Neverjetno! Celotna koalicija – LMŠ, SD, DeSUS, SMC, SAB – glasovala proti zvišanju minimalnih invalidskih pokojnin, ki znašajo manj kot 300 evrov na mesec!

Foto: STA

Vlada Marjana Šarca je znova dokazala, da nima posluha za invalidske upokojence, eno najbolj ranljivih in socialno ogroženih skupin v naši družbi, ki jo vseskozi zanemarja. To je dokazala s tem, ko na izredni seji državnega zbora vnovič ni podprla predloga poslanske skupine SDS za dvig najnižjih invalidskih pokojnin, ki so precej pod pragom revščine in socialne pomoči. 

Predlog za zvišanje najnižjih invalidskih pokojnin so v poslanski skupini SDS vložili že letos spomladi, a na strani koalicijskih poslancev tudi takrat ni bilo volje, da bi zagotovili zadostno število glasov.

Za določitev minimalnega zneska invalidske pokojnine
Predlog sprememb zakona o pokojninskem in invalidskem zavarovanju v delu, ki ureja invalidske pokojnine, je predstavila poslanka SDS Anja Bah Žibert. Izpostavila je, da v SDS predlagajo, da se tako kot minimalna pokojnina določi tudi minimalni znesek invalidske pokojnine, ki bi moral biti v višini osnovnega zneska minimalnega osebnega dohodka oziroma socialne pomoči, ki danes, po uskladitvi, znaša 402,18 evra. Predlagane rešitve veljajo tudi za upokojence, ki zaradi delne zmožnosti za delo oziroma delne invalidnosti zelo težko pridobijo zaposlitev ali pa je sploh ne, ravno zaradi te delne zmožnosti za delo pa prejemajo nižjo invalidsko pokojnino. V SDS zato predlagajo, da se zanje prav tako zagotovi minimalna pokojnina v primeru, da so prijavljeni na zavodu za zaposlovanje kot iskalci zaposlitve in ne dobijo ustrezne zaposlitve brez svoje krivde.

Foto: SDS

Pred predstavitvijo predloga je Bah Žibertova pred poslanci posebej poudarila: “Naj bo tokrat vendarle drugače. Naj nas vodi tisto, kar je dobro in kar je prav. Ta zakon je dober in prav je, da ga sprejmemo. V Slovenski demokratski stranki smo ga ponovno vložili v upanju, da boste, spoštovani poslanci koalicije, tale opomnik, ki so vam ga pripravili v Listi Marjana Šarca in vam dobesedno zapoveduje, da glasujete proti zakonu, ignorirali in zavrgli! Obnašajmo se kot odgovorni državljani in posamezniki, ki nam je ljudstvo zaupalo vlogo, da kot njihovi predstavniki delujemo v korist in dobro državljank in državljanov.”

7.500 državljanov prejema invalidsko pokojnino, ki je celo nižja od 300 evrov na mesec!
Glede na to, da povprečna pokojnina v Sloveniji znaša okrog 640 evrov, je jasno, da ta predstavlja prag tveganja revščine za samsko osebo. Povprečna invalidska pokojnina pa je še celo bistveno nižja in znaša okoli 495 evrov. “To pomeni, da je delež tistih, ki prejemajo invalidsko pokojnino, nižjo od 402 evra, kot znaša osnovni znesek minimalnega osebnega dohodka, visok in predvsem nesprejemljiv. Za 7.500 državljanov je situacija takšna, da prejemajo invalidsko pokojnino, ki je celo nižja od 300 evrov na mesec,” je opozorila poslanka SDS. Poslanec Anže Logar pa je ob tem izpostavil, da če se nedelo da izbrati, pa za invalidnost tega ni mogoče reči. “Prvi je na socialnih transferjih in ne dela, drugi pa je delal in postal invalid – in ta drugi ima skoraj pol manj sredstev za preživetje. Kje je tukaj normalna človeška logika?”

Predloga ni podprla niti stranka DeSUS, ki nosi ime upokojencev
Žal vlada Marjana Šarca za eno najbolj ranljivih in socialno ogroženih skupin v naši družbi nima posluha in jo vseskozi zanemarja. Še posebej pa je sramotno, da predloga SDS za zvišanje najnižjih invalidskih pokojnin ne podpira niti stranka DeSUS, ki nosi ime upokojencev, niti Stranka Alenke Bratušek, ki ima v svojem programu zapisano, da bo uredila invalidske pokojnine. Med poslanci, ki so glasovali proti, čeprav se v javnosti radi pohvalijo, kako se borijo za dobrobit državljanov, so bili tudi: Brane Golubović, Matjaž Han, Dejan Židan, Tina Heferle, Franc Jurša, Maša Kociper, Marko Koprivc, Jerca Korče, Jani Möderndorfer, Matjaž Nemec, Jani Prednik, Janja Sluga, Marko Bandelli, Igor Zorčič.

