fbpx

Nervoza v ukradeni vili Socialnih demokratov vse večja: Fajonova se ne ustavi in še naprej moralizira

Foto: STA

Predsednik Evropskega parlamenta Antonio Tajani je v ponedeljek izrazil obžalovanje za svoje narobe razumljene izjave. Toda evropska poslanka Tanja Fajon z njegovim odgovorom ni zadovoljna in še naprej nabira poceni politične točke na primeru, ki razgalja komunistične zločine predhodnikov stranke SD, iz katere izhaja Fajonova.

Evropska poslanka Tanja Fajon je na družbenem omrežju Twitter zapisala, da ne sprejme opravičila predsednika Evropskega parlamenta Antonia Tajanija, ker so bile po njegovem izjave narobe razumljene, njegovega govora pa ne vidi kot prispevka k miru.

Čeprav smo vsi razumeli njegovo opravičilo, pa Fajonova še naprej moralizira ter nabira politične točke pred evropsko javnostjo, vsaj tako je videti njen tvit, zapisan v angleščini. Očitno je italijanski politični vrh v nedeljo v Bazovici ob italijanskem dnevu spomina na žrtve fojb in eksodus Italijanov iz Istre, Reke in Dalmacije dregnil v osje gnezdo, saj tam leži več tisoč izvensodno pobitih Italijanov, med njimi so bili tudi otroci.

Tanji Fajon je svoje povedal tudi vodja opozicije Janez Janša: “Tanja Fajon je podpredsednica stranke SD in nas poučuje iz njihovega štaba v vili, ukradeni po drugi svetovni vojni judovski družini Moskovič, ubiti v holokavstu.” Nato so se odzvali tudi na uradnem profilu stranke SD in se znova zagovarjali z lažjo, in sicer, da vile niso ukradli, čeprav so to ugotovili tudi osrednji mediji, kot je POP TV. Na koncu jim Janša še odpiše: “In koliko ste zanjo plačali?”

https://twitter.com/JJansaSDS/status/1095262470065799168

C. Š.