Neobjektivno ‘bildanje’ vlade in Šarca nadaljuje tudi pajdaško kapitalistični POP TV: stranko LMŠ uvrstili na vrh lestvice priljubljenosti, čeprav je stranka aktualnega premierja do sedaj izgubila vse volitve!

POP TV, Mediana (Foto: posnetek zaslona)

Predsednik vlade Marjan Šarec se je tudi na lestvici POP TV znašel na vrhu, pri čemer mu sledita predsednik Borut Pahor in evroposlanka Tanja Fajon. A največja presenečenja se šele začnejo: na četrto mesto se je uvrstil kar radikalec Milan Brglez, na peto pa kljub propadajočemu zdravstvenemu sistemu minister Aleš Šabeder. Prva predstavnica največje parlamentarne stranke SDS, Romana Tomc, se je znašla šele na devetem mestu lestvice, anketa pa je namerila tudi zavidljivo oceno uspešnosti “dela” vlade, pa čeprav ta dejansko nič ne dela. Zanimiva je tudi podpora parlamentarnim strankam, kamor naj bi se na vrh po treh zaporednih porazih uvrstila LMŠ. Glede anket smo že pred tednom za mnenje vprašali ugledne poznavalce in analitike Mira Petka, Matevža Tomšiča in Miloša Čiriča. “Ne gre za objektiven instrument detektiranja dejanskega stanja,” meni Tomšič, da ankete ne merijo resnične priljubljenosti, pač pa ustvarjajo priljubljenost posameznih politikov, pa je rezultate POP TV komentiral Petek.

Po tem, ko je pred dvema tednoma s svojo lestvico priljubljenosti, ki po mnenju mnogih ne odseva realnega stanja razburila RTV Slovenije, je to storila še televizija POP TV. Tudi glede na njihovo anketo, ki jo je izvedla Mediana, naj bi bil na vrhu lestvice priljubljenosti predsednik vlade Marjan Šarec, ki si je, kot so pojasnili “z avtoritarnim in samovoljnim kadrovanjem kariernega diplomata za slovenskega člana evropske komisije spet pridobil nekaj političnih točk in se znova zavihtel na vrh lestvice najbolj priljubljenih politikov.” Na drugem mestu je predsednik republike Borut Pahor, na tretjem mestu pa zloglasna levičarska evropska poslanka Tanja Fajon. Da je prišla “šele” na tretje mesto se pri POP TV niso mogli načuditi, poudarili so, da je med slovenskimi volivci “bolj cenjena in prepoznavna političarka” kot Janez Lenarčič, na račun katerega naj bi si Šarec ta mesec zaslužil pozicijo na vrhu lestvice.

Prva predstavnica največje parlamentarne stranke na lestvici šele na devetem mestu
A prava presenečenja sledijo v nadaljevanju lestvice. Na četrtem mestu se je znašel kar radikalni evropski poslanec Milan Brglez. Da imajo tako skrajne ideje podpornike tudi v Sloveniji je znano, a da se je z njimi mogoče zavihteti na četrto mesto, sproža resne pomisleke o metodologiji vzorčenja s strani Mediane. To, da se je kljub nadaljevanju razpadanja zdravstvenega sistema uspel na peto mesto uvrstiti minister pristojen za to področje Aleš Šabeder pa bi pri marsikomu vzbudilo pomislek, če so anketiranci morda razumeli, da ocenjujejo nepriljubljenost. Sledita vodja Nove Slovenije – krščanskih demokratov Matej Tonin in evropska poslanka Ljudmila Novak ter predsednik Državnega zbora Dejan Židan. Prva predstavnica Slovenske demokratske stranke, ki je tudi največja parlamentarna stranka, poleg tega pa je na nedavnih evropskih volitvah prepričljivo zmagala, se je uvrstila šele na deveto mesto. To je priljubljena evropska poslanka Romana Tomc, na desetem mestu pa je evropska poslanka LMŠ Irena Joveva.

Delo vlade kot uspešno ocenjuje 57,1 odstotka vprašanih, a vlada sploh ne dela!
Prav zabavno je tudi nadaljevanje lestvice tega pajdaško kapitalističnega TV programa, na 11. mestu glede na “ocene politikov” se je namreč uvrstil Janez Lenarčič, ki pa sploh (še) ni politik, pač pa je uradnik. Vsaj tako pravi zase. Predsednik SDS Janez Janša se je uvrstil šele na 18. mesto, praktično za vsemi voditelji manjših in celo potopljenih strank. Tudi anketa Mediane ne odraža dejstva, da je bila na vseh zadnjih treh volitvah stranka LMŠ, v skladu ali pa v nasprotju s pričakovanji, poražena. Pripisuje ji namreč najvišjo podporo, tesno zanjo pa je SDS, ki je na zadnjih treh zaporednih volitvah (parlamentarnih, lokalnih in evropskih) prepričljivo zmagala.

Bizarno je tudi da “delo” vlade ocenjuje kot uspešno kar 57,1 odstotka vprašanih, saj vlada bolj malo, če sploh, dela. Na vidiku namreč ni niti davčne reforme, niti reforme zdravstva, da o pokojninski reformi ne sploh ne sanjamo. Prav tako fiskalni svet redno opozarja vlado, da je proračun v neskladju s fiskalnim pravilom.

A vse skupaj se poveže v smiselno celoto, če upoštevamo tesno povezanost med stranko LMŠ in pajdaško kapitalističnim POP TV, za katerega operaterji od vsakega naročnika televizije odvajajo neizogiben prispevek, pa če programe gledamo ali ne. Država pri tem ne ukrepa, kako objektivna pri svojem delu je Mediana pa je postalo jasno februarja, ko je lastnica te družbe Janja Božič Marolt za Delo izjavila sledeče: “Marjan Šarec je v slovenski politiki to, kar je Luka Dončić v košarki!”

