Neprijetna tišina o migrantski krizi: Levičarji raje o spremembah definicije posilstva in pravici do splava

Državna sekretarka na ministrstvu za pravosodje Dominika Švarc Pipan (SD) in evropslanka Tanja Fajon (SD) (foto: STA)

Če je slovensko javnost razburila novica, da je 38-letni ilegalni migrant, v obdobju desetih dni zagrešil posilstvo študentke na Kardeljevi ploščadi in nato skušal s pomočjo noža v spolni odnos prisilil še dekle na Metelkovi, pa se slovenska levoliberalna sfera izogiba očitnemu. Namesto da bi začeli resno obravnavati probleme migrantske krize, raje pozornost posvečajo pomembnosti sprememb definicije posilstva, kakor to počne Dominika Švarc Pipan, ali pa poudarjajo pomembnost pravice do splava. Ne gre za to, da bi preprečili nadaljnja posilstva. Gre zgolj zato, da bi se ukvarjali z žrtvami. Nikakršne preventive, zgolj kurativa, in to katastrofalno slaba kurativa. Kaj pomaga nova definicija posilstva študentki, ki jo je ilegalni migrant že posilil? Kje je tu pravica? Kaj ji pomaga, da se Fajonova zavzema za njeno potencialno pravico do splava?

Slovensko javnost je pretresla novica, da je policija skušala prikriti, da je 38-letni ilegalni migrant iz Maroka, ki so ga septembra izpustili iz zapora, kjer je služil kazen zaradi ropa, v roku 10 dni spolno napadel dve ženski.

38-letnik je takoj po izpustu na prostost v roku desetih dni spolno napadel dve študentki. Prva žrtev posilstva naj bi bila študentka v študentskem domu na Kardeljevi, ki ga je povabila v sobo, kjer sta skupaj pila. Ko si je dekle zaželelo, da bi migrant odšel, pa jo je ta posilil.

V roku 10 dni je isti ilegalni migrant s pomočjo noža v spolni odnos prisilil še drugo dekle na Metelkovi, a ga je pri tem zalotil mimoidoči, ki je slišal dekletove krike na pomoč. Maročan je s prizorišča pobegnil. Ni trajalo dolgo, da bi ga prijela policija.

Ilegalni migrant je navkljub temu, da mu je že pred leti bila v Sloveniji zavrnjena prošnja za azil, ostal v državi. Tu je od takrat poleg ropa, posilstva in poskusa posilstva zagrešil še druga kazniva dejanja kot so poškodovanje tuje lastnine in tatvine.

Vrstijo se pozivi, da moramo odločno obsoditi specifični primer posilstva dveh mladih žensk s strani 38-letnega…

Gepostet von Dominika Švarc Pipan am Mittwoch, 20. November 2019

Policija se pri tem spreneveda, češ, da primera niso izpostavljali zaradi “interesa zaščite žrtve”. Na interese žrtve pa se te dni ozirajo tudi vsi ostali drugače veliki zagovorniki in podporniki priseljevanja ilegalnih migrantov.

Tako se je državna sekretarka na ministrstvu za pravosodje Dominika Švarc Pipan iz vrst Socialdemokratov lotila relativizacije in se spraševala, zakaj se izpostavlja zgolj primer, kjer je storilec tujec.

“Zakaj se v medijih in javnosti z enako vnemo ne izpostavlja ostalih, preštevilnih, primerov posilstev in spolnega nasilja, ki se grozljivo pogosto dogaja tudi za zaprtimi vrati slovenskih (in drugih) domov,” se je na Facebooku spraševala Švarc Pipanova.

Kakor je očitno gre za podlo odvračanje pozornosti. Namreč na tej točki je vsem jasno, da se posilstva, ropi in tatvine, ki jih je zagrešil ilegalni migrant, ne bi zgodila v Sloveniji, v kolikor bi vladajoči resno jemali svoje delo in dejansko zaščitili svoje državljane pred ilegalnimi migranti, ki so prišli z migrantsko krizo.

Namesto tega imamo sprenevedanje Švarc Pipanove, ki podarja, kako je potrebno spremeniti definicijo posilstva, tako da omenjeni zločin več ne bo zgolj zločin prisile temveč vsakršen primer kjer ni bilo izrecno podano soglasje. Gre torej za samo še več pihanja na lastno vest, ko se migrantoljubci niso pripravljeni soočiti s posledicami svojih odločitev, hitro začnejo z enačenjem in relativizacijo.

