Neskladja v izjavi Žige Vavpotiča: Pravi, da nima veze z udbomafijo, medtem ko Voljča naziva s prijateljem?!

Žiga Vavpotič (Foto: STA)

Dne 21. 12. 2017 in 22. 12.  2017 smo na spletnem portalu Nova24TV.si objavili članka z naslovom “Razkrivamo: V ozadju “zgodb o uspehu” najbogatejših Slovencev je velikokrat špekulativni kapital in rdeče plemstvo” in “Kdo je človek, ki povezuje mačka Toma s slovensko udbomafijo? Je Žiga Vavpotič, ki je bil ustoličen za direktorja “milijardnega” podjetja Outfit7, speči obraz slovenske levice?” Dne 5. 1. 2018 smo bili nato primorani objaviti popravek, ki nam ga je poslal gospod Vavpotič, ker nam tako narekuje zakon. Razume se, da izjava osebe s popravki vsebuje resnico in ne medijskega spina, s katerim se ljudem daje prevezo čez oči. Naša dolžnost je torej, da ponovno opozorimo na nekatera neskladja, ki v Vavpotičevi izjavi kar bodejo v oči.

Tako pravi, da v podjetju Outfit7 Limited opravlja funkcijo predsednika uprave, funkcijo finančnega direktorja in funkcijo direktorja prodaje. “V podjetju nikoli nismo izplačevali nobenih provizij na način, na katerega namigujete,” je zapisal. Z drugimi besedami, priznava, da so provizije bile, a ne na način, kot smo napisali.

Vavpotič pravi, da ne ve, kdo je udbomafija in da z njo težko povezuje mačka Toma. Prav. Naj bo po njegovo. A kako potem obrazloži dejstvo, da enega od teh “old boysev”, ki so jim je skupne povezave z nekdanjo službo državno varnosti oziroma udbo, ki je v nekdanji Jugoslaviji in nato v samostojni Sloveniji vpeljala sistem paralelnega bančništva, poimenuje kot svojega “prijatelja”?  Kakor je povedal: Marka Voljča poznam in sva prijatelja, moja kariera pa je plod lastnega znanja in trdega dela.” Dodal je še, da “ne drži, da sem Voljčev vajenec in da me bodo strici iz ozadja lahko lansirali kot nov politični obraz.” Njegov prijatelj Marko Voljč je namreč dokazano del nekdanjega udbovskega sistema, saj mu je kariero omogočil Niko Kavčič z odobravanjem Milana Kučana.

Bi v tujini lahko nekdo postal vodja milijardnega podjetja, z le nekajletnimi izkušnjami v nekem zavodu?
Zanikal je, da je neizkušen in neprepoznaven posameznik, z besedami, da je njegove reference govorijo same zase. Res je, njegove reference govorijo same zase. S takšnimi referencami nekdo v tujini ne bi mogel biti postavljen na čelo milijardnega podjetja. Videti je, da samo v Sloveniji premoremo toliko vizije, da mladeniču brez več deset let izkušenj, ki je prej vodil nek zavod, prepustimo vodstvo milijarde evrov vrednega podjetja. Zares, revolucionarno.

Žiga Vavpotič je del vodstva podjetja Socius

Za konec naj dodamo, da nismo nikjer navedli, da ima Vavpotič, kakor trdi, “z nekaterimi ljudmi solastniški delež v družbi Socius.” Zapisali smo, da imajo “Vavpotič in še nekaj drugih … skupaj podjetje Socius”, kar je očitno res, saj je iz javno dostopnih podatkov jasno razvidno, da je naveden kot del vodstva delniške družbe Socius.

Peter Truden

 • Kučko pod pručko

  Rdeči povzpetneži se sramujejo povezav z udbo-mafijo

  To, da ljudje na oblasti poskrbijo za svoje naslednike, pri nas ni nič novega, saj tako počnejo povsod po svetu. Na popolnoma enak način funkcionirajo tudi podjetja, ker lastniki lahko najbolj zaupajo ljudem, ki jih poznajo oziroma jih vzgojijo po svoji meri. Prepričan sem, da bi tudi vodilni v današnji opoziciji ravnali po že stoletja uveljavljeni tradiciji.

