Nevarni Mahničevi mafijci

Foto: STA

Obračunavanja vladajočih z opozicijo še ni konec. Po nevtralizaciji župana drugega največjega mesta Franca Kanglerja in s tem SLS in nekdanjega premiera Janeza Janše in SDS s kupom postopkov na sodiščih za diskreditiranje, kar je na oblast vrnilo leve in liberalne politike in stranke, sta zdaj tarča šef komisije za nadzor obveščevalcev Matej Tonin (NSi) in podpredsednik komisije Žan Mahnič (SDS).

Tonina bi v zapor strpali, ker je Sovi v medije ušlo, da so zaposlili premierjevo znanko Natašo Hribar, Mahniča pa je Zvonko Fišer ovadil, ker je ocenil, da ustavni sodniki ravnajo kot mafija, ko preprečujejo preverjanje zlorab v primeru Kangler.

Simone Drenik ne preganja nihče
Sova zaradi izdaje skrivnosti ob opozicijskih politikih preganja še novinarje, ker niso varovali njenih skrivnosti o Nataši. Kako absurdni so ti postopki, je pokazala prav Toninova komisija ta teden s poročilom o preverjanju arbitražne sramote, ko so mediji na Hrvaškem in v Srbiji objavili posnetke pogovorov med Jernejem Sekolcem ali Simono Drenik. Čeprav je povsem jasno, da je kot predstavnica zunanjega ministrstva Drenikova s klepetanjem po nezavarovanih linijah razkrivala zaupnosti države in s tem najbrž nehote pomagala sosednji Hrvaški v sporu o določanju meje med državama, ni po več letih nobenega postopka.

Simona Drenik. (Foto: STA)

Tistih, ki bi res morali varovati zaupnosti, a jih niso, zaradi odtekanja oblasti ne preganjajo, zato se pa spravljajo nad opozicijske voditelje in novinarje, ki opravljajo svoje delo in nič ne škodujejo državi. To je podoba zlorabljanja oblasti za obračune. Tako brutalnemu javnemu obračunavanju z opozicijo kot smo mu priča zadnja leta, so se še v socializmu izogibali. Težava pa je, ker se z desne vse bolj upirajo, zahtevali so celo parlamentarno preiskavo zlorab oblasti za te obračune. Za zdaj jim je uspelo sprožili vsaj precejšnjo nervozo na levi in nekaj povsem nenavadnih reakcij v sodstvu.

Tudi na ustavnem sodišču, kjer so štirje ustavni sodniki Rajko Knez, Dunja Jadek Pensa, Špelca Mežnar in Katja Šugman Stubbs ta teden generalnega državnega tožilca Draga Šketa, ki ga je postavila vlada Mira Cerarja, rešili, da mu v parlamentu ni bilo treba pojasnjevati, ali je zlorabljal položaj proti Kanglerja. Tega mu ne očita opozicija. Tožilec iz Maribora Niko Pušnik trdi, da je Šketa, ki je bil v preteklosti njegov šef, pritiskal nanj v tem primeru. Zaslišanje obeh bi moralo biti sredi tedna.

Zvonko Fišer (Foto: STA)

Predsednik preiskovalne komisije za primer Kangler Žan Mahnič (SDS) se je na nenavadno odločitev sodnikov, ki so zadnji hip preprečili zanimiv dogodek, odzval s stavkom, da je “mafija torej zaščitila mafijo”. To je del pravnikov na levi tako razjezilo, da bi Mahniča kar kazensko preganjali. Pravzaprav ga je nekdanji generalni državni tožilec Zvonko Fišer celo res ovadil. Fišer je tipičen tožilski kader levih in liberalnih strank. Za generalnega tožilca so ga postavili v času vlade Boruta Pahorja, v zgodovino pa je se je vpisal, ker je nezakonito za direktorja tožilstva na hitro zaposlil Borisa Škrleca, dotedanjega namestnika ministra za pravosodje Aleša Zalarja, ko je oblast presenetljivo spet prevzel Janša. Za to nenavadno zaposlitev namestnika ministra, torej politika, mimo postopkov, ki so že prej potekali, bi skoraj po prstih dobil celo od sodišča.