Tako so glasovali koalicijski poslanci – borci za upokojence, borci za solidarnost, borci za socialno državo, borci za najrevnejše:

41 poslancev je glasovalo proti predlogu SDS, 39 poslancev pa za, kar pomeni, da je zmanjkalo le malo. Vsekakor upravičeno ostaja grenak priokus, da se le pred volitvami za najbolj ranljive in socialno ogrožene skupine v naši družbi izkazujeta izredna skrb in empatija – za potrebe politične samopromocije, saj se doslej ni naredilo nič.

Hana Murn

 • macon

  Čakajte no, spet nekaj ni v redu. kaj niso koalicija socialni in čuteči levičarji, SDS pa neofašisti, neoliberalci, ki bi nas vse za pest riža in par arašidov prodali kapitalistom preko luže?

  Prepričan sem, da je bilo obratno: zvišanje invalidske pokojnine so podprli (so)čuteči levičarji, SDS, ki nas deli, pa je to zavrnila. Res, da imajo manjšino v parlamentu, vendar z negativizmom dosežejo, da se ne izglasujejo socialni ukrepi koalicije in modrega predsednika vlade.

 • lokec

  Na MMC RTV tega dejanja ni opaziti. Verjetno te seje sploh ni bilo.

 • pajot

  Boli jih qurac….
  Super država smo…
  In da je glasovala proti tudi tista pička,ki je utemeljila dva krogca,je super.
  Oh,samo počistit je treba….na kakršenkoli način….he,he,he…

  • zokispoki

   Banda komunajzarska !!!

   • SIMON ROZIC

    …preklinjaš pa prav tako sočno kot jaz! Lahko bi bila
    raperski duet !

    • zokispoki

     Itaq, da jim ….m mater, nacisticnim levajzarjem !

     • SIMON ROZIC

      …to je uvodni sleng…potem pa : banda komunjara, ni vam
      para v laži kraji, to vam je v krvi, v vaši je naravi….banda
      komunjara….vidiš, da gre!

     • zokispoki

      Komunisticni sifilitiki !

 • antimur

  Prekleti prasci kučanistični, človek enostavno lahko popizdi, če vidiš da barabe, ki vseskozi gobcajo o socialni državi, obenem podpirajo ropanje in kriminal, glasujejo proti takšnemu povišanju. Jih je samo gobec, zato jih moramo v četrtek prefukati v nulo.

  • Vili

   Pridi! Te čakam da me na gobec a prinesi si lastne povoje s sabo. Jaz ti jih ne bom dal!

 • IZBIRA

  Za večjo transparentnost in prepoznavnost bi moral biti na tistem seznamu poslancev,ki so glasovali proti dopolnjen še s pripadnostjo partijski frakciji. Jaz fanatike iz Levic erazen Lune in unga pijanca aja Che Guevarota in kosobrina Franca trčenega ploh ne poznam, prav tako anonimuse iz LMŠ in SAB, ker je v SMC ali SD in DESUS pa mešam kdo je kdo in kam je trenutno privezan.

  • JANEZ GUS

   Če bi bil srpentinšek malo deca,bi borčevski golazni lažnjivi vzel to mančo in jo namenil za delavno vspešnost.Seveda ne,ker v tem panju je ista mafija.

   • IZBIRA

    On jim poje slavospeve!

 • IZBIRA

  Glavno, da so borcem iz ZZB NOB zrihtali herojske pokojnine, zdaj pa kaj. A naj jim vzemejo in dajo neborcem oziroma domobrancem? Tega filma pa od Partije ne bomo gledali. POtencialni borci, za katere se najde denar so prejemniki socialnih pomoči iz Antifa in drugi socialni aktivisti. Tam bodo še nagrajevali svoje volilce.

  • Vili

   Glavno je da je Krkovičev smrkavec dobil status veterana zato , ker s eje vozil z Yugotom po Sloveniji :D

   • IZBIRA

    Veterani nimajo nikakršnih privilegijev, po koncu vojne niso izvajali likvidacij, niti se ne izmišljujejo ideoloških bitk za lažno zgodovino. Postavili pa so temelje samostojne Slovenij in nas osvobodili izpod Rusko-srbske boljševistične inernacionale. Za razliko od komunistov, ki so nas Slovence zasužnili, zadi tega da so dobili neomejeno oblasti in privilegije vseh vrst, da ne naštevam. Od pravice do nekaznovanega umora, posilstev, tatvin….

