Neverjetno: Kako se Anje Kopač Mrak brani kritik, da je država oglobila človeka zaradi pomoči sosedu za 1.000 evrov? Sklicuje se kar na svoj “bebav” zakon

Foto: STA

Poročali smo že, kako so agenti Fursa obkolili državljana Slovenije, ki je sorodniku in prijatelju pomagal pri popravilu strehe, in ga nato kaznovali z globo v višini 1.000 evrov. V svoji kolumni je dogajanje komentiral tudi nekdanji poslanec SDS Gorenak, ki poudarja, da bi namesto inšpektorjev Fursa ob tem morali obsoditi politike, ki so zakon sprejeli. Kopač Mrakova se je na Twitterju odzvala na dogajanje, pri čemer se je cinično sklicevala na bebav zakon, ki s poseganjem v zasebna življenja, tj. pomoč sorodnikom, sosedom ali prijateljem, mnoge spominja na totalitarne režime prejšnjega stoletja.

Na Nova24TV smo že v soboto poročali, kako je Finančna uprava RS s pištolami in čeladami obkolila in kaznovala poštenega človeka, ki je pomagal sorodniku pri obnovi hiše. Stane Povšič iz okolice Trebelnega na Dolenjskem je namreč na družbenem omrežju Facebook objavil: “Ker sem pri svojem prijatelju Jožetu pomagal brezplačno postaviti opaž in namestiti nazaj streho na njegovi 40 let stari hiši, me je gnila država kaznovala s 1.000 evri kazni.” Zapisal je še, da na izrečeno globo nima možnosti pritožbe, s prijateljem Jožetom sta namreč v sorodu, v četrtem kolenu, in mu zato po obrazložitvi “finančnih policajev” ne sme pomagati. Zapis je naletel na velik odmev in začudenje, Povšič pa je dodatno še pojasnil: “Finančna policija je sestavljena v ekipi 4 mož v čeladah in s pištolami.” S kombija so opazili hišo brez strehe in se ustavili ter jih dobesedno obkolili, legitimirali in nato njega, ker je z Jožetom “šele v 4. kolenu v sorodu, kaznovali s tisoč evri globe”.

Gorenak meni, da bi ob takšnem dogajanju morali obsojati politike, ki so zakon sprejeli
Inšpektorji Fursa se ob tem zagovarjajo, da so delovali v skladu z zakonom, zdaj pa se je na dogajanje v svoji kolumni odzval tudi nekdanji poslanec Slovenske demokratske stranke dr. Vinko Gorenak, ki meni, da bi namesto inšpektorjev Fursa morali državljani obsoditi politike, ki so tak zakon predlagali, in poslance, ki so ga sprejeli: “Zakon, ki predpisuje take kazni za sosedsko pomoč, je bil sprejet leta 2011. Pod predlog zakona se je podpisal takratni minister za delo dr. Ivan Svetlik iz SD, operativno pa je pripravo zakona vodila in ga tudi zagovarjala njegova državna sekretarka dr. Anja Kopač Mrak, prav tako iz SD.” To se je dogajalo v času do tedaj najslabše vlade Boruta Pahorja, Gorenak pa navaja bizaren primer nekdanjega poslanca Marka Brulca, “ki je zakon vročekrvno zagovarjal in hitel razlagati, kako italijanski finančni policisti s helikopterji nadzirajo trganje grozdja in ugotavljajo, kdo dela na črno in kdo ne”.

Foto: Matic Štojs Lomovšek

Na Twitterju razburila Kopač Mrakova s svojim ignorantskim odzivom
Opozicija s SDS na čelu seveda zakona ni podprla, v začetku junija 2011 pa je zakon padel tudi na referendumu in posledično ne bi smel stopiti v veljavo. A v času vlade Alenke Bratušek, ko je bila ministrica za delo Kopač Mrakova, so imeli zakon ponovno na dnevnem redu in v začetku leta 2015 je stopil v veljavo. In kot strela z jasnega se je nato na Twitterju oglasila Kopač Mrakova, ki je navedla 8. člen zakona o preprečevanju dela in zaposlovanja na črno (ZPDZC-1), ki pravi: “Za sosedsko pomoč se štejejo opravljanje dela med sosedi posamezniki, kadar med njimi obstaja določena bližina v smislu prebivanja, če med njimi ni sklenjene pogodbe in je delo opravljeno brez plačila, kakor tudi druge oblike sosedske pomoči, določene v drugem zakonu.”