Reševanje vojaka Škete
Mahnič je Fišerja razhudil, ko je povedal, da bo odločitev ustavnega sodišča, s katero se ne strinja, spoštoval in je zato odpovedal zaslišanje generalnega državnega tožilca Škete. Ideje o kazenskem pregonu Mahniča zaradi kritike ravnanja ustavnega sodišča, ki ga Mahnič upošteva, kažejo, kako zelo je zabolelo in razkriva dvoličnost pravnih “strokovnjakov”.

Drago Šketa (Foto: STA)

Če bi poslanca Mahniča strpali v zapor, ker spoštuje sodbo, a jo kritizira, kaj bi potem morali storiti šele Alenki Bratušek, ki po državi zbira podpise za posvetovalni referendum, da bi vladajoči še naprej kršili sodbo ustavnega sodišča o diskriminaciji otrok. Na katero se požvižga že druga vlada zapored in pri osnovnem izobraževanju s tem namerno diskriminirali otroke na šoli Alojzija Šuštarja. Bi zaprli tudi vse, ki sodeluje pri tem čisto resnem nespoštovanju sodbe?

Predsednik ustavnega sodišča Rajko Knez se je na Mahničev očitek, da so “mafija, ki ščiti mafijo” odzval zelo umirjeno, da je trditev nespoštljiva in da si je treba prizadevati za boljše odnose. Da je bil Knez umirjen in ni zahteval, da je treba kritike sodnih odločitev ravno postreliti, je bilo pametno. Dovolj veliko neumnost so štirje sodniki z aktivistično prepovedjo pričanja Škete, ko bi ta ravno moral biti zaslišan, že naredili in ni razlogov, da bi se še napihovali. Zaradi pričanja tega visokega funkcionarja v parlamentu ne bi bilo nobene škode za državo. S prepovedjo v zadnjem hipu pa so štirje ustavni sodniki najmanj ustvarili vtis, da smo priča sistemu političnih uslug, kar je Mahnič opisal s precej radikalno izbiro besed.

Težava je, da trditve Mahniča niso brez realnih podlag. V javnosti se še ni dobro umirila afera o tem, ker iz sojenj v preteklosti na ustavnem sodišču niso izločili sodnika Mateja Accetta. Izločili ga niso niti pri odločanju o prepovedi rock koncerta hrvaškega desničarskega pevca Thompsona v Mariboru, s katerim se je osramotila “liberalna” prejšnja vlada Mira Cerarja. Ustavno sodišče je, ko je izločitev v drugem primeru zahteval Vili Kovačič zaradi povezanosti Accetta s SMC, zapisalo, da Accetta ne bodo izločili, ker ni sodeloval pri nastajanju programa SMC, kar je trdil Kovačič. A iz korespondence, ki jo je nedavno razkril Bojan Požar, je jasno, da je Accetto sodeloval pri nastajanju programa SMC in tudi napovedal, da bo tihi “zunanji podpornik”. Sam Accetto sodelovanja z nastajajočo novo stranko v preteklosti v intervjujih za medije tudi ni skrival.

Te povezave Mira Cerarja in njegove stranke so problem četverice, ki je prepovedala pričanje. Pred vstopom v politiko je bil Cerar namestnik Branka Masleše na vrhu sodnega sveta. Pozneje, ko so poslanci z levega dela dvorane državnega zbora izvolili Maslešo za predsednika vrhovnega sodišča, je Cerar sodni svet vodil. Sodni svet odloča o kadrovanjih in napredovanjih v sodstvu.