 • Antonius

  Neverjetno?!
  Neverjetno je to, da so volivci pozabili, da je že Pahorjeva vlada kmetom ukinila minimalno, oziroma socialno pokojnino, ki jim jo je uredila Janševa vlada.
  Neverjetno je tudi dejstvo, da se ljudem ne prižge spoznanje, da so vse mogoče strankarske liste poimenovane po njihovih predsednikih, stranke Kučanove levičarske kontinuitete, ki Slovenijo siromašijo, delovno ljudstvo pa z nabijanjem davkov kradejo.
  Čudi me, da se nihče ne vpraša, zakaj zemljiški prispevek, ker vso infrastrukturo, ki je priključena na stanovanjsko parcelo, za vzdrževanje itak sproti plačujemo na položnicah.
  Zdaj levico glava boli, kako bi nam podtaknili še davek na nepremičnino, ki je bila z davkom obremenjena že takrat, ko so ljudje gradili svoje hiše. Zdaj nam hočejo zaračunati davek, ker delovni ljudje ne živijo pod mostom.
  Cerarjeva, Šarčeva in lista Bratuškove so cenen strankarski nateg, ki se volivcem sicer predstavljajo kot demokratična strankarska pestrost, v resnici gre pa za raznobarvno stranko, ki s svojimi poslanci v parlamentu in vladnem skropucalu skrbi, da v državi Sloveniji ne bi prišlo do nujnih demokratičnih sprememb.
  Delo NPU in kriminalistične policije, tožilstva in sodstva bi bilo treba najprej prevetriti in prečistiti.
  Invalidi?!
  K svojim bornim pokojninam naj si pa po svojih močeh priložijo zbrane zamaške.

  • Antonius

   Ni kaj, to pa je pohvala, če ti dežurni levičarji pod komentar podelijo kar 20 anonimnih priznanj.

   • Jovo Jamnica

    Bolj kot boš obtoževal za to delo levake, več minusov boš deležen. Jaz ti bom dal pri stanju 11:20 plus, da še mene v to vrečo ne pahneš. Stanje po mojem plusu bo 12:20.

   • antimur

    Ne sekiraj se, meni so jih 27.

    • Antonius

     Ne sekiram se! Za in proti je pronicljivim odlična reklama za objavljen komentar.
     27?!
     Očitno ste jih z odličnim komentarjem direktno v čelo med očmi.

   • tomven

    Bolj kot minusi, bi jih moralo skrbeti njihovo mentalno zdravje… Antonius, kar veselo naprej, z veseljem berem vaše komentarje!

  • Vili

   Ko bodo kmetje vplačevali v pokojninski sklad naj prejemajo tudi pokojnino. Doklr pa morajo delvci plačevati drugim pa ni potrebno naj tudi pokojnine prejemajo samo delvci

   • Antonius

    Eno je socialna pokojnina ostarelih kmetov, ki so svoje garaško življenje preživeli v socializmu, nekaj povsem drugega je pa zelo bogata pokojnina Svetlane Makarovič, ki si je v pokojninsko blagajno vplačala za 180 evrov pokojnine.
    Danes tudi na vaš račun zastonjkarsko zelo dobro živi v oskrbovanem stanovanju v Trnovem in se s krvavo zvezdo zajebantsko posmehuje celi Sloveniji.
    S politikantsko zlorabljeno Prešernovo nagrado so *umetnici* dodelili skoraj dva tisoč pokojninskega bogastva, vas motijo pa kmeti in njim dodeljen in odvzeti socialni drobiž.
    *Pilite* pri nezasluženem bogastvu, ostarelim kmečkim revežem pa pustite, njim ukradeno pokojninsko socialo.
    Sicer pa, delavci na katere se sklicujete so pokojninsko tudi okradeni. Ogromna večina jih iz pokojninske blagajne prejema manj, kot danes socialna blagajna plačuje nezaposlenim lenobam.

 • mginko

  Rdeča golazen!
  Upam, da komentar ne bo izbrisan, po kučanovem komunističnem zakonu o sovražnem govoru.
  Kar je res je res.

 • JANEZ GUS

  Dobro si zapomnite in oglejte ta kup gnoja.Pa da ne bo kdo rekel,da jih ne pozna.ZATO 10.10 VSI NA PREŠERCA.