Foto: Finance

To, da država z bebavimi zakoni ureja pomoč sorodnikov, sosedov in prijateljev, je naravnost absurdno
Gorenak je Kopač Mrakovi nato odgovoril: “Če vi menite, da sem zgrešil in ‘sosedsko pomoč’ zamenjal s ‘sorodstveno pomočjo’, je stvar še toliko slabša. Zakaj jaz ne bi smel brezplačno pomagati pokrivati streho prijatelja iz Bovca (doma sem na Štajerskem), ki je z menoj v sorodstveni zvezi, recimo v 4. kolenu (9. člen)?” Kopač Mrakova se je na Gorenakov komentar odzvala: “Govorili ste o pomoči sosedu na strehi in sem vam pripela člen zakona.” Ob tem so se oglasili še nekateri uporabniki Twitterja, ki poseganje države na področje pomoči sosedom, sorodnikom in prijateljem primerjajo s totalitarnimi sistemi prejšnjega stoletja, drugi pa so dejali, da je bistvo socializma odiranje običajnih državljanov.

Foto: posnetek zaslona

Presenetljivo pa se je oglasil tudi koalicijski poslanec Marko Bandelli, ki je lastno Stranko Alenke Bratušek vprašal sledeče: “A bomo odprli novo vprašanje? Kaj je res delo na črno in kaj pa tolkopričakovana in željena pomoč prijatelja? Zakaj lahko pomagamo obirat grozdje, ne smemo pa prijatelju pomagat pleskat? Kje je tu razlika?”

Foto: posnetek zaslona

Rok Krajnc

 • Objektivno

  Slovenec je Slovenca prijavil inšpekciji. Sosed sosedu mejak.

  • KAPIBARA

   Kaj pa če je državljan SLO, prijavil Slovenca

   • Objektivno

    Na vaseh in podeželju je 95% avtohtonih Slovencev. Je pa možno.

 • pajot

  Pizda vam materna (oprostite na izrazu),ampak ta zakon je bebav do amena. Kaj sploh hočete od ljudi? Zanikrno ženšče je izvalilo zakon,ki je v popolnem nasprotju s človeško naravo. Pomagati sosedu,prijatelju,človeku v stiski. Jebem vam vse po spisku,razumete tovarišica Anja. Samo za denar vam gre,banda nečloveška.

  • rrrrr

   Pravijo, da se človeška zloba zbira v bradavicah. Zato jo levičarke nosijo na levi

   • pajot

    Če pogledam na njeno fotografijo,ima na sredi čela čmrlja. Bog ve,če ni ta čmrlj kriv za vse kar pride iz njene glave.

    • rrrrr

     Nisem vedel, da iz take glave lahko tudi kaj pride….

     No, razen škodljivih predlogov, neživljenjskih zakonov in kraje otrok še kakšen povsem fiziološki izloček v medicinskem smislu…

   • SIMON ROZIC

    …ali na sredini !

  • boogin1

   Kaj pa lahko drugega pričakuješ od komunajzarske kuzle, ker so komunajzarji tako ali tako najbolj bebava in primitivna bitja, ki pišejo in sprejemajo zakone, le da pokažejo da nekaj delajo, čeprav bi bilo bolje, da ne bi naredili popolnoma nič.

  • milanček

   kaj hočete od ljudi? popolnoma jasno je, da hoče politika iz ozadja disciplinirati ljudi, da samo garajo in plačujejo davke! za zdavstvo in ostalo se narod lahko obriše pod nosom, kućan in ostali pa bodo hodili v tujino na zdravljenje! Slovenci, streznite se že, čas je, da se odstrani vsa ta mafijska golazen!

  • tomven

   Ne razume, ker je prebutasta. Sori

  • pupa

   Pred par dnevi sem sosedi navila lase in jo sfrizirala neproveseonalno. Glej ga zlomka niti pomislila nisem, da me zato lahko državni birokrati oglobijo. Čeprav je bilo to friziranje izključno dobro delo.
   Sicer, če je šel ta neumen zakon skozi parlament, kaj je pa počela opozicija?
   Namesto, da bi ga porazili z referendumom so ajčkali.

