Nestrinjanje Slovencev s Šarčevo strategijo: Skoraj 80 odstotkov anketirancev meni, da ni rešitev za upadanje rodnosti priseljevanje tujcev ampak spodbujanje slovenskih družin!

Foto: STA/Printscreen

Statistike kažejo, da se slovensko prebivalstvo stara, število otrok pa upada. Medtem, ko leva politična opcija s svojimi dejanji dokazuje, da ji spodbujanje priseljevanje in integracija tujcev predstavlja rešitev za nastalo problematiko, pa rezultati nedavne ankete, ki jo je za Nova24TV med 13. in 16. januarjem opravila mnenjska agencija Parsifal, kažejo, da velika večina Slovencev ne deli enakega mnenja. Bolj primerno se jim zdi spodbujanje mladih, da se ti odločijo za večje število otrok. 

Na vprašanje, katera rešitev je najbolj realna v luči staranja prebivalstva in upadanja rodnosti, je velika večina vprašanih- kar 79,6 odstotka vprašanih- odgovorila, da bi bilo potrebno spodbujati mlade pare v Sloveniji, da bi se odločili za več otrok. Le 7 odstotkov je bilo takšnih, ki menijo, da bi rešitev predstavljalo spodbujanje priseljevanja in integracija tujcev. 13,4 odstotka je bilo takih, ki se jim nobena od rešitev ne zdi primerna.

Vir: Parsifal

55 let stari in več so najmanj naklonjeni priseljevanju in integraciji tujcev
Če si pogledamo podatke križanja med demografskimi in vsebinsko spremenljivko lahko opazimo, da je večji delež moških, ki menijo, da je bolj realno doseči, da bi slovenski mladi pari imeli več otrok. Bolj naklonjena je tej rešitvi starostna skupina 55 let in več, najmanj naklonjena pa starostna skupina od 18 do 34 let. Sodeč po podatkih, vezani na izobrazbo, lahko opazimo, da so tisti z višjo, visoko izobrazbo ali več bolj naklonjeni rešitvi v obliki priseljevanja in integracije tujcev, največji delež, ki temu nasprotuje je mogoče zaslediti med tistimi, ki imajo osnovno izobrazbo ali manj.

Vir: Parsifal

Prikazani so rezultati ankete, ki je nastala na podlagi telefonskega anketiranja. Vanjo je bilo zajetih 722 vprašanih, od tega je bilo 51,3 odstotka žensk in 49 odstotkov moških. Povprečna starost je znašala 51,8 let, standardni odklon pa 16,7 let. Največ anketirancev je bilo iz najstarejše starostne skupine (42,9 odstotka), nekoliko manj iz srednje starostne skupine (35,8 odstotka), najmanj pa iz najmlajše starostne skupine (21,4 odstotka). Največji delež vprašanih ima dokončano srednjo šolo (33,5 odstotka), sledili pa so tisti z dokončano višjo, visoko izobrazbo ali več (25,5 odstotka), poklicno šolo (22,2 odstotka) ter osnovno šolo ali nedokončano osnovno šolo (18,8 odstotka).

Šarčeva vlada je julija lani sprejela prvo strategijo na področju migracij, ki na račun staranja prebivalstva spodbuja priseljevanje delovne sile. Žalostno je, da vlada ne razume, da na eni strani uvažanje migrantov, na drugi pa izvažanje mlade kvalificirane delovne sile, pravzaprav pomeni korak nazaj. Statistike kažejo, da večina migrantov ni prišla delat, ampak uživati na račun socialnih transferjev, o katerih lahko v lastnih državah le sanjajo. Glede na to, da se je prav tako v Evropi izkazalo, da integracija tujcev, ni uspešna, saj ti povečini sploh ne želijo biti integrirani v večinsko družbo, je nekoliko utopično pričakovati, da bodo ravno slovenski strokovnjaki tisti, ki bodo poskrbeli za uspešno integracijo prispelih migrantov. Ker neintegrirani migranti predstavljajo varnostno grožnjo, bi bilo veliko bolj primerno, če bi se vlada ukvarjala z mlado populacijo in povečanjem njihove rodnosti. Za to pa je seveda nujno potrebno postoriti. Pričeti bi bilo potrebno na področju stanovanjske, davčne ali prostorske politike, ki bi vzpodbujala reševanje stanovanjskih vprašanj.