Vloga Masleše, vloga Žirovnika
Za Maslešo je ustavno sodišče ugotovilo, da je pozneje ravnal nepošteno, ko se kot šef vrhovnega sodišča ni izločil iz odločanj o predsedniku SDS Janezu Janši v primeru Patria. Posledica teh sojenj je bila, da je moral Janša med kampanjo pred volitvami poslancev leta 2014 v zapor. To je pomembno pomagalo Miru Cerarju, da je dobil volitve in prevzel oblast. Posledica zmage SMC pa je bila poznejša izvolitev Škete za generalnega državnega tožilca, pa tudi ustavnih sodnikov, ki so Šketo zdaj zaščitili pred preverjanjem dogajanja v Mariboru, ki spet zadeve interese SMC in kjer naletimo na enak primer nepoštenega sojenja.

Okrožni sodnik, nekdanji uslužbenec SDV in Sove Janez Žirovnik. (Foto: STA)

Tokrat sodnika Janeza Žirovnika, ki bi se moral izločiti iz odrejanja prisluškovanj in drugih tajnih ukrepov proti Kanglerju. A tega ni storil. Podrobno je to nenavadno dogajanje že pred leti opisal nekdanji ustavni sodnik Ciril Ribičič. Njegovo mnenje o nepoštenem ravnanju sodnika Žirovnika lahko preberete tukaj. Žirovnik je v prejšnjem sistemu delal za službo državne varnosti (SDV), pozneje pa za Sovo, kjer je bil celo namestnik direktorja, ko je bil Kangler še poslanec in član komisije za nadzor obveščevalcev. Po Ribičičevem mnenju bi se moral iz odločanja o Kanglerju Žirovnik, absolutno izločiti, je pa kar šestkrat odredil tajne preiskovalne ukrepe proti Kanglerju. Noben drug sodnik jih menda ni. Predlagatelji (policija in tožilci) so, če sodnika Žirovnika ni bilo, celo počakali, da se je vrnil, da ne bi odločal kakšen drug sodnik.

Kakšno vlogo je v tem dogajanju imel Drago Šketa, ki mu tožilec Niko Pušnik očita, da je pritiskal nanj, nikakor ni nepomembno. Da so se dan pred pričanjem Pušnika in Škete štirje ustavni sodniki nenadoma odločili ugoditi Šketi in so prepovedali preverjanje njegovega ravnanja, je najmanj nenavadno. Zakaj bi bilo Šketi težko pojasniti svoje delo v preteklosti Mahniču, ki niti ni vrhunski pravnik? Zakaj se ga boji? A ni celo dolžan pojasnjevati svojega ravnanja kot visok državni funkcionar, ki ga je na predlog vlade Mira Cerarja izvolila prejšnja koalicija SMC, DeSUS in SD. Najbolj skrajna razlaga je, da so ustavni sodniki, ki jih je nastavil SMC, pač zaščitili interese SMC, katerega županski kandidat Saša Arsenovič je na lokalnih volitvah lani premagal Franca Kanglerja, proslavljat njegovo zmago pa je potem prišel prav “neodvisni” sodnik Janez Žirovnik. V težave je vse spravilo, ker so fotoreporterji ta dodaten dokaz neodvisnosti sodstva v Mariboru ovekovečili.

Kar nekaj nenavadnih specifik je, skratka, v primeru Kangler, zaradi katerih bi moral biti vrh sodstva in tožilstva najmanj previden. Javnosti z molkom in preganjanjem tistih, ki si drznejo kritizirati, ne bodo prepričali

Ko se izkaže še Urbas
Ni jim pa treba prepričevati vsaj največjih medijev, ki so lastniško in upravljavsko podrejeni vladajočim. A tem tako nihče več ne verjame. Na to vlogo medijev je pokazalo tudi stališče urednika Dela Uroša Urbasa, ki je o predsedniku komisije za nadzor obveščevalnih služb Mateju Toninu te dni zapisal, da gradi svoj politični kapital na slabljenju slovenskih pozicij, ker podrobno preverja sramoto, kako so se lahko v hrvaškem in srbskem tisku pojavili posnetki pogovorov Simone Drenik in Jerneja Sekolca, ki so vsebovali tajne in občutljive podatke, pomembne za nacionalni interes države.

