fbpx

Neskladja v izjavi Žige Vavpotiča: Pravi, da nima veze z udbomafijo, medtem ko Voljča naziva s prijateljem?!

Žiga Vavpotič (Foto: STA)

Dne 21. 12. 2017 in 22. 12.  2017 smo na spletnem portalu Nova24TV.si objavili članka z naslovom “Razkrivamo: V ozadju “zgodb o uspehu” najbogatejših Slovencev je velikokrat špekulativni kapital in rdeče plemstvo” in “Kdo je človek, ki povezuje mačka Toma s slovensko udbomafijo? Je Žiga Vavpotič, ki je bil ustoličen za direktorja “milijardnega” podjetja Outfit7, speči obraz slovenske levice?” Dne 5. 1. 2018 smo bili nato primorani objaviti popravek, ki nam ga je poslal gospod Vavpotič, ker nam tako narekuje zakon. Razume se, da izjava osebe s popravki vsebuje resnico in ne medijskega spina, s katerim se ljudem daje prevezo čez oči. Naša dolžnost je torej, da ponovno opozorimo na nekatera neskladja, ki v Vavpotičevi izjavi kar bodejo v oči.

Tako pravi, da v podjetju Outfit7 Limited opravlja funkcijo predsednika uprave, funkcijo finančnega direktorja in funkcijo direktorja prodaje. “V podjetju nikoli nismo izplačevali nobenih provizij na način, na katerega namigujete,” je zapisal. Z drugimi besedami, priznava, da so provizije bile, a ne na način, kot smo napisali.

Vavpotič pravi, da ne ve, kdo je udbomafija in da z njo težko povezuje mačka Toma. Prav. Naj bo po njegovo. A kako potem obrazloži dejstvo, da enega od teh “old boysev”, ki so jim je skupne povezave z nekdanjo službo državno varnosti oziroma udbo, ki je v nekdanji Jugoslaviji in nato v samostojni Sloveniji vpeljala sistem paralelnega bančništva, poimenuje kot svojega “prijatelja”?  Kakor je povedal: Marka Voljča poznam in sva prijatelja, moja kariera pa je plod lastnega znanja in trdega dela.” Dodal je še, da “ne drži, da sem Voljčev vajenec in da me bodo strici iz ozadja lahko lansirali kot nov politični obraz.” Njegov prijatelj Marko Voljč je namreč dokazano del nekdanjega udbovskega sistema, saj mu je kariero omogočil Niko Kavčič z odobravanjem Milana Kučana.

Bi v tujini lahko nekdo postal vodja milijardnega podjetja, z le nekajletnimi izkušnjami v nekem zavodu?
Zanikal je, da je neizkušen in neprepoznaven posameznik, z besedami, da je njegove reference govorijo same zase. Res je, njegove reference govorijo same zase. S takšnimi referencami nekdo v tujini ne bi mogel biti postavljen na čelo milijardnega podjetja. Videti je, da samo v Sloveniji premoremo toliko vizije, da mladeniču brez več deset let izkušenj, ki je prej vodil nek zavod, prepustimo vodstvo milijarde evrov vrednega podjetja. Zares, revolucionarno.

Žiga Vavpotič je del vodstva podjetja Socius

Za konec naj dodamo, da nismo nikjer navedli, da ima Vavpotič, kakor trdi, “z nekaterimi ljudmi solastniški delež v družbi Socius.” Zapisali smo, da imajo “Vavpotič in še nekaj drugih … skupaj podjetje Socius”, kar je očitno res, saj je iz javno dostopnih podatkov jasno razvidno, da je naveden kot del vodstva delniške družbe Socius.

Peter Truden