Janja Božič Marolt, Luka Dončić, Delo (Foto: posnetek zaslona)

Glavni režimski mediji v državi imajo velik vpliv na politbarometer
Za komentar glede lestvic priljubljenosti politikov smo že prejšnji teden prosili poznavalca Mira Petka, dolgoletnega novinarja in pozneje tudi predstavnika za odnose z javnostjo pri največji parlamentarni stranki SDS, ki je poudaril, da te ne merijo resnične priljubljenosti, pač pa ustvarjajo priljubljenost posameznih politikov: “To dokazujejo vse lestvice, kjer se na vrhu pojavljajo politiki, kot sta na primer Violeta Bulc ali pa Janez Potočnik, ki sploh niso prisotni v slovenskem političnem življenju in medijskem prostoru. V bistvu so te lestvice na eni strani namenjene ustvarjanju določenih politikov in določenih političnih opcij, predvsem pa na drugi strani kot medijska zanimivost. Ljudje namreč radi berejo, primerjajo in rangirajo ljudi. V medijskem prostoru je to precej brano.” Kot je še omenil Petek, številni izjavljajo, da anketarji agencij za merjenje javnega mnenja, kot sta na primer Ninamedia ali Mediana, pogosto anketirancem sugerirajo odgovore, tako da ankete nikakor ne predstavljajo realne slike dela posameznih politikov in njihove priljubljenosti.

Miro Petek

Petek je še izrazil opažanje, da je stranka SDS po vseh javnomnenjskih raziskavah v samem vrhu, pred državnozborskimi volitvami je bila 24 mesecev v vrhu, “po drugi strani pa se predsednik te stranke Janez Janša uvrsti na to lestvico vsake toliko časa, že naslednji mesec pa ga izbrišejo z lestvice. Že sam razkorak med priljubljenostjo stranke in njenega predsednika kaže na nek izraziti defekt v merjenju te popularnosti oziroma priljubljenosti posameznih politikov”. Kot še ocenjuje, imajo velik vpliv pri priljubljenosti politikov tudi mainstream mediji, kot so Delo, RTV Slovenija in POP TV.

Stranka LMŠ, ki ni bila prva niti na enih volitvah, je v nekaterih anketah še vedno na prvem mestu
Za komentar smo prosili tudi profesorja dr. Matevža Tomšiča, predsednika Združenja novinarjev in publicistov, ki nam je povedal, da se posamezne ankete javnega mnenja se razlikujejo, tako da so posplošitve vsaj do neke mere problematične oziroma nehvaležne. “Zaznati pa je recimo pri merjenju javnega mnenja kar nekaj takšnih nenavadnosti. Ena je, da je stranka aktualnega premierja Šarca do zdaj izgubila vse volitve oziroma na nobenih volitvah do zdaj ni dosegla relativne večine. Tako na državnozborskih volitvah kot na lanskih lokalnih volitvah pa tudi na letošnjih evropskih volitvah ni bila prva. Na nacionalnih volitvah je bila druga, na evropskih celo tretja, a je po nekaterih najbolj promoviranih raziskavah javnega mnenja še vedno na prvem mestu.”

Matevž Tomšič (Foto: STA)

Drug problem je po njegovih besedah to, da “je stranka SDS v zadnjih desetih letih večinoma na prvem mestu, a so politiki drugih manjših strank na višjih mestih na lestvicah priljubljenosti. Imamo tudi razne politike, o katerih ljudje zelo malo vedo, kot je na primer evropska komisarka Violeta Bulc, pa je ves čas zelo visoko. Izpade, da bolj kot si neprepoznaven, višje kotiraš”. Glede tega opozarja tudi, da so nekateri radikalno levi politiki deležni precejšnje medijske promocije, mediji jih pri svojem poročanju postavljajo v ospredje in o njihovem delu poročajo nekritično. Tudi to se pozna na njihovi priljubljenosti. SDS-ove najbolj priljubljene poslance, kot sta Vipavka Eva Irgl in Ljubljančan dr. Anže Logar, pa se preprosto ignorira. Manj ljudje o njiju govorijo in vedo, manj sta nevarna tistim na levi. Glede odnosa med priljubljenostjo politikov in merjenjem javnega mnenja je Tomšič povedal: “Seveda je to dvoje med seboj povezano, tudi izraz merjenje javnega mnenja je lahko problematičen. Konec koncev, to, kar ankete zaznajo, so tudi vtisi, ki jih ljudje dobijo o političnih strankah in so v veliki meri povezani s tem, kako mediji o njih poročajo. Ne gre za objektiven instrument detektiranja dejanskega stanja.”

Poleg anket Šarcu pomagajo tudi mediji, nekateri so postali propagandni servis LMŠ
Na Nova24TV smo poročali že tudi, da se Šarec precej zanaša na podporo medijev, ki v Sloveniji ne delujejo kot četrta veja oblasti, pač pa kot vladni propagandni stroj. Do vloge medijev je bil v zvezi s tem takrat kritičen politični analitik Miloš Čirič, ki je delovanje RTV Slovenija komentiral sledeče: “RTV postaja popolnoma neprikrito ideološko levi medij, gredo se kulturni boj.” To je predvsem sporno, ker smo ta medij prisiljeni financirati plačniki RTV-prispevka. Splošneje je Čirič še ocenil, da je dobro, da je vlada nekoliko razbremenila plače, “kar je ljudem omogočilo, da zadihajo. A to nam še zmeraj ne pomaga, saj nimamo jasne politike, ne vemo, česa si želimo. Vodijo nas politiki, ki razmišljajo, kaj je priljubljeno, in ne državniki, ki bi razmišljali o tem, kaj je za nas dobro. Šarec je dober politik, ni pa državnik.”

Miloš Čirič (Foto: posnetek zaslona)

Rok Krajnc

 • Olga101

  Kučan Goebelsov agitprop! Laž je nesmrtna duša komunizma!