 • antimur

  Kučanistična prasica kot je Kopačka, ne bo nikdar dojela, kašen teror je med Slovence vnesle s svojimi povsem levofašističnimi zakoni (LGBT), od družinskega zakona, do raznih idiotarijah kot je medsoseska pomoč, če ta krula ne dojema niti tega, da je skrajno ogabno dejanje kraja otrok.

  • Dada

   KRETENI NA POHODI, in ti si prvi.

   • Franc Šink

    Ali si lezbejka, ali običajen peder.?

 • IZBIRA

  Komunistično sprenevedanje je brezsramno. SD predlaga antisocialne in škodljive predpise in potem iščejo zrtveneno jagnje, ko o tem čivkajo vsi ptiči. Tudi oziroma predvsem z laganjem, goljufanjem, propagando in ignoriranjem kritik. V tem primeru si lahko enostavno izmislijo, da je nekdo iz FURS-a član stranke SDS in potem ofenziva v medijih da se laž prime in pozornost preusmeri. Medtem bodo z velikim pompom ta svoj drek od zakona spremenili, in si pripisali zasluga kot socialno usmerjena stranka, ki skrbi za ljudi in popravlja krivice itd bla blal, ki jih delajo domobranci in SDS.

 • Artur

  Na Twitterju razburila Kopač Mrakova s svojim ignorantskim odzivom ??!!

  Razburila??!! ZA BOGA MILEGA PA SAJ NE ŽIVIMO NA MARSU, DA NEBI VEDELI, DA JE TAKŠEN ODZIV ZNAČILEN ZA BREZČUTNE PSIHOPATE, KI JIH V NAŠIH INŠTITUCIJAH IN V PARLAMENTU KAR MRGOLI .
  Kdaj se bomo enkrat že začeli zavedati, da nam vladajo psihopati proti katerim se ne da drugače kot s trdimi metodami odstranitve iz vzvodov odločanja ?

  Politička ponerologija – naučni studij o prirodi zla
  https://www.ivantic.info/Dejvid%20Ajk%20i%20zavere/Lobaczewski-Politicka-Ponerologija-Naucni-Studij-o-Prirodi-Zla.pdf

 • Dada

  Janša je upokojencem za več let zamrznil pokojnine. In to več stotisoč ljudem. Ali si predstavljate, da je nekomu s 350 € penzijo zamrznil, pa še inflacija mu je nekaj procentov odvzela. Bravo Janša. Od princa teme ni bilo pričakovati kaj bolje.

  Nič bolje ni naredila vlada RS s temi neumnimi kaznimi. To ni pravi ukrep proti sivi ekonomiji. So pa že vlade prej poskušale ukrepati proti sivi ekonomiji, a neuspešno.

  • rrrrr

   V letih 2004-2008 Je Janševa vlada dvignila pokojnine za slabih 25%, za razliko od prejšnje Ropove, ki je upokojencem izplačala 11 pokojnin na leto ( vsak mesec kasnejši datum izplačila).
   Trakulja je zajedavec v čreveju in ne na možganih. Tja jo naženi !

   • Dada

    Ja, Janša je trakulja, zajedavec. se strinjam. Samo mi ni jasno kaj ima Rop z Janšo. Rop je samo objavil, kaj se je Janša dogovarjal z Ivanom, ki je na Hrvaškem obsojen na 12 let zapora, o incidentih na morju……

    • tohuvabohu

     Tebi še marsikaj drugega ni jasno, prismoda.

     • Dada

      Glede kretenizma in tvojih kolegov mi je jasno. Kreten je kreten. Kot pribito.

     • tohuvabohu

      A ti to dopoveduje Miha Brejc?

     • rrrrr

      …in Damir Črnčec.

     • tohuvabohu

      Ta je ne pozna. Brejc je njen dedec.

     • rrrrr

      Udbovci se vsi med seboj poznajo.

   • macon

    Cerarjeva pa je dvignila pokojnine za približno 2%.

  • slosin

   dada, poznaš tega ‘če bi molčal, bi ostal filozof’?

  • Morala

   Erjavec je obljubljal 1000 eur pokojnine :)

 • Svoboda

  Kaj pa volite veleizdajalski SD

 • AlternativaZaSlovenijo

  Človeku pade cegu na glavo. Grem mimo in mu po zakonu (ker opravljam storitev ) ne smem pomagati.
  Bizarno!!!

