Nesojeni Kul mandatar Damijan na zatožni klopi: Grozi mu do tri mesece zapora

Fotomontaža: Matic Štojs Lomovšek

Danes ob 12. uri se je na Okrožnem sodišču v Ljubljani pričela obravnava. Tožena stranka je nesojeni mandatar Kula Jože Damijan. Razlog za obravnavo je kaznivo dejanje žaljive obdolžitve. Gre za človeka kontroverznih dejanj in izjav. Spomnimo: med drugim se je zavzemal za izstop Slovenije iz evroobmočja. Gre tudi za političnega izdajalca (podobno kot Damir Črnčec). Najprej je sodeloval v prvi Janševi vladi, zatem pa dezertiral v naročje globoke države.  

Razprava je načrtovana v razpravni dvorani številka 6 pod vodstvom sodnika Marka Justina. Primer “kulca” Jožeta Damijana se nanaša na 1. odstavek 160. člena Kazenskega zakonika.

Omenjeni del odstavka se glasi: “Kdor o kom trdi ali raznaša kaj, kar lahko škoduje njegovi časti ali dobremu imenu, se kaznuje z denarno kaznijo ali zaporom do treh mesecev.”

Jože Damijan se je znašel v kazenskem postopku zaradi žaljive obdolžitve. (Foto: posnetek zaslona)

Spomnimo: Gre za političnega konvertita (izdajalca), ki je bil v prvi vladi Janeza Janše minister brez listnice, pristojen za razvoj. Slovi kot politični kameleon, ki po potrebi spreminja svoja prepričanja v skladu s tem, kar se mu trenutno najbolj izplača. Je skrajno preračunljiv in politično nezanesljiv. Opaža se pomanjkanje zvestobe.

Najprej si je prizadeval za nižje davke, pozneje bi v korist tranzicijskih omrežij izčrpaval gospodarstvo
V preteklosti se je denimo razglašal za “mladoekonomista”, zagovornika “neoliberalnih” ekonomskih idej, med katerimi je zagovarjal tudi enotno davčno stopnjo pri obdavčitvi bruto plač. Prizadeval si je torej za razbremenitev najbolj produktivnega dela družbe.

Kazenski zakonik (Foto: posnetek zaslona)

Damijan je vmes zamenjal strani in se prestavil na drugo stran, na stran gospodarskih omrežij, prepletenih s politiko tranzicijske levice. Pozneje so ga skušali zavihteti na oblast, da bi jim z državnimi posli zagotovil nadaljnjo eksistenco in z visokimi davki ubijal preostali del gospodarstva.

Kolaboracija pri izogibanju davkom, delo za Kitajce in podpora idejam finančnega špekulanta Soroša
Zaslovel je tudi kot sodelavec multinacionalne korporacije, ki podjetjem svetuje pri davčni optimizaciji – to je izogibanju plačila davkom! Izvedeli smo še, da (je) delal za razvpito kitajsko multinacionalko Huawei. Precej kontroverzni pa so njegovi pogledi na globalizacijo in globaliste.

Jože Damijan je podpornik idej finančnega špekulanta Soroša. (Foto: Twitter, posnetek zaslona)

Pred leti smo pisali, da je sklicujoč se na knjigo zgodovinarja Quinna Slobodiana o globalistih, zapisal, da imajo začetniki evropskega neoliberalizma (karkoli že to pomeni) fašistične korenine. Po drugi strani pa slovi kot simpatizer razvpitega globalista in finančnega špekulanta Georgea Sorosa. Je pa tudi skupno evropsko valuto – evro v preteklosti razglašal za fašistično in se zavzel za izstop Slovenije iz evroobmočja.

Domen Mezeg