  • to_mi_delaj

   In laž ima kratke noge

   • xtc

    Milče Madđarski še krajše.

  • Dada

   Koga iz SDS so ljudje v Sloveniji klicali Goebbels ???? Se je revež iz prizadetosti na sodišče po pravico odpravil ??? Tako, da je to ime že zasedeno…..

   • šrauf

    Golobič?

    • Jožef Gal

     Ka se delaš norega, malo poglej v parlament pa boš takoj našel gobbelsa

 • Jovo Jamnica

  Vreden branja je tudi članek na Reporterju, pod naslovom:

  Janša tolče po Lenarčiču, bivši šef kulturnega foruma SDS pa vztraja, da je Lenarčič sposobnejši kot večina SDS-ovcev v vrhu

 • Jovo Jamnica

  V stilu gospoda 0.88 % se bere tudi prispevek MSM medija:

  Državna sekretarka ovadena zaradi nakupa Hotela Diana

 • Ros

  Bi volili. Na volitvah bo LMŠ dobila med 0,19 in 0,019 % glasov.

 • xtc

  In spet bo vsega konc pri dobrih 10% ,če.

 • RATATA

  Je res res, kar pravijo podatki ohladitve tega vekenda. Včeraj se je povzpela temperatura na 19,2 oC.

 • Olga101

  Janez Janša je najbolj priljubljeni politik na našem planetu!

 • Janez Kepic-Kern

  PUSTIMO – TE – “ČUDNE VAJE”
  TEH
  EX KP, ZK OSEB.

  Bravo, cenjeni gospod Janez JANŠA !
  BRAVO
  SLOVENSKA NAJBOLJŠA STRANKA – SDS !
  V
  vzpodbudo – SDS – u
  in
  vsem Slovencem – sem dal nanovo v ŽIVO ZAIGRAT – HIMNO “ORLOV” DR. J. E. KREKA
  “BRATOM ORLOM”
  EN DELČEK TE HIMNE LAHKO BREZPLAČNO SLIŠITE – na mojem e-portalu SLOVENIANA.
  CELOTA
  SOLIDNE KLAVIRSKE IZVEDBE ZA POSLUŠANJE – NI ZASTONJ,
  KER
  GRE TUDI ZA MOJ GLASBENO PRODUKCIJSKI PROJEKT,
  KI
  NI BIL ZASTONJ.
  Npr.: če po pogodbi plačaš študentu klavirja npr. 100 EVROV,
  PREK ŠTUDENTSKEGA SERVISA – SEVEDA, znese
  celotni strošek posnetja skladbe kot je himna “BRATOM ORLOM” – SKORAJ 170 EVROV.
  CCA
  65 EVROV – PREDSTAVLJAJO
  – DAVKI, DAJATVE DRŽAVI IN ŠTUDENTSKEMU SERVISU.
  Kmalu
  boste lahko slišali himno vrlih, krepostnih, 80 ZAMOLČANIH “ORLOV” dr. J. E. KREKA
  tudi
  v recitirani
  in v ZAPETI PODOBI.
  V
  POČASTITEV – “ORLOV” (1908-1940) DR. J. E. KREKA
  IN
  V POČASTITEV VSEH, KI SMO
  DUHU GOSPODARNIH IN KREPOSTNIH “ORLOV” – OSTALI ZVESTII !
  Kklub
  temu, da so bili “ORLI” po letu 1945 s strani ex KP STALIN, TITO KOMUNISTIČNE OBLASTI
  OBLASTNO- NASILNO
  UKINJENI, RAZLAŠČENI IN PREPOVEDANI.
  Kdo trdi,
  da je bil Tito, Kardelj stalinistični komunizem – “DEMOKRATIČEN, KULTUREN, HUMAN”?
  Radiu Ognjišče in OK stranki SDS – BOM
  MOJ
  PO 80 LETIH
  “NESLIŠANI” POSNETEK – HIMNE VRLIH “ORLOV “DR.J.E. KREKA
  seveda – podaril.
  Bog živi ORLE IN NAŠ SLOVENSKI SPOMIN NANJE. L.R. JANEZ KEPIC-KERN KOMENDA
  P.S.
  HIMNA ORLOV –
  na e-portalu “SLOVENIANA”
  https://sloveniana.si/wp-content/uploads/2019/07/himnaOrlom.m4a

 • IZBIRA

  Po POP TV statistiki in interpretaciji. Ker je Kamnik trenutno največje mesto v Sloveniji, saj je od tam M-Šarec, ima Šarćeva LMŠ logično največjo podporo.

 • Antonius

  Vse skupaj sploh ni tako zakomplicirano kot zgleda.
  Vse naročene raziskave javnega mnenja o ratingih političnih strank nam med vrsticami dopovedujejo, da je v precej hudih težavah prav Serpentinškova stranka LMŠ. Če bi bila resnica raziskav javnega mnenja drugačna, anketarjem ne bi bilo treba brez potrebe lagati.
  Kdo se ne spomni prejšnjih anket, ko je bila najvišje rangirana stranka SMC. Takoj po prvih volitvah se je sesula pa Cerarjevo kahlo posrane morale.
  Kdor še naprej verjame in zaupa anketarskim lažnivcem, zagotovo kupuje pri branjevcu, ki ga že ves čas okoli prinaša in za dobiček krade.

  • Srbe na vrbe

   S to razliko, da je SMC bila najvišje rangirana manj kot leto po volitvah (cca do aprila 2015) z vmesno prekinitvijo novembra in decembra 2014, Šarec pa še kar noče crkniti

   • lambizer

    Isti volilci še naprej prevladujejo!

 • tasilo

  Pri teh anketarskih ponaredkih mi hodijo na misel besedne zveze kot so

  — diktatura anketariata.
  — anketni terorizem
  — subverzivno anketarstvo
  — …

 • Zombi Gartner

  Ankete so namenjene ljudem, ki nimajo lastnih mozganov.

