fbpx

Neodvisnost pa takšna: Šarec v boj za predsedniško funkcijo s pomočjo najtesnejših sodelavcev iz kroga Gregorja Golobiča

Foto: Nova24TV

Kamniški župan Marjan Šarec, ki se je skupaj z aktualnim predsednikom Borutom Pahorjem uvrstil v drugi krog volitev za predsednika republike, je po izvolitvi dejal, da je ponosen na to, da za njim ni nobenih stricev iz ozadja, nobenih znanih imen, ampak le mladi entuziasti. Izpostavil je, da prav to predstavlja edini možni način za spremembe razmišljanja in dela v Sloveniji ter dodal, da bi se bilo pri njegovih 40. letih nerodno lepiti na preživele vzorce in politiko, zato naj bi šel svojo pot. Če uspe projekt nove stranke Marjana Šarca, bo to za Golobiča, Biščaka in druge zakulisne ustvarjalce politike že šesta stranka po vrsti, ki bo poskusila s prevaro dobiti volitve in podaljšati obdobje tranzicije in omrežij, ki obvladujejo državo.

Nedavno je na plano prišla informacija o tem, da je član Jankovićeve Pozitivne Slovenije Dejan Kmetič koordinator volilnega štaba predsedniškega kandidata Marjana Šarca. Ta povezava, ki jo je razkril Požareport, vendarle ni tako čudna glede na to, da smo že poročali o tem, da je Janković na ustanovitvenem kongresu Občinskega odbora Pozitivne Slovenije leta 2012 o Šarcu dejal, da sta se srečali sorodni duši. Kmetič je bil sicer tudi dolgoletni koordinator LDS za Posavje in Zasavje ter opravljal funkcijo koordinatorja stranke Zares pod vodstvom Gregorja Golobiča.

Povezave več kot očitne
Kmetič je kot eden izmed najbolj zvestih Golobičevih sodelavcev ostal tudi znotraj vlade, v času ko je vodenje prevzela Alenka Bratušek, saj je opravljal delo vodje kabineta infrastrukturnega ministra Sama Omrzela, ki je med drugim nekdanji uslužbenec Golobičeve Ultre. Kot zanimivost pa naj omenimo, da za promocijo Šarca na spletnih omrežjih in blogih skrbi uslužbenec Ultre in nekdanji vidni predstavnik stranke Zares Roni Kordiš, avtor bloga Had.si.

Gregor Golobič (Foto: STA)

Kmetič je bil v stranki Zares neposredno podrejen Bogdanu Biščaku, ki je tedaj opravljal delo generalnega sekretarja stranke, zato ni čudno, da se Biščak in Kordiš tako zavzemata za zanikanje navedb, da gre pri Šarcu za kandidata trde levice. Neverjetno pa je, da se Biščak pojavlja tudi kot politični analitik, ki je več kot očitno nastrojen proti največjemu protikandidatu Šarca Borutu Pahorju.

Bogdan Biščak (Foto: STA)

Kmetič kot koordinator volilnega štaba dokazuje, da so se kadri okrog Golobiča preselili tudi v bližino Marjana Šarca, ki vneto poskuša ljudi prepričati v to, da nima nič skupnega s političnimi strankami, a resnica je povsem drugačna, saj je ta močno povezan z ljudmi starega političnega establišmenta, ki delajo vse kar je v njihovi moči, da bi prek Šarca vodili niti iz ozadja. Po propadlih LDS, Zares, Pozitivni Sloveniji, stranki Alenke Bratušek in SMC, bo to njihova že šesta stranka, ki bo poskusila s prevaro dobiti volitve in podaljšati obdobje tranzicije in omrežij, ki obvladujejo državo.

H. M.