu na portali je dost takih, keri še kukija niso probali. Saj vem, da jih rajca, sam so šajseri. Zaj cvikajo, da nea ki pridejo f kako skušnavo, če se štof legalezira… LOL. Bog ve, če keri ot onih penzjonistov is senika, ni pol papidrogica grato…

  • TweetyBird
   • Jovo Jamnica

    Čuj, nea se mislim z tebo menit, če me jemleš resno…

    • TweetyBird

     Tebe resno? … ROFL

     • Jovo Jamnica

      Kaj pa si te prlimala za neki videjo. Men se to nea da otpirat. Povej, zakaj se gre…

     • TweetyBird

      Ljubček, odpri pa boš videl :)

     • Jovo Jamnica

      Ni šanse, ker sn prek tor, pa mi videjo šteka… Predno se naloda prek Singapura pa Liberije, lahko gren čik spohat…

     • Domus Lubus

      Pokadi joint, te bo malce upočasnil, pa se ti bo vsaj zdelo, da je internet hitrejši.

     • Jovo Jamnica

      Kaj ti še nikol nisi đojnta spoho??? Pol gre šele fse počasi… pje

     • TweetyBird

      Sori :)

 • slosin

  ..izgleda, da ste vsi, ki se tu bolj ukvarjate z Donkom, kot temo, toplovodarji…

  • TweetyBird

   Ritopiki ? :)

  • Sredina

   Zgleda, da se avtor tega “prispevka” z njimi ukvarja še bolj kot mi z njim..

   • slosin

    Čudno, ne, pa socialni delavec je…

    • Sredina

     No sej, to je še najbol zaskrbljujoče, ker s svojimi travmami terorizira otroke, ki niso popolnoma nič krivi

  • Jovo Jamnica

   Na diskosi piše sam en stavek, pa doben Donko. Pojma nimam, kaj ma on z tem…

  • Domus Lubus

   Saj mene ne moti, da je Donko homoseksualec. Ni edini. Živimo v isti državi in spoštujemo drugačne.

   • slosin

    Se strinjam! Na pimpeka mi pa gre, da se ti taisti tako imenovani liberalni napredneži razkurijo, če kdo kaj reče čez hohoseksualce Ampak, če je pa to Donko…opa, tu je pa stvar čisto drugačna….

 • DJURO SUMAR

  Kar se mene tiče sem za legalizacijo vsega, saj le tako lahko ima država vse pod nadzorom. Tipičen primer je prohibicija v ZDA, zaradi katere je porasla kriminaliteta in alkoholizem.

  • Lustrator

   Povej mi eno samo stvar, ki jo ima ta država DEJANSKO pod nadzorom – razen seveda vseh, ki si drznejo kritično govoriti ali poročati o nečednostih trajno vladajočega rdečega režima… lepo te prosim, primerjati nadzor ZDA s slovenistanom, brezpravno luknjo na nivoju sovjetije.

   • DJURO SUMAR

    V Sloveniji deluje pravna država mnogo kvalitetnije kot v ZDA, kjer se odvija kriminal vsak dan na vsakem koraku. Še posebej pa v socialistični Sloveniji kriminala skoraj nismo poznali. Za sovjetijo pa ne vem, ker me niti ne zanima.

    • Lustrator

     Ti šaljivec ti.

     • DJURO SUMAR

      Si me presenetil. Bil sem prepričan, da boš name izlil ves svoj žolč. Pa drugič-

 • freedomfighter

  Spet predvolilni bomboncki ce hocejo legalizirati travo imajo zdaj cas to je sama neumnost trajal bo se dvajset let predn bo legalna dobis jo pa ze sedaj na vsakem vogalu policija se pa tut ne ukvarja velik s tem tako da je vseeno par rastlin doma ti pa tako ali tako ne najdejo

 • TweetyBird

  Glejte kako so ljudje veseli ko se malo spohajo…

  https://www.youtube.com/watch?v=ugQcivcb1KY

  • učko

   Jah, sam to si lahko pr’vošč’jo sam’ “umetniki”, k’ jih živi država !!

   • DJURO SUMAR

    To pa ni res. Pri nas ni kaj prida umetnikov, spohajo pa ga na vsaki veselici.

    • TweetyBird

     SDS gredo korak dalje… KOKAIN !!!

     • učko

      koka-kola

     • TweetyBird

      Tunek šmarnico…

     • učko

      Ta zeleno, al ta rmeno ?

     • TweetyBird

      Ta rumeno…zelena ga preveč zabije :)

     • učko

      Jah, še zmeri boljš k’ bakuš. No, rodna dežela šmarnice je pr’ nas u Šmavru ! Tam k’ je doma Lojze Slak biu. On je biu čist bliz iz Jordan Kala !

     • TweetyBird

      Haložani so prvi gojili šmarnico. To trdi Tunek :)

     • učko

      Haloze so sicer znane po bolj drugih sortah, no mogoče pa so na šver tud šmarnico gojil. Mi je rekla ena stara birtka, da so še pred 2.sv. morali imeti v gostilni posebno dovoljenje za pijače iz metilca. No, don’s so prepovedane !

     • TweetyBird

      Sodno medicinsko izvedensko mnenje, s podpisom doktorja Janeza Miličinskega, je spodbilo obtožbe o šmarnici kot nevarni vinski sorti. Po analizah naj bi bila vsebnost metilnega alkohola neznatna, simptomi zastrupitve pa naj bi bili enaki kot v primeru predoziranja z etilnim alkoholom.

     • učko

      U redu, jest še najrajš jem jagode, k’ kar spizdijo iz ust v požiralnik. Drugač bi pa tud jest preferiral travo, bom mogoče spet začel kadit.

     • TweetyBird

      Ne bo ti žal. Tunek in jaz to kadiva iz študentskih dni. Seveda takrat kar precej več kot danes :)

     • slosin

      normalno, trava je za plebejce….

 • TweetyBird

  Kot zdravilo se je konoplja uporabljala že 6000 let nazaj. Zaradi marihuane v 6000 letih ni umrl nihče … razen če ga ni ustrelil policaj!

 • TweetyBird

  Trava je pomirjevalo, za katerega bi si upala trditi, da je bolj zdrava od kemije iz lekarne. Nekateri si po napornem dnevu odprejo 4 pire, drugi pa skadijo joint. Moj Tunek dva deci šmarnice…Katero je bolj škodljivo?

  • Domus Lubus

   Tuneka pogrešamo…..

   • TweetyBird

    On sedaj večinoma komentira na Delo in rtv.slo.

  • učko

   Pomirjevalo je tud’ skira po glau, še dle cajt drži !

 • Miccy

  G. Donko gre spet na svoj križarski pohod iščoč levičarske zarote, gayevske lobije ipd. Tokrat, kdo bi vedel zakaj, se niti ne ukvarja z gayi temveč že kar s prostitucijo. Pri čemer se ves čas sprašujem, od kod g. Donku tako globoko in temeljito poznavanje gayev in zdaj tudi prostitucije?

  Zelo žalostno je, da taka – menda usmiljenja in krščanskih vrednot polna – oseba, kot je g. Donko ne želi razumeti, da v marihuano v prvi vrsti potrebujejo težki bolniki za lajšanje bolečin ipd.

 • Sredina

  V 6. sklicu DZ “levica” ni imela ustavne večine: SDS+SLS+NSi = 36 sedežev
  V 5. sklicu DZ “levica” ni imela ustavne večine: SDS+SLS+SMS+SNS = 38 sedežev
  V 4. sklicu DZ “levica” ni imela ustavne večine: SDS+SLS+NSi+SNS = 51 sedežev
  V 3. sklicu DZ “levica” ni imela ustavne večine: SDS+SLS+SKD+NSi+SNS+SMS = 39 sedežev
  V 2. sklicu DZ “levica” ni imela ustavne večine: SDS+SLS+SKD+SNS = 48 sedežev
  v 1. sklicu DZ “levica” ni imela ustavne večine: SDSS+SLS+SKD+SNS+DS = 47 sedežev

  Toliko o teh opevanih ustavnih večinah levice v vseh sklicih DZ..

  Če vam pa na desnici podpora pada, ste si pa sami krivi, samo poglejte kdo je na čelu SDSS

  • Frank Novak

   Pada jim podpora ker so Slovenijo spremenili v tole:
   SLOVENIJA, DEŽELA KOSTI! Kopljimo kosti Rimljanov, Hunov, Tatarov, katoliških in protestantskih vojakov, Turkov, Napoleonovih vojakov itd. Ne bomo razčistili zgodovine, še bolj se bomo zakopali v zgodovino namesto v prihodnost, pokopale nas bodo kosti, če bi jih vsaj lahko komu prodajali drago kot svete, kot relikvije. Slovenija, dežela kosti! Slovenija, dežela okostenelosti! Naslednji korak je ‘Slovenija, dežela okostnjakov’!

 • učko

  Ja, jest se veselim, da bo trava legalizirana. Se bom med kmete upisal.

 • Duhec

  Je pa res, da je premal reda, discipline, terorja… dovoli se naj še sam kruh in voda. Vse ostalo pa strogo kaznuje… konc je z razvadami.

  • TweetyBird

   Duhica pssst :)

  • učko

   Jah, če’s tolk stara, da’ti več n’č ne paše, pol pa še drugim ne prvošč’š.

   • Duhec

    Itak…. z ovcami sam na hard.

    • učko

     Tacga na “hard” najbrž sam še sajnaš !

 • luckyss

  Prohibicija v ZDA je pokazala kakšen biznis so droge (takrat je šlo za alkohol…
  Legalizaciji se upirajo le tisti, ki imajo profit od ilegalne prodaje…
  Poglejte ZDA….se “kao” borijo proti drogi…..80% vsega heroina pa proizvedejo v Afganistanu, od koder pod pretvezo “vzdrževanja miru”vozijo na stotine ton opija…in tudi gotovega heroina..

  • učko

   To je pa res! Pr nas menda popoldne na fuš drogo prodajajo lopicaji.

   • luckyss

    Najboljša roba prihaja iz policijskih vrst…od tam, ko zasežejo večje količine že posušenih vršičkov…;;)))
    Javna tajna….zažgejo pa vrečke sena ;))

    • učko

     Ha, pr’ nas so mel policaji strelišče na obronku hoste, zravn je bla pa koruza. Pa je un kmet, k’ je biu lastnik tistga vsega zatežu, da nej grejo rajš kam drugam strelat, k’ so že predolg cajta tam, menda več kot 30 let, še teritorialna je bla prej. No, in veš kwa, so pršli policaji in poklical tistga kmeta, da so šli v koruzo tam zraven strelišča in so jadl na sred polno konople umes med koruzo, kmet pa pojma ni meu o tem. No, pa so se pol nekak zdilal, da lahko polcaji še zmeri tam strelajo.

  • rrrrr

   http://nova24tv.si/sprosceno/zanimivosti/ponesrecen-lov-na-rakuna-lovski-pes-se-je-zagozdil-v-deblu-in-postal-mumija/

   Z žalostjo v srcu sporočamo , da se je od nas dokončno poslovil
   brezmejno omejeni, brezčasno dolgočasni in kot zajčji levi prašnik
   plodni komentator, Luckyass. Vedno je skoparil z znanjem, argumenti in
   dovitostjo, zato pa pa je bil tembolj goreč in neprizanesljiv kritik
   nas, desničarskih ovac in koštrunov.
   Naj mu bo drevesno deblo čim ožje in kapitalistična zemlja lahka!
   Njegov poduhovljeni in trajno zamrznjeni nasmeh bo še dolgo svarilo zaostali Ameriki: lubadarju, gozdnim delavcem in Trumpu!
   Žalujoči:
   Hun, Sredina, Cepec,Mladi liberalec, Luka Marchesi, dr. Janez sveti,F. Novak, Tone,
   Djuro S, Duhec, Tarantela, TweetyBird, Črnaovca, J. Jamnica….