Hana Murn

 • janko

  Za ustrezno nataliteto MORA IMETI SLOVENSKA DRUŽINA VSAJ PO ŠTIRI OTROKE!

  Spomnimo se, kaj je rekel lani Erdogan Turkom: imejte po pet in več otrok in Evropa bo vaša.

  • Black_hawk

   Rodnost rešujejo krščanske družine. To je zanimiv podatek.

   • Ivan Ivanovič

    Še posebej papež se zavzema za Evropejce in kristjane.

  • KAPIBARA

   Mohamen je že pred stoletji dejal: Plodite se, množite se… in tako širite mojo vero… ŽAL

 • bubamara

  Res je. Samo seks reši Slovence. Zato smo ga naebali. Tako in drugače.

  • janko

   Ampak kar je treba, je treba. Kar se mora, pa ni težko.

 • Alex Burr

  Po SDS-ovcih, ki jim je v mislih samo seks, bo Slovenija postala čisti kurbenhaus. SDS se tako repenči glede natalitete samo zato, da bi promoviral svojo promiskuitetno politiko. SDS-ovce pozivam, naj si ga gredo malo zdrkat ali pa v masažni salon njihove nove poslanke, ki so jo speljali Jelinčiču s pomočjo korenjaka Poj.biča (seveda jaz tam ne bi šel nikoli, ker me to ne zanima, ampak SDS-ovci so pa verjetno stalne stranke takšnih salonov, zato moj nasvet), in bodo imeli manj misli o seksu, ki jih zavijajo v celofan natalitete.

  Po SDS-ovcih bi morala država državljanom plačevati za seks. Bedno.

  Kaj SDS-ovci ne znajo misliti z nobeno drugo glavo kot le s spodnjo?

  • JANEZ GUS

   A si ti pobegnil ali si bil uradno odpuščen z poštamplano odpusnico.Se mi zdi,da terapija ni bila vspešna.

   • Alex Burr

    Jaz sem čisto normalen. Ampak. A se ne zavedate, da imate konstantno seksualno tematiko? Posilstva migrantov, LGBT, potreba po večji nataliteti. Vaša edina tema pogovora je seks in komunisti. In to vedno. Obenem je pa SDS speljal SNS-u lastnico erotičnega masažnega salona. In sedaj sem tu jaz kao nor, ker sem na to opozoril. To je isto, kot kakšni moški v vaških gostilnah, ki govorijo samo o tem, kako so ali bi pofukali kakšno žensko in koliko so jih. Ta članek je na ravni vaških pogovorov. Ni potrebna nobena politika spodbujanja natalitete. Ljudem se ne more vsiliti načina razmišljanja. Sicer pa gre ta SDS-ov predlog zgolj v smeri spodbujanja promiskuitete v vrstah lastnih pristašev oziroma finančnih koristi za njihov kmetavzarski način življenja, kjer je razplod glavno, kar imajo v mislih. Upam da takšna stranka ne bo nikoli vladala Sloveniji. To, kar promovira SDS, je čisti primitivizem.

    • Ivan Ivanovič

     Ti očitno misliš, da obstaja posebna vrsta človeka – homo sapiens esdeesis sexualis, ki se razlikuje od ostalega človeštva. Mogoče boš dobil Nobelovo nagrado za to odkritje.

    • macon

     Ja, naslovil si nizek povprečni nivo člankov in se strinjam. Migranti gor pa dol pa levo pa desno. Rad bi več tehtnega o ekonomiji, so pa dobri kolumnisti, recimo Iršič.

     Primitivizma je pa kolikor hočeš na levi in ta je bolj nevaren, ker vlada.

    • Nata

     Kaj pa ne drži v tej ” seksualni tematiki ” ??