 • joza joza13

  Meni se pa zdi ok, da se ti mediji totalno razgalijo.
  Bolj neverjetne rezultate raziskav trga bodo objavljali, prej bodo izgubili še tisti zadnji kanček kredibilnosti … tudi pri tistih, ki premorejo manj točk IQ-ja. Žal pa imamo teh zamegljenih “slovencev” veliko preveč.

  Platon je dejal: “Tisti, ki se zmrduje nad politiko, tisti, ki se ignorantsko obnaša do skupnih stvari, do politike, do upravljanja javnih zadev, je obsojen na to, da mu bodo na koncu vladali tisti, ki so dvakrat manj sposobni od njega. Kot da bi Platon pred tisoč leti govoril o Sloveniji”… sem vesel, da se je naš največji Slovenec in politik spomnil na besede Platona in jih uporabil v nagovoru Slovencem.

 • centurion

  Kdo pa je ta za en Aleš Šalabajzer?
  Pička no, peti človk v državi, pa do danes niti slišal zanj…

  • Stric iz ozadja

   Potem ti pa ni mar za zdravstvo.

   • centurion

    Sej semenarju tut ne….

 • Nšo-či

  Mene nikoli ne pokličejo. Ali kličejo vseskozi iste ljudi?

  • centurion

   Jih sploh ni treba klicat.
   Kliše je pripravljen, zaželjene številke se vnesejo,
   fertik anketa.
   Nič stroškov, nič neprijetnih odgovorov.

   • Mademoiselle Ava

    Res tako ja.

  • Stric iz ozadja

   Ce nimas objavljene stevilke v imeniku te tezko. Verjetno je pa tudi, da raje klicejo tiste, ki so se ze odgovarjali, saj je vecja moznost, da bodo spet.

   • Nšo-či

    Tretje oko ti ne funkcionira.

    • Stric iz ozadja

     Ce bi, bi bilo vse lazje.

     • Nšo-či

      :) točneje. Ostalo pa izbiras sam.

 • Mademoiselle Ava

  Mojo sosedo (baje) kličejo ves čas. Pa se čudim, kako to. No na koncu sem prišla do enostavne ugotovitve. Vsakič pokličejo 1000 ljudi. Če je kdo za karkoli drugega kot njim željeno, ga naslednjič ne pokličejo več. To narediš enkrat, dvakrat…
  In na koncu ti ostanejo samo še obkljukane številke, ‘pravovernih anketirancev’. :) Zadeva dejansko ni kazniva, niti ni lažna…Samo zvita in prebrisana. :) Pa še legalna. Saj nihče ne more dokazati, da ni res tako.

  • Tunek-Haloški Hillbilly

   Tebe lahko jaz pokličem večkrat. Lepo nama bo :)

   • Mademoiselle Ava

    Hvala, provokatorji me ne privlačijo. Žal.

    • Stric iz ozadja

     Ocitno te, ce ga se nimas blokiranega.

     • Mademoiselle Ava

      Ah, bolje mu je napisati resnico, če blokiram on zmaga. :)) Take je treba ves čas postavljati na mine, ko se ga naveličam (kot sem se tistega balona) ga bom pa že. :)

     • Tunek-Haloški Hillbilly

      Mene se ti ne bi nikoli naveličala. Jaz sem pravi haloški Don Juan :)

     • šrauf

      V Nadolah ga vse koze poznajo….

 • Tunek-Haloški Hillbilly

  Že včeraj sem vam napisal…MEDIANA, VOX NINAMEDIA, POLITIČNI BAROMETER :

  Premier Šarec ostaja najbolj priljubljen med politiki, v vodstvu ostaja tudi njegova stranka LMŠ, medtem ko delo vlade podpira več kot polovica Slovencev. Aktualna vlada tako še krepi stabilno podporo, kažejo podatki zadnje javnomnenjske raziskave.

  Šarec, Pahor, Fajon, Brglez… so na prvih mestih. Janeza Janše ni med desetimi !?!?

  Če potegnemo črto…levičarji še bomo dolgo vladali !!!

  • Janez Kepic-Kern

   TOK, TOK, TUP, TUP!

   ŠALA
   NARAHLO TRKAM PO TVOJI – GLAVI !
   A JE – KDO DOMA – V TVOJI GLAVI ?
   AHA,
   SAJ SLIŠIM ZELO VOTEL ZVOK.
   SE ZDI !?
   NIKOGAR NI DOMA – V TVOJI GLAVI !?
   ” VSE PREBERE BREZ RAZLIKE – TUDI VEJICE IN PIKE” L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA
   P.S.
   A GOVORI TISTA PESMICA O TEBI ?
   KONEC ŠALE

  • centurion

   Tonči, tut to že en čas pišejo o tebi.

   Okrožno sodišče v Ljubljani je v razsodbi določilo, da mora Peinkiher v časopisu Dnevnik, časniku Delo ter na spletnem portalu nacionalne televizije MMC RTV SLO objaviti opravičilo z naslednjim besedilom:

   “Neresnične so moje trditve o Antonu Krkoviču, ki so bile objavljene v prispevkih “Čigav bordel?” dne 08. 04. 2016 v časopisu Dnevnik, “Tudi v vojni ni vse dovoljeno” dne 31. 03. 2016 v časopisu Delo in “Prejeli smo: Janša in Krkovič” dne 23. 09. 2014 v časopisu Delo ter na spletnem portalu MMC RTV SLO, ter v pogovoru z mano “Nobena resna država ne prepušča varnosti prostovoljcem in skrajnežem”, objavljen dne 30. 04. 2016 v časopisu Delo, predvsem:

   da je Anton Krkovič v osamosvojitveni vojni za Slovenijo zaradi panike in nesposobnosti počel kazniva dejanja z nedolžnimi mrtvimi in počel druge neumnosti s hudimi posledicami, kot je nepotrebna sestrelitev helikopterja nad Ljubljano,
   da je skupaj z Janšo prek Kočevske Reke organiziral grosistično prodajo slovenskega orožja in streliva Hrvatom, ki je bilo prepotrebno za slovensko obrambo,
   da sta Janša in Krkovič združeno nadaljevala zlorabo vojske in države v primeru afere Mariborsko orožje in Depala vas,
   da je Anton Krkovič, ko je bilo treba kaj narediti za varnost države, zmeraj zatajil in da je 27. junija 1991, ko so tanki JLA drveli iz Vrhnike proti Ljubljani, v celoti prespal prvega pol dneva napada na Slovenijo, ker se je kot poveljnik enote nahajal v diskoteki Babilon v Ljubljani (kasneje Bachus) v takem stanju, da so ga ob alarmu peljali spat in ni bil zmožen nobenega poveljevanja in častniške drže, ampak je samo ustvarjal zmedo, neumnosti in dejanja s hudimi posledicami,
   da je po vojni Kočevska Reka, kjer je bil sedež Krkovičeve enote, postala centralno skladišče za zbiranje orožja za prodajo na Hrvaško in v BiH,
   da ima Anton Krkovič neustrezno izobrazbo za častniški čin v Slovenski vojski,
   in se zanje Antonu Krkoviču opravičujem.”

 • učko

  Pop Tv je “pajdaško kapitalistični”?! Kaj je pa SDS? Za delavca ni, za podjetnika ni, za firme ni, za kapitaliste ni. Edino kot farški hlapci dobro funkcionirajo !

  • Tunek-Haloški Hillbilly

   Pozabil si še na farške pedofile.

 • slosin

  ….na Nacionalki v Tedniku pa ravnokar nabijajo o podražitvah v domovih upokojencev, bednih pokojninah…….Šarc pa LMŠ pa najbolj popularna…kaj slovenčeki, a greste v svoji butavosti lahko še niže?

  • Stric iz ozadja

   To je bilo ze januarja objavljeno. Kje si pa hodil?

  • učko

   Še enkrat: “Dokler bojo desnuharji taki bumbarji, lahko levuharji delajo kar hočejo! In to tudi počnejo !

 • slosin

  ma kakšna amerika, Janša pa Trump…

 • Janez Kepic-Kern

  DELČEK
  HIMNE “ORLOV” DR. J.E. KREKA 1908-1940. l. r. JANEZ KEPIC-KERN KOMENDA
  NIHČE
  OD VAS ŠE NI SLIŠAL TE LEPE HIMNE

 • Tunek-Haloški Hillbilly

  Glejte, na NoviTV pravite, da je Janša vsak dan lepši…je vrhunski alpinist…je vrhunski politik??? Zakaj pa ne more več zavladati? ZAKAJ???

 • Janez Kepic-Kern

  DELČEK
  HIMNE “ORLOV” DR. J.E. KREKA 1908-1940. l. r. JANEZ KEPIC-KERN KOMENDA
  NIHČE
  OD VAS ŠE NI SLIŠAL TE LEPE HIMNE
  Z
  MOJEGA E- PORTALA “SLOVENIANA”

  https://sloveniana.si/wp-content/uploads/2019/07/himnaOrlom.m4a

 • Dada

  SDS motijo vse ankete, ki niso bile izdelane v SDS, Enostavno. SDS naroči svojo anketo, problem rešen. V medijih SDS se pojavljajo izrazi “režimski rtv”, “Šarčev pop tv”, torej SDS trdi, da so to neobjektivni in neregularni mediji in enako rezultati anket. Potem se pa SDS ni potrebno oglašati in jih kritizirati, ker “ni vredno”…
  A očitno ni tako. SDS to tako moti, da skuša s svojimi mediji “zmanjšati” pomen in celi popolnima izničiti rezultate anket. Na žalost pa se z mediji SDS ukvarja le nekaj deset tisoč ljudi, kar pa je odločno premalo, kot gleda ljudi TV SLO in POP TV. Vojna v javnosti v Sloveniji izgubljena, vojna med podporniki dobljena. Volj sit in koza cela.

  • tohuvabohu

   Ne joči, prismoda Brejčeva. A te Miha kaj pohvali za te umotvore?

   • Dada

    O, osel, kako si….

 • Peter

  Našo Joži so baje zadnič poklical iz ene Nimamedije, So jo vprašal, al ma raj šarca al šarca. Je rekla, če jo zajebavajo, pa so rekl da ne, da so resna agencija za resno merjenje resnega mnenja resnega naroda.
  Torej, a maš raj šarca al šarca?
  Je rekla, ja šarca.
  Drugo vprašanje: A bol sovražte janšo al janšo?
  Ja, janšo je rekla.
  So se ji še lepo zahvalil za sodelovanje na konc, teli iz Nimadeije, pa oblubil, da jo bojo še poklical, je rekla Joži, no.

  • Dada

   Muppet show, jaaaaah.

   • šrauf

    O,Dadice! Kaj pa kaj dopust ,pa to?

  • Srbe na vrbe

   Tvoja Joži ni preveč pametna.

   • Peter

    Ma pa zato velko rit pa joške, pa da encijan tud če si že čist nažgan.

    • Srbe na vrbe

     Da sem pameten? Me veseli.

 • Mademoiselle Ava

  Novica ‘by the way’, ki me je prejšnji teden presenetila: Poljska je sprejela zakon, da so zaposleni mlajši od 26 let opravičeni plačila dohodnine.

  No in potem pogledaš te ankete in vse jasno. No, jih sploh gledat ne rabiš. Ker veš, da je vse fake.

  • Peter

   Oproščeni, verjetno.
   Ja, tako se dela, če hočeš mlade obdržati. Mi jih raje uvažamo, dohtarje in znanstvenike, no.

   • Mademoiselle Ava

    Tako ja. Lapsus. :) Ja, v Slo se pa nabija davke še naprej.