 • TweetyBird

  Stranski učinki bodo v prometu isti kot so zdaj. Če si tak idiot, da greš za volan zadet ali pijan, je legalnost ali nelegalnost trave nerelevantna zadeva.

  • učko

   Kwa to pomen? Aja, če si zadet od trave, si pa lahko še od avtomobila, al kwa ?

   • TweetyBird

    To preprosto pomeni, da ne smeš vozit če si se preveč spohal.

 • Igor Karlić

  Legalizacija je edini odgovor na črni trg.

  • učko

   Jah, eni privilegiranci bi bli ob velike zaslužke, veš !

 • Sredina

  očitno je nehu vpit

 • TweetyBird

  Na naju s Tunekom trava blagodejno vpliva. Najprej strasten seks, potem spima kot ubita…. Zjutraj se pa zbudiva prerojena… Storilnost na delovnem mesto se tako znatno poveča :)

  • učko

   Se poveča, k’ sajnata, da delata, u bistvu pa ležita k’ sneta krampa.

   • TweetyBird

    Ne ne… Tuneku zelo lulek stoji po enem jointu. Tako zelo, da mu koža na hrbtu poka :)

    • učko

     Jah, pa u nezavest pade, k’ mu gre usa kri iz glave dol nekam, ja, pol pa svizec še čokolado zavije …

     • TweetyBird

      Res je…vsa kri mu gre iz zgornje v spodnjo glavo…jaz pa sem srečna :)

     • učko

      Ja, kol’k mal je potrebno za veliko srečo !

     • TweetyBird

      Ni mal lulek…velik je :))))))

  • Viktorh

   gnoj je gnoj…

   • TweetyBird

    Isto kot bi rekli SDS je SDS…

    • MEFISTO

     SDS je SDS, gnoj je pa gnoj.

     • TweetyBird

      A si se žmotil? A bi moralo biti tako… SDS je SDS = gnoj je pa gnoj?

     • Johan

      Mafisto je guzi buzi peder

   • slaipowi

    Kaj ces, Danko pač.

 • slaipowi

  No, no.
  Ce bi se vprasal danko bi namesto trave raje posegli po “belem snegu”. Ker gre za otroke, menda.
  Danko spet onanira v prazno. Drugace pa “kajenje unicuje mozganske celice” pravi nekdo. In prilepi svoj komentar z osovrazenega MMCja. Ce jih imas seveda. Danko jih nima, pa se kdo njegove baže.

  • učko

   Ja, puder je bol’ za otroke, ja!

 • TweetyBird

  Sploh mi ni jasno, zakaj je bilo treba to prepovedovat!… Aja, farmacija…pa njen lobij… In kako bodo sedaj pisker nastavili v to zgodbo? Še iščejo dovolj velik prostor za svoj pisker?… Tudi SDS bo iskala svojo korist. S kokainom že švercajo :)

  • MEFISTO

   Seveda ti ni jasno.

   Tebi še to ni jasno, da ti nič jasno.

   • TweetyBird

    Olala…ti si pa postal fllozof. Že Sokrat je rekel “Vem, da nič ne vem”…

   • Jovo Jamnica

    heheheheeee, Viktorhu povej tik tak…

 • učko

  Blaga trava zaborava …

 • RATATA

  Zdej mam pa vsega zadost!
  Kje vpisujejo k Domobrancem, da se prijavim in končno zradiramo komijevsko zalego! Uniformo mam svojo. Orožje tut.

  • učko

   Na najbližjem ajzenponarsk’m štacjon se lohk prjauš, če’s pa z Lublane, pa na tramvaj komandi !

  • Frank Novak

   ratata,zacni delat in proizvajat da te bo kapitalizem lohka za kej ponucu.
   Sicer bos kot neuporaben sanjal o nekih uniformah pa shodih.
   CASI IDEOLOGIJE SO MIMO. SEDAJ GRE LE ZA TAKMOVANJE KDO BO IMEL VEC CASHA.
   Hoteli ste zrusiti komunizem in ste ga. Komunizem vas je polenil, zato ne morete presaltati na kapitalizem.

   • učko

    Ja, lohk bi večkrat na TV zakurblal najbojši slovenski film “Idealist” !

    • Frank Novak

     Idealisti povsod najebejo. Pac… life is a bitch.

  • TweetyBird

   Bo ti Tunel še posodil fračo :)

   • učko

    Frač in avtomobilov se ne posoja !

    • TweetyBird

     Jaz ne mislim na mojo “fračo”…ampak tisto tapravo :)

     • učko

      Ah, pol se je treba s teboj zdilat, ne z njim, jasno

     • TweetyBird

      A ti bi imel mojo “fračo”?…Jok brate, odpade. Ona je samo za Tuneka :)

  • DJURO SUMAR

   Ni se ti treba vpisati, si se že rodil domobranec.

  • luckyss

   Tisti klovnovski kostum z oranžno lasuljo in rdečim noskom ne šteje kot uniforma ;))
   Kaj pa nožek ti bodo ata nabrusil ali že znaš sam ;))

 • luckyss

  Donky, osel primitivni…..
  Da bi povedal, da ta zakon pomeni upanje za mnoge rakave bolnike, to pa ne ….
  Kajenje marihuane pa itak ni več “in”….če bo legalizirana, bo še manj zanimiva kot navadni Marlboro…

 • TweetyBird

  Lepa novica. Se vidi, da se je splačal diplomatski obisk Nizozemcev v Ljubljani :)

  • učko

   A so bli ‘z Amsterdama?

   • TweetyBird

    Točno.

    • učko

     Tam sem meu bratranca, je na štirih koncih socialo cuzal, je živu k’ lord! Je enkrat prpelu pokazat svojo od tam, sta bla “ta prava”. No, k’ ga je pa konc jemau, je meu slinavko, pol je pa pršou umret u Maribor.

 • žogica

  No, pa bojo komunisti spet nekaj pametnega naredili, končno so se začele te stvari tudi v Sloveniji premikati !

 • neny

  Bog ti pomagaj kolumnež, pokadi še ti par jointov namesto da pišeš tako konzervativne kolumne. V vsakem grmu ždi Antikrist, ne v konoplji ga ni. Probaj.

 • TweetyBird

  Za vse ki se bojite legalizacije trave. Poglejte kaj je z Portugalsko, kjer so vse droge dovoljene že več kot 10 let… in narkomani so uvrščeni med bolnike in ne več kriminalce….UPAD UPORABNIKOV IN KRIMINALA TER ZASLUŽEK DRŽAVI… Volk sit, koza (Julika) cela.

  • DJURO SUMAR

   Očitno imajo pri nas desnakarji v rokah kriminalne združbe, ki služijo z drogami.

   • TweetyBird

    Seveda… SDS združba in kokain.

   • učko

    Misl’m, da so preneumni za to. So levakarji bolj gaistni !

 • DJURO SUMAR

  Upam, da klerikalci ne pridejo do oblasti vsaj toliko časa, da bo legalizacija spravljena pod streho in da se ukine financiranje privatnih (beri farških) šol.

  • TweetyBird

   In pedofiske farje je potrebno kastrirat.

   • DJURO SUMAR

    Ker nisem za nasilje, bi jih le obsodil na težko prisilno delo.

    • TweetyBird

     Jaz pa bi jim jajca odrezala :)

     • DJURO SUMAR

      Ni treba rezat, dovolj sta dva cigla, pa ju udariš skupaj. Paziti moraš le, da ne dobiš vmes prstov.

     • TweetyBird

      :)

     • janez cepec

      poceglana kamela, smo djal učas, u Afrik

  • učko

   Če bo legalizacija trave uspela, bojo tud’ farške šole propadle, k’ bo vse kadil’ !

  • janez cepec

   pa glej, podmladek SDS so usi mamilaši, usi snifajo, poj bojo pa tud tiste mau “otavce” požegnal, ane?

  • zakladnik

   Zahojenec, se te nič ne prime, noben nasvet. Pejt na Brod. Kupi si ribiško palico, če je še nimaš, pa za Savus, bednik.

   • DJURO SUMAR

    Savus je rečno božanstvo, ki živi v Savi. Tam ob Savi stoji prijeten lokal, kamor grem vsak dan na čaj, ribištvo pa me ne zanima.

 • učko

  Če bo trava legalizirana, bom pa kuj uložu nekej dnarja u kozouc, k’ ga že mau hudič jemle. Jest če se bom u to vrgu, se bom oreng, ne sam mau !

  • janez cepec

   a misleš u kozoucu travo sušit, Bunksl, dones se use balira, ali pač?

   • učko

    Jah, pa res, sam a konopla tud’?

    • janez cepec

     ah glej, glih tok pa nism “in”, de bi vedu. moreš kmetisjkiga ministra prašt, sigurn ve. taprav ja, še zase ne ve, kreten

 • janez cepec

  Temule Donkotu, če se ukvrja z novinarstvom, bi blo treba dopovedat par stvari. kot prvo, če je kešn politik neki oblubu, to sigurn ne drži, pa tega ne bo naredu. zdej se je spravu na neko jokajočo luzerko komunajzarjev, ki je, kao neki obliblala, nej se spovne druzga komunajzarja, Janeza Janšo, k’ je oblublu modro – rumeno bodočnost, pa otok u zalivu, pa kaj kurac, mamo od tega? meglo, pa sam pou Piranskega zaliva. aja, sej ostalo polovico je pa tud on, kot abrambni minister zafuru, ker sam tko prav, 91. ga je biu ta famozni zaliv naš. malo morgen. nkol. tko ket Trst. trst je naš, smo djal, pa ni biu nkol

  • učko

   Smo pr’ nas mel enga majstra, k’ je biu u Nemčiji u taborišču med 2.sv. Je enkrat Tito po radiu govoru, da bo Trst kmau naš, pa so use babe šle od šivalnih strojev poslušat tist. Pa je majstr reku: ala, gremo rajš delat, Trst nau enkol naš! No, a je reku? Reku je!! In je šou še za tri leta odsedet !

   • janez cepec

    recimo, de si dobronamerno hotu neki povedat, sam glih ne verjamem, de bi u Nemčij u taborišu Titeja po radio šoslušal?

    • učko

     To je blo že pr’ nas, precej let po tem !

     • janez cepec

      aha, poj pa ne zastopm

 • neny
 • Frank Novak

  Gospod Donko, pokadite joint, pa kakega ljubimca z velikim ticem si najdite, nam pa dajte mir z vasimi strahovi. Nihce Vas ne preganja razen vase lastne potlacene fantazije.

 • Olga_10

  Levičarski “umetniki” se že parijo s psi in jih dojijo….še konoplja, pa bo…

  • slaipowi

   Si ze posnifala svoj beli snegec? Danko ti je vsec, a ne. Ker si tko osamljena. Nc ne bo. Njemu so vsec mlade moske ritke. Bos mogla koga drugega izbrat.

