fbpx

Neverjetno hiter odziv organov pregona proti ministru Logarju po prijavi Zveze borcev – ko bi le tako ravnali pri glavnih korupcijskih aferah!

Zunanji minister Anže Logar. (Foto: STA)

Minister za zunanje zadeve Anže Logar je prejel kazensko ovadbo zaradi poslanega osebnega dopisa komisarju za pravosodje Didierja Reyndersa o stanju v slovenskem pravosodju. Pa naj še kdo reče, da organi pregona v Sloveniji ne delujejo. Pri meni ekspresno. 15.5. ZZB NOB poda kazensko ovadbo, 22.5. usmeritve poda ODT, 30.5. pa Policija že zbira dodatne informacije. Bi pri pregonu bančne kriminalitete šlo z enakim tempom?”, se je odzval zunanji minister Logar.

Zunanji minister Anže Logar je razburil slovensko opozicijo in dominantne medije zaradi osebnega dopisa komisarju za pravosodje Didierja Reyndersa o stanju slovenskega pravosodja, ki ga je poslal pred približno mesecem dni. To je ujezilo znanega radikalnega ljubljanskega svetnika Janeza Stariho, ki je v imenu ZZB NOB Savsko naselje vložili kazensko ovadbo proti Logarju – ta je danes že prejel dopis policije za zbiranje dodatnih informacij. A te neverjetne hitrosti organov pregona nismo opazili v primerih TEŠ 6, pranja milijarde dolarjev iranskega denarja ali pa pri kazenskih postopkih zoper ljubljanskega župana Zorana Jankovića. Ker je bil minister Logar v prejšnjem mandatu poslanca tudi predsednik preiskovalne komisije o preiskovnaju bančne luknje, bi pričakoval večje napore tudi v tej smeri, saj sodstvo še vedno ni obsodilo katerega izmed banksterjev, ki so v slovenski bančni sistem načrtno izkopali globoke luknje, ki smo jih krpali z davkoplačevalskim denarjem.

Logar je poslal osebno pismo kot dodatek, v katerem je podal svoje osebno mnenje o slovenskem pravosodju. Zanimivo je tudi to, da je kazensko ovadbo vložila Zveza združenj borcev Narodno osvobodilnega boja, katere člani so poskrbeli za množične poboje Slovencev po koncu druge svetovne vojne. Med drugim so zapisali, da je z depešo s spremnim dopisom o pravosodju Logar osramotil Slovenijo. Z veliko mero slabe volje so sprejeli Logarjeve kritične besede o rdeči zvezdi. “Za ta ‘totalitarni simbol’ je med drugo svetovno vojno umrlo preveč domoljubnih Slovenk in Slovencev, da bi se danes iz njega norčeval oportunistični minister – zelenec,” so zapisali v svoji izjavi, o kateri je poročal 24ur 15. maja 2020.

https://twitter.com/AnzeLog/status/1269949552381038595

Minister Logar v svojem dopisu opozoril na napake, ki se že desetletja dogajajo v slovenskem pravosodnem sistemu
V našem mediju smo v preteklosti poročali, da je minister za zunanje zadeve dr. Anže Logar v pismu Evropski komisiji opozoril na številne napake v slovenskem pravosodju, od neučinkovitosti do totalitarnih simbolov ob katerih se radi pojavljajo sodniki in tako izkazujejo svojo pripadnost stranki Socialni demokrati na strankarskih piknikih. Splošno znano je, da se v Sloveniji številni sodni postopki, ki tečejo nerazumno dolgo, končajo, ker zadeve zastarajo, ne čudi pa, da je ravno na to problematiko minister Logar opozoril v dopisu, ki ga je naslovil na evropskega komisarja za pravosodje Didierja Reyndersa. V dopisu pa je med drugim izpostavil dejstvo, da je Slovenija na Evropskem sodišču za človekove pravice v Strasbourgu izgubila niz zadev. Po prepričanju Logarja je kazenski pregon bančnih goljufij neučinkovit, spoštovano pa ni niti načelo videza nepristranskosti. Pozabil pa ni omeniti, da v naši državi nekateri sodniki uporabljajo tudi totalitarne simbole.

Nato se Logar sprašuje: “Je prav, da praktično noben bančnik, ki je odgovoren za nastanek bančne luknje, ne sedi? Je prav, da nihče, ki je odgovoren za zamude v pravosodju, ne sprejme odgovornosti? In ali je prav, da Slovenke in Slovenci tako malo zaupamo pravosodju?” Ugotavlja, da ne. Po njegovem mnenju ni prav, da če imaš možnost, da glede navedenega nekaj spremeniš, to zgolj nemo opazuješ.

Radikalni mestni svetnik MOL Janez Stariha se veseli, da se bo moral zunanji minister Logar ukvarjati z organi pregona. (Foto: Posnetek zaslona/Facebook)

Za ovadbo stoji radikalni mestni svetnik, znan po izjavi “še premalo smo jih pobili”
ZZB NOB so zagovorniki bivšega režima in krvave komunistične ideologije. Kljub temu, da njihova zgodovinska vloga ni tako nedolžna, kot jo radi prikazujejo, jih je vložena tožba proti Logarju izrazito razveselila. “Policija in tožilstvo sta resno pristopila k reševanju kazenske ovadbe zoper osumljenega ministra Logarja. Osumljen je sramotitve RS in obrekovanja, do eno leto zapora,” se je razveselil radikalni ljubljanski mestni svetnik in pobudnik vložitve kazenske ovadbe Janez Stariha.

Janez Stariha je radikalni mestni svetnik MOL, ki si je na račun ljubljanskih davkoplačevalcev privoščil ekstremno drago rolko in električni skiro. (Foto: Posnetek zaslona/ Linkedin)

O Janezu Starihu smo v preteklosti marsikaj zapisali. Skrajni levičar, kljub svoji ideologiji, pridno izkorišča proračun MOL-a in si za denar Ljubljančanov kupuje drage rolke in skiroje. Predsednik enote ZZB NOB v Savljah je v preteklosti že presenetil z radikalnimi izjavami. “Težava partizanov je bila, da so bili premalo dosledni in natančni pri likvidaciji izdajalcev- danes ne bi kokodali,” je delil škandalozen zapis na socialnih omrežjih. V pravni državi bi torej preganjali ravno takšne kot je Stariha, ki pozivajo k nasilju in pobojem.

Luka Perš