fbpx

Nevarno in neprofesionalno poročanje POP TV o številu protestnikov! Policija jih je postavila na laž!

Foto: STA/epa/Twitter

Sramotno in nevarno ob enem. Portal 24ur se je vnovič dokazal, da producira lažne novice. Pri poročanju glede levičarskega protesta proti vladi, ki je potekal pred stavbo Državnega zbora RS, so namreč zapisali, kako naj bi se v prestolnici zbralo 500 protestnikov, v Mariboru pa celo tisoč. Podatki policije govorijo sami zase in dokazujejo, kako pretiravajo. Očitno le ne zmorejo skriti, kako jim ni po godu aktualna oblast.

Večino zbranih protestnikov, ki se je v ponedeljek zbrala, moti omejitev gibanja, do uvedbe katere je sicer prišlo z namenom zajezitve širjenja novega koronavirusa. Kakorkoli, čeprav bi si morda na 24ur želeli, da bi se shoda udeležilo še več ljudi, pa uradni podatki iz policijskega poročila govorijo sami zase.

Na POP TV napihnili številke
Na portalu 24 ur so tako objavili, da se je protesta v Ljubljani zbralo 500 ljudi, v Mariboru pa kar tisoč. Toda po podatkih policije se je v Ljubljani zbralo le nekaj 100 ljudi, na protestu v Mariboru pa se je zbralo okrog 100 ljudi. Tudi tam zbrane so policisti opozorili na kršenje odloka. Nekateri opozorila niso upoštevali, zato so policisti izvedli postopke ugotavljanja njihove identitete. Ti podatki (za 19 oseb) so bili predani inšpektorjem zdravstvenega inšpektorata, pristojnim za izvedbo prekrškovnega postopka v skladu Zakonom o nalezljivih boleznih, ki so bili tudi na kraju. Drugih ukrepov v povezavi s protestom ne beležijo.

Vir: POP TV

Foto: Demokracija

Minister Hojs sporočil, da bodo vložene ovadbe
Glede neodgovornega ponedeljkovega shoda se je oglasil tudi notranji minister Aleš Hojs in sporočil: Vsem, ki sprašujete kaj je počela policija danes v Ljubljani in Mariboru odgovarjam, da je popisala večje število zbranih, ki bodo oglobljeni. Prav tako bo vložila ovadbe zoper organizatorje in udeležence, saj gre za kaznivo dejanje ogrožanja zdravja. Ne pričakujte pa, da bo ona vzrok nasilja!” Prav tako je Hojs dal vedeti, da pričakuje, da bo policija za identifikacijo vseh tistih, ki jih je, kot udeležence petkovih in današnjih shodov, potrebno kazensko ovaditi, uporabila vse javno objavljene slike in prispevke medijev oziroma socialnih omrežij! “Večina državljanov skrbi za zdravje vseh in upošteva odloke!”, je dal vedeti. 

Dejansko število udeležencev bi bilo verjetno še manjše, če ne bi v bližini lokacije protesta posamezniki novačili ljudi, da bi se pridružili protestu. Mimoidoči, ki je šel čez Kongresni trg v Ljubljani nam je povedal, da ga je ustavil moški in mu v angleščini dejal, da potrebujejo pomoč in da naj gre protestirati pred Državni zbor RS. K udeležbi so vabili tudi mimoidoče, ki so šli čez Kongresni trg, Zvezda park. Kaže, da je bilo med protestniki nekaj tujcev, večina pa naj bi bila Slovencev.

Foto: Demokracija

Čemu se je POP TV odločil za lažno poročanje, je težko razumeti. S takšnim poročanjem namreč vzbujajo vtis, kako naj bi bilo vse v najlepšem redu in da je zbiranje večje skupine ljudi varno. Videli smo lahko, da se udeleženci niso držali varnostne razdalje, zato lahko le upamo, da na račun nespametnega početja ne bo prišlo do povečanja števila okužb. Namreč večina državljanov se ukrepov drži in ni prav, da se na tak način spodkopava napor večine.

Hana Murn