    • Peter

     Itak, nihče ni pripravljen delati dolgoročno. Toliko, da on in njegovi poberejo svoje, z narodom naj se jebe pa tisti, ki pride za njimi….

 • Sfrj

  Živela revolucija! Šarec je bog na političnem odru!!

  • Peter

   En “i” si pozabil. Kje, pa ugani sam, no.

 • Tunek-Haloški Hillbilly

  Janša je najlepši politik…tako pravijo na NoriTV…vladat pa ne zna. Borutu Pahorju to zelo lepo uspeva:)

 • Perkele

  Pomirite se SDS-ovci, na vsakih naslednjih volitvah boste imeli manj glasov in več takih člankov, zato bodite zadovoljni s trenutnim % sedežev v parlamentu.

 • centurion

  Panika na forumu…
  Aktivirana garažna stotnija …
  Tunek, dada, perkele, jovica….
  Pesoti bodo imeli nekaj časa nocoj predah..

  • Peter

   Ja, ne vem a jih majo vse v eni štali zaprte, no.

   • Nšo-či

    Skupaj? Je to varno?

    • Peter

     Misliš, da obstaja nevarnost samovžiga? Veliko slame na kupu….ja.

     • Nšo-či

      Kanibalizma. Sej skoz renčijo.

 • Sfrj

  Zapreti bi bilo treba to hišo fašistične propagande! Smrt fašizmu!!!

  • Peter

   Ninamedijo?
   Zakaj, naj delajo, no.

 • Skrajno Desni

  Vsi tam gor so eni nesposobni luzerji ki jim je zgolj edini interes kako poskrbet za svojo rit in kako mimo vseh pokrast največ od te bedne države.

  • Olga101

   Užalil si našega Janeza Janšo. Zaslužiš si šibo Božjo.

   • centurion

    fake nickname iz garaže

 • Janez Kepic-Kern

  PONAVLJAM.
  PUSTIMO – TE – “ČUDNE VAJE”
  TEH
  EX KP, ZK OSEB.

  Bravo, cenjeni gospod Janez JANŠA !
  BRAVO
  SLOVENSKA NAJBOLJŠA STRANKA – SDS !
  V
  vzpodbudo – SDS – u
  in
  vsem Slovencem – sem dal nanovo v ŽIVO ZAIGRAT – HIMNO “ORLOV” DR. J. E. KREKA
  “BRATOM ORLOM”
  EN DELČEK TE HIMNE LAHKO BREZPLAČNO SLIŠITE – na mojem e-portalu SLOVENIANA.
  CELOTA
  SOLIDNE KLAVIRSKE IZVEDBE ZA POSLUŠANJE – NI ZASTONJ,
  KER
  GRE TUDI ZA MOJ GLASBENO PRODUKCIJSKI PROJEKT,
  KI
  NI BIL ZASTONJ.
  Npr.: če po pogodbi plačaš študentu klavirja npr. 100 EVROV,
  PREK ŠTUDENTSKEGA SERVISA – SEVEDA, znese
  celotni strošek posnetja skladbe kot je himna “BRATOM ORLOM” – SKORAJ 170 EVROV.
  CCA
  65 EVROV – PREDSTAVLJAJO
  – DAVKI, DAJATVE DRŽAVI IN ŠTUDENTSKEMU SERVISU.
  Kmalu
  boste lahko slišali himno vrlih, krepostnih, 80 ZAMOLČANIH “ORLOV” dr. J. E. KREKA
  tudi
  v recitirani
  in v ZAPETI PODOBI.
  V
  POČASTITEV – “ORLOV” (1908-1940) DR. J. E. KREKA
  IN
  V POČASTITEV VSEH, KI SMO
  DUHU GOSPODARNIH IN KREPOSTNIH “ORLOV” – OSTALI ZVESTII !
  Kklub
  temu, da so bili “ORLI” po letu 1945 s strani ex KP STALIN, TITO KOMUNISTIČNE OBLASTI
  OBLASTNO- NASILNO
  UKINJENI, RAZLAŠČENI IN PREPOVEDANI.
  Kdo trdi,
  da je bil Tito, Kardelj stalinistični komunizem – “DEMOKRATIČEN, KULTUREN, HUMAN”?
  Radiu Ognjišče in OK stranki SDS – BOM
  MOJ
  PO 80 LETIH
  “NESLIŠANI” POSNETEK – HIMNE VRLIH “ORLOV “DR.J.E. KREKA
  seveda – podaril.
  Bog živi ORLE IN NAŠ SLOVENSKI SPOMIN NANJE. L.R. JANEZ KEPIC-KERN KOMENDA
  P.S.
  HIMNA ORLOV –
  na e-portalu “SLOVENIANA”

 • Tunek-Haloški Hillbilly

  POZOR POZOR POZOR !!!

  EKSKLUZIVNO EKSKLUZIVNO EKSKLUZIVNO !!!

  MEDIANA, VOX NINAMEDIA, POLITIČNI BAROMETER, HALOZE EXPRESS :

  Premier Šarec ostaja najbolj priljubljen med politiki, v vodstvu ostaja tudi njegova stranka LMŠ, medtem ko delo vlade podpira več kot polovica Slovencev. Aktualna vlada tako še krepi stabilno podporo, kažejo podatki zadnje javnomnenjske raziskave.

  Šarec, Pahor, Fajon, Brglez… so na prvih mestih. Janeza Janše ni med desetimi !?!?

  Če potegnemo črto…levičarji še bomo dolgo vladali !!!

  • centurion

   POZOR POZOR POZOR !!!

   EKSKLUZIVNO EKSKLUZIVNO EKSKLUZIVNO !!!