Foto: STA

Po mnenju Urbasa bi vse probleme rešil odstop Karla Erjavca. A z odstopom Erjavca, ki se mu zaradi poraza na volitvah poslancev res maje kariera, nobeden od resnih problem ne bo niti najmanj rešen. Razen morda kak Urbasov. Urbas ravna kot zgodovinar, ki bi trdil, da bi vse probleme Nemcev med drugo svetovno vojno, ko so jim Angleži prebili kodirne naprave, in so prisluškovali njihovim pogovorom, rešil odstop nemškega zunanjega ministra. Problem, ki ga razkriva komisija za nadzor obveščevalnih služb Mateja Tonina, pa je pri nas celo hujši. Voditelji naših bojnih ladij so v prostem času brez vsake zaščite klepetali po nezaščitenih linijah, kje in kako plujejo, s tem izdali položaje svojih ladij nasprotniku in ta jih je potopil.

Tisti, ki so izgubili glavo, so nevarni
Zaščito so imeli, vedeli so, da jo morajo uporabljati, a so se požvižgali nanjo. Zdaj je pa problem Matej Tonin, ki preverja, kaj je šlo narobe, da so naše ladje na dnu morja. In s tem škoduje vladajočim. Morebiten odstop ministra Erjavca ne pomeni, da naše ladje ne bodo še naprej tonile, če bomo ravnali enako in govorili, da je vsaka kritika povsem trapastega ravnanja napad na interese države. Še posebej neverjetno je to, ker vlada zaradi izdaje državne skrivnosti o zaposlitvi neke Nataše hkrati ovaja novinarje. A ne Urbasovih. Tistih že spet ni bilo nikjer, ko se je dogajalo. Škoda zaradi razkritja “skrivnosti” o ‘sovici’ Nataši je bila za državo v primerjavi s posledicami neprevidnih pogovorov Sekolca in Drenikove kot brizg majhnega mozolja v primerjavi z eksplozijo supernove.

Pri Drenikovi ni težava le to, da je zaradi posnetkov pogovorov Hrvaška izstopila iz arbitraže in je stroške potem morala za oboje plačevati Slovenija in tudi ni problem, da arbitražne odločitve sosednja država zdaj ne priznava. Huje je: sosednja država je imela, ker je oblast tam precej gotovo poznala vsebino teh pogovorov, v arbitražnem sporu prednost. Odločitev arbitraže o meji je zaradi tega prav lahko bolj v našo škodo kot bi bila sicer.

In to bo imelo dolgoročne posledice. To so potopljene ladje. A Drenikove ni nihče niti najmanj preganjal. Kot preganjajo novinarje zaradi nespoštovanja nepomembnosti o Nataši. Prerazporedili so jo na pravosodno ministrstvo, ki ga je takrat vodil Goran Klemenčič, da bi bilo povsem jasno, da je njeno ravnanje “pokrito”. Naše. Odstop Erjavca vsega tega ne bi rešil. Kot tudi prepoved pričanja Škete ne bo odpravila sumov o nepoštenem ravnanju generalnega državnega tožilca in še koga v preteklosti. Obratno. Zdaj je ta sum šele postal resen. Najbrž so že mimo časi, ko je bilo opozicijsko kritiko mogoče ustaviti tako, da si pozaprl voditelje. Janšo pa bo še tretjič, po JBTZ in Patrii, tudi težko. S preganjanjem Mahniča in Tonina pa bo le še bolj jasno, da so nekateri precej izgubili glavo.

Tisti, ki izgubljajo glavo, pa so nevarni.