 • Andrej

  Kaj že pravijo javnomnenjske ankete? Ljudstvo si še želi take vlade. Beeee beeeee beeeee….

  • Vili

   Imaš pa čudne podatke. Vse javnomnenjske ankete kažejo na VISOKO podporo vladi RS. Sedanji vladi. Ne Janševi!

   • Andrej

    Jasno. SEDANJA vlada je proti zvišanju invalidnin in pravim, da ljudje s tem, ko na javnomnenjskih anketah podpirajo to vlado, to tudi želijo. Dobili smo, kar smo hoteli.

 • Stric iz ozadja

  Nadkoalicija (Levica) je bila pa za. Zanimivo.

 • toxico

  moja punca ima status invalida delala je 8 ur kot vsi ostali ljudje dobila nek dodatek in socialno vse skupaj manj od minimalne ob enem ji ni tekla delovna doba

  • Lustrator

   Spomnita se tega 10.10. in ob vseh bodočih referendumih in volitvah. To je minimalno, a hkrati tudi vse, kar se da narediti po mirni poti.

 • Boy

  Mentalni invalidi ne privoscijo invalidom niti toliko denarja, kot ga imajo oni samo za kavo.

 • Slovenec 33

  Kdaj vam bo jasno, da je Slovenija okupirana država, ki jo vodijo okupatorji in veleizdajalci slovenskega naroda, ki vse kar delajo, vodi v uničenje in izropanje slovenskega naroda in v polnje nje lastnih žepov.

  Vsi vladajoči se imajo za prvorazredne, za katere Ustava in zakoni ne veljajo, ti so za drugorazredne.

  Vsi provrazredni so genetsko deformirani ali potomci ali pa nasledniki rdečih verskih blaznežev, ki so izvedli genocid nad slovenskimi rodoljubi, ki še vedno leže po več kot 600 moriščih po slovenski zemlji.
  Po koncu vojne so ti rdeči verski blazneži izvedli še največjo veleizdajo slovenskega naroda, ker so pripeljali v slovenske dežele stare predvojne okupatorje, da so po slovenski zemlji spet hodili oboroženi tuji vojaki, govorili tuj jezik in še s švasano pisavo so nas posiljevali.

  Do leta 90 so kolaborilali z okupatorji in hodili na jug po direktive, kako uničevati slovenski narod. Po umiku okupatorske armade so ob pomoči veleizdajalcev okupatorji v vseh vejah oblasti ostali in še naprej uničujejo in ropajo slovenski narod.

  • Andrej

   Ti nič ne razumeš. Komunisti so naši zavezniki. Kar vprašaj Šarca, kam leti po nasvete. V Moskvo. Za njih so komaboranti tisti, ki se družijo s kapitalisti.

   • Slovenec 33

    Pravi topoumni produkt usmerjenega izobraževanja pod vodstvom fdvizma si in govoriš pa pišeš kot idiot
    Moj komentar je bil pa iz pogleda patriota, Slovenca in ne slovenceljna, kot je bil tvoj odgovor.
    Komunisti nikoli niso bili zavezniki slovenskega naroda, ker so to pripadniki najbolj zločinske religije v človekovi zgodovini – glej zgoraj.
    V 100 letih sl pobili skoraj 200 mio svojih ljudi in skoraj 2 milijardi ljudi deklasirali v drugorazredne tlačane in sužnje.
    Razliko med patriotom in idiotom so pa že Stari Grki natančno definirali.
    Človek, zberi se vendar !

    • Andrej

     Ti nisi Slovenec. Ti ne žalijo, razen, če ne razumejo napisnega. Pa še takrat so bolj vljudni. Daj, še enkrat preberi, počasi in natančno, kaj sem napisal. Morda boš ugotovil, da gre za kritiko Šarca in njegovih. Je pa res, da ti ne bi smel očitati nerazumevanja. A vseeno je tvoja reakcija prehuda.

 • Andrej

  Ni za invalide. Ilegalci so vse pojedli. Za njih nikoli ne zmanjka.

 • marker

  Ne vem kaj se sploh čudite. Leva politična stran je vedno proti vsem predlogom, ki jih predlaga SDS, pa če so še tako dobri. Zato me tudi ne preseneča hinavska dvoličnost levih strank v primerih, ko pričakujejo podporo od SDS, češ da moramo držati skupaj. Za migrante in socialne podpore priseljencev in njihovih družin iz držav bivše skupne domovine pa se bo vedno našel denar. Mi smo samo ovce.