  • SIMON ROZIC

   …lahko pomogaš, če boš potem plačal provizijo Jankoviću za tisi “cegu”….

  • Andrej

   Lahko mu pomagaš, če je bratranec. Sicer pa moraš z njim skleniti pogodbo o pomoči. Navesti moraš svojo urno postavko, obračunat DDV. Če pa nimaš ustreznega certifikata, licence… za zdravljenje in podobno te bodo pa zaprli.

 • mona lisa

  Ta bebava baba je že naredila toliko škode da normalnemu človeku ni jasno kako še sploh zaseda kakšno mesto kjerkoli. Edino kar bi ji še zaupala je čiščenje WC-ja. Z Bratovškovo sta res duet iz nočne more. Ni čudno da država tone z takimi zlobnimi ženščinami na odgovornih mestih, na čelu s klovnovskim mizarjem, svinjarjem tam zgoraj, da raznih Cmerotov in parazitskih Karlov sploh ne omenjam. da ne govorimo še malem lutkarju(BOTRU) iz ozadja ki vleće vrvice. V tem levaškem vladanju se bogati še boj ogabno bogatijo, marljivi mali človek pa še prijatelju pomagat ne sme ker plača kazen. Res me zanima koliko tolerance za lopove še premore in zmore navadni delovni državljan. Kako dopuščamo da iz dneva v dan hodijo po nas, nam kradejo in tlačijo v prepolne malhe že tako nesramno bogatih. Vsi zakoni so napisani tako da tepejo poštenega, delovnega državljana. Če pa takega zakona še ni ga napišejo na novo. In ko to še ni dovolj pa država lepo poskrbi za ilegalne migrante(muslimanske vojake).Groza me je prihodnosto predvsem za naše otroke in vnuke ki bodo morali živeti v takšni državi in sram me je da smo mi to dopustili.

  • Slovenka

   Se strinjam, Kopačka je poosebljeno zlo. Gnus od človeka. Pravi komunistični rubin. Lahko ga zakoplješ 10 km globoko, pa bo še vedno oddajal svoj krvavordeči sijaj.

 • FORT WORTH

  Rezultati slovenskih Madurovcev se kazejo vsak dan bolj, ta primer je le kaplja v morje.
  Zeleznice so v razsulu, domaci letalski prevoznik je v razsulu, banke prodajajo ob nepravem casu in ob tem na mah zagonijo 150 – 250 mio €.
  Teš smo mastno preplacali, avtocestni kriz prav tako.
  Levaki kradejo in kradejo.

  • pajot

   Ja,sej,še zmeraj imamo zadostno število volilcev,ki živijo na račun NOB-ja in revolucije.

 • SIMON ROZIC

  …In do kdaj bomo, prosim, to babo mračnjaško še morali gledat?
  Kaj vas nič ni sram, vladarji v vladi, da se nam lahko cel svet reži?-
  ah, oprostite, kako se ne bi režali, saj imamo v vladi same klovne in ¨
  “zjebane” klovnese!

  • Dada

   Dokler bo Janša kandidiral na volitvah…….

   • SIMON ROZIC

    …kje vidiš povezavo z Janšo, če smem vprašat ?,no, razen, če imaš vgraviranega
    v možganih in ne moreš brez njega niti srat ! To bo!

    • Dada

     Serješ si sam po glavi. Če ne razumeš, niso drugi krivi.
     PONOVIM. Dokler bo Janša kandidiral.

     • macon

      Ja, seveda, potem se bodo levi velekriminalci razblinili v prazen zrak, ker kradejo samo zato, ker jih Janša sili.

     • Dada

      Iz ene neumnosti v drugo. Če si vsaj prečital Rožiča, bi ti moralo biti jasno.
      Če že omenjaš velekriminalce, je to prav Janša. Šele US je reklo, da vodja opozicije, ne more biti v zaporu. US je dvignilo je raven zahtevnosti dokazov, da bi rešilo Janšo. To je banana država. Torej imamo svete krave.

     • macon

      Se pravi, da je zate zadosten dokaz, da je Janša dobil na neznanemu kraju od neznane osebe ob neznanemu času (podan je bil časovni interval par tednov) na neznan komunikacijski način obljubo (neznane ali nedoločene) koristi za stranko?