  • janez cepec

   vam se ni treba z nubenmu paret, vam je ljubljeni vodja možgane “razjebu” u nulo. zato je pa tko. pa še bo. pa hvala Bog, če ste taki kreteni

  • neny
   • slaipowi

    Tole je za bodoco ministrico za propagando v novi jansevi vladi cist prevec. Ona bi razumela neki od Murkota ali Giannija Rijavca. Po radiju poslusa samo osmrtnice ter cestitke in pozdrave ob goveji zupi v nedeljo. Pa noro24wc gleda…

  • Frank Novak

   »Sreče človeku ne more dati niti država niti sistem niti politična stranka. Srečo si lahko človek ustvari samo sam. Toda ne sam kot posameznik, ampak samo v enakopravnih odnosih z drugimi ljudmi. V teh odnosih mora samoupravno in svobodno obvladati svoje posamezne in splošne družbene odnose ter – v ustreznih demokratičnih organizacijskih oblikah – tudi državo, sistem in politično stranko kot instrumente svojega lastnega samoupravljanja. Avantgardne sile socializma in socialistična družba imajo lahko potemtakem samo en cilj – da glede na možnost danega zgodovinskega trenutka ustvarjajo razmere, v katerih bo človek kar najbolj svoboden pri takšnem osebnem izražanju in ustvarjanju, da bo lahko – na podlagi družbene lastnine proizvajalnih sredstev – svobodno delal in ustvarjal za svojo srečo. To je samoupravljanje.«
   Kardelj, Edvard, Smeri razvoja političnega sistema socialističnega samoupravljanja, Ljubljana; 1979.

 • Asterix in Obelix

  Komunisti so izdali delavca in kmeta (srp in kladivo), ki ga imajo v pravi komunistični zastavi. Postavili so se na stran tujega okupatorja (islamistov).https://www.domovina.je/borci-isis-a-prihajajo-v-evropo-na-migrantskih-colnih-preko-sredozemlja/

 • Frank Novak

  »Sreče človeku ne more dati niti država niti sistem niti politična stranka. Srečo si lahko človek ustvari samo sam. Toda ne sam kot posameznik, ampak samo v enakopravnih odnosih z drugimi ljudmi. V teh odnosih mora samoupravno in svobodno obvladati svoje posamezne in splošne družbene odnose ter – v ustreznih demokratičnih organizacijskih oblikah – tudi državo, sistem in politično stranko kot instrumente svojega lastnega samoupravljanja. Avantgardne sile socializma in socialistična družba imajo lahko potemtakem samo en cilj – da glede na možnost danega zgodovinskega trenutka ustvarjajo razmere, v katerih bo človek kar najbolj svoboden pri takšnem osebnem izražanju in ustvarjanju, da bo lahko – na podlagi družbene lastnine proizvajalnih sredstev – svobodno delal in ustvarjal za svojo srečo. To je samoupravljanje.«
  Kardelj, Edvard, Smeri razvoja političnega sistema socialističnega samoupravljanja, Ljubljana, 1979.

  • janez cepec

   so what? gremo sami srečo ustvarjat

   • Frank Novak

    Sreco je mogoce doseci samo v samoupravljanju.
    No, mogoce tudi preko konoplje.

    • janez cepec

     tud per Komunajzar, pa gorensk šnopc je dobr, za taprvo silo

 • neny
 • TweetyBird

  Pravijo, da je včasih bil domač paradajz najboljši. Strinjam se z njimi. Po mojem je tudi v tem kontekstu tako. Eno je umetno genetizirano, drugo je pa naravno. Velika razlika, kot pri paradajzu.

  Res pa je, da smo sedaj v takšnem obdobju človeškega pametizma, da so folk prepričali, da raste tudi v rastlinjakih v Prekmurju “domač paradajz.”… Najboljše bo gojiti travo doma, za lastne potrebe. Domače je domače :)

 • TweetyBird

  Še prostitucijo bi bilo potrebno legalizirat. Naj tudi lulike postanejo uradne :)

 • neny
 • Franjo Trojner

  Dokler v naši državi ne bomo za vedno odfukali komunistične ideologije in ideologov, bomo imeli globoko državo, nedelujočo pravno državo, zafurano tranzicijo, visoke davke, nizke plače in penzije in zdravstvo kjer otrok čaka na fsrani zobni aparat 4 leta.
  Ma kaj so vsi levičarji tako malo sado/mazo, da vedno znova volijo za svoje komunistične luzerje, ki vsem nam nič krivim nato vsaka štiri leta znova dolga širi leta uničujejo živlenje in državo?
  Ma nujno moramo sprejeti zakon, da morajo volici, ki so izvolili oblast in se ta nato izkaže za državo in državljane pogubna vsem volilcem drugih opcij izplačati odškodnino. Te z levo ideologijo zaslepljene osebke bo samo izplačilo odškodnin odvrnilo od njihovih za državo in državljane škodljivih odločitev.

  • neny
  • sprehajalec

   Preveč jih še preveč dobro živi v tej državi. Za tako malo dela. Tvoje življenje v tejle državi je povsem odvisno od sreče v življenju in koga poznaš.

   Slovenija dveh razredov torej, vendar jih je vedno več in več na strani drugorazrednih. Kritična masa je vse bližje…

 • neny
 • cosmosjasnovidec

  Tokrat se pa z tem objavljenim člankom povsem NE STRINJAM,ker je kakorkoli gledano objavljen in napisan povsem v nasprotno smer.
  Ne kadim trave niti ne uporabljam kakršnih koli mamilarskih pripomočkov vendar se z legalizacijo trave popolnoma strinjam.
  Raziskave so po vseh naprednih državah pokazale,da je legalizacija prinesla ogromne količine denarja v državne blagajne od legalizirane prodaje trave kjer se stran seveda mora ob nakupu nje plačati tudi davek.
  Prekupčevalci na črnem trgu z travo ter drugimi trdimi drogami (katere so škodljive) so in bodo obstajali še naprej.
  Z legalizacijo se bo preprečil črni trg prodaje kar je koristno samo za njih.
  Nakar so raziskave po celem svetu pokazale (raziskovali so največji priznani doktorji ter znanstveniki),da je uživanje trave (indijske konoplje) seveda v normalnih količinah zdravilo za tisoče raznih bolezni za katera zdravila ne obstajajo.Z travo se zdravi pljučni rak oziroma lajšajo katastrofalne bolečine.Potem razni tumorji ostali raki pa,da ne naštevam naprej,ker se z konopljo takorekoč zdravijo vse bolezni in konoplja ni samo za kajenje ampak je predelana v olja,maziva tudi tablete itd.
  Indijci ravno zaradi uživanja konoplje raka ne poznajo.
  Legalizacija trave po celem svetu skoraj že je bila bi pa že davno ampak temu seveda nasprotujejo farmaceutski lobiji kateri prodajajo nekoristne in neučinkovite “TABLETE”.
  Z prosto prodajo konoplje se ljudje v resnici pozdravijo farmaceutska mafija pa je toliko na izgubi,ker ne koristijo njihovih tablet katere so večina sestavljene iz moke in nekoristnih aditivov.
  Travo katero na črnem trgu mladini prodajajo dilerji škropijo z raznimi škropivi eno izmed njih je (STIHNIN) strup za podgane tako,da trava bolj seka kot pravijo.Z tako konopljo mladino zastrupljajo in z tako res ni čudno da postanejo duševno ter drugače prizadeti saj jim seveda škoduje.
  Toliko o tej Indijski Konoplji o kateri je potrebno prej preveriti dejstva in ne objavljati neresničnih oziroma kar izmišljenih zadev glede nje.
  Nedavno je bil objavljen članek kjer je nova24.zagovarjala tistega (se več ne spomnim kateri je bil) kateri je posadil tri sadike konoplje,da je z njo zdravil njegovo ženo v bolnišnici in ga je policija ovadila sedaj pa napisan članek popolnoma v drugi smeri.Torej kaj naj to pomeni???
  Indijska konoplja je zdravilna in neškodljiva v kolikor se koristi v ustreznih merah in se ne pretirava po nepotrebnem z njo.
  ————————————————————————
  Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
  DR.Cosmosjasnovidec

  • TweetyBird

   Opala…cosmosjasnovidec, ki je strastno in osebno držal svojo ritko Baričeviću… se strinja z nami levičarji. Še malo pa bo naš. Še malo pa bo sesal joško Maji Smrekar :)

   • cosmosjasnovidec

    Baričeviču si ti fafal kurca pasjejebec zato ne obračaj zadeve obratno.
    Kar se pa tiče napisanega pa nikoli nisem odobraval tistega za kar vem,da ni pravilno ne glede ali je to “LEVIČAR ali DESNIČAR” mi ni pomembno zato odjebi kozojebec na kratke proge tvojo “smrakarco” si pa zatlači v rit.
    ————————————————————————
    Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
    DR.Cosmosjasnovidec

    • TweetyBird

     Ne vem zakaj se jeziš. Nisem te jaz nategovala, nimam ščim. Porival te je Baričević :)

     • Steiermark

      naj te spomnim, da tudi baričević ni imel “s čim” po….ti, zato je pa, tako kot ti, uporabljal lesenega, za kar so se mu psi maščevali, ko so ga raztrgali! Tudi tebe lahko to doleti – če se še boš naprej “družila”, z levaki, predvsem po garažah!

     • Frank Novak

      Prisel bo dan ko bo Slovenija pripadala Slovencem.
      Nasi novi politiki, mogoce bo to Jelincic, bod iz Slovenije izbrcali vse “avtohtone” Nemskutarje kot Steiermark, in vse “avtohtone” muslice kot je to brivec iz Sirije.
      Kaksnega bosanca bomo tolerirali ce bo priden.

     • Frank Novak

      saj bi ga lahko nategnila z dildom, ali pa zraven pripeljala Francija in njegovo Danko

   • Frank Novak

    Se malo pa bo Cosmo sesal tica Franciju in lizal njegovo Danko.
    ————————————————————————
    VsakemuCosmotu ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
    DR.Novak

 • Krtača 20

  V hrvatki so na oblasti ustaši in tole se piše v njihovih cajtngih (povzeto iz Večera):

  redništvu omenjenega časopisa pa so danes na naslovnici objavili tekst, z naslovom: “Premier v Strabourgu: Povedati bi moral tole”.

  “Draga Evropa, jaz sem premier Hrvaške, ki je, jeb.. ga, globoko zje…. država. Smo, politiki smo varali, kradli in nategovali svoj narod in zato smo v EU prišli kot zadnji prdec. Res je, vem, pri nas se razbija table v cirilici in obešajo ustaške plošče, postavljamo šotore in zažigamo slikovnice, nekaznovano rušimo ljudi, tako na kopnem kot tudi po morju, za zajedalce in politične parazite iz proračuna zapravljamo milijone, ne moremo pa zagotoviti niti gretja v vseh šolah, kaj šele informatiko. Res je, Cerkev financiramo iz proračuna, zato, da se lahko vpleta v karkoli se ji zdi, za mlade pa nas boli ku…, zaradi česar so napolnili letala do Irske. In povsem prav imate, moj HDZ in tisti SDP so uničili vse, kar je bilo mogoče. A danes pred vami, kolegi iz Evrope, priznvam vsa ta sranja in obljubljam, da bom v svojem mandatu vsaj poskušal, da počistimo vsaj del dreka, ki smo ga posrali in da lahko ljudem, ko bom odhajal z oblasti, pogledal v oči. Evropa, pomagaj nam pri tem, tega ne zmoremo sami. Hvala.”