     Napiši, da bomo vedeli, kaj tebe tare kar se politike tvojih tiče.

  • sloustava

   Tipicen primerek mozganske zaostalosti si! Boscek! Kdo te pa forsira? Kucan? Golobic?

 • JANEZ GUS

  Priseljevanje spodbujajo samo blazni anti slovenci beri klevičarski Lažgoški Frici.ki jim Slovenija nikoli ni bila intimna opcija.To pa zato,ker v njih vidijo potencialne volilce.Vejo,da PRAVIM SLOVENCEM NE BODO VEČ LAGALI IN Z NJIMI MANIPOLIRALI svinje komunistične.

  • Ivan Ivanovič

   Našim levičarjem pa pomaga papež … Narobe svet.

   • Anton

    Saj jim je tudi Bog, vendar nasprotniki temu pravijo povojni poboji.!

 • tasilo

  Če je tvoja edina intimna opica Štefka, potem je jasno, zakaj rodnost pada.

 • Boštjan

  Samo kavsati je treba, ne filozofirati, kaj bi bilo bolje.

 • sloustava

  Se mu vidi, Serpentinsku, se mu vidi ze iz aviona, da bi raje namakal izven familije…Toplakova ima prav..good night, Serpentinsek…uredi zadeve doma, ce upas…

 • Van Der Waals

  ŠAREC JE SAMO VRH LEDENE GORE… KOMUNISTIČNI BRUSEL UKAZUJE PRISELJEVANJE ČRNUHOV MUSLIMANOV IN CIGANOV!!!

  • Normalen

   SđS pa šiptarjev…

 • RATATA

  Europejec bo negroidnega izgleda pa fertik! Ideal je izgled ala staroegipčan, kot se jih lahko vidi v par tisoč let starih dokumentarcih.

  • Ivan Ivanovič

   Novi Evropejec pa bo imel IQ okrog 70, namesto deosedanjega okrog 100. Mogoče je to cilj vladajočih elit. Elita bo razpolagala z umetno inteligenco, ki bo skrbela za nesluten tehnološki razvoj, ostali pa bodo njihovi sužnji. Krasni novi svet je že tik za vogalom. Raduj se folk, obsojen na večna lovišča. Glej razne Merklove, Macrone, Kučane, Fajonke, Šarce …, ki te peljejo na smetišče zgodovine – s tvojim volilnim glasom in tvojim pristankom. Nihče ne more pomagati tistim, ki si sami niso pripravljeni pomagati.

   • RATATA

    Karkoli poveš o tem na fb, te fdv in mir.inšt. blokira!

 • Ivan Ivanovič

  Slovenska fašiglobalistična levica je zajahla evropski in sploh evro-ameriški fašiglobalistični val, ki hoče odpraviti narode in celo rase z namenom oblikovanja Svetovne države nekoč v prihodnosti. Bela rasa je prva na udaru. Kdor temu nasprotuje, je brž deležen najhujših etiket: nacionalist, ksenofob, rasist, fašist… Čas je, da spoznamo, da nas fašisti zmerjajo s fašisti, ker nas želijo enkrat za vselej uničiti, odpraviti, poslati na smetišče zgodovine. Nad Evropejci se izvaja kulturocid, etnocid in genocid. Čas je, da rečemo, da smo domoljubi, ja, tudi nacionalisti če hočete in ksenofobi. Pravico imamo do obstoja, do varnosti, do svoje domovine. Naša dolžnost je, da branimo to, kar smo podedovali od svojih prednikov. Nihče nima pravice od nas zahtevati, da prelepo Evropo prepustimo drugim ljudem. Vsi smo eno, pravijo fašiglobalisti. Prav, trej naj bo vsak na svojem in smo prav tako eno. Nobene potrebe ni, da se mešamo in ustvarjamo nekompatibilne multikulti paralelne družbe znotraj Evrope.