Peter Jančič, Spletni časopis

 • Vrhovni sodnik

  Tako nepoštenega in pristranskega US ne pomnim, niti v ranjki jugi.

  • Laž ima kratke noge.

   ITAQ, to je SMC kader, sem reku Pahorju naj naše poštene SD sodnike predlaga, pa ni ubogal.

   • Vladni komik

    Sam je vse po zakonu.

    • Poštenjakar

     Nehaj že težit s tem zakonom, si bebav al kwa.

     • lojze

      On je bebav kwa, kwa!

  • samotoje

   Drži, ampak ne spomnim se, da bi v SFRJ sploh vedeli, da obstaja kakšno US.

   • Janko Gedlicka

    Bolj proti koncu smo imeli neko skrpucalo. Tudi v Sloveniji. Sodnik tistega sodišca je bil tudi manj izibražen mlajši človek, ki mu je zlasti Delo posvečalo precej pozornosti, tudi intervjuje. Bi dejal, da je bil nekakšen politkomisar sodišča.

 • Antonius

  Nikogar več se ne bojijo. Kot trenutno kaže je Slovenijo ugrabila partijska in krivosodna mafija.

  • Hribouc

   Trenutno ?
   Ja!
   Na 68 boljševiških let podlage, definitivno pa , uradno, de facto, kriminalnih 65
   let od komunistično-partizanskega sodstva “Ribica-Kočevje 1943” dalje !

   • pupa

    Nobenemu sodniku ni potrebno dati odpovedi samo TRAJNI MANDAT UKINITI in vse sodnike zaposlit za določen čas. Šele po petnajstih letih preverjeno strokovno dobrega dela je možna zaposlitev za nedoločen čas. Deset let pred upokojitvjo je možno podeliti trajni mandat na podlagi neoporečno strokovnega dela.

    S tako reformo sodstva ne bi bilo potrebno vstrajnikom hodit protestirat pred sodišče in opozarjati na anomalije sodstva. Sodniške vrste bi se same izkristalizirale in izvrgle škart.

    • Hribouc

     Se strinjam 101%, draga Pupa.
     Okol Krivosodnije smo zabili toliko časa, samo, da smo si, vsaj jaz, dali duška, edinole, ko smo nabijali v zrak, da mora Kučan v arest.
     Imeli smo predsednika Odbora, izdajalca – že takrat sem mu z ustnic, Crčecu, bral, da mu ne gre od srca in imeli smo
     predobrega in premilega voditelja, ki je bil prekulturen, predostojanstven in premilega srca.
     Potreben je HongKong, Pupa! Bando mafijaško na Pranger!

 • Vrhovni sodnik

  Večina US je pro emigrantsko usmerjena, po domače so Sorošovi plačanci in, kot take jih ne rabimo, celo obtožit in kaznovati jih je treba

 • šmentanamuha

  Zdaj se šele vidi, keri bedniki so komunajzarski sodniki in tožilci. Ja, to so zdaj ranjene zveri.

 • Jan Kovalski

  Ustavno sodišče pa je točno tako kot ga je napovedala Jasna Murgelj.

 • Amerikanc

  Pričakoval bi, da bojo mafijski sodniki in tožilci porinili v prve vrste piarovce in nadebudne novinarje, ampak so se kar sami razkrili. Tako da policija nima nobenega hudega dela; samo obišče Kneza, Šketo, Fišerja in mogoče celo kakšnega penzionerja in jih zasliši.

 • VERZIFIKATOR

  Mališa Murglec

  MAFIJSKI POMENEK

  Mafijec 1:

  Kdo izgubil glavo je, povejte,
  ni doslej še videti nobene
  ne odbite, stisnjene, zdrobljene,
  vse so na vratovih, le poglejte.

  Mafijec 2:

  Molči, da ne boš ob glavo prvi
  in ne razkazuj preveč se javno,
  da ne boš končal v spektaklu slavno,
  obvisel na zanki sam, na vrvi.