      Ja, to je banana država, ampak na obraten način kot ti tukaj lažeš. Hkrati se seveda levi poserjete na odločbe ustavnega sodišča, ko vam ne pašejo, pri Janši pa je vse s sodišča sveto, če je le proti njemu in formulirano za popolne bebce.

     • SIMON ROZIC

      ….dokler bo Janša kandidiral, boš ti histerično cepetal(a) s
      smrdljivimi tacami !!!!

    • boogin1

     Ona ima možgane definitivno okužene z virusom imenovan janez J., ker ne premore enega stavka brez omembe njega, ki z vsebino nima nobene zveze. Takim, kot je DADA je potrebno na čelo vrezati še rdečo komunajzarsko zvezdo, kot v onem ameriškem filmu “Neslavne barabe”, ali še bolje portret Janeza J. in kratico SDS.

    • Slovenka

     Saj ni edini. Sunčićka v zadnjem Reporterju spet piše, da je za porazno stanje v Sloveniji kriv, beri in piši, Janez Janša. Levičarji in njihovi lakaji so obsedeni z Janšo! Le kaj bi počeli brez njega. Janša je njihov kisik.

   • KAPIBARA

    Tu ti pa žal moram dati + …

  • Vera

   Ko je seja vlade,sedi zraven Šarca,ki brez nje ne zmore očitno.”Gliha,skup štriha” !

 • Vera

  Janković,ki na nezakonit način pomaga samo sebi in družinskim članom,pa za svinjarije ne bo plačal kazni.

  • Andrej

   On pomaga sam sebi, to je menda prvo sorodstveno koleno. Ne krši nobenega zakona. Ne sme pa pomagat tebi, meni in ostalim. In nam tudi ne pomaga. Kaj tu ni razumljivo?
   Počasi bom začel spoštovati Avatar od Tohuvabohu-ja (približno). Naša ušesa postajajo oslovska, tako nas nategujejo. Pa ne opazimo.

   • Vera

    Razumem,toda jezi me takšna razlika med našimi in vašimi .Kopačeva bi morala malo ven iz pisarne in na podeželju starejše ljudi povprašati, kako so prišli do svojih hiš,če ne s pomočjo sosedov ,sorodnikov prijateljev in znancev .23.12.1990 nismo glasovali na plebiscitu za takšno državo,kot je danes Slovenija !

    • Andrej

     23.12.1990 ne, takoj za tem smo pa izvolili Kučana. Pa potem še dvakrat. Pa za njim same komuniste, do danes. Pa sprejeli smo Ustavo, ki dovoljuje ubijanje nerojenih. Pa nismo pokopali mrtvih. Pa nismo izvedli lustracije. Pravzaprav nismo nič naredili. No ja, nekaj smo. Krivično smo zaprli vodjo opozicije in s tem izvedli zlagane volitve, na katerih smo zopet izvolili komuniste. Glede na vse našteto se nam še precej dobro godi. Ampak, težave šele pridejo. Trenutno berem knjigo Franceta Cukjatija SLOVENSKE PODOBE ZLA. Odlično. Komur po tej knjigi še ni jasno je mentalno nesposoben.

     • pajot

      Zakaj smo izvolili kućana? Spomnimo se na njegov odgovor novinarki,ki ga je vprašala: “Kaj pa bo na to rekel narod?”,pa ji je odgovoril: “Pustite narod,narod je butast.”
      In to je živa resnica.

  • FORT WORTH

   Ne, njemu prijateljsko odpisejo 16 mio €…

  • Slovenka

   Tam je vse v drugem in tretjem kolenu, torej je vse, kot je treba.

 • Ryuk

  Ko prevzamejo oblast “socialno čuteči”, imamo veliko več socialnih problemov.

 • Antonius

  V življenju sem nepooblaščeno več kot trikrat pomagal, zdaj se pa tega ne bi upal nič več.
  Enkrat sem na Miklošičevi stopil na križišče z Dalmatinovo in uredil prometno zagato gasilcem na nujni vožnji, kjer ni bilo policije, ker semafor ni deloval.
  Tudi na Učki sem reševal strmoglavljenega zmajarja in ga težko poškodovanega, nepooblaščen spravil v bolnico.
  Moj tretji nepooblaščeni poseg je bila pa pomoč mladi ženski, ki je nenadoma izgubila zavest.
  Človek se v času, ko po Sloveniji razsajajo razne Anje Kopač Mrak in politikantski predstavniki levičarske SD, danes ne upa niti do soseda z *lambarjem* vode, ker mu imetje uničuje požar.