  Do tu vse lepo in prav, težava pa nastopi, če se tak povzpetnež sramuje svojega stanja in ga zato prikriva. Če Žiga Vavpotič trdi, da ni povezan s slovensko udbomafijo, hkrati pa prijateljuje z dokazanim udbomafijcem Markom Voljčem, je nekaj čisto drugega. Zakaj se boji priznati te relacije? Očitno smatra, da bi škodila njegovemu ugledu, saj ima že samo ime ubdomafija v Sloveniji odklonilen, če že ne grozeč, pomen. Zakaj se torej boji Žiga to priznati? Ali pa smatra, da je tako izjemen stokovnjak, da se bodo zanj tudi brez povezav tepli po vsem svetu?

  Sicer pa zanikanje s strici iz ozadja in udbomafijo ni Vavpotičeva posebnost, ampak lastnost vseh mladih murgelskih povzpetnikov in politikov, ki se vzpenjajo po preverbi in naročilu vrhovnega strica in šefa udbomafije, Don Murgleoneja!!!

  • rabbit

   Kdaj je pa komunistek priznal da je lopov, lažnivec eni so tudi morilci.

 • montyamp

  Vsi na volitve .
  Udbopartijske marionete na odpad , stare KPS fosile ki upravljajo s kastriranci pa zazidat , kot so to počeli sami in njihovi očetje .
  Svojat ostudna komunistična .

 • tarantela

  Desnim je vsak, ki ne udriha po levih, udbomafijec. In to furt na furt nabijate, ma sej niste resni in večina naroda vas ne jemlje resno.

  • rabbit

   Neresni ste vi levaki, ki osebkom kot so Pahor, Erjavc, Janković, Kresalova ipd omogočate, da pridejo na oblast Slovenija je pa z njimi vsak dan manjša, njeni prebivalci pa vse bolj revni. S tem si pa žagate tudi lastno vejo na kateri sedite.

  • Mojca pokraculja

   Uuuu ti je zmanjkal štrene, pa si klasiko udarla.
   Seveda nabijajo sej imajo zakaj, a nej nabijajo o domobrancih pa o JJ? Značilnost mafije je, da se njeni pripadniki zaklinjajo na poštenost.V isti sapi pa kradejo, morijo, izsiljujejo, postavljajo svoje na ustrezne položaje, mesta itd. Pa daj si no kak film poglej, najbolje serijo Sopranovi in vloge zamenjaj z imeni kot so kučan, cmerar, brglez, kocjančič, jankovič, da sploh ne naštevam. Vse klapa kot pribito !

  • tarantela, si že spekla potico ? Danes je praznik – Sveti trije kralji, saj veš, a ne ?

  • Soave

   No ja. . . . .večina ? Se bodo kmalu zresnili. Ko bo prav vse crknilo, vladajoča garda pa odpeketala v svoje Oaze !

 • tzt

  Komu prodaja nebuloze tale Vavpotič? Bil je član “eminentne” združbe. Za osvežitev spomina kdo je Leonardo F. Peklar:
  Nekdanjega lastnika svetovalnega podjetja Socius iščejo z mednarodno tiralico. … Peklar je leta 1990 ustanovil zdaj že izbrisano svetovalno podjetje Socius (Jan.2017). Na vrhuncu moči je bil med drugim predsednik nadzornega sveta v Muri in Telekomu Slovenije, svetoval je Ivanu Zidarju pri privatizaciji
  takratnega gradbenega velikana SCT. Zaradi spornih poslov v SCT in Telekomu se je znašel pod drobnogledom preiskovalcev. …

 • Mojca pokraculja

  Vavpotič , Lidija Glavina, Počivalšek etc. so figure, lahko bi rekli kmetje na šahovnici. Postavijo jih na ta mesta, rečejo jim tolk in tolk boš dobil plačano, samo sedi na stolčku ni ti treba ničesar delati, vse bomo mi postorili, samo drži se striktno naših navodil, izogibaj se medijem, čeprav so na naši strani. Za vse ostalo bomo mi poskrbeli.

 • ogledalo

  Niste vredni pasjega urina.

  • Soave

   Ja, zakaj pa ?? Saj so napisai resnico. Mislim, da je Vavpotič sam sebe spotaknil s tem zahtevkom za popravek. !
   Brez ognja ni dima. Ko poizkušaš gasiti, se še bolj kadi !

  • xtc

   A si ti slučajno pasji d********** al si statist na olici ob katerega hodijo cucki opravljati potrebo?
   To ,da rad “parkiraš” cucke po garažah itaq že vemo zoofil pač.

