fbpx

(Ne)odvisna javna RTV: Ko pred kamero o odtekanju informacij iz policije govori fant piarovke stranke LMŠ

Novinar Javne RTV Rok Šuligoj. (Foto: Škandal24, rtvslo)

“Poglej, poglej … Partner tiskovne predstavnice stranke LMŠ v kamero zatrjuje, da so iz policije pred preiskavo odtekle informacije … Ali kako (ne)odvisno je poročanje Javnega zavoda RTV Slovenija,” so zapisali pri Škandalu24, kjer nakazujejo na zlizanost nacionalne televizije, ki je še posebej zavezana k transparentnosti, ker jo plačujemo vsi davkoplačevalci, z levo politiko. Nedavno pa smo tudi komentirali raziskavo o slovenski medijski krajini, ki jasno kaže na to, da je le-ta nagnjena na levo, še posebej javna RTV. 

Tokrat je o pristranskosti (ne)odvisne javne RTV, ki jo plačujemo vsi davkoplačevalci, spregovoril kar fant piarovke stranke LMŠ. Pred kamero je namreč govoril o odtekanju informacij iz policije. Govora je o novinarju Roku Šuligoju. Le-ta je v etru Nacionalne televizije RTV poročal o odtekanju informacij s policije. V nadaljevanju prilagamo tudi celoten posnetek njegovega nastopa. Stvar pa je še toliko bolj povedna, če vemo, da je v partnerski zvezi s tiskovno predstavnico stranke LMŠ Nušo Branje, poroča Škandal24.

Šuligoj je dejal sledeče: “Neuradno, iz zelo zanesljivih virov smo izvedeli, da je bil o današnji kriminalistični preiskavi Rok Snežič obveščen že pred dnevi, kar nakazuje na uhajanje informacij iz Policije. Ta informacija mu je namreč, omogočila, da je imel dovolj časa, da se je pripravil na hišne preiskave. Vemo, da so preiskovalci danes iskali fizične in elektronske …” Šuligoj je torej poročal o domnevni pripravljenosti poslovneža Snežiča na preiskavo. To je seveda zelo zanimivo z vidika poročanja nacionalne televizije, in sicer, da je bilo v preiskavi zaseženih 300 tisoč evrov v gotovini. Seveda je nenavadno, da je nekdo, ki je o preiskavi obveščen, predvsem pa pripravljen, dopustil da kriminalisti odkrijejo takšno vsoto denarja.

Novinar Javne RTV Rok Šuligoj, obenem tudi fant piarovke LMŠ Nuše Branje, spregovoril o odtekanju informacij s policije (Foto: Škandal24, rtvslo)

Kadar policijske informacije prihajajo na dan na takšen način, kot se je to na primer zgodilo leta 2013, pa se tistemu, ki je preiskovan, kot na primer strankarskemu kolegu predsednice SAB-a Alenki Bratušek, ki je bil tedaj v vlogi obrambnega ministra – Romanu Jakiču, pokvari letalo, ko ta obišče Moskvo. Prav zato ga kriminalisti na dan preiskave niso mogli najti doma, osrednji mediji pa tega tedaj sploh niso problematizirali, kar je zelo zanimivo.

Novinar Javne RTV je pred kamero dejansko dokazal, da obstaja patološka vez med levo politiko in nacionalno televizijo. (Foto: Škandal24, rtvslo)

Ministrstvo za kulturo je zaradi številnih manipulacij naročilo raziskavo o medijski krajini v Sloveniji pri Fakulteti za medije. Raziskavo so opravili dr. Matevž Tomšič, dr. Borut Rončevič, dr. Nuša Erman in dr. Tamara Besednjak Valič. Pri medijih kot so 24ur, MMC RTV SLO, Dnevnik, Večer, Delo, Slovenske novice, Svet24 se giblje neuravnoteženost med 30 do 40 odstotki. Provladni ali antiopozicijski odnos v večini teh medijev ni pomembno zastopan. Posebej veliko zaskrbljenost so v raziskavi namenili portalu javne RTV, ki je po neuravnoteženosti precej izstopal.

Domen Mezeg