  Pod tekstom so še dodali, da bi ta tekst podpisala najmanj polivica hrvaških državljanov. “Seveda tega nismo slišali, ker se delaš norega in slepega, tako kot vsi ostali priviligirani…,” še piše na naslovnici

  • sprehajalec

   Krtača, ko pa je bilo pred 20 leti;

   razbijali table v latinici in obešali hrvaške civiliste

   si pa navijal za tvoje s krokodilico a?

   Slobo je bil socialist, levičar. Tvoji torej.

   • Krtača 20

    Butl. Sam pišem kaj pri njih piše. Teslo polpismeno.

    • sprehajalec

     Pri njih zagotovo ne piše v slovenščini. Diši po pamfletku izpod rok mladih levičarjev….

 • sprehajalec

  Tovariši so vedno znali dobro poskrbeti zase. Legendarne so gostije v kremlju pa na dedinju. Pa v Vili Bled. Pa tudi med NOB je bilo za tovariše poskrbljeno. Povsod po svetu je bilo to pravilo. Kot je opisoval nek star Kitajec, med eno Maotovih komunističnih lakot na Kitajskem v njegovi vasi ni ostalo niti eno drevo z lubjem. Vse so lačni ljudje olupili do golega in pojedli.

  Bili pa so posamezni komunistični voditelji z več občutka za lačne sotovariše, ki niso bili dovolj visoko. Takšen je bil tudi pokojni Maršal. Ko je med bitko na Neretvi Maršal zagledal skupino partizanov, ki so rezali gumo s kolesa in jo žvečili, je nastal njegov slavni izrek;

  Jedite feltne, guma je za ranjenike…

 • dr Janez Sveti

  Franci Donko daj nas razsvetli in nam povej, zakaj je konoplja prepovedana in kakšni so njeni škodljivi vplivi na družbo? Da ne bomo kar nekaj na pamet komentirali.
  Ali te moti samo to kdo je predlagal in te pravzaprav vsebina niti ne zanima. kakor je običajno v strankarski (zaostali) slovenski politiki na splošno?

  DR Janez Sveti Hemp

  • TweetyBird

   Še prostitucijo bi bilo potrebno legalizirat. Naj tudi lulike postanejo legalne :)

   • dr Janez Sveti

    Naj te razsvetlim. Prostitucija NI PREPOVEDANA! Prepovedano je zvodništvo.

    DR Janez SVeti genij

    • sprehajalec

     To Tunnek ve, saj drugače bi bil brez denarja….

     • dr Janez Sveti

      Verjetno to trdiš, ker si njegova stranka?
      DR Janez SVeti genij

     • sprehajalec

      Samo fuk ti gre po glavi janez.

      DR Janez SVeti gonič

     • dr Janez Sveti

      Niti ne. Samo vprašal sem, da bo lažje pojasnil svojo trditev.
      DR Janez SVeti skala

    • TweetyBird

     Naj jaz tebe razsvetlim…ne, ni prepovedana, ni pa legalizirana. Ti je sedaj bolj jasno?

     • cosmosjasnovidec

      Mater si res usekan v nulo potem pa ni čudno,da si stalen gost psihiatrije.
      Prostitucijo ima lahko prijavljeno vsaka ženska in mora plačati letni davek oziroma bi morala od vsakega naskoka dati stran določen znesek.
      Ne vem pa kako je na stvari pri tebi,ker za “tranzvestite” nikoli niti nisem spremljal kaj takega saj me ne interesira tako,da pojdi vprašat na davčno upravo.
      ————————————————————————
      Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
      DR.Cosmosjasnovidec

     • dr Janez Sveti

      Ker nisem pravnik, bom rekel, da imaš verjetno prav. Hvala za pojasnilo.

      DR Janez SVeti žigolo

   • učko

    pol bo treba dauke plačat, pa nobenga domačga fušanja !!!!

   • cosmosjasnovidec

    Če bi prostitucija bila prepovedana bi tebi že davno dol zašili tvojo rit.
    ————————————————————————
    Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
    DR.Cosmosjasnovidec

   • DJURO SUMAR

    Vse je treba legalizirati.

  • Nejc Ornik

   Škodjivi vplivi se merijo v nepojasnjenih nesrečah, v kateih se ljudem prikazujejo dinozavrni(pa so đoint kadili mogoče leta nazaj)ogromnih klitorisih pri rednih kadilkah in poškodovani duševnosti in čustvovanju. Je dovolj???

   • Zaskrbljen

    Pa kaksne traparije to berem. A vi to resno?? Ce je odgovor pritrdilen, moram zal potarnati nad vasim intelektom. Ali pa vi uzivate to hudicevo zel in nam to sporocate na nenavaden nacin. Blodnje o dinozavrih in ogromnih klitorisih?

    • Nejc Ornik

     Če nimate pojma o pojmu, se ne mešat zraven!

     • Zaskrbljen

      :D
      …nevredno dodatnega komentarja.
      :D

   • dr Janez Sveti

    Žal si bral napačne “raziskave”, saj je vse kar si zapisal plod bolne domišljije.
    DR Janez Sveti genij

 • TweetyBird

  A gledate proslavo Prešernovega sklada na rtv.slo prvi program? Sedaj je na sporedu. Tam bo tudi Maja Smrekar in Simona Semenič…baje, da dobijo neke nagrade. Nagrade za alternativno umetnost. Obe imajo tudi mednarodni ugled.

  • FORT WORTH

   V cemu sta umetnici ??
   Ti dve sta prfuknjeni cisto v vsemu.
   Te dve sta za v dosmrtni arest z razbijanjem kamenja od jutra do mraka.

   • TweetyBird

    Pravkar je Simona Semenič dobila Prešernovo nagrado za gledališko umetnost. Splačalo se je razrezat slovensko zastavo :))

    • FORT WORTH

     Bolni psihopat !!
     Zivela Slovenija – ZIVEL JANEZ JANSA !!

     • Domus Lubus

      Glej proslavo. Morda tudi kateri od Janezov Janš dobi kakšno nagrado.

     • TweetyBird

      Janez Janša ni dobil nagrade :)

     • FORT WORTH

      Seveda jo je.
      Nagrada za njegovo zivljensko delo je :
      Tisocletni san zavednih Slovencev :
      SAMOSTOJNA IN NEODVISNA DRZAVA SLOVENIJA !
      Polek Trubarja, Preserna bo z zlatimi crkami v Slovensko zgodovino VELIKIH, za vse vecne case zapisan tudi Spostovani Gospod Janez Jansa.
      V cast nam je, da zivimo v njegovem obdobju, govorimo, si izmenjujemo mnenja in se rokujemo znjim.

    • Korenjak

     Tudi jaz ti dam nagrado (za največjega butla na tem portalu). Zadovoljen? Aja, ne… ni evrčkov, pa je ničvredna ta moja nagrada, ne…?

  • Sašo

   Kaj si bosta kačo ena drugi v rit potisnili potem pa jo družno posrali ? Visoka umetnost pa to.

   • učko

    hehehehheeeeeee

 • janez.pokoncni

  Na kratko – sem ZA legalizacijo.
  Lahko pa se dokončno začnemo zajebavati in prepovejmo še alkohol, tobak, čezmerno težo, sladkor, itd.

  • Sašo

   Mešaš pojme…če pojem čokolado nisem omotičen za volanom, nisem nezbran v službi itd. Če želiš legalizirati Marihuano ne vidim razloga zakaj ne bi legalizirali še kokain, heroin, metamfetamil…vsi bi lepo davek plačevali..če storiš prekršen v prometu pod vplivom mamil, pa kazen od jurja naprej..če si zadet v službi, odpoved…itd.

   • janez.pokoncni

    Čak malo, od kot si zdaj potegnil promet???? Kje pa so tu alkohol, milijoni “zdravil” (antidepresivi, itd), zlomljene roke, zlomljene noge in še 107567 stvari!??
    Ve se kdo sme in kdo ne sme voziti, zato te vljudno prosim – ne blebeči bedarij.

    • Sašo

     Pa bravo točno o tem je treba govorit, pijance za volanom se stigmatizira, pa duševne bolnike, o ohordah zadrogiranih ki povzročajo nesreče pa vse tiho je bilo…seveda, ker če bi realno poročali o tem koliko povzročiteljev hujših nesreč je ob alkoholu imelo v krvi še mamila bi šla legalizacije lepo povedano po domače…v klinec..tako ap je treba ljudem prati možgane, češ alkohol na cesti ubija..aja, odzivnost po pokajen jointu je pa na nivoju česa ? Snedene kremšnite ? Bla, bla..zeleni ste še zeleni, ni kaj.

     • janez.pokoncni

      Butce dam takoj na blok, pri tebi sem naredil najprej izjemo – napaka, ki jo takoj popravim.
      Eh, šele sedaj vidim, da se niti registrirati ne znaš. Prispevke takih rev pa nikoli ne berem razen, če spregledam.

     • Sašo

      Muca popapala jezik ?

     • Nejc Ornik

      Povedal si resnico, ki sem jo gledal 12 let v službi! Čestitam, Sašo!

     • Sašo

      Hvala, enako sem jaz, pa moji znanci ki so delali na psihiatriji Polje, ampak kaj boš, kot pravim, težko je pijancu dopovedat da alkohol škodi, enako tem ki se zadevajo. . Ko so ljudje zasvojeni nimajo čistih misli..aja, od Marihuane bojda ne moreš postati zasvojen :) . Še en strokovni izgovor samim pred seboj. Od očeta bratranec se je tudi zdravil alternativno, po 6-ih mesecih…pogreb.

     • cosmosjasnovidec

      Ne moreš primerjati litre popitega alkohola in podobno z enim skajenim “JOINTOM” kot navajaš.
      Še enkrat ponavljam,da Konoplja v normalni in nepretirani količini ni škodljiva ampak je zdravilo zato res ne vem od kod nekateri jemljete take butaste primerjave.
      Konopljo sem sicer tudi že sam probal,ko mi je eden dal zaradi kašlja kateri me je matral zdravilo iz lekarne pa mi sploh ni pomagalo.
      Joint sem tudi skadil prej preden sem šel noter na zaključni izpit in začuda sem ga naredil brez kakršne koli treme saj sem bil popolnoma pomirjen in zbran.
      Ko sem polagal izpit za avto in motor sem prav tako skadil joint in,če me bo kdaj kaj matralo vem,da si bom nabavil konopljo ter tu in tam kakega skadil saj vem,da pomaga zdravila katera pa niso na recept mi je zdravnik sam povedal,da je to samo stran vržen denar.
      Zdravila katera pa res včasih za kaj pomagajo in so na recept so pa tudi omejeno prepovedana za izdajo z strani zdravnika,ker imajo tako ukazano in jih lahko izdajo samo v nujnih primerih.
      Toliko o tej Indijski konoplji pa sedaj premisli ali boš raje,če bo potrebno skadil tu pa tam kak joint ali spil konopljino olje itd. ali se boš pa raje stegnil,ker ti zdravila ne bodo pomagala.
      Sicer pa ne mislim več debatirati glede tega ker je ta objavljen članek povsem netočen in zavajujoč kakorkoli gledano in to mi gre res na kurac saj se ne more pisati nekaj kar ne drži in ni res jebiga.
      ————————————————————————
      Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
      DR.Cosmosjasnovidec