  • Dada

   Jaz sem reševala nosečnico, ki ji je zdrsnilo na morski obali na algah in je nevestna obležala v vodi. Pa kaj potem. Za to smo, da pomagamo.
   Nakladaš brez veze, a sedaj ne boš več pomagal, če kdo rabi pomoč, ker si v nasprotni stranki ???

   • rrrrr

    Kakšno vreme je danes na Vrhniki?

    • Dada

     Srednjeevropsko.

   • KAPIBARA

    Obala ni spadala pod Slovensko zakonodajo..

   • SIMON ROZIC

    Dadice, a je bilo to lani na Maldivih, ali letos na Havaih, ali si samo
    zdrsnila do Hrvatov, kjer so se ti pozabili javno zahvaliti ?!!!

   • tramal

    Najprej bi ga vprašu če je komunajzer in če bi rekel da je ,mu sigurno nebi pomagal.

  • pajot

   Jaz sem enkrat v Ljubljani klical reševalce,ker sem naletel na krvavega človeka na tleh pred Vodnikovim hramom. To je ob tržnici. Bilo je še v SFRJ. Ko so reševalci prispeli,mi je eden z zoprnim glasom rekel: “kdo pa bo to plačal?” Ostal sem brez besed. Potem je še navrgel: “S tem klošarjem se srečujemo vsak dan.” Pa so ga vseeno odpeljali v UKC,ne da bi jaz kakorkoli pomagal z denarjem.

   • SIMON ROZIC

    …a je danes kaj drugače?…samo molčečih klošarjev je vse več, prav
    zaradi takšnih idiotskih zakonov in “podzakonov”

  • 12345

   Jaz sem nekoč, če se ne motim na Kolodvorski, pomagal ostareli ženički, da sva srečno prišla na drugo stran.
   Sicer se ne spomnim v detajle, ker sem bil pijan kt aksa.
   V glavnem, če ne bi bilo takrat mene, bi še sedaj stala tam.
   Me pa zanima, če bo kdo pomagal meni, ko bom v podobni situaciji.

   • pupa

    Je vprašanje kdo je koga peljal na drugo stran ali trezna ženička pijanduro ali obratno.

  • Janez Korenjak

   Oh, kako že gre tisto: “Upreti se krivicam ni samo pravica, ampak dolžnost!”. Zato obiskujem samo frizerja, ki ne izdaja računov, večino hrane kupujem zgolj in samo od kmetov in če rabim karkoli pri hiši, plačam na roke kolegom. Če bi vsi sledili mojemu primeru, nima država kapacitet, da bi nas lovila.
   Živite v krču pred votlim strahom. Državljanska nepokorščina bi morala postati moto vsakega pravega Slovenca.

 • Dada

  Kaj pa postarani upokojenec predstavlja. Bivšo nomenklaturo SDS, manjka še starček Janša. Baj, baj n vladanje, bo treba s penzijo živet.

  • Andrej

   Za upokojence se na Kahla obrni. Pa pazi, da ne bodo tvojih nasvetov FURS-ovci opazili. Boš dobu kazen. Midva nisva v nobenem kolenu v sorodu, ker tvoja veja ostaja pri Avstralopiteku.

 • Felikss_AH

  Zakaj “neverjetno”… pa Kopačeva je samo neo-boljševistična krula ki “funkcionira” po boljševistično… tako kot celotna Levica.

  Glede zakona pa naslednje… če je tako tudi po celotni EU… potem sam zakon niti nebi bil problematičen kolikor so dejansko problematični silaki FURS-a in njihova zagnanost da picajzlasto preganjajo folk… ko bi se lahko sploh ne zmenili za take primere. Prav zanima me koliko je med temi žlahtnih Jugo-“Slovencev”… kot pri Župankarju ki obilno zaposluje kreature tipa onih iz sodne operete “Bojevnik”.