 • Miro

  pa vi na SDS TV 24 niste normalni…. povsod udba, kučan komuniste

  • xtc

   Kaj je tisoč niscki zmešanec’
   Boli resnica?.

   • Miro

    boli mene k za vas …. isti se kot komunisti, pa saj ne more bit drugače, če pa vsi bivši komunajzarji….in kaj bi vi ovce hotle od njega?

    • xtc

     Kaj je leva ovčica?
     Kaj se napenjaš tukaj?
     Pejt se napenjat tja na leve čudaške portale tam boste kučanove ovčice drug drugi neumorno razlagale kako je bila Yuga supr uspešna in napredna huje kot USA in kako je bil vsega v izobilju ipd idiotizme ,ki jih kašljate in pljuvate.

     • Miro

      človek ti si bolan? ni vsak,ki ni desničar, zato levak… boli mene za vas leve in desne… opažam pa da niste t.i. desni nič boljši od vaših predhodnikov..to je levih..

     • xtc

      Torej vseglihar?
      Čistokrvni levi izprijenec.

     • Miro

      in kaj ti siromakec veš o bivši Jugi? to kar ti sdsjevčki povedo

 • xtc

  Vaupotič je navaden lažnivec,ki je hotel izpasti velik nevtralen poštenjak,vendar pa se je ujel v lastno lažnivo past.
  Marko Voljč ni kdorsiga bodi,je Kučanov oz. SDV večni pretendent za PM a vedno pogori-nihče ga ne mara.
  Je pa skrbnik denarja SDV,ki ga je le ta nakradla in spravila na račune v Mehiko-skratka gre za kučanovega težkokategornika.
  Seveda se bo Vaupotič zelo težko prodal za nevtralnega politično po teh butastih izjavah.

 • Miro

  Je Žiga Vavpotič, ki je bil ustoličen za direktorja “milijardnega” podjetja Outfit7, speči obraz slovenske levice

  človek ima denar in boli ga za vas.

 • Miro

  in če je levak ali komunist vas nič ne briga….. samo da ni baraba tipa rumeno modrih

 • Miro

  Njegov prijatelj Marko Voljč je namreč dokazano del nekdanjega udbovskega sistema, saj mu je kariero omogočil Niko Kavčič z odobravanjem Milana Kučana.

  hahaha, pa saj niste normalni….. Marko Voljč, Kučan….. hahahaha

 • Miro

  Za konec naj dodamo, da nismo nikjer navedli, da ima Vavpotič, kakor trdi, “z nekaterimi ljudmi solastniški delež v družbi Socius.” Zapisali smo, da imajo “Vavpotič in še nekaj drugih … skupaj podjetje Socius”, kar je očitno res, saj je iz javno dostopnih podatkov jasno razvidno, da je naveden kot del vodstva delniške družbe Socius.

  Družba je izbrisana iz registra in za obdobje treh let nima nobenih aktivnosti….. aja udba je notri

 • Gavnar

  Outfit7 ima 6 Milijard prenosov in preko 300 Milijonov aktivnih mesečnih uporabnikov.
  SDS-ovega kandidata je na zadnjih volitvah podprlo manj kot 100.000 volivcev.
  Outfit7 ne potrebuje Udbomafije, SDS pa brez nje ne prestopi parlamentarnega praga.

  To SDS boli zato so se spravili na njih te partijske zgube Domovinobranske.

  • Olga_10

   Geobbels Kućanov agitprop?

   • Gavnar

    Z Goebbels-om imate veliko skupnega – strah pred levičarji.

  • Naja Vanko

   komunajzarski govnar ponavljaš komunajzarske laži.

 • pupa

  Če sem malo zbadljiva, bi rekla, da šolska vrstnika z Voljčem ne moreta biti, lahko pa sta posteljna partnerja. Pri današnjem modernem cajtu je vse možno.

 • Olga_10

  Vodja udbaškega “marketinga”!

 • Gavnar

  Uradna slika vodstva Udbomafije, najverjetneje še iz časov, ko so švercali orožje:
  http://www.topnews.si/wp-content/uploads/2017/10/kucan-jansa.jpg

 • domovina mili dom

  Ja, ja, udba je vse to predvidela in vzgojila operativce. Volč baje v Mehiki “čuva” komunistični el Dorado.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!