  Mafijec 3:

  Vidva glavo res sta izgubila,
  zdita se ta hip preveč nevarna,
  hiba v avtu, takšna stvar nemarna
  z vama bo zadeve uredila.

  Mafijec 4:

  Pa bo molk, nobene več norije,
  vsa benigna glava izgubljena,
  stvar opravljena in urejena,
  delo bratske spet tovarišije.

  • samotoje

   Kristušek dragi, skoraj bi tole verzificirano lepoto spregledal. Mea culpa.

 • Andrej

  Teli sodniki, pa višji sodniki, pa najvišji sodniki, pa ustavni sodniki, pa tožilci, pa najvišji tožilci, pa komunisti, pa najvišji komunisti: vsi skupaj so dobro uigrana mafijska združba. Mafija pa je vedno prepričana v svoj prav. Brez milosti odstrani vse, ki ji niso slepo pokorni. Ravno vse to dogajanje je dokaz, da ima Žan Mahnič prav.

 • ljubinica

  Neodvisno sodstvo? My ass…
  In podobno je tudi drugje.
  Obamova veleposlanica v Ukrajini je izrocila ukrajinskemu vrhovnemu tozilstvu seznam ljudi (Ukrajincev), ki jih tozilstvo ne sme preganjati ..
  Gotovo imajo take sezname tudi slovenski tozilci.
  Pravzaprav slovenski tozilci seznamov niti ne potrebujejo… Ker so sami “nasi”, ti pa ze vedo, kako in Kaj….

  • hermannn

   To koga se sme preganjati in koga ne, je v samoupravnem socializmu odločal Svet za ustavno ureditev oz. njemu podrejeni organi na lokalni ravni. Je kje kdo ki verjame, da danes ne obstaja nekaj podobnega, kjer odločajo o tem, kdo je prvo in kdo drugorazredni in zato zrel za pregon.

 • Hribouc

  Prvoklasna banda negativne selekcije mafijaške bande podrepnikov in luzerjev, zmikavtov, sistemskih zaviračev Slovenistana.

 • Andrej, Miha ali Jure

  Hrvat Jančić piše o Slovencih ker jih ne mara.

  • Andrej

   Ali si prepričan , da je Peter Jančič Hrvat , najprej preveri potem pa “svinjaj” in mu spreminjaj
   poreklo ! Tako ali tako so pisarije rdečeljubcev izmišljotine , ki očitno lepo sedejo v ušesa
   slovenskih ritoliznikov , ki živijo na veliki nogi in brezbrižno in perverzno pljujejo po Slovencih !

 • if

  Mnoga dejstva, ki jih producira US kažejo, da US deluje mafijsko.

 • montyamp

  Sodišče ki brani bankrot atentat politiko , je pre-polno kandidatov za postavljanje tarč na osnovnošolskem tečaju za streljanje s kalašnikovimi .
  Ka so vsi pijanci s cevmi pocrkali ???
  ATENTAT — ATENTAT — ATENTAT — ATENTAT — ATENTAT — ATENTAT
  K*R*A*M*B*E*R*G*E*R*-S*L*I*V*N*I*K*-G*O*L*U*B*-J*A*M*N*I*K-K*O*K-……………..

 • macon

  Levi režim brani sebe, ne pa državo ali širšo družbo. Drenikova je škodovala državi in družbi, zato je režim ne preganja. Mahnič je škodoval režimu, zato ga ta preganja.

  Ko enačiš levi režim z državo izgleda vse noro, ko vzameš levo mafijsko strukturo kot zajedalca in parazita družbe, se vse postavi na svoje mesto. Ko poslušaš leve politike iz stališča družba in države, blebečejo kot norci, ko jih poslušaš kot zagovornike kriminalne režimske strukture, je vse smiselno in logično.