  • IZBIRA

   Za svoje predloge pa ne morejo glasovati, ker jih ni. Leni in nesposobni komunisti, ki se ne znajdejo pod lupo in žarometi. Navajeni so delat podtalno, kjer gre seveda za čisti kriminal.

 • Olga101

  Vsi, ki so glasovali proti, so za “malega človeka” – iz Murgl! Naženimo jih!

  • Vili

   Kdo? Ti? Izvolili smo jih prebivalci Slovenije. In spet jih bomo!

   • šmentanamuha

    Seveda jih boste ponovno volili, zato pa se ne imenujete zaman – useful idiots (uporabni idioti). Upajmo, da vas je vedno manj.

 • montyamp

  POTOMSTVO UŠIVEGA IN GARJAVEGA BANDIT-GOŠARIZMA .
  Pričakovati od demokratično nepismene bagre zavzemanje za sočloveka , je kot bi čakal da bo kurćanov murglosrbski kokakatrtel začel redčiti koko namesto 1:3 na kvalitetnih 1:2 .

 • montyamp

  Marionetarska zasedba udbovske nomenklature – LMŠ, SD, DeSUS, SMC, SAB – pravi , v Rusiji je toliko pokradenega slovenskega denarja od katerega bodo obresti namenili invalidom , da je razburjanje javnosti odveč .
  Baje so Krambergerja zaklali zato , da ne bi razdelil glavnice , kot je dializne aparate .

 • SIMON ROZIC

  Dragi moj Anže Logar, v tej globoki, umazani Yugojebini zastonj iščeš človečnost
  in zdravo pamet! Te pameti levaki in ostali vladni veljaki ne posedujejo niti 1 gram/ osebo!
  Prav zato gre vse v “maloro” !

 • SIMON ROZIC

  No, dan ali dva nazaj je veliki-mali Šarec izjavil, da strela udari vedno v vrhove…
  S tem je hotel sebe proglasiti za. nekakšen vrh, jaz osebno mu pa sporočam, da
  en kup dreka ne predstavlja nobenega vrha !

 • holzer

  Kako jih ni sram te pezdeta,ki so bila proti zvišanju minimalnih invalidskih pokojnin.
  Kako lahko še tacajo po parlamentu in sramotijo celo Slovenijo v svetu.Upam le da je to zadnje kar so izglasoval v parlamentu.Vsem tem nj več mesta v parlamentu.
  Zdaj bi si moral volivci zapomnit ta imena in kateri stranki pripadajo.
  Saj ko bi bilo glasovanje o zvišanju poslanskih plač,bi bili ta isti vsi ZA.
  Ko bi bilo govora o še večjem sprejemu ilegalnih migrantov v Slovenijo in njim večji denarni pomoči,bi bili prav tako ZA.
  Prav tako bi bili ZA odpis dolgov raznoraznim tajkunom,kot je bilo v primeru Jankovič.
  Naj se vsi ti raje postavijo v kožo teh ljudi,invalidom in še mnogih drugih,ki imajo nizke pokojnine,ki zelo težko preživijo.
  Pa tisoče delavcev,ki so kljub zaposlitvi na minimalni plači in zopet zelo težko živijo,tako da morajo hodit na Rdeči križ in Karitas po pomoč itd.

 • AlojzZ

  Celotna koalicija – LMŠ, SD, DeSUS, SMC, SAB – glasovala proti zvišanju minimalnih invalidskih pokojnin

  Saj je tako tudi prav! Sicer bo bolj malo za nas ostalo!

 • francelj3

  Seveda, saj morajo biti proti, že zaradi fiskalnega pravila, saj so pravkar mafijskim čefurjem Zmikavtovich podarili 45 milijonov evrov. Od kod bodo pa jemali?

 • Ros

  So že od nekdaj znani kot pohlepni zmikavti, slabiči, satanisti. Pač zlo. Nič posebej neverjetnega ni na njih. Razen, da so nizkotni in brezsrčni ljudje, da jih ne najdeš z lepa. Pa še po vseh medijih se hvalijo s tem.
  V Sloveniji je desna in desno-sredinska opcija tako dobra in sposobna vodoti državo, da je na celem svetu težko najdeš. A zlobni, pohlepni in žleht Slovenci in Slovenke v veliki meri raje volijo pokvarjence. Desnica bi morala skleniti kompromis s priseljenci in starimi levičarji. Da se bo naša država končno normalizirala. Ker to nima več smisla. Status quo, zakon ulice in izsiljevanje, kriminal revščina in beda, ki jo plačujemo, da imajo stari partijci občutek vpliva in moči. Ko bi lahko bili resnično svetilkin vsem državam v okolici.