Podobno se je odzvala tudi evroposlanka Tanja Fajon iz vrst Socialdemokratov. Kakor so jo drugače vedno polna usta o prednostih migracij, potrebi po strpnosti in ostalih nebulozah, ki gredo skozi samo v Bruslju, je tokrat raje vodo na mlin vprašanja splava.

Ko pamet povsem odpove: Tako Vajglova asistentka Jelena Aleksić brani islamski terorizem

“Vsako posilstvo je gnusno dejanje, proti katerim se borim že desetletja. Tudi proti napadom na pravice žensk, kot je pravica do splava ali do enakega plačila. Rešitev je samo v opolnomočenju deklic in žensk za aktivno odločanje o svojih in skupnih zadevah,” je čivknila Fajonova.

Poskus preusmerjanja pozornosti s posledic migrantske krize
V obeh primerih je stvar jasna. Ne gre za to, da bi preprečili nadaljnja posilstva. Gre zgolj zato, da bi se ukvarjali z žrtvami. Nikakršne preventive, zgolj kurativa, in to katastrofalno slaba kurativa. Kaj pomaga nova definicija posilstva študentki, ki jo je ilegalni migrant že posilil? Kje je tu pravica? Kaj ji pomaga, da se Fajonova zavzema za njeno potencialno pravico do splava?

Bolno – nekdanji sodelavec Danila Türka brani posiljevalce: Kaj pa naj naredi mlad moški v taki situaciji?

Preseneča pa, da so številni ostali zagovorniki migrantov in njihovih dejanj v temi tokrat obmolčali. Molk je včasih res vreden svoje teže v zlatu.

Ko podporniki migrantov obmolknejo
Tokrat namreč ni bilo nikakršnega “antropološkega” čivka s strani profesorja politične filozofije na Filozofski fakulteti UL dr. Igorja Pribca v stilu “Si mlad moški in imaš naenkrat na dosegu to, kar si včasih videl na TV in v sanjah. Kaj storiš v zavetju teme in gruče?”

Image

Ravno tako so umanjkali komentarji tipa “seveda, dajmo zdaj linčat napadalca, in se ne spraševat, kaj ga je privedlo do takega skrajnega ravnanja. Tipično. Ker je najlažje,” kakor je čivkala nekdanja pomočnica Iva Vajgla v Bruslju Jelena Aleksić o terorističnem napadu 19. decembra, 2016 v Berlinu, ko se je terorist ISIS s 25-tonskim tovornjakom zaletel v božični sejem. Umrlo je 12 ljudi, še 48 je bilo ranjenih.

Ivan Šokić

 • rubec

  Kaj še dela tukaj tale čaplja. Njene kolegice so že mesec dni v koloniji na obalah Mavretanije.

  • traktor

   Kuga kej, iše tisto izgubljeno pamet.

 • karlina

  Igor Pribac
  @IgorPribac
  @surfon @Nova24TV Si mlad moški in imaš naenkrat na dosegu to, kar si včasih videl na TV in v sanjah. Kaj storiš v zavetju teme in gruče?

  SRAMOTA, SRAMOTA, TAKO OPRAVIČUJE ON POSILSTVO, SRAM NAJ TE BO, IGOR PRIBAC, SRAM !!!!!!!

  • traktor

   Kaj storiš v zavetju teme in gruče? Postaneš Igor Pribac. Budala levaška.

   • Dragan Krstič

    Igor Pribac ni samo psihopat, je tudi velik islamofil in taka spaka poučuje bodoče intelektualce. Na kurah se oglaša pod nickom Missasolemnis in trosi svoje nebuloze v podporo ultra levičarski politiki ter zasmehuje desničarje.

   • Steiermark

    ***************************************************

  • Tomažekmalitomažek

   tako se opraviči najstnik, ki je v temi eno prijel za rit
   veš, kaj, naj se tiste, ki hrepenijo po demonstraciji pravega podivjanega moškega, postavijo v vrsto. Posilil jih bo tipček, ki je pravno imun in psihološko šovinističen. Tako bodo res izpolnjene. Enako velja za lgbt slovenceljne.

   • Ivan Ivanovič

    Fašistične globaliste ne zanimajo žrtve migrantske invazije na Evropo. Te so zanje zgolj kolateralna škoda. Ko se obla, letijo oblanci. Fašiglobalistični cilj – odprava evropskih narodov – opravičuje sredstva, vključno z žrtvami spolnega in drugega nasilja, kriminala, terorizma… Dojeti bo treba, da imamo opravka s sprevrženo izdajalsko politiko, ki načrtno uničuje evropsko civilizacijo prek postopne zamenjave evropskega avtohtonega prebivalstva s prišleki iz Afrike in Azije. Domorodci smo izdani od lastne politične elite. Nanjo ne moremo več računati pri obrambi evropskih narodov in evropske civilizacije.