  Nekako tako je kot v Jugoslaviji v osemdesetih, edino približno svobodno obdobje so bila devetdeseta. Komunisti uničujejo dalje kot so navajeni.

 • hermannn

  Kakšen fin gospod, pardon fin tovariš tale Fišer, ki je v svoji partijsko revolucionarni vnemi preganjal prižigalce sveč na morišču stalinovih partizanov. V dosmrtno keho z njim !
  Aja, je prvorazredni, zaščiten kot volk in medved.

 • piko8

  Mariborski VARDI bo ptrebno zamenjat pastične ponaredke za prave KALAŠNIKE in polovit slo tžilsko in sdniško MAFIJO!!

 • xtc

  Vsi komentatorji spreglejujejo najpomembnejši Jančičev stavek “Tisti,ki izgubljajo glavo ,pa so nevarni”.
  Jančič jasno pove,da ni več daleč,ko se bo levica z Kučanom na čelu pred neizbežnim propadom in položitvijo računov pričela braniti z zapiranjem,povijanjem in ustrahovanjem naroda,kajti zadeve uhajajo iz rok in tisti,ki počno sedaj vse to vedo kakšen bo njih konec,če so vsaj malo intiligentni,podobno se je obnašal hitlerjev socialistični model,kako so končali akterji vemo in levim v SLO popuščajo živci,sleje kot preje bo nekdo od njih naredil ponovno napako v stilu Kramberger,,Slivnik,Petek ipd ampak bolj amatersko takrat bo pa hudo.
  Kučanov režim se bo reševal z orožjem in s krvjo nedolžnih,kot so prilezli na oblast bodo z nje padli in vse te zlorabe,jasno kažejo na kar opozarja Jančič, psihopati brez treznega razmisleka so nevarni-identični Hitlerju,Stalinu,Beriji ipd njim bližnjim “versko sistemskim “sorodnikom”,nenazadnje o tem nakazuje nek zakokon ,ki ga želijo sprejeti o “Vardah”,ki sploh niso težava,preje se z zakonom cilja na zatiranje opozicijskih strank.,seveda ne levih.

 • Vera

  Spravili so se na poštenega poslanca,lopove tatinske pa pustijo v miru,da nam še bolj kradejo .

 • Miro Jereb

  Lud jebe zbunjenog…do tu so prišli diletanti…ostaja jim samo še zapiranje nasprotnikov. Za KOZLAT.

 • lokec

  Meni Drenikova deluje kot, da je povprečno intiligentna.

  Če je bila na zelo pomembbnem položaju – določanje meje naše domovine bi pričakoval, da bodo postavili nadpovprečno osebo. Naziv šole ni tako pomemben.

 • lojze

  Reporter danes piše, da se slovenski “identitarci” skrivajo (kar je baje velik, velik greh po Reporterjevo!), avstrijski pa nastopajo odkrito. Reporter bi bilo potrebno opozoriti, da je skrivanje strah pred nasiljem države, ideologije in javnosti. V demokratičnem sistemu, ko si lahko povemo odkrito, ni skrivanja obrazov in besed. Et tu, Brute!

 • Unikatna

  Trajni mandat ukiniti sodnikom in tožilcem!

 • Olga101

  Bravo Žan! Niso samo mafija, so celo udbomafija! Kako pa delujejo, naj vprašajo tovarišico Jasno Murgelj!

 • lena

  Da pravosodje dela posteno, to me ne more nihce prepricati! Vsak dan se dogajajo nove umazanije!

 • samotoje

  Pa sem le dočakal, da bo Fišer v imenu svoje tolpe na sodišču razlagal, da niso mafija in to podkrepil z dokazi. “Kakšen fantastičen dan,” bi vzkliknil predsednik Tomidelimiška.

 • M x

  Ma oni se bojijo kritične mase ljudi ,ki spregledajo.Ta je pa že dosežena.Pol pa malo na zeleno pa še kje dobiti volilce.Panika.