   Okrožno sodišče v Ljubljani je v razsodbi določilo, da mora Peinkiher v časopisu Dnevnik, časniku Delo ter na spletnem portalu nacionalne televizije MMC RTV SLO objaviti opravičilo z naslednjim besedilom:

   “Neresnične so moje trditve o Antonu Krkoviču, ki so bile objavljene v prispevkih “Čigav bordel?” dne 08. 04. 2016 v časopisu Dnevnik, “Tudi v vojni ni vse dovoljeno” dne 31. 03. 2016 v časopisu Delo in “Prejeli smo: Janša in Krkovič” dne 23. 09. 2014 v časopisu Delo ter na spletnem portalu MMC RTV SLO, ter v pogovoru z mano “Nobena resna država ne prepušča varnosti prostovoljcem in skrajnežem”, objavljen dne 30. 04. 2016 v časopisu Delo, predvsem:

   da je Anton Krkovič v osamosvojitveni vojni za Slovenijo zaradi panike in nesposobnosti počel kazniva dejanja z nedolžnimi mrtvimi in počel druge neumnosti s hudimi posledicami, kot je nepotrebna sestrelitev helikopterja nad Ljubljano,
   da je skupaj z Janšo prek Kočevske Reke organiziral grosistično prodajo slovenskega orožja in streliva Hrvatom, ki je bilo prepotrebno za slovensko obrambo,
   da sta Janša in Krkovič združeno nadaljevala zlorabo vojske in države v primeru afere Mariborsko orožje in Depala vas,
   da je Anton Krkovič, ko je bilo treba kaj narediti za varnost države, zmeraj zatajil in da je 27. junija 1991, ko so tanki JLA drveli iz Vrhnike proti Ljubljani, v celoti prespal prvega pol dneva napada na Slovenijo, ker se je kot poveljnik enote nahajal v diskoteki Babilon v Ljubljani (kasneje Bachus) v takem stanju, da so ga ob alarmu peljali spat in ni bil zmožen nobenega poveljevanja in častniške drže, ampak je samo ustvarjal zmedo, neumnosti in dejanja s hudimi posledicami,
   da je po vojni Kočevska Reka, kjer je bil sedež Krkovičeve enote, postala centralno skladišče za zbiranje orožja za prodajo na Hrvaško in v BiH,
   da ima Anton Krkovič neustrezno izobrazbo za častniški čin v Slovenski vojski,
   in se zanje Antonu Krkoviču opravičujem.”

   • Tunek-Haloški Hillbilly

    Niti evra ne bom plačal…in opravičil se tudi ne bom :)

    • centurion

     Boš, BOŠ, Tonči.
     Alias ANTON PEINKIHER, po domače-TAKSIST.

     • Tunek-Haloški Hillbilly

      Lep pozdrav iz Ankarana :)

     • centurion

      Si pozabil dodati- Adria Ankaran, Tonči.

     • tohuvabohu

      Saj mu nimajo česa vzeti, klošarju.

   • šrauf

    Je reveža Krko tako oskubil,da si je letos privoščil samo nudel plažo…. pa še to je moral odslužiti z uslugami ritnpikarjem.

  • xtc

   Zeeeeeeeeeeeeeeeh Tunek’
   Najprej pokrij pufe do zmagovalca Krkota,nato pa MORDA napreje.

   • centurion

    Ko Peinkiherja zjebejo rdeči sodniki….in
    to proti Krkoviču….
    Kaj preostane udbovcu, še ta forum…
    In tu si ga sposojamo, kot zadnjega majmuna…

    • šrauf

     Pa še opazi ne….

     • centurion

      HHAHAHAHAHAHAHA…
      ++++++++++++++++++++
      Deklariran SDV BUTL.

     • tohuvabohu

      Dresiranega psa lahko mlatiš kakor hočeš, pa ne bo popustil, če te je zagrabil.

 • Peter

  Vejoleta pa ni uvršćena na lestvico?
  Evo vam dokaza, da gulfajo. Najbolša, pa je ni gor.

  Mi je pa všeč, da je Jovoveva deseta. Odlična političarka je, gleda me u oči i sere. bo kmalu na prvem mestu, no.

  • Srbe na vrbe

   Potem bi bila izvoljena za evropsko poslanko.

 • Tunek-Haloški Hillbilly

  Še dobro za vas desničarje, da Milan Kučan ni več v uradni politiki (je pa še vedno naš dedek mraz iz ozadja). Milan bi si lahko izbiral, biti predsednik države ali predsednik vlade. On bi zmagal na vseh volitvah. Bobu bob !!!

  • xtc

   Milana Kučana bi Viktor dal v dom za popravljanje,kot je to normalno za njegovo druščino na Madžarskem.

   • Tunek-Haloški Hillbilly

    Viktor in Janez nista za enega Milana. Intelektualno oba prekaša milijon svetlobnih let.

    • Janez Kepic-Kern

     ŠALA
     TOK, TOK, TUP TUP ! A JE KDO DOMA ?
     V
     TVOJI GLAVI ? L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA
     P.S
     KONEC ŠALE
     ZGPRNJA HILLBILLIJEVA – JE ZA V ARHIV.

    • centurion

     Ampak Milan ti nič ne pomaga na sodišču.

  • tohuvabohu

   Murglski piroman sploh še nikoli ni bil v politiki, butl. Vedno je bil samo šef mafije.

 • Peter

  V Nemčiji Johan iz Eritreje porinil osemletnega otroka na železniške tire…fantek je podlegel poškodbam.
  Wilkommen, Johani iz Eritreje.

 • Janez Kepic-Kern

  “DVIGNITE ORLI – KRILA PONOSNA”
  Tak je začetek leta 1909. leta napisane himne “BRATOM ORLOM” L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA
  P.S
  “BRATOM ORLOM”
  Z MOJE “SLOVENIANE”

  https://sloveniana.si/wp-content/uploads/2019/07/himnaOrlom.m4a

 • Peter

  Obeta se nova stranka
  SIJ.
  Stranka Irene Jovoveve.

  • sodnikisozločinci

   Rdeča zora.