 • rubec

  Pri čapljah je glavni problem določiti spol pravijo poznavalci ptic. Če lahko dodam, še težje je najti možgane.

  • pajot

   Tudi ta čaplja še pride na vrsto,nč bat.

 • traktor

  Res mi je žal, da ne boli, če si debil. Temlem briljantnim tviterašem noben tablet ne bi pomagau .

 • Van Der Waals

  ILEGALCI SO SAMO BODOČI VOLILCI SD ZATO PA MOLČIJO!

 • rubec

  Fajn služba ni kaj. Te dve pizdi cele dneve visita na tviterjih in podobnih soušl sranjih in cuzata denar. Naš denar. No, za čapljo nisem siguren ampak samo kar se spola tiče, da bo jasno.

  • samotoje

   Čapljek.

 • rubec

  Jelena, če je to najlažje potem ga linčaj. Što se čeka?

 • rubec

  Na naslednjih volitvah bom volil tipa, ki bo obljubil da bodo letele glave. Če ga ne bo, mene v našem gasilskem domu ne vidijo več. Pa tudi če tam zagori ne.

  • Slovenec

   Janša bi poskrbel za letenje glav. Drugega ni, razen se kateri njegovih
   sodelavcev.

 • rubec

  Če daš to čapljo na normalno giljotino, bi ji glavo odsekalo glih nekje pri popku.

  • traktor

   Mašino ma pa dobro. Tko je to, če maš nemca za serviserja. Kdor dobr maže dobr voz, so rekl stari ata.

   • rubec

    Zaradi spoštovanja do tvojega starega ata, tukaj ne bom nič rekel.

    • traktor

     Dej kaj o porabi, mogoče.

  • Janez Mayer

   Kdo ti je kriv, da si majhen?
   Tovarišica seže v višine, no.

 • Ivan Ivanovič

  Fašistične globaliste ne zanimajo žrtve migrantske invazije na Evropo. To so zanje zgolj kolateralna škoda. Ko se obla, letijo oblanci. Fašiglobalistični cilj – odprava evropskih narodov – opravičuje sredstva, vključno z žrtvami spolnega in drugega nasilja, kriminala, terorizma… Dojeti bo treba, da imamo opravka s sprevrženo izdajalsko politiko, ki načrtno uničuje evropsko civilizacijo prek postopne zamenjave evropskega avtohtonega prebivalstva s prišleki iz Afrike in Azije. Domorodci smo izdani od lastne politične elite. Nanjo ne moremo več računati pri obrambi evropskih narodov in evropske civilizacije.

  • pajot

   kar dosti nas je,ki smo to dojeli. Tudi boljševiki. Samo oni to počnejo za denar.Jebe se njim za narod in domovino.
   Za judeževe zlatnike.

 • Janez Mayer

  Posilstvo.
  Se sploh zavedate/zavedamo, kaj je to? Dejanje, ki mladi ženski povzroči neskončne travme na področju spolnosti. Dejanje, ki povzroči…ne vem, si predstavljate, da se zgodi vam?
  Nikoli več ne bosta uživali v spolnosti. Zaradi enega Maročana, ki je prišel v našo dolino kot dobrodošel in nenavaden sosed, z novimi, čudovitimi navadami in ki se ga moramo navaditi.
  Ja, posiljuje tudi drugi, tudi domači, bodo rekli talevi. Vendar, je to razlog, da se veselimo tujcev, ki to delajo?
  Kaj naj še rečem, no?

 • VERZIFIKATOR

  Ivor Tribac

  PROBAC PROBA

  Že od nekdaj so mu Probac rekli,
  Probac, ker nenehno kaj probira,
  ker alternative si izbira,
  kot na primer, da bi polži tekli.

  Ali pa da ptice bi regljale,
  kar eksperiment je socialni,
  Probac za ta svet ni trivialni,
  zanj so krog in krog samo Butale.

  Zoper vsako Probac je družino,
  za nobeno formo ni več nade,
  zveza geja z lezbijko propade,
  kvečjemu bi probal kaj z množino.

  Ko takole proba in primerja,
  a nobena reč se ne obnese,
  Probac več sam sebe ne prenese,
  s tem ko druge, vedno sebe zmerja.