  • napaka…..ne gre za “evro-ameriški” fašiglobalistični val…..za to idejo že stoletja stoji samo peščica družinskih klanov in niti slučajno ne večina naroda…..kako in kdo pa to povzroči:

   Skozi veliko depresijo je bilo prebivalstvo porinjeno do svojih mejnih zmožnosti, hkrati je bilo zelo dovzetno za fašizem, saj je nezaposlenost narasla na 25%, industrijske kapacitete so se sesule za 70%, cene kmetijskih proizvodov pa so se sesule krepko pod proizvodne stroške le-teh, kar je samo še pospešilo val stečajev in samomorov. Življenjski prihranki so bili uničeni, saj se je sesulo okoli 4000 bank. Obup se je repliciral preko Evrope in Kanade, kjer so fašisti, ki so prisegali na krvno genetiko, pridobili splošno priljubljenost. Anglija je bila priča vzponu Britanske Unije
   Fašistov sir Oswald Mosleya, angleška Kanada je imela svojo fašistično rešitev v obliki Rhodes Scholar “Fabian Society” League of Social Reconstruction (kar je nato postalo Liberalna stranka Kanade), pozivali pa so k “znanstvenemu upravljanju družbe”. Revija Time je na naslovnici imela Il Duceja več kot 6x do leta 1932 in ljudem se je govorilo, d je korporativni fašizem gospodarska rešitev za vse ameriške gospodarske težave. V sredi te krize se je leta 1931 City of London odstranil iz zlatega standarda, ki je bil velik udarec ZDA, ki je povzročil beg zlata iz Amerike, kar je posledično pripeljalo še do večjega krčenja dobave denarja ter s tem nezmožnost odziva na krizo velike depresije. Britanski izdelki so koordinirano poplavili ZDA in zlomili še tisto malo proizvodnje, ki je ostala. V takšni atmosferi se je odvila ena najmanj razumetih bitk leta 1933. VEČ: https://ambasador21.wordpress.com/2019/11/16/kako-zlomiti-diktaturo-bankirjev-lekcija-iz-1933/

   • Nata

    Dobro branje. Ampak iz zgodovine se prav nihče nič ne nauči ?

  • lena

   Pa mesanje ljudi je bilo nasilno narejeno ze v Yugi, in kaj se je zgodilo? Propad druzbe!

  • freedomfighter

   Daj mi nekaj povej…ce imam jaz recimo otroka s crnko a to pomeni da bo moj gen izumrl?

 • Unikatna

  “Od 18 do 34 leta so najbolj naklonjeni priseljevanju”

  Imajo najmanj narodne in domovinske zavesti ter oprane možgane!

  • lena

   Verjetno se ne razvite mozgane!

  • samsara

   In ne vejo kako je bilo v jugi oz. srbojeboslaviji.

   • Normalen

    Ne poznam te države. Od kje si se ti potemtakem priselil v Slovenijo?

 • Ivan Ivanovič

  A kdo misli, da ima lahko lutka na političnem odru svojo politično strategijo? To ima samo lutkar, ki svoje lutke vodi.

 • matjazr7

  Tule bi se morali desničarski ekonomisti usesti skupaj in izračunati koliko stane Slovence oz. slovenski proračun oz. nas davkoplačevalce en tuji delavec. Kot sem že enkrat napisal. Pride v Slovenijo Bekim s Kosova. Dela za minimalca. Čez pol leta pripelje ženo, tri otroke. Vsi takoj dobijo socialno pomoč. Dobijo socialno stanovanje. Dobijo vso zdravstveno, šolsko, kdo ve kakšno vse še oskrbo zastonj. Koliko to stane? Koliko stane en tuj delavec Slovenijo? Kdo to plača? Zakaj vsega tega ne plača delodajalec, ki Bekima menda rabi, ker pač Slovenec noče, jaz bi rekel da ne bo mogel delati za minimalca in iz svojega žepa plačevati vsega naštetega zgoraj, ker zanj pa ne bo zastonj. To je tudi en podatek, ki ga v Sloveniji ne smemo izvedeti. Pa da se potem ta strošek pomnoži s 100.000 ali koliko je sedaj v Sloveniji tujih delavcev? Zakaj se delodajalcem dovoli, da vlačijo vse to v Slovenijo? Če rabijo delavce na minimalcu, davkov tako ali tako skoraj ne plačujejo, naj odprejo firmo na Kosovu. Koliko so se podaljšale čakalne vrste v zdravstvu zaradi teh priseljencev? Koliko so naši otroci prikrajšani pri izobraževanju, ker se morajo učitelji ukvarjati z Bekimi jr., ki ne znajo niti slovensko, morajo biti pa v istem razredu kot slovenski otroci? Koliko so Slovencem manj dostopne nepremičnine, ker imamo stanovanja s po 200 stanovalci? Kdo plačuje komunalne stroške za stanovanja, ki imajo 200 prijavljenih na UE in samo enega pri upravniku stanovanja?Itd, itd. Bi lahko kdo iz opozicije kaj takega vprašal na naslednji seji? Ali pa se tudi opozicija zaveda, da je Slovencev manj kot 60%, da se jim ne da hodit na volitve in da našo (in njihovo) usodo očitno določajo priseljenci? Koliko imamo Slovenci nižje plače, ker nas lahko delodajalci izsiljujejo s priseljenci?