 • Olga101

  Janša – Heroj
  Kučan – Gnoj
  Šarec – Prasec

 • Janez Kepic-Kern

  ŠE
  1X
  “DVIGNITE ORLI – KRILA PONOSNA”
  Tak je začetek leta 1909. leta napisane himne “BRATOM ORLOM” L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA
  P.S
  “BRATOM ORLOM”
  Z MOJE “SLOVENIANE”

  https://sloveniana.si/wp-content/uploads/2019/07/himnaOrlom.m4a

 • Tunek-Haloški Hillbilly

  SLOVENIANA

  Varstvo osebnih podatkov:

  Slovenianin pravilnik o strogem varstvu osebnih podatkov: velja za vse pisce in člane klubov Sloveniana, za katere je tudi možnost pridobitve psevdonima. Nekaj psevdonimov že imam. OSEL, BIK, IDIOT, ZABITI DESNIČAR… Sam presvetli Janez Kepic-Kern pa je VOLUHAR !!!

  VLJUDNO VABLJENI !!!

 • Tunek-Haloški Hillbilly

  MOJ SPLOŠEN KOMENTAR K PRISPEVKOM IN K PESMIM Z ETIČNO- MORALNO VSEBINO!

  Zdi se, da prebivalstvo, običajni ljudje, naši predniki, Slovenci – nikoli niso, nismo nikoli imeli večjih težav z opredeljevanjem do etično-moralnih spornih, negativnih pesmi:

  Katra ven iz kajže teče,
  vid’ na njiv’ soldate stat,
  od veselja si jo mane:
  ”Moj ga ‘ma t’ko sam za scat!”

  Katra prvega natakne
  gori doli vzdihujoč.
  Niti enkrat ji ne zmakne,
  z njim jo drajsa celo noč.

  Dr. France Prešeren

  • Tunek-Haloški Hillbilly

   Tako je bilo pač preprosto mnenje naših preprostih podeželskih prednikov, ki pa so imeli izostren etično-moralni čut: nedvomno!

   Drugo jutro polna njiva
   samih strumnih je devic,
   vse počepa in poriva,
   saj na svet je dost’ prasic.

   Izmed vseh ljubljanske frajle
   najbolj vnetih so pizda,
   zaslužile bi kolajne,
   znajo fukat kar za dva.

   Dr. France Prešeren

 • Olga101

  Murgle zažgat! Soroša zažgat! Kučana zažgat! Tanjo Fajon zažgat!

  • šrauf

   Fejk Olgo tud zažagat!

 • sodnikisozločinci

  Pop tv je propagandno trobilo multikultarskih soroševcev, kdor ga gleda, ima hude psihične probleme.

  • Olga101

   Zažgimo Pop tv! Zažgimo Soroša!

 • me

  24 kur pač….in kaj pricakujete v slovenistanu.

 • Anton

  ne splača se komentirat tem bebavim levičarjem

  sarkazem press

 • šmentanamuha

  Js mislim, da se tile režiserji in scenaristi javnega mnenja dobesedno za trebuh držijo od smeha, kako enostavno je ljudi manipulirat. Lep pozdrav vsem levičarjem in rdečezvezdašem na tem portalu.

 • montyamp

  RTV-HANZA KURBENHAUS , CENZURA IN LAŽI NA POLOŽNICE
  Rezultate anket za dnevne murglosrbske potrebe zmontirajo presstitutke in presstituti ob jutranji kavi , kot horoskope .
  Udbovska deca so rak rana države .
  In teroriziran z lažmi nagačen narod to golazen plačuje .

 • Tunek-Haloški Hillbilly

  Spat se spravite gnide desničarske !!!

 • mginko

  Komunistične ankete po režiji stare udbe v izvedbi vzgojenega podmladka.
  No, samo še črne vrane verjamejo blodnji “potuhnjenih” komunistov ukradeni državi.

 • Jožef Gal

  sedaj sem opazi katero stran prebiram in nić se već ne čudim trditvam novinarja o največji,najbolj priljubljeni itd………………………………stranki in njenvođa jajo

 • cosmosjasnovidec

  Nihče priseben ne gleda te greznice imenovane POP TV razen nekaj pritegnjenih levuharjev tako,da sploh ni pomembno kaj objavljajo.
  Osebno o tem in ne samo jaz ne bi vedel ničesar v kolikor ne bi prečital tukaj na portalu.
  ——————————————————————————————–
  Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
  DR.Cosmosjasnovidec
  —————————————————————————————-

 • Franc Šink

  Le kaj imajo na dolgi rok od tega, da nam tako odkrito lažejo.

 • wert

  Ni je realnejše ankete od tele tukaj :

  http://shrani.si/f/P/Ye/45i1ad7l/019.jpg

 • Skrajno Desni

  Ko se vsi tako napihujejo o vladah in strankah, mi lahko nekdo na prste ene roke prešteje vlade sveta ki delajo za svoj narod ne za svoj žep.

  • wert

   Ne rabim vlade, ki jo moram plačevati zato, da mi še krade.
   Kaj se ti greš ???

 • igor

  Meni je pa všeč ta Šarec. K maši hodi in gasilec je, traktor ima. Kakor jaz.

 • opazovalec

  Pa kaj vas toliko moti, če ni zmagal na volitvah. On je lahko sestavil vlado, večni zmagovalec je pa obupal, še preden je začel pogovore. In tako bo še dolgo, verjetno dokler se Veliki vodja ne umakne s prizorišča….. Vprašanje pa je, če bo stranka še naprej enaka, tako po moči, kot po usmeritvi, kjer trenutno zelo malo spominja na kakšno Nemško krščansko stranko, prej na AfD. In kakšna je njena usoda je tudi vidno, nihče jih ne mara za sodelavace ne na lokalni, deželni in ne na zvezni ravni.

 • zamaškar

  Če nič ne delaš si pa bolj spoštovan in cenjen,prav imajo tisti,ki pravijo,da se ne splača delati.