  On z eksperimenti vse preskuša,
  vstajnik zoper Darwina, naravo,
  spiše fant program za novo pravo
  nenaravno, se pri tem priduša.

  Kar fant proba, to po zlu odteče,
  pa potem ozmerja vse z Butalci,
  češ kako vsi pameti so talci,
  le o sebi kajpak nič ne reče.

  Bi ob drži njega nestrokovni
  še Butalci pametni postali,
  tja bi Probca isti hip poslali,
  kjer odsluženi so stari klovni.

  Klovni? To popoln je nesmisel
  ta v smeh žive duše ne bi spravil,
  ni rešitve, Probac je zapravil
  zdavnaj vse, ostal obraz je kisel.

  Kajpak ga ne vidi v ogledalu,
  si natika rožnata očala,
  saj je videti kot slaba šala,
  z glavo kot obupanec na tnalu.

 • ljubinica

  “Resitev je samo v opolnomocenju deklic in zensk za aktivno dolocanje o svojih in skupnih zadevah.”
  Tako “resitev” ima Fajonka za “deklice in zenske”.
  Ce bi bili zrtvi Marocana “opolnomoceni” in bi “aktivno odlocali o svojih in skupnih zadevah”, po Fajonkino ne bi bili posiljeni.
  Sami sta si krivi.
  Zakaj pa nista “opolnomoceni”!
  ____
  In tak intelektualni in moralni poden Slovenci izvolimo v EU parlament.
  Ni vazno, ce je butasta, glavno, da je “opolnomocena”.

  • rubec

   hehehe

  • Janez Mayer

   Seveda je tov fajon takoj preusmerila problem. Kot znajo talevi. Poenačila je posilstvo s pravico do splava.
   Če si opolnočinamočena, se ti posilstvo ne more zgoditi, pravi tov fajon, no.

   • samotoje

    Če mi kdo samo zašepeta besedo opolnomočenje, začnem renčati. Ob omembi tovarišice Fajon dobim krvave oči.

 • Viktorh

  Nizko smo padli, da si dovolimo, da nam partijske počepače predpisujejo kaj, kdaj in kako lahko komentiramo zločine ilegalnih kriminalcev.
  To bando je potrebno nagnati tja, od koder so prišli

 • Janez Mayer

  Potrebujem prevod v arabščino.

  Sem opolnomočena ženska in deklica za aktivno odločanje o svojih in skupnih zadevah.

  Če to v arbaščini zdeklamiraš svojemu čudovitemu novemu sosedu, te bo pustil na miru, baje, no.

  • rubec

   To ti bodo uredili v notariatu Chaplja&Tanja, hawaha mawaha. To na koncu je kokr en d.o.o. Večji problem bo eritrejščina. Tam bo morala deklica, ki je v nevarnosti to besedilo pokazati s kamni.

 • Janez Mayer

  Torej čakamo novo definicijo posilstva.
  Z leve.
  Če te posili nekdo, ki se zdi, da je ravno prišel z dpusta na morju, se mu to oprosti. Kaj pa mu drugega ostane, glede na to, da je ves čas gledal nage babe, ki si samo želijo, da jih on malo poonegavi, no.

 • Black_hawk

  Levičarji žagajo vejo na kateri sedijo, dojeli bodo ko bo prepozno.

 • Olga101

  Naj se same postavijo v vrsto in naj ne žalijo žrtev posilstev!

 • Slovenec

  Ko se bo ljudem v kratkem utrgalo, bo tudi levičarjem srce hitro bilo.

 • WISKY 1000

  Dobro se skriva,da jo nobeden zelhani ne najde

 • Steiermark

  Opice se pač razumejo med seboj….. Pa naj še kdo reče, da je to komentar nekega “intelektualaca”…… To je navadno spodbujanje in nagovarjanje vseh teh z 70 IQ, k kriminalnim dejanjem, saj jim itak nihče nebo sodil, ko je pa to njihova “pravica”, kot pravi -“intelektualac”!

 • Imperial Commando

  Pejte na kure pogledat izpade levakov po Janšinim člankom, kar naenkrat so proti migrantom, rasisti in največji domoljubi :)

 • Olga101

  Kaznovan bi moral biti tudi sodnik, ki ni odredil izgina po prestani kazni, sa je s šlampastim delom storilcu omogočil ponovitev kaznivega dejanja in povzročil stroške davkoplačevalcem za ponovno prestajanje kazni, da o posledicah za žrtve sploh ne govorim! Kdaj bodo začeli sodniki za svoja dejanja kazensko in materialno odgovarjati?!!!!