  Vsak NORMALEN policaj ima neko diskrecijsko pravico ali možnost da ne sledi slepo pisani NEPOPOLNOSTI zakona, če po zdravi pameti presodi da za to ni potrebe. Tudi FURS-ovci imajo tako možnost… še posebej ker ne preganjajo, a MORALI bi, težke mastne barabije povezane z milijonskimi in celo milijardnimi malverzacijami v navezi z samo vlado in tudi njihovimi šefi v FURS samem. Folk se bo moral začeti bolj energično odzivati na RAZBOJNIŠKI mentalitet FURS-biričev… še posebej če zaznajo da imajo opravka s Jugo-vucibatinami.

 • von Rhein

  Še ena iz društva1m50cm tale Anja. Zastrupljen zrak (plini) se vlečejo nekaj cm nad zemljo.

 • goldhorn

  Pa dajte že enkrat začet uporabljat programe, ki omogočajo boljšo resolucijo priponk, ki jih pripenjate v članke! To sedaj je neberljivo, ker je vse nekam motno in vodeno…..

  • Dostmamrecesijeinpičkarije

   Ti si sigurn tudi na Skyscrapercity pod istim imenom prijavljen. Kaj pa druzga…..

 • trumpet2018

  retardiranost in aroganca gre pri pobebavljenih levičarjih z roko v roki, kamniški klovn pa v tem prednjaći

  • pajot

   problem je v tem,da ta banda ni bedasta,izredno inteligentni so. tudi hitler je imel visok IQ

   • Slovenec

    Ja, bedasti so volilci, ker volijo ravne te leve barabe, ali pa ne
    gredo volit.

    • Slovenka

     Sociopati.

 • Nata

  Pravzaprav je tale Bratušca marsikaj ” popravljala ” !! Sedaj je pa vse J. J. kriv ??Zoprna baba je obdržala samo tisto, kar komunjaram koristi. . . . . .

 • Artur

  Kdaj bo v SLOButalah prišlo do kritične točke potrpljenja? Morda takrat, ko bodo drugo in tretjerazredni bili prisiljeni travo past kot nam je ena komunjara nekoč obljubljala?
  Se še spomnite komunistke in feministke Sonje Lokar iz SD, ki je rekla, da bomo v samostojni Sloveniji jedli travo?
  https://nova24tv.si/slovenija/politika/nekoc-so-komunisti-obljubljali-da-bomo-jedli-travo-zdaj-obljubljajo-da-jo-bomo-kadili/

  • Nata

   Objokana Sonjica. . . . . . najbrže so bile to solze veselja, saj je vedela , kako nas bodo rdečkarji zopet žejne čez vodo peljaji. . . .

   • Artur

    Takrat je jokala zaradi negotovosti, ker se je bala kako se bo njihova komunajzlska uzurpacija do naroda v prihodnje nadaljevala, danes se reži na vsa usta ker jim je 100% uspela.

   • Vera

    Še danes se spominjam solz Sonje, ko so zapuščali velikansko stavbo ZKJ .

    • Slovenec

     Tudi jaz se spominjam “pobega” komunjar iz
     Beograda.

  • Slovenec

   Drži.

 • Garbage man

  Pri fursu zo zaposlili bivše jugočetniške carinike.Ko bo nekomu počil film, bo prepozno.

 • Andrej

  Mi ne potrebujemo nobenega zunanjega sovražnika. Kar sami se bomo uničili. V bistvu smo že na 3/4 uničeni, moralno pa 90%.

  • Janez Korenjak

   Je že konec. To, kar gledamo, je samo zadnja epizoda nanizanke “Iztrebimo Slovence”. Vloga opozicije je samo še labodji spev, ne pa srečen konec.

   • Slovenec

    Žal gre res v to smer.

 • Amerikanc

  V takih zadevah je škoda odkrivati “toplo vodo”. Zgledujmo se po sosednjih demokratičnih deželah. Avstrija nam je blizu. Ker imamo zelo podoben stil življenja ali bi ga saj radi imeli, bi bilo pametno videti kako imajo oni urejeno. Fuša se verjetno skoraj več kot pri nas, kazni pa so dokaj visoke – to vem. Zato se veliko malih podjetnikov- samostojnih obrtnikov, poslužuje ljudi iz borze, ki večinoma ne smejo zavrniti dela oz. ponudbe. Trg delovne sile je zelo elastičen.

 • AlojzZ

  To, da država z bebavimi zakoni ureja pomoč sorodnikov, sosedov in prijateljev je naravnost absurdno

  Ja, skoraj tako absurdno, kot je bila reakcija opozicije SDS&NSi, ki je zakon molče sprejela. Ni bilo referenduma. Sedaj pa vik in krik.