  • slosin

   ….če bi Slovenija imela od Bekima korist, bi bile cifre že zdavnaj obešene na velik zvon. Dejstvo je, da sam delodajalec ima korist, družba, ki mora živeti pa njegove družinske člane (nezaposleno ženo, šoloobvezne otroke…) pa čisto izgubo….Bekimova plača tudi slučajno ne pokriva vsega tega..zelo na kratko povedano…

  • Nata

   Super napisano in drži, kot pribito.
   Pa vendar izgleda, da se Slovenceljni tega sploh ne vprašajo !!

  • Normalen

   Za Bekima je Janša poskrbel k je bil slučajno na vladi. Do takrat jih ni bilo toliko kot po njegovih spremembah zakonodaje. Kot tajkuni, tudi njih je on pomagal ustvariti

 • xtc

  Začnite razumet ,da je treba začeti drugače,tuji delavci lahko pridejo a ostanejo lahko le do penzije in to brez družine nato gre domov.Simpl ko pasulj.
  Definitivno pa uvoz družin tujcev pomeni sesutje sistema,kar se že diogaja na Švedskem,Franciji in Nemčiji,kajti večina tega kadra mora biti na vrvici,takoj ko pride do napake mora zapustiti državo.
  Tereba je izdatno financirati domače narodno reprodukcijo,zakaj?
  Zaradi tega,ker je IQ bistveno drugačen kot pri večini prišlekov,kajti Slovenija uvaža tisto,kar ne more v razvitejše EU države.
  Dodaten problem celotne EU pa je kretenizem anarjistično socialistično multikultarskih vlad,ki jim agende propadajo in izgubljajo volilce in hočejo z novovo privlečenimi kamel heblarji in opicami z IQ 50 ostati na oblasti,a je težava v tem da se celotna družba zažira in razkraja in da iz te “nove” družbe,ki jo vidijo oni NI NIČ ampak propad.
  Žal z opicami ne moreš delati hi techa niti razvoje družbe nakoncu celotna piramida z kolovodji vred razpade in se sesuje v kamneno dobo.Da vlačenje opic iz Afrike in Arabije in še kje ni smiselno dokazujejo ravno afriške in azijske države iz katerih so se umaknili kolonialisti,večina jih propada in se seseda in vlačenje te populacije v EU ali Zahod pomeni zaton na isti nivo in regersacijo po razvoju navzdol-ne pa v novo razvito družbo.Nekaj kar ima IQ 50 ne sodi na Zahod niti ni sposobno živeti niti se prilagajati in tudi napredovalo ne bo regresiralo bo čedalje huje
  Da se v SLO že otepamo z problemom Albancev je znano,saj se večina ni zmožna prilagoditi in ne zmore nivoja in zahtev tukaj-namesto njih napredka bi morali Slovenci regresirati na njihov nivo 15 stoletja.
  Seveda so izjeme a odločno mpremalo ,da bi upravičile nekontroliran dotok.
  Nenazadnje še nekaj,glede ,da se vse bolj rbotizira masovna proizvodnja in se še bo in da prihaja kriza je uvoz nekvalificirane sile iz tretjih držav samo netenje vojne saj bo ob zlomu gospodarstev prišlo do socialnega kolapsa in bo treba te ljudi z silo nagnat,če bodo hoteli preživeti vsaj domači,drugače bo propadllo vse skupaj z “novim” svetom multikultarjev,ki jih bodo pobili ravno ti ,ki so jih navozili gor,ko jim ne bodo imeli kaj dat oni paniso sposobni razumet da ni.

