fbpx

Neuradno: Izredno zasedanje na Ustavnem sodišču RS zaradi konflikta interesov, v katerem se je znašel ustavni sodnik Matej Accetto!

Foto: STA

Na Ustavnem sodišču RS po neuradnih, a zanesljivih informacijah poteka izredno zasedanje. Podpredsednik sodišča Matej Accetto je namreč na neodvisnost sodišča vrgel slabo luč, ko je postalo javno znano, da se pri odločanju o zakonu o tujcih ni izločil.

Požareport je danes predstavil materialne dokaze in razkril, da je sodnik Matej Accetto skrivaj delal za Mira Cerarja in stranko SMC, javno pa lagal, da Cerarja komajda pozna. Po zaslugi tedanjega predsednika vlade Mira Cerarja, je sodnik Accetto 27. marca 2017 postal ustavni sodnik.

Razkril se je faksimile elektronskih sporočil
Elektronska sporočila razkrivajo korespondenco med vidnimi politiki SMC: Mirom Cerarjem, Milanom Brglezom, Erikom Kopačem, Petrom Jamnikarjem in Matejem Accettom. “Iz pričujočih elektronskih sporočil je povsem jasno razvidno, da sedanji podpredsednik ustavnega sodišča ni samo aktivno ter izrecno sodeloval pri pisanju programa stranke SMC, kar zdaj z lažmi zanika, ampak – pred parlamentarnimi volitvami leta 2014 – tudi načrtno deloval iz ozadja kot ‘tihi podpornik’ SMC.”

Foto: STA

Ker je bil Brglez eden glavnih pobudnikov za to, da se novela zakona o tujcih da v presojo ustavnemu sodišče, bi se moral Accetto izločiti. Pa se ni, ampak je zavajal in lagal. Spomnimo. Pobuda za presojo novele zakona o tujcih je bila vložena zaradi 10.b člena, ki je dopuščal možnost, da policija na meji zavrača vse prošnje za azil brez individualne obravnave, če državni zbor razglasi izredne razmere.

Ustavno sodišče RS še ni odgovorilo na novinarsko vprašanje glede izredne seje. Poznavalci pa, kot poroča Demokracija, pravijo, da obstaja možnost, da Accetto odstopi kot ustavni sodnik, saj je sramota, ki jo je nakopal sodišču, preprosto prehuda.

Hana Murn