     • Sašo

      Butec, tudi alkohol v zmernih količinah ni škodljiv, deci vina dnevno je priporočeno s strani zdravnikov .
      Jaz vem da ti glavo odbijem če mi otroka povoziš zadet ali pijan, zame med vami ni razlike, vi si samo ustvarjate razlike in si lažete da ste boljši od pijancev, pa niste, ne po pameti, ne po duševnosti, pa konec koncev tudi ne po odzivnosti refleksov.
      Podelam se ti jaz na tvojo konopljo, delal sem jaz 10 let z rakavimi pacienti in videl vse živo alternativno zdravljenje, ko pa je bilo že vse zasrano pa fuk v bolnico . Lahko je tebi zdravemu pametovat, bomo videli kako boš hraber če boš, bog ne daj, kdaj zbolel.
      Malo manj se drogirajte, pa malo več treznosti v glavah, kot sem pa že rekel, daj pijancu po njegovem njemu tudi alkohol ne škodi, kot tebi ne mamila, ti si samo meči pesek v oči . Videl sem jaz dovolj ” pozitivnih učinkov ” marihuane za celo življenje. En večji siromak kot drugi, kot pravim, novodobni pijančki ki se med seboj tolažijo in si mečejo pesek v oči, da z njimi ni nič narobe ker dnevno uživajo opojne substance .
      Imam jaz druge droge in realna čustva ki jih podoživljal ob glasbi in ob športu, to sta moji drogi, poizkusi še sam, ne bo ti žal.
      Lp

     • cosmosjasnovidec

      Butec te je naredil in spizdi mi kreten zahojen,ker se z tabo bedak nepoučeni ne bom pogovarjal o teh zadevah.
      Prijavi se na pregled k psihiatru in mi spizdi kmet zabit.Ti si delal z nekimi pacienti budalo ja.
      In saj ravno zaradi takih pacienti umirajo,ker jim dajajo nekoristna zdravila in ne nakladaj meni nekaj o čem sem za tebe MAGISTER.
      ————————————————————————
      Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
      DR.Cosmosjasnovidec

     • etrusk

      Deci in pol vina na dan , pri kosilu je verjetno najboljše zdravilo za človeka . Pa ne vino iz trgovine , temveč pridelanega na krasu in to terana ali reforška.

   • cosmosjasnovidec

    Kokain,Heroin itd. so trde droge katere z Indijsko Konopljo nimajo nikakršne povezave in so namenjene fixanju.
    Mi ni jasno zakaj si nekateri kateri o Indijski Konoplji nimate niti malo pojma o njej ne pogledate na internetu kjer je vse polno o njenih zdravilnih lastnostih.
    ————————————————————————
    Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
    DR.Cosmosjasnovidec

    • Sašo

     In kaj zdaj če se jaz odločim jemati trde droge ? To je moja osebna svoboščina na mene lahko vlivajo bolj pozitivno kot na tebe marihuana .
     Bumbar, malo si sam preberi na spletu, še najboljše pa bo da greš denimo malo naokoli, morda Ljubljana Polje, psihiatrija, pa si pobližje spoznaj s posledicami zasvojenosti od Martihuane . Vsem vam je itak skupni imenovalec…depresija..dnevno kajenje marihuane poglablja depresijo in s tem poveča možnosts amomorilnosti . Dva moja kolega sta storila samomor, dnevna kadilca marihuane, pa se kavsni s tem koliko imam pojma o vplivu marihuane na človeka. Prodjaj ti te pravljice 13 – letnikom pred kakšno osnovno šolo.

     • cosmosjasnovidec

      Bumbar si ti bedak zahojen.Kaj bluziš na pamet,če nisi poučen o teh zadevah in nimaš pojma.
      Preberi si ti o konoplji teslo po celem internetu in mi več ne hodi z nekimi fukarijami ven,če nimaš ene čiste o teh zadevah.
      Sicer pa tebi kot vidim ni pomoči z nobeno konopljo niti zdravili.
      ————————————————————————
      Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
      DR.Cosmosjasnovidec

     • Sašo

      Malo bolj sem o tem poučen od tebe, teslo zadrogirano. Življensko šolo sem videl in še videvam osebne tragedije na račun kajenja marihuane. Saj pravim, pijanec tudi brani svoj alkohol, tako kot hašišar svoje.

    • Sašo

     Tašča se je pol leta zdravila s tinkturo iz marihuane, ugani kaj..ja, pokojna je, jebo vas čudežna marihuana..soda bikarbona ima več pozitivnih lastnosti o te velecenjene pralnice možgan imenovane marihuana. Saj že po uporabnikih vidiš da se gre večinoma za ljudi v stiski .
     Hašišarji ali novodobni pijančki.

     • cosmosjasnovidec

      Tdravila se je z nekoristno industrijsko konopljo katera ne vsebuje THC saj je namenjena za industrijsko uporabo.
      ————————————————————————
      Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
      DR.Cosmosjasnovidec

     • etrusk

      Vseeno vas vprašam , kje bi se dobilo seme Indijske konoplje.

  • cosmosjasnovidec

   Enako jaz,ker je Indijska konoplja zdravilo in se po pravem sploh ne more uvrščati v skupino DROG saj se THC izvlečen iz nje uporablja v na tisoče tabletah in ostalih zdravilih katera folk uporablja in tega sploh ne ve.Torej konoplja ni samo za kajenje in njeno legalizacijo zavirajo samo farmacevtski lobiji za svojo korist prodaje nekoristnih tablet.
   Konoplja je v uporabi normalnih in nepretiranih količinah eno največjih vsestransko uporabnih zdravil na celem zemeljskem planetu zato so kakršna koli nakladanja in dvomi v njo največja bedarija katera obstaja.
   Če bi v Sloveniji že davnaj bila konoplja legalizirana sedaj med “POKOJNIMI” ne bi bilo toliko oseb,ker bi se lahko z njo zdravili in bi jih večina preživela,če samo pogledamo na naše ZDRAVSTVO katero je povsem odpovedalo zaradi kraj,poneverb itd.
   Prodajajo ter bolnikom dajajo najcenejša,neučinkovita ter najslabša zdravila (večina jih je le za blefiranje bolnikov) po katerih še pacienta prej pobere kot pa je treba.
   Denarja za dobra zdravila v Sloveniji ni,ker ga enostavno pokradejo nekaj pa pacientom pač morajo dati že zaradi lepšega izgleda,če ne drugo.
   ————————————————————————
   Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
   DR.Cosmosjasnovidec

  • Nejc Ornik

   Sem te imel za pametnega in redno bral tvoje komentarje. Čist si me razočaral. Žal.

   • janez.pokoncni

    Nič ne smeš žalovati ampak takoj v blok dati. Amen.

 • Krtača 20

  Danko nima pojma. Naj se drži križka pa molčka v cerkvici. Še malo o cepivih:he physician who served as Bill Gates’ private doctor in Seattle in the 1990s says the Microsoft founder and vaccine proponent “refused to vaccinate his own children” when they were young.

  “I don’t know if he had them vaccinated as adults, but I can tell you he point blank refused to vaccinate them as children,” the physician said at a behind closed doors medical symposium in Seattle, adding “They were gorgeous kids, really smart and vivacious, and he said they would be OK as it was, they didn’t need any shots.“

 • Burek Burecki

  Spet neko jodlanje v luno…

 • Sašo

  Volitve s ebližajo pa je treba nagovoriti mlade odvisneže od zelenja . Res pa je da ima MIro po svoje prav, zadrogirano ljudstvo je lažje voditi kot pa trezno .

 • TweetyBird

  Pravkar je Simona Semenič dobila Prešernovo nagrado za gledališko umetnost. Splačalo se je razrezat slovensko zastavo :)

  • sprehajalec

   Si je spremenila priimek zaradi performansa s psom? Semenič?

   • TweetyBird

    Nimaš pojma. To je pa Maja Smrekar, ona pa še dobi nagrado.

    • sprehajalec

     pa saj je noseča, Simona? Torej je bilo le s psom?

    • Sašo

     A to je ona ko v Štartaj SLovenija prodaja tekoči pralni prašek ?

    • Sadako

     Mislim, da bi psoglavci rešili Evropo pred islamskimi okupatorji. Upam, da jih bo Monsanto kmalu izdelal.

  • Sašo

   Kaj ni si kače v rit natlačila pa je potem posrala ? Kurec pa taka umetnost..mi smo na tekmah že tudi zakurili hrvaško, pa srpsko zastavo pa nismo bili nič nikoli nagrajeni, še s kaznimi so nam grozili. Krivična država.

  • Mojca pokraculja

   Pejt si gate zamenjat. Usral si se na zastavo. Smrdiš .

   • TweetyBird

    Umetnica jo je razrezala…za umetnost. In malo tudi iz razočaranja, ker JJ lomasti po Sloveniji :)

    • sprehajalec

     Pa še breja je ostala po performansu s psom…

    • Mojca pokraculja

     Upam da bo naslednjič naredila harakiri. Skrajni čas !

    • Sadako

     Tisto je satanova zastava. Slovenska zastava ima črnega panterja.

  • šmentanamuha

   Zdaj pa naj si odreže še pizdo, da ponazori, kako se je spojila s tujo kulturo.

 • sprehajalec

  Tista z zrezano zastavo je izgleda fasala kazensko ovadbo. Nekdo jo je
  prijavil, policija mora speljati postopek. Verjetno ne bo na koncu nič,
  ko se bo pojasnila simbolika. Ampak prav je za kazensko ovadbo.

  Tam na proslavi nek govorec špika, hoče več denarja, ne samo za plače, hoče
  denar za ustvarjanje, pa novo gledališče. pa bombice meče v dvorano, da
  če bi bil Prešeren s.p. ne bi mogel ustvarjati. (pozabil je na
  Servantesa, ki je najboljše delo napisal v maverski ječi). Ha, ha, ha,
  dvorana ploska na vsak špik, globoko se pa z govorcem strinjata tudi
  predsednik Vlade Moralni in pa Predsednik republike (lepi), ki ploskata,
  ko ploska dvorana.

  Očitno mso lobiji že tako prevzeli
  Slovenijo, da za kulturnike ni več denarja, čeprav se Ministrski
  predsednik, kot tudi predsednik države strinjata, da bi ga moralo več
  biti.

  Narobe svet tale Slovenija, spet nihče ni nič kriv, pa tako pač je, enako kot je bilo v socialističnem samoupravljanju….

 • Sašo

  Za drugo leto bom jaz kandidiral za visoko umetnost, bemti da bom, pojedel bom živo kačo in jo s pomočjo odvajal še živo posral :) . Pa da vidimo potem kaj bo na to rekla komisija, ha ?

 • urh

  pa dej trava je ta boljš kar se ti lahk zgodi.

  • Sašo

   Moreš pa imate zares ubogo življenje . Slon in Sadež sta v enem od svojih komadov lepo opisala vpliv kajenja trave.

 • Vojteh Dovč

  ENI SO GOVORILI DA BOMO NOVA ŠVICA …IN

  • sprehajalec

   Brko Stanovnik se je pa temu smejal, Vojc… Kot na sliki. Naši so le naši. Samo ti sanjaj Švajcarsku si je mislil…

  • učko

   Rdečkarji so imeli druge plane, ki so jih pol tud’ realiziral. Zase so pokradli milijarde in imajo svojih Švic kolk’r hočjo. Drugi pa mamo “švico” sam takrat k’ garamo !

