fbpx

Šarca postavila na laž kar njegova piarovka: “Neodvisni strokovnjak” Knafelj močno povezan z LMŠ, sodeloval celo pri pripravi njihovega programa!

Rihard Knafelj. (Foto: Printscreen Tarča)

Nekdanji premier Marjan Šarec je po oddaji Tarča tvitnil, da ima LMŠ toliko s Knafljem, kot je luna enaka soncu, a resnica je popolnoma drugačna. Knafelj je celo sodeloval pri pripravi programa LMŠ, ki se je izkazal za popolno polomijo, levičarski mediji pa so ga omenjali tudi kot morebitnega ministra za zdravje. Kot je pri levičarjih in socialistih običajno, tudi Knafelj ne živi v skladu z ideologijo, ki jo prodaja. Da lahko financira svoj drag hobi zbiranja prestižnih parfumov – ima jih več kot 200 stekleničk – se je ob svoji redni zaposlitvi registriral še kot samostojni podjetnik. Podjetnik in strokovnjak Marko Bitenc je sicer že demantiral vse Knafljeve lažnive navedbe.

Pri konstruiranju afere zaradi domnevno spornih nakupov ventilatorjev se mediji in opozicija v zadnjih dneh pogosto sklicujejo na mnenje “neodvisnega strokovnjaka” Riharda Knaflja, ki je pravzaprav svetovalec stranke LMŠ za zdravstvo, zaposlen pa je na Univerzitetnem kliničnem centru Ljubljana. Razkrili smo že tudi, da je Knafelj kot član komisije za nakup ventilatorjev izrazito preferiral družbo RAM 2 svojega prijatelja Aleša Hrastarja.

Kot smo na Nova24TV že poročali, pri svojih aktivnostih na družbenem omrežju Facebook Knafelj ne skriva simpatij do skrajno levičarskih zamisli, pa tudi svojega sovraštva do kristjanov ne. Knafelj na svojem Facebook profilu pogosto deli neokusne objave antiteistične strani “Atheist Republic.” Pri vsem tem pa ne gre le za žalitve in sovraštvo, odkrili smo tudi direktno grožnjo kristjanom. Knafelj je namreč 23. aprila delil objavo omenjene strani, na kateri zdravnik obvesti pacienta o sledečem: “Odlična novica! Tvoja družina nas je obvestila, da molijo k Jezusu za vas. Ventilator bomo tako dali nekomu drugemu, ki nima Jezusa, da bi ga pozdravil.”

Namesto, da bi Knaflja direktor UKC Ljubljana Janez Poklukar nemudoma nagnal iz ustanove in uvedel preiskavo njegovega dosedanjega dela, je odgovornost preložil kar na neposredno nadrejenega Knaflju dr. Marka Noča. Takšen odgovor nam je poslal Jure Brankovič, vodja službe za odnose z javnostmi na UKC Ljubljana: “Za morebitno ukrepanje ob morebitnem neprimernem javnem komuniciranju zaposlenih je odgovoren njegov neposredno nadrejeni. Zato predlagamo, da se s tem vprašanjem obrnete na dr. Marka Noča.” Z vprašanji smo se obrnili tudi na Noča. Ob tem naj dodamo, da je bil Brankovič tekom predvajanja Tarče v realnem času povezan z uredništvom TV Slovenija, kamor je sporočal dodatne informacije z namenom diskreditacije predstavnikov vlade, medtem ko moramo na Nova24TV na njegove odgovore večkrat čakati po več dni, ali pa jih sploh ne prejmemo!

Na naše novinarsko vprašanje je odgovoril dr. Noč, ki je zapisal, da na taka vprašanja nima smisla odgovarjati. “Bi pa ob tem poudaril, da je bila pri oceni tega respiratorja kot tudi ostalih 91, strokovna skupina, ki sta jo sestavljala prof. dr. Marko Noč in doc. dr. Primož Gradišek, enotna.”

Foto: UKC Ljubljana

Šarec po oddaji tvitnil, da ima LMŠ toliko s Knafljem, kot je luna enaka soncu
Ker so v poskuse konstruiranja afere vključene tudi metode, kot so prisluškovanje, mnogi ugibajo, da bi šlo lahko za koordinirano akcijo LMŠ. Šarec je sicer v petek na družbenem omrežju Twitter o Knaflju zapisal: “LMŠ ima toliko s tem, kolikor je luna enaka soncu. Ni ne član stranke, ne sodelavec.”

Knafelj sodeloval celo pri pripravi programa LMŠ
Knafelj je sicer z LMŠ pričel sodelovati že pred državnozborskimi volitvami leta 2018, tako da Šarec niakakor ne more dajati vtisa, da se le bežno poznata. Kot je za Siol.net razkrila vodja odnosov z javnostmi LMŠ Nika Vrhovnik, je Knafelj sodeloval celo pri pripravi programskega dela za področje zdravstva. Program LMŠ za področje zdravstva se je, tako kot programi te stranke na drugih področjih, izkazal za popolno polomijo. Po volitvah so sicer levičarski mediji Knaflja omenjali celo kot morebitnega ministra za zdravje.

Marjan Šarec

Knafelj ne živi v skladu z ideologijo, ki jo prodaja: da lahko financira svoj drag hobi, se je registriral kot samostojni podjetnik
Čeprav Šarec velja za velikega zagovornika državnega monopola v zdravstvu oziroma “javnega zdravstva”, kot to imenujejo levičarji, pa Knafelj ne živi v skladu z ideologijo, ki jo “prodaja” v javnosti. Registriran je namreč tudi kot samostojni podjetnik, najverjetneje v okviru državnega zdravstvenega sistema ne uspe zaslužiti dovolj za vzdrževanje svojega dragega hobija. Knafelj je namreč zbiratelj prestižnih parfumov, doma jih ima kar 200 stekleničk, kot se je hvalil na eni izmed komercialnih televizij.

Podjetnik in strokovnjak Bitenc že demantiral vse Knafljeve lažnive navedbe
Podjetnik in zdravnik, torej prav tako strokovnjak, Marko Bitenc je v celoti demantiral vse Knafljeve laži, o čemer smo na Nova24TV že obsežneje poročali. Med drugim je izpostavil, da so ventilatorje Siriusmed R30 v času epidemije naročale številne velike zahodnoevropske države, prav tako pa ima vsak ventilator tega modela kompresor in opcijo za dvojno ogrevane cevi.

Bitenc je poleg tega priložil tudi mnenje Rafaela Skaleta iz Splošne bolnišnice Celje, ki o ventilatorju v poročilu med drugim zapiše: “Pred uporabo smo vse ventilatorje tehnično pregledali in usposobili za delovanje, tako na stisnjen zrak, kot preko kompresorja, ki je sestavni del aparata. Pri tem so vse naprave delovale brezhibno.” Med drugim Skale navaja številne prednosti, kot je možnost uporabe kompresorja, če bi zmanjkalo priključkov za stisnjen zrak in možnost enournega delovanja na baterijo.

Skale sicer priznava, da obstajajo tudi bistveno boljši ventilatorji, ki pa v tistem trenutku niso bili dobavljivi: “Glede na dano situacijo takrat – pandemija, možnost italijanskega scenarija in problemov z nabavo, menim, da so ventilatorji varni, solidni, enostavni za uporabljanje in spreminjanje nastavitev, prijazni uporabniku – tudi za medicinske sestre.”

Rok Krajnc