 • Olga101

  Povampirjeni levičarji vsak dan kažejo bolj svoje pravo bistvo! Tudi živali zanje niso čuteča živa bitja!??? Zakaj?!!! Zato, da bi se zakonsko omogočilo muslimanom halal klanje!! Ta vlada uničuje Slovenijo na vsakem koraku!

 • Slovenka

  Molk ne bo dolgo pomagal. Dalj čas ko se bodo izmikali tej temi, slabše bo zanje.

 • Olga101

  Danes razglašajo, da živali niso čuteča živa bitja, da jih bodo lahko muslimani klali na halal način in razni Baričeviči in ostali levicarji posiljevali!?
  Jutri bodo rekli, da tudi otroci niso čuteča bitja in bodo dovolili pedopofilijo?!!! Komunizem (levičarstvo) in nacizem sta bila kuga dvajsetega stoletja, levičarstva in islamizem pa postajata rak enaindvajsetega stoletja!

 • xtc

  Mislim ,da smo prestrogi vse te Pipike,Tanje ipd,na razpolago za spolne zabsave migrantom-ni blema,saj smo napredni in tolerantni,pa tud Pribca vsaj tri kamelo hrblarje v r**** na dan pa bo že sprejel v imenu progressive in brez vazelina.

 • šmentanamuha

  “zakaj se izpostavlja zgolj primer, kjer je storilec tujec.”

  Zato ker tega ilegalnega voluharja mi redimo. Tukaj živi na naše stroške, ki znašajo okol 2 jurja mesečno za neekscesnega ilegalca, če pa je šel že skozi naše sodne mline in tičal še nekaj let v zaporu, potem pa je ta strošek nekajkrat višji: policijska intervencija, odvetniki, sodniki, sodni tolmači, sodne taxe, zaporniška postrežba de lux itd. itd.

  Zanimivo, da so pa gospe pokazale selektivno ogorčenje zaradi dveh razbitih šip v eni homo-lezbični-trans-queer beznici. Denar, ki stoji zadaj za temi izjavami, mora biti izreden, drugače si take karakterne podlosti ne morem razlagati.

 • Slovenka

  Igor Pribac – kakšna značajska spaka. In ta predava na univerzi! Svojat se je zaredila v vseh porah slovenske družbe. Kdaj bo začela božja metla končno pometati? Še malo pa se bo Slovenija zadušila v umazaniji.

  • šmentanamuha

   Takšne fakultete bi bilo treba ignorirat.

   • piko8

    Ukinit!

    • šmentanamuha

     Ja, ampak kdo bo to napravil? Najbolj bi jih udaril premajhen vpis in posledično manjša sredstva. Ukinitev pa je birokratski ukrep, ki bi ga levi totalitarci takoj obrnili sebi v prid. Poglej kako je blo, ko je Orban ukinil Sorosove LGBTQ fakultete na Madžarskem.

  • Common Sense

   FDV, FF zapreti oziroma ohraniti samo jezikoslovne programe. A upa se tega storiti nihce. Ali pac?

 • piko8

  https://twitter.com/DominikaSvarc Pipan;tvoja pamet je krajša od dovžine telesa!!

 • Common Sense

  Same nedoje*bane ba*e, ki tezijo celemu svetu. Ahhh.

 • Fosa Stefan

  jelena aleksic in tebi podobne fafajonka,…iz tvoje lazne solidarnosti se pusti posiliti,.(ALI TE BO KDO HOTEL NATEGNITI; PA JE BOLJ TVOJ PROBLEM).. ali se bolje zrtvuj se za tega 38 letnega migranta in prevzemi njegovo odgovornost materialno in kazensko, njega pa spustite na svobodo, da bo lahko naprej kradel in posiljeval v narocju teme,….najlazje je obsoditi ne se pa vprasati zakaj,….. ker potrebujem denar, mi je opraviceno, da kradem,,,(ne da denar z delom zasluzi9m),,ker sem potreben, mi je opraviceno, da posiljujem, ne da z zensko vzpostavim kontakt in se prostovoljno podava me rjuhe, torej po komunisticno, ker sem potreben lahko fukam tudi na silo, potem pa me po krivici obsojate, saj sem razlozil zakaj

 • Andrej

  Fantastično. Ne bi verjel, če ne bi prebral. EU poslanka enači pravico do ne biti posiljena s pravico do splava. Po njeno je enaka pravica splaviti in ne biti posiljen.