   • Cucurbita Pepo

    Škoda da imate dikromatski vid :(

 • TweetyBird

  Pravkar je Maja Smrekar dobila Prešernovo nagrado. To je tista ki ji je kužek sesal bradavičko. Prav simpatično. K-9 tipologija :)

  • sprehajalec

   Je to ta, ki je potem ostala breja in je razrezala zastavo in kazala trebuh skozi luknjo?

   • TweetyBird

    Ne, spet si se zgubil…zastavo je razrezala vrhunska umetnica Simona Semenič :)

    • učko

     … vrhunska ****ica !

     • TweetyBird

      Tudi če bi lepi mali pujsek vlekel Smrekarjevi bradavičko…bi to bila umetnost :)

     • učko

      Jah, slovenski “umetniki” so glih umetniki v “vlečenju” oziroma cuzanju davkoplačevalskega denarja !!!!!

     • TweetyBird

      učko nimaš prav. Moraš biti bolj odprte glave.

     • učko

      Jah, vem, da bi mi jo rad kdo odpru !

     • Sadako

      Za rodinu, za Stalina. Naj živi Stalingrad!

     • Sadako

      Bi bila. Za na Zoošolo.

     • FORT WORTH

      Samo vi, ki imate tri zobe v glavi menite, da je to umetnost.
      To je bolezensko stanje in za dozivljenski arest.

    • Sadako

     Super je vsaj izrezala satanov trizob in satanove zvezde.

   • indijanka

    Ne ..tista, ki je napisala avtobiografijo Še me dej, drugače pa Joyca oponaša ..brez ločil.

   • Sadako

    Ja. Rodila bo heroja, ki bi rešil Evropo pred islamskimi skrajneži. Sicer bo imel čekane in rep, toda to niti ni tako slabo. Včasih ne rabiš junakov, ampak pošast.

    • sprehajalec

     Volkodlaka?

  • Sašo

   Kaj pa ona ki Nevzeta Mulahasarović ko ga je božala kozlu ? Ona ne bo nič dobila ? Rasizem levičarski ! Kaj bi mu ga mogla potegnit ali kaj ?

  • Sadako

   Rodila bo heroja, ki bo rešil Evropo.Za rodinu, za psoglavce! Za rodinu, za psoglacograd! Vojsko psoglavcev rabimo, da se bodo Mavri pobrali iz Španije.

  • šmentanamuha

   Upamo, da bomo lahko videli tudi rojstvo prvih pasjeglavcev pri nas.

 • TweetyBird

  Sedaj bo dobil nagrado Boris A. Novak… Spet eden umetnik ki ne prenaša zabite desnice. On trdi, da smo ženske neprimerno pogumnejše od moških.

  • Sašo

   On že ve kaj rečti da mu dajete noge narazen :) . Ve pa kak je prijazen :) . Za lezbičnimi aktivistkami vedno stoji uspešen moški, ki lepo služi na njihov račun.

  • sprehajalec

   Gre za ozek krog, ki si med seboj talajo nagrade. Vsako leto drugi pride na vrsto…Kulturniški lobi..

   Ovo nam je naša borba dala, v mislih pa imajo trenerkarsko vstajo proti Predsedniku Vlade Ivanu janezu.

   Še kakšno leto si bodo talali nagrade, potem pa ne bo več niti za nagrado…

   • TweetyBird

    Saj Ivan Janez je tudi napisal kar nekaj knjig…zakaj on ne dobi Prešernove nagrade?… Aja, njegove knjige niso umetniške…so znanstvena fantastika :)

    • Sadako

     Bom jaz zdajle napisala znanstveno fantastiko.
     Donalda Trumpa so odstavili in tako je podpredsednik postal Ted Cruz. Potem je zaklal sultana Erdogana in rešil Evropo islamske okupacije. To je super knjiga.

    • šmentanamuha

     Ivan Janez je boljši pisatelj, kakor vsa levičarska literarna scena vkup.Taka je ta resnica.

    • sprehajalec

     zaradi diktata stričkov. Ivanu janezu pa pač ne nagrade. gre za ozek lobi, ki je tesno povezan s strički v ozadju in ZZB Novj, kot opus deia tele družbe.

  • Sašo

   Kaj Boris je pa kravi lizal cuco ?

  • učko

   Ker je napol baba !

  • učko

   Boris Adolf-Dolfe Novak

  • Sadako

   Normalno. Normalno. Potem pa končajo kot je končala Elin Krantz, Ashley Olson, Maria Ladenburger, Mia iz Kandela, Alexandra Mezher…

 • Sašo

  Hašišar ali novodobni pijanček .

 • TweetyBird

  Priznajte, umetnost ni za desničarje…je ne razumete…zlasti če gre za alternativno umetnost. V občinstvo na proslavi ni nobenega iz SDS. To vse pove.

  • Sadako

   Za kralja, za domovino!

  • šmentanamuha

   Levi pacienti imate resne probleme z dojemanjem sveta. Vendar vam niti ne zamerimo, saj je jasno, da ste psihi pohabljeni. Premalo materinske ljubezni ali odsoten oče, ali oboje?

   • Tomira Breluga

    Preveč ljubezni lokalnega župnika.

 • TweetyBird

  Da strnem…dobitnica nagrade Prešernovega sklada Maja Smrekar je nagrado prejela za projekt, v katerem je dojila svojega psa in v postopku umetne oploditve človeško celico zamenjala s pasjo. Druga nagrajenka, dramatičarka Simona Semenič, se je v preteklosti ovila v slovensko zastavo, iz katere je izrezala grb in v luknjo “inštalirala” svoj od nosečnosti zaobljen trebuh… Tuji umetniki so bili navdušeni.

  • Sadako
  • Sašo

   aha, ta ki je bila breja ovita v slovensko zastavo ni kotila torej tega psa ki je zizal baričevićko ?
   Tuji umetniki so bili navdušeni ? Misliš na ” umetnike ” ki obiskujejo Metelkovo , prosilci za Azil ? Pa oni radi koze hebejo, verjamem da se jim je scena s psom dopadla.

  • Mojca pokraculja

   Kateri ? Spet po stari maniri komunajzarski, prodajaš meglo in kr neki trdiš ne da bi dokazal , izkazal kdo so ti umetniki.

  • šmentanamuha

   Ta breja krava s pogledom narkomanke je umetnica samo za LGBT anarholevičarsko sceno, enako kot ona zoofilka, obe pa sta nadvse zanimivi za psihiatrično analizo.

 • Sadako

  Nagrado poimenovano po pijancu, ki je imel tri otroke in se ni poročil z Ano Jelovšek? Je skrbel za svoje otroke? Ne. Potem je prav po naših komunistih.

 • Sadako

  Nagrado za pijansko pohajkovanje po mestu in nadlegovanje Julije, ki je raje vzela drugega, ker je imel drugi nekaj več denarja.

 • Sadako

  Za rodinu, za psoglavce. To bosta naši kraljici https://www.askideas.com/media/26/Paris-Hilton-Swap-Dog-Face-Funny-Gif.gif
  Postavili se bomo v pozor, fanfare bodo zadonele in okronali bomo kraljici. Rešili bomo celi svet. Za rodinu, za kraljicI! Za rodinu, za kraljici! Za rodinu, za kraljici!

 • karlina

  Vse bolj odkrito zagovarjajo družbeni model, ki temelji na zasvajanju z drogami, splavu, spodbujanju ločitev, uvajanju homoseksualne ideologije, trgovini z materinstvom, ubijanju bolnikov in prepovedi pokopa zunajsodno pobitih.

  SPREVRŽENO, ZASTRAŠUJOČE IN SKRAJNO NEVARNO-OČITNO JIM TO VSE ŽE DELA DROGA, KI JO UŽIVAJO, DRUGAČE SE NE BI DOGAJALO, KAR SE DOGAJA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • Tomira Breluga

   Ne pij toliko alkohola in ne butaj se z tobakom, ker ti škodi.

 • FORT WORTH

  Sonja Lokar, primer yugo zblojenosti.
  Ampak Slovensko penzijo ima pa rada.
  Ce ne bi bilo Janse bi imela 100x manjso.

 • Stajerka

  pred časom, ko je ta ideja prvič privrela na plano, se je uradna politika izgovarjala, da to NI možno zaradi evropskih pravil……a to zaj ne vela več?? al kak zaj??…..
  pa še nekaj – za lastno uporabo se strinjam, ampak da bodo dovolili prodajo nepreverjenih zvarkov je pa višek ignorance na račun volilnih glasov…..kolikor je meni kot laiku znano, MORA vsako zdravilo, prehranski dodatek in tudi mazilo, v analizo in pridobit DOVOLJENJE za prodajo, vključno s podatki o stranskih učinkih……..KDO prevzema materialno-kazensko odgovornost??…..danes jo prevzema prodajalec, ker je to prepovedano….a v bodoče jo bo prevzela država, ker to dopušča???
  a bi lahko KDO v naši državi, ob sprejemanju zakonov, pomislil 5 minut v prihodnost???

  • Tomira Breluga

   Seveda te to, da se v vsaki štacuni prodaja na tisoče litrov alkohola prav nič ne moti, a ne?
   Skadi en joint, pa spij liter Whiskya in mi potem povej kdaj ti je bilo huje, ok?

 • Ana Job

  Komunisti obljubljajo marsikaj, a do sedaj svojih obljub niso nikoli uresničili! Da pa obljubljajo zastonj mamilarjenje, je pa še za njih to poden od podna!

  • Tom Žnidarčič

   Ah daj no, prevažanje migrantov čez Slovenijo je bil izdajstvo ne samo poden, pa so ga podpirali, dokler jim je to pasalo.

   • Tomira Breluga

    Sicer se je migrante vozilo čez Slovenijo na željo Merklove-predsednice NEMŠKE KRŠČANSKE UNIJE, a že spomin peša?

  • Tomira Breluga

   Ne se sekirat, vaši mladci iz SDS-a imajo raje kokain, zato se ne bo za njih nič spremenilo.

   • Ana Job

    Vaši ga pa dobavljajo.

    • Tomira Breluga

     Aja? Sicer ne vem kateri so to “vaši” ampak ok.
     No, kot smo videli na posnetkih so ga vlekli sami, ni bilo videti, da bi jim ga kdo tlačil v nos.
     Ampak ne dvomim, da so hudobni levičarji spet okoli prinesli nedolžne sds-ovske ovčice. Uboga nedolžna sds mladež je sigurno mislila, da vleče zdrobljeno zdravilo proti prehladu, a ne?

     • Ana Job

      Jaz prisegam na zdrav duh v zdravem telesu. Sem pa prejšnji teden dobila prašek, ki ga proizvajajo Gorenjske lekarne in piše na njem Prašek proti gripi in prehladu in to je čudežno zdravilo. Majhna kvadrat škatlica. V dveh urah pozdravi prehlad je pa zelo grenko. Zmešaš ga z 2deci vode. Pomaga. Če boš zbolel pojdi v Gorenjske lekarne točno po to zdravilo, še hvaležen mi boš in še kdo drug tukaj. Zapomni si to. Lp ;-)

   • Ana Job

    Res žalostno, da so mladi danes takšni. Ali levi ali desni. Treba bi bilo testirat vse po vrsti brez izjeme.

  • Tomira Breluga

   Zastonj mamilarjenje???
   To bo veselica na naslednjem srečanju sds mladine.
   Ampak, šit, koka ne bo zastonj, kaj pa sedaj?

