fbpx

Nesojeni kandidat SNS Preac razmišlja o tožbi Jelinčiča zaradi besed, da je “govedo” in “osebnostno zmeden”

Foto: STA

V javnosti me je torej imenoval ‘govedo’, in to kar sredi slovenskega parlamenta. Že to je sramotno, da državni poslanec uporablja tak jezik v javnosti, pa za medije pa sredi parlamenta. Pa da izrabi in zlorabi slovenski parlament za obračunavanje z državljani,” je v izjavi za javnost povedal nesojeni kandidat SNS na volitvah v evropski parlament Gregor Preac, ki razmišlja, da bi prvaka SNS Zmaga Jelinčiča tožil zaradi razžalitve.

Gregor Preac je v izjavil zapisal, da ga je Zmago Jelinčič v medijih, kot so POP TV in drugi, žalil, da laže, da je osebnostno zmeden, “četudi se je pred tem rad slikal z menoj v javnosti, bil zelo zadovoljen, ko sem pred leti naredil z njim intervju o starem slovenskem denarju, se sestajal z menoj za kandidaturo v svoji poslanski pisarni, objavil mojo kandidaturo za nosilca liste SNS za evropske volitve v medijih, tri mesece koristil moje politično znanje in se zanj v elektronski pošti zahvaljeval“.

Zato Preac meni, da je vse to za medije izrekel le z namenom žalitev in diskreditacije. Zmotilo ga je tudi, kar je Jelinčič izjavil za Topnews novinarja Vladimirja Voduška:

“Na vprašanje, koliko resnice je na tem, da mora Preac njemu osebno dati 1.000 evrov, stranki pa 500 evrov, Jelinčič pravi: ‘Ne, jaz sem rekel, da enega jurja lahko od plače obdrži, vse ostalo bo dal pa nam, ne. He, he in saj smo se smejali, ne. Samo, on tega štosa ne razume ali pa laže, ne, verjetno je pa oboje, ne. Ampak, hec je v tem, da smo se mi potem še tam odspodaj v pisarni še nekaj cajta smejali, kako govedo je to, da štosa ne zastopi. Pa da je kar samo debelo gledal, pa ja, ja, ja govoril. To se pravi, niti dojel ni, kaj sem mu rekel.'”

Foto: Twitter @RevijaReporter

Ker ga je Jelinčič v javnosti imenoval “govedo”, razmišlja, da bi ga tožil za razžalitev. “Ne nazadnje nekoga, ki toliko razmišlja o denarju, najbolj zaboli, če ga mora dati, in še to za pravične namene. Torej, razmišljam, da v tožbi za razžalitev od gospoda Jelinčiča zahtevam vsoto 6 tisoč evrov, ki bi jo moral g. Jelinčič nakazati društvu Sonček Maribor, ki je del Zveze društev za cerebralno paralizo Slovenije.

Prav tako bo od slovenskega parlamenta zahteval, da nameni vsoto 3 tisoč evrov za društvo Sonček Maribor kot moralno kompenzacijo, ker ne preprečuje in kaznuje izpadov svojih poslancev, ki žalijo v prostorih parlamenta svoje volivce in državljane. “Prav tako bom od slovenskega parlamenta oziroma predsednika Židana zahteval, da ustrezna komisija pokrene ustrezen postopek proti g. Jelinčiču in ga za nemoralno vedenje in nemoralno uporabo slovenskega parlamenta ustrezno kaznuje.”

C. Š.