 • tonite falco

  Ma mater, da jim j…m drhal levičarska in čefurska !!! A sami pa so si dvignili plače za 400 evrov in si zvišali potne stroške in ostale ugodnosti, ki so si jih sami izglasovali in dodelili. Za uboge invalide takšne in drugačne delovne invalide pa baje ni denarja. Ma razjebat jih je treba in odstavit z množičnimi protesti blokadami cest z delovnimi stroji in ostalimi vozili popolnoma zablokirat center in celo Ljubljano.da nebi slučajno kdo pobegnil od te rdeče gamadi. In jih dobro premikastit oziroma nalomit !!! Da se bo vedelo, da je ljudstvo gospodar v svoji državi in neka tajkunsko levičarska srenja z strici in tetkami iz Murgl tako kot do sedaj !!!

 • JANEZ GUS

  Tudi ta idrijski socialni prašič Bavk je bil proti.On glasuje za partizanske fešte,da se lahko zaston žre in pije,pa za brezvezno bolnico franjo,ki je vreča brez dna,kamor filamo naš denar.Fuj svinja pokvarjena.

 • Sloapac Puggi

  Res katastrofa od 41 vladnih poslancev, ki jim je cut za socloveka invalida malo mar. Z invalidi delajo tako kot so fasisti delali z zidi. Za njih so nepotrebno breme namesto krematorija uporabljajo taktiko umiranja invalida na obroke z cca 220eur na mesec. Ne vem iz katerega gnezda so se izvalili taki demoni toda dvomim da iz zavednega slovenskega.
  Zavajajo da sistemsko resujejo to krivico , ja jo tako da se te drobtinice ki bi jih prejeli invalidi se naprej poberejo z mize bogatasi. Podlo in sli ste cez rob z tako potezo karl, marjan ,alenka, cerar. Ja vasa lazna pravicnost, sociala in morala nas pelje k hudicu.

 • Imperial Commando

  Pomoje sploh niso prebrali predloga ze zato, ker ga je predlagal SDS.

 • tramal

  Tile komunajzerji so pač sigurni da med invalidi niso njihovi volilci.

 • soc

  Mimogrede, ko tule upravičeno besno šimfate stranke leve vladne koalicije, je zanimivo pogledati vašo anketo, kateri stranki bi bralci danes oddali svoj glas. Kot že od marca dalje, za vas očitno DOM – Domovinska liga ne obstaja, čeprav je kot ignorirani nezaželeni novorojenec od vseh, vas in režimcev, dobila več glasov kot recimo SMC.

  Zanimivo, zanimivo…

 • mapu

  Rdeči prvoborci za svoje riti…ovce kar volite jih.

 • Svoboda

  Tisti ki so bili proti takoj na vislice

  • Vili

   In to si ti razsodil? Raje ne izzivaj!

   • antimur

    Zakaj pa ne, kučanistični podrepnik, časi takšne golazni kot si ti, gredo zanesljivo proti koncu, zato bodi malo bolj spoštljiv, ne veš kakšna usoda čaka pizdune, ki še zdaj ne kapirate, da je komunizem navadna razbojniška ideologija, na žalost Slovencev pa je kučanizem še nadgradnja te zločinske ideologije.

 • Vesna Skukan

  Cenjeni g. Anže Logar, užitek vas je poslušati , saj znate res dobro povedati prav vse, o čemer je govora. Če se kdaj odločite (in upam da se) ustanoviti svojo stranko, se vam prva pridružim!!!

 • karpelec

  Pri naši vladi je vse narobe svet.

 • Vili

  Vsekakor bo pfrej ali slej potrebno zvišati ze zneske a še prej bo potrebno pfeveriti kdo od vse mase “invalidov” je res invalid. Po številu “invalidov” glede na število prebivalcev smo spet v časten vodstvu v Evropi. No pa tudi brez teh uradnih podtakov, sem orepričan , da prav vsakdo od nas pozna kar veliko invalidov,ki so se upokojili invalidsko nato pa dellai naprej na črno ali pa kje čez mejo….Invalidnina naj pripada resnično pravim invalidom ne pa vsem ki se jim ne ljubi delat!

  • antimur

   Ne serji kučanistično rdečezvezdaško govedo, najprej preveri borčevske penzije, potem pa obračaj svojo rdečo gofljo.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!