 • Zaskrbljen

  ZA legalizacijo. S prohibicijo je bil dosezen vzpon mafije, razvoj mafije in prodor mafije v politiko.
  V zda se je lepo prikazalo ze za casa prohibicje alkohola in posledice cutimo se danes.

 • Olga_10

  V stranki SDS zahtevamo legalizacijo koke, trava pa naj ostane prepovedana!

  • xtc

   A to misliš kokošje argače?
   Trol ta je že legalna.

  • cosmosjasnovidec

   Potem bo ostalo enako,ker v vladi kokain uživajo redno vsako jutro ob kavici od njenega nastopa in še prej jih je z njim oskrbovala K.Kresal,Balkanski bojevnik sedaj pa čefutarski Jankovići.
   ————————————————————————
   Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
   DR.Cosmosjasnovidec

  • Frank Novak

   A nisi ti ona Olga s strelnikof sliko?

 • Interkom

  No in kaj pravi Nova 24 na “Zahtevam tudi zakon o prosti prodaji orožja in streliva, če je dovoljena droga za ene, naj bo dovoljena “omama” za VSE.” A pol bojo drogeraši še kradli po ulicah in hišah, če bo vsak lahko svoj dom branil z orožjem? Sloevija bi prevzela vse po Ameriki, samo tega z orožjem ne, ker vejo politiki, da če bi vsi lahko kupili orožje, potem ne bi bil problem uveljaviti kako politikom neprijazno idejo.

  • cosmosjasnovidec

   Legalizacija konoplje bo izkoreninila kraje “drogerašev”kot pišeš saj si bodo za svojo potrebo pridelali konopljo doma in ne bodo rabili denarja za črni trg kjer jih na veliko dilerji gulijo.
   Problem bo ostal le še vedno z tistimi kateri so na trdi drogi “Kokain,Heroin” in ravno to so drogeraši,ker so odvisniki od teh drog.
   Kajenje trave v normalnih količinah ne povzroči odvisnosti (primer en ali dva Jointa kot imenujejo na teden ali dan) lahko jo pa povzroči prekomerno uživanje.
   ————————————————————————
   Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
   DR.Cosmosjasnovidec

   • Tom Žnidarčič

    Torej legalizirat vse droge! Pomembnejši politik, ki bi si upal delat kampanjo za legalizacijo drog, bi bil v še večji nevarnosti kot Kramberger.

   • Interkom

    To, da bo legalizacija izkoreninila kraje “drogerašev” lahko samo sanjaš. Koliko v mestnih stolpnicah in blokih ima možnost gojiti “travo” doma? In v gosto naseljenih krajih prihaja do bolj psihičnega pritiska, ki se ga z tem, da se odpravijo v svet omame, vsaj delno znebijo. Da pa obstaja “normalna količina droge”, pa še nisem slišal. Še več, začnejo s travo, potem pa ta v “normalnih” količinah ne zadošča več, pa grejo na trdo drogo. Duterte je namesto legalizacije drog uvedel legalizacijo eliminacije dilerjev in dobaviteljev, pa bomo videli, kako se bo končalo.

    • Portugalska je z legalizacijo rešila težave z nasiljem, zasvojenostjo, itd., …in to zelo efektivno.

     • Interkom

      A potem tista obljuba o 4,2% rasti v letu 2018 izhaja iz tega, da bo droga legalizirana http://www.delo.si/novice/slovenija/legalizacija-konoplje-prinasa-rekordne-zasluzke.html Kaj pa, če bojo kupci naredili biznis s prodajalcem za keš, če jim ne zaračuna DDV. A ja, kakšen DDV pa bo od nič več prepovedane droge? 22% tako kot za vsako blago, ki ni osnovno živilo, ali 9,5% ker je namenjeno za “rekreacijo”. Ali pa ga bojo obdavčili z novim davčnim odstotkom, recimo 50% ko bojo izhajali iz izkušnje, da so nekateri “betonirrali” kokain v Ljubljani v razmerju 50/50, torej je 50% DDV povsem v redu. In za konec še zanimivo vprašanje: ali bo potem metadonsko zdravljenje narkomanov in ostala zdravljenja posledic jemanja mamil brezplačno? Če se hočem odvaditi zasvojenosti s kajenjem, moram SAM plačati vse nadomestke oz. medikamente, ki te odvadijo kaditi. Še nekaj, narkomani z ugotovljenim poživilom v krvi bi morali v primeru prometne nezgode nositi vse stroške, tako kot pijani vozniki, pa tudi strelne rane bi jim morali oskrbeti samo proti plačilu.

     • Zmanjšalo se je število uživalcev, zmanjšalo se je število zasvojencev, zmanjšal se je kriminal, itd. ….

     • Interkom

      Ja, bo res, če prezentiraš podatke za Filipine. Pri nas pa je vedno več “slamnatih” podjetij, vedno več najdejo združb iz držav nekdanje Jugoslavije, ki se ukvarja s transportom in/ali dobavo droge v Slovenijo in EU, povečuje se število uživalcev/zasvojencev http://www.nijz.si/sl/pojav-novih-psihoaktivnih-snovi-in-droge-5-meo-mipt-v-sloveniji. Kar vse povečuje tudi stopnjo kriminala v Sloveniji, kar pa policija prikriva, ne vem zakaj, ampak mogoče ne smejo dobaviteljem “našim” stopiti na prste.

     • Portugalska.

     • Interkom

      Portugalaska ali Filipini, to je meni vseeno, ker živim v Sloveniji. In TUKAJ si želim, da bi imeli državo Slovencev, ne pa mafijozov.

     • Z legalizacijo se kriminal zmanjša. Ne greš več k nekemu preprodajalcu, ki dobiva material od nekega mafijozota, ampak si posadiš sam, ali pa kupiš npr. v lekarni.

     • Interkom

      To je teorija. Če nimaš zemlje, si ne moreš posaditi sam. Pa ne mi reč, da v lončkih na balkonu lahko vzgojiš dovolj trave za celo leto. Če pa greš kupit v lekarno, potem zato rabiš denar. Če ga preprodajalec danes računa 20€, v lekarni ne bo bistveno cenejši, saj je treba to konopljo vzgojit, jo posušit, je pripraviti za prodajo, na koncu se bo pa še država z 22% davka vsedla gor, pa boš za legalno drogo dal 18.30€, ker je “porcija” po 15€ brez davka. in to pomnoži s 30 = 549€ oz. s 60 = 1.098€ z eno ali dve “cigareti” mesečno. Moraš kar dobro zaslužiti. No ja, eni so se enkrat v javnosti “hvalili”, da mu tudi predsedniška plača ne bi zadoščala za vse potrebe. Mogoče zaradi dnevne porcije ene črtice (100×30=3000€) pol je pa res malo.

     • Ni teorija, imamo primere ki to dokazujejo. Eden starejšij je višje omenjena Portugalska. In jih je več..

     • Interkom

      Take države, kjer oblast drogira državljane, da bodo poslušni, ne rabim.

    • Nejc Ornik

     Pravilni odgovor!

    • Tomira Breluga

     Tisti, ki so sedaj na alkotu so začeli z šnopsom ali so najprej začeli z pivom in so potem prešaltali na vse močnejši alkohol?
     Od alkohola postaneš odvisen, od trave pa ne.
     Mala razlika, se ti ne zdi?

     • Interkom

      Seveda od marihuane postaneš prav tako odvisen, še več, prešaltaš na vse močnejše droge. Sicer pa, mene sploh ne moti če se ti drogiraš, samo če boš zaradi tega, ker boš za svojo potrebo po drogi meni kaj ukradel, zahtevam od države, da svojo imovino lahko branim z orožjem. Potem se boš v trenutku odvadil VSEH prepovedanih substanc.

   • Tomira Breluga

    A prekomerno uživanje tobaka in alkota pa ne povzroča odvisnosti??
    So odvisniki od alkota začeli z šnopsom ali so najprej probali pivo?
    Vsakemu desnaku, nacistu, kretenu, sds-ovcu in ostalim degenerirancem se poserjem v usta in mu kurca zatlačim v rit njegove mame.
    Če smo že na takem nivoju, pač.

 • Vrhovni sodnik

  Kakor rad preberem pisanja od Donka, mu tukaj ne dam prav, kaj pa zdravilna Kanabisova smola, ki jo zdaj ljudje kupujejo na črnem trgu, kjer jih pa razni prevarantje nategujejo počez, saj s tem zakonom se ne bo povečalo uživanje, saj tudi zdaj kadijo s tem, da omogočajo zaslužke kriminalnim združbam, 3m2 po osebi je popolnoma zadosti za osebno uporabo in še država bi zaslužila od turistov, Kalifornija je lansko leto od davkov dobila 260 m, katere je vložila v šolstvo. Ne vem zakaj takšen odpor do Konoplje, saj je dokazano, da je najbolj zdrava rastlina na zemlji, obenem vsa Konoplja tudi industrijska, tam kjer raste očisti zemljo vseh težkih kovin in ostalih strupov, celo spodbujati bi morali kmete, da jo sadijo, ker iz nje lahko izdelamo vse, kar nam je potrebno za življenje in prav za klimo v Sloveniji, je idealna rastlina, ki bi prinesla bistveno večji donos po Hk, ne bi se uporabljalo strupov in ostalih pesticidov in še kmetje bi imeli bistveno manj dela. V Sloveniji že stoji tovarna za predelavo stebel Konoplje, samo žal imamo premalo pridelka za njeno predelavo in še nekaj kar je naj bistveneje, do 41, dokler je bila Konoplja dovoljena v ZDA, celo zakonsko je bilo predpisano, da jo morajo kmetje saditi, ni bilo problema z norkomanijo, saj si je vsak lahko pridelal doma in se tudi zdravil, sam so razni Rockefelerji in Rothchildi premalo zaslužili, za to so vložili zakon, da se prepove Marihuana, kar je senat ZDA potrdil, seveda senatorji v večini niso vedeli, da je to Konoplja, drugače tega ne bi sprejeli. Pridelek industrijske Konoplje, da na 3600m2, 3540 l biodizla, 1820 l bencina, 7T semen, se pravi na parceli 60m x 60m si samozadosten za veliko družino, kaj pa imaš če na isti parceli zasadiš, pšenico ali koruzo ali krompir, si izračunajte sami.

  • Prihajam Slovenija

   Točno tako, bravo !

  • Schemva Miro

   Tako je,pravilno si napisal,Donko,ti pa se ne delaj pametnega in ne piši o stvareh o katerih nimaš pojma.