  • Anton

   Da nisi tudi ti Dr.

  • Nata

   Sijajno si napisal. . . . . .bom pa še zaključek napisala.
   Nagnati jih nihče ne bo mogel, ker imajo državljanstvo ! Žal država nekoga , ki dobro ne dela, ali ne zna – celo noče delati, ne more nagnat.

   Za večne čase bodo priviligirani. . . . . .spomnimo se.

 • lena

  Ne se bati, sedaj bodo crni naredili razplod! Kot v Nemciji, kjer je vsaka odurna babura, ki je ni nihce niti povohal, dobila nosecniski trebuscek od kakega cokoladnega, on pa nemsko drzavljanstvo!

  • Nata

   Pa smo spet pri babah !! Tega je bilo zadnjih pet let ogromno !! Švedske in druge evropske odcvele dame so se šle pozno ljubezen !!
   Seveda pa pri nas, razen naših časopisov, nihče ni pisal o tem.
   Tudi tako prepoved bi bilo potrebno uzakonit!! Takih porok ne bi smeli dovoliti.
   Ampak? Vse je EU že zamudila. Vemo tudi zakaj.

 • Nata

  Zato pa , ljubi moji Slovenci in Slovenke, ohranimo našo čudovito ljudsko pesem !!!
  NE PUSTIMO TUJCEM, DA NAS PREPLAVIJO

  Same lepe melodije in besedila . Sijajni Komorni zbor RTV !!
  https://www.youtube.com/watch?v=vHdzyN0JvnU&list=OLAK5uy_muHvMRrrCA7je1l6fxB6AXOvfT09NvZmw&index=3

 • skorpijon93

  ja , Slovenija ima tudi velike težave z izseljevanjem, vlada jih NE ZNA privabiti nazaj, Slovenija v zadnjih 7 letih je izgubila največ državljanov po osamosvojitvi, češka si muslimanov ne uvaža, jih ne marajo,češka je svetlobna leta pred slovenijo na vseh področjih kar gledate !

  • Black_hawk

   Čehi imajo druge težave. Blizu imajo rusijo.

   • skorpijon93

    čehi nimajo težav z muslimani, srbjanci, šiptarji, to je važno ! levičarje skupaj z muslimani nagnat !

 • skorpijon93

  češka ima najnižji delež revščine med evropskimi državami, strogo zavračajo priseljence iz muslimanskih držav, enako bosance ne marajo ! bravo čehi, poljaki, slovaki, madžari !

 • freedomfighter

  Jaz sem proti obojim…jemanje mojega denarja za to da se bodo drugi razmnozevali je bolano…kdor nim dovolj denarja naj nima otrok ne pa da bi jemali delavnim ljudem in dajali tistim ki se razmnozujejo kot zajci…sploh pa ker se ne da omejiti te pomoci ba nic drugega kot drzavljanstvo inv sloveniji polovica drzavljanov ni slovencev bi to pomenilo da bi slovenci delali cigoti bi se pa razmnozevali na nas racun…nic pomoci drzave

 • TINE

  Pritepenec s
  Podpira svoje

 • KAPIBARA

  Ne boš ti od NE Slovenca dobil podporo za rojevanje Slovenskih otrok.. !!

 • Novakec1

  To invazijo financirajo iz tujine, povečano rodnost mora pa omogočit država kar pa z tako vlado še nadalnjih sto let ne bo mogoče. Preveč kradejo in talajo brez veze.