  • Prihajam Slovenija

   Še nekaj si pozabil, Marihuana do danes ni še nobenega ubila, razen če ga je policaj ustreli.
   https://konopljina-smola.blogspot.si/

  • cosmosjasnovidec

   Res je vse kar si napisal.+++++++++++++++++++++++++++
   Marihuana je eno najmočnejših zdravil na zemlji (ne industrijska katera ne koristi ničemur in samo zavajajo z njo folk).Pristna konoplja katera vsebuje THC je vsesplošno zdravilo za stotine raznih bolezni kjer ne pomagajo nobene tablete in podobno.Tudi zdravila (Tablete)vsebujejo THC in so izdelane iz izvlečkov Indijske konoplje vendar farmaceutski lobiji držijo v tajnosti in so ravno ti proti legalizaciji,ker folk ne kupuje njihovih ostalih nekoristnih tablet.
   O tem se še marsikaj da povedati vendar vidim,da je tukaj skoraj ves folk nepoučen in kljub temu,da tava v temi ter sploh nima pojma o Indijski konoplji bluzi le zaradi tega,ker je zadeva objavljena v smeri proti LEVAKOM.
   Vendar je tokrat moram potrditi tale članek napisan povsem napačno,nepravilno predvsem pa lažno in zavajujoče.
   Nisem narkoman in ne kadim Konoplje niti jemljem kakih drugih substanc ampak me v tisto kar vem nasprotno zavajujoče ne bo usmerjal prav nihče.
   Konoplja je zdravilo v raznih artiklih kot so olja in podobno in ni samo za kajenje in konoplja ni (HEROIN,KOKAIN itd.).
   Indijci ter poznavalci zaradi uporabe konoplje ne poznajo “rakavih obolenj” kar so dokazali svetovno priznani znanstveniki že pred veliko leti nazaj.
   Sicer se glede tega ne bom ubadal tukaj,ker povsem vem kako je na stvari preseneča me pa dvoličnost večine tukaj zgoraj o katerih si kaj takega ne bi mislil,ker ima za to zadevo tokrat vlada popolnoma prav.
   Pred nekaj časa nazaj se je Nova24 zavzemala za tistega kateri je imel doma posajene tri sadike trave,ker je z njo zdravil ženo katera je bila v bolnišnici a ga je kljub temu ovadila policija.
   Takrat so vsi pisali (KAKO JE TRAVA KORISTNA) kaka svinjarija se dogaja,da je policija ovadila moškega kateri z travo zdravi bolno ženo sedaj pa obratno (KAKO JE TRAVA ŠKODLJIVA itd.)
   Taka dvolična zadeva mi pa res gre na kurac,ker je tole navadna hinavščina.
   Osebno mi je vseeno in nisem LEVAK ampak se ne morem strinjati in oporekati zadev,če ima za katere LEVAK prav a hoče DESNIČAR tako zadevo oporekati se v takem primeru strinjam seveda z LEVAKOM,ker nisem dvoličnež in ne bom trdil tisto za kar vem,da ni točno in tudi vsakemu povem kaj si mislim ne glede ali je Desničar ali Levak.
   Toliko z moje strani,ker o tem ne bom več razpravljal in odgovarjal nepoučencem kateri mi pišejo pišejo tam spodaj,ker jaz ziher imam nekaj v glavi za razliko njih.
   ————————————————————————
   Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
   DR.Cosmosjasnovidec

   • etrusk

    Res je , konoplja je verjetno ena najbolj zdrava rastlina . Zdravi praktično vse bolezni . Le zakaj so naši mame imele vedno doma to zdravilno posušeno rastlino, ki so jo potem dajali v čaje . Že pred leti , mi je ena farmacevtka dejala , Nobene kemije nebi več potrebovali.
    Imam le industrijsko konopljo ki pa je po vsej verjetnosti enakovredna Indijski . Čaj je izredno dober in tudi zdravilen . Pa še posebno ima odličen okus. Za dom potrebujete le 3-4 sadike in za čaje jo je dovolj.
    Če se bo legalizirala. bo to odlična poteza za zdravje ljudi.
    Čeprav levakov ne maram , pa to potezo pozdravljam. Upam , da jim uspe.

    • Cucurbita Pepo

     Ni dovolj da verjamete da zdravi. To morate dokazati! Oz to mora biti dokazano.

     • cosmosjasnovidec

      To je dokazano že davno poglej oziroma poišči na netu.

     • Cucurbita Pepo

      Govorima o znanstvenih člankih. Ne facebook in slovenske novice. Dejanske študije! Ni dokazano da zdravi raka, je pa dokazano da blaži negativne učinke kemoterapije,…

    • cosmosjasnovidec

     Točno tako.
     Razlika med Industrijsko ter Marihuano je le ta,da Marihuana vsebuje še THC ter je zaradi tega bolj učinkovita še za nekatere dodatne bolezni.
     Kot sem že navedel legalizaciji konoplje nasprotujejo z vsemi silami “Farmaceutski lobiji”saj se prav dobro zavedajo,da se folk v takem primeru zdravi sam in ne kupuje njihovih večina povsem nekoristnih ter zavajajočih tablet.
     Enako se sedaj dogaja v Sloveniji kjer je farmacevtstvo na vrhuncu skorumpiranega kriminala tako,da me zelo čudi,da bo vlada legalizacijo sploh sprejela.
     Očiten razlog je,da so sprevideli polnjenje državnih blagajn od zaračunanega davka ob nakupu konoplje saj v drugih državah letno v blagajne pritečejo milijarde od legalne prodaje konoplje tako pa sedaj služijo le dilerji z prodajo predvsem škodljive Marihuane zaradi raznih škropiv kot je strup Stihnin za podgane.

 • Frank Novak

  Gospod Donko, pokadite joint, pa kakega ljubimca z velikim ticem si najdite, nam pa dajte mir z vasimi strahovi. Nihce Vas ne preganja razen vasih lastnih potlacenih fantazij.
  https://www.youtube.com/watch?v=xP4zr0agHSM
  https://www.youtube.com/watch?v=yMsG9ScQP9I

  • Korenjak

   Frank, zgrešil si: tovrstne ženitne oglase v bodoče raje objavljaj na primernem portalu, boš imel več uspeha. ;-)

  • Hribouc

   Novakom imam poln kufer že vsa leta, ma ti zadnje dneve prednjačiš.
   Tečen si ko smrdeča podrepna smrdeča muha in ne žali g.Donak več.
   —————————— resno ———————————————–
   Administratorju bom predlagal, da te ukine, če ne nehaš žalit tega človeka, ki mu ne sežeš do gležnja.

 • Tom Žnidarčič

  Včasih so nam komunisti razlagali, da je treba tudi travo jest za lepšo bodočnost, zdaj ko smo na tovrstno drogiranje postali že skoraj imuni, pa naj bi travo kadili.

 • sodnikisozločinci

  Zakaj legalizacija? Že alkohola je preveč. Blizu mene je gimnazija, mladina jo kadi povsod, niti ne skrivajo, pa tudi če bi, zavohaš jo na 50 metrov, kajenja trave itak ne preganja noben, tako kot ne korupcije, problem države so neprivezani vozniki in telefoniranje med vožnjo, zadet je lahko vsak, če je pa zadeta vsa vlada od srpa, kladiva in rdeče zvezde, ta droga uničuje Slovenijo, ne pa trava. Rdeči banditi, Cerar in njegovi kleptomani so svete krave v Sloveniji, no Cerar in Brglez sta zabita vola, iščejo novo pašo, pa se butajo v napačno travo.

 • Anton

  Čez 100 let…
  Slovenska ljudska (80 % čefurjev in musličev)

  Na svetu lepše rožce ni
  Kot je marihuana
  Pozimi spi
  Pomlad cveti
  V jesen nam džointe daje.

  Tud druge rožice cveto
  Pa tega ne storijo
  Kar je storila ravno ta
  Ki nas je zakadila.

  • Tomira Breluga

   Aha, če si pijan ko tele od alkota je vse ok, če pa si zadet od jointa pa ni ok?
   Pa sploh vsaj približno veš v čem je razlika?

   • Anton

    Morda ne veš koliiko truda je potrebnega za 1l vina. Ti očitno znaš alkohol in travo le zlorabljat zato tako razmišljanje. Vse je vredu in prav če je v zmernih količinah, razen seveda komunizem, ta pa je škodljiv če samo pomisliš nanj.

 • MEFISTO

  Oglejte si gornja starca.

  Nikoli nista nič koristnega počela, pa še danes dobro živita.

  Temu bi tudi lahko rekli izkoriščanje človeka po človeku, če boječe obudim nekdanjo komunistično retoriko.

  • Hribouc

   Okorela zakrnjenca, trdobučna trdosrčneža. Brez perspektive. Total zablojena v Niču.

   Njun prerok smrti je Nečajev, njuni bogovi pa krvavi kriminalci od Lenina navzdol po spisku največjih satanistov planeta Zemlja.

   Črnodušna in kulturna delavca Kulture smrti v Niču!

  • cosmosjasnovidec

   Živita,ker kadita in uporabljata izdelke Marihuane proti katere legalizaciji so ravno tisti kateri bi jo potrebovali za zdravljenje pa pač uživajo nekoristne tablete.
   Za njih nikoli ni veljala prepoved posedovanja Indijske konoplje verjemi in so ravno zato po moje bili proti legalizaciji,da čim več folka pomre prej kot oni.
   V parlamentu in ne samo v njem že leta in leta snifajo Kokain kateri je za navadne državljane prepovedan za njih pa seveda ne.

 • Tomira Breluga

  Ok, torej……če hočemo biti pošteni (kar seveda ne bo problem, saj vas večina simpatizira z najbolj “pošteno” stranko v Sloveniji) je najbolje da ugotovimo resnico glede legalizacije trave in to kar-na sebi!
  Ni bolj poštenega načina, da ugotovimo resnico, tu se menda strinjamo.
  Vsak naj rec. prvih pol leta dnevno skadi en joint, naslednjega pol leta pa naj rec. spije dnevno liter belega ali rdečega ali pa rec. liter likerja. Dnevno. No lahko tudi zamenjate vrstni red, kakor komu pač paše.
  Po točno enem letu se tukaj “dobimo”, pa da vidimo kake bodo posledice na vsakega od vas po zaužitem jointu 1x na dan ali po zaužitem litru vina ali še bolje-likerja, v teh pol leta.
  Jaz se grem stavit z vsakim od vas za 100 eur, da boste postali odvisni od alkohola, od trave pa ne, in da boste imeli zaradi toliko zaužitega alkohola resne zdravstvene težave, medtem, ko vam zardi pokajenega jointa na dan ne bo manjkalo popolnoma nič.
  Ne pozabite-alkohol je dostopen prav vsem vsepovsod, medtem ko te zaradi enega jointa lahko celo sodno preganjajo.
  Torej, v čem je fora ?

  • cosmosjasnovidec

   Ja tako sem omenjal tudi jaz ampak brez smisla.Enim pač tega ni mogoče razložiti,ker je tukaj posredi nasprotovanje levi vladi ne pa kaj je in kaj ni koristno.
   Sicer trave ne kadim (če je potrebno oziroma me kaj matra pa potegnem kakšen joint od kolegov in sem potem zdrav) je tako kot si napisal.
   En pokajen Joint na dan je samo lahko ena največjih koristi za splošno zdravje za tiste kateri pa ne kadijo pa obstajajo razna olja,čaji ter ostali različni artikli narejeni iz Marihuane katera vsebuje THC.
   Sicer se pri nas v Sloveniji prodaja ogromno artiklov Indijske konoplje kateri so zaradi nelegalizacije izdelani iz Industrijske Indijske konoplje katera pa THC ne vsebuje tako,da so ti artikli večinoma nekoristni.
   Sicer pomagajo za veliko težav kot so želodčne,črevesne itd. ni pa učinek artiklov kot pri pravi Marihuani katera vsebuje THC.
   Sicer pa ti o teh zadevah kot vidim veš sem pa napisal za večino katera nima pojma in tava v temi.

 • Češka, ki jo tako radi omenjamo zadnje čase, za osebno uporabo:

  5 rastlin konoplje ali 15.0 gramov marihuane
  5.0 gramov hašiša
  40 kosov magičnih gobic
  5 pivnikov LSDja
  1.0 gramov kokaina
  1.5 gramov heroina
  2.0 gramov metamfetamina
  4 tabletke ekstazi
  2.0 gramov amfetamina oziroma spida

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!