  • Janez Korenjak

   Aha… preglasovana opozicija torej sprejema zakone. Leftardi res ne znate niti šteti na prstke.

  • pajot

   Bil je referendum. Poduči se malo.

  • Andrej

   Če ter zanima je tule nekaj podatkov in sam poglej, koliko so referendumi v državi Sloveniji, ki se imenuje demokratična, smiselni. Presodiš lahko, kdo je ignoriral ljudsko voljo. Če želiš.

   https://sl.wikipedia.org/wiki/Volitve_v_Sloveniji

 • Morala

  Bebavo…potem pa naj dvignejo plače in pokojnine…bomo vsi z zadovoljstvom poklicali na pomoč obrtnike…

 • Janez Kepic-Kern

  Dober dan.
  BOG nam vam daj en res – dober dan – nam in Vam,
  vsem skupaj.

  Verjetno ste sami opazili,
  da “žal” imamo med komentatorji – na tem OK e-portalu NOVE24TV
  tudi
  NEKOGA,
  KI VERJETNO NAMENOMA PRI PISANJU=PACKANJU – NE PIŠE T.I “ŠUMNIKOV”
  OZ.
  T.I. STREŠIC NA ČRKE,
  KI OZNAČUJEJO GLASOVE – T.I. – Š U M N I K E !
  Zdi se,
  da je ta pisec “precej zblojen”
  in
  da nas ostale komentatorje – “želi prepričati” – da piše na “ZDA MOBI” OZ. IZ ZDA,
  kjer nimajo – t.i. ŠUMNIKOV. Kot vemo vsi.
  Kaj
  naj rečem – o tem
  vsekakor “čudaškem” komenatorskem
  – “sotrudniku”?

  “VSAK TELE – MA SVOJ VESELE”

  Le to mi pride na misel. L.R. JANEZ K KERN KOMENDA

 • Lustrator

  Ironija je, da takšne zakone sprejemajo ravno rdeče stranke, torej tiste, ki se samorazglašajo za najbolj “socialne” in neprikrito častijo in celo kopirajo modus operandi totalitarne Juge.

  Žalost pa je, da te stranke volijo prav mentalni reveži, ki sicer Jugo hvalijo ravno zaradi legalizirane medsosedske pomoči in ponosno poudarjajo kako pod Titom ni bilo ilegalnih migrantov z bližnjega zahoda, danes pa volijo stranke naslednice KPS, ki jih sistematično uvaža in celo gradi petična stanovanja.

  Še vedno iščem en sam postulat komijev, ki ne bi bil v protislovju s samim sabo, pa ga še nisem našel, mi zna kdo pomagati? 75% slovencljev je na volitvah rdečebutljev, ko pa jim serviraš tako očitne oksimorone, naenkrat vsi obmolknejo. Sicer pa se ni za čuditi, če je višek njihove inteligence zapiti dezorientiran marksist Žižek. Saj bi tudi nanj naslovil kakšnega od milijonov socialističnih paradoksov, a se bojim, da bi se mož tako zapletel ob lastne besede, da bi potreboval 10 rdečih interpretov, da bi na koncu ugotovil, da sem trčil še ob enega – socialistični paradoks namreč.

 • Objektivno

  Bolj so trapasti zakoni, bolj smo bližje razpadu imperija(EU) bi reker Cicero.

 • Felikss_AH

  REŠILNI IZHOD vpletenim v takem primeru

  Ko se prikažejo FURSikatorji… vi ste pa na strehi na primer… in pomagate sorodniku ki mu to niste… pa tudi sosed niste… FURS-vucibatina (s čelado ali pa samo s trdo bučo) se zakadi v vas… medtem pa ostali (čeladarji ali trdo-bučniki) zavzamejo “ratne” položaje okoli hiše… ostanite mirni in pustite loja da izkokodaka kar ima po “uradni dolžnosti”… na to mu pa odgovorite če je prfuknjen… a ne vidi da se vi samo pogovarjate s prijateljem. Loj bo “zmagovito” siknil – Zakaj ste pa na strehi… vi pa tudi zmagovito… zato ker je on na strehi, ne bom se pa dru iz dvorišča… poleg tega mu niti ne morem pomagati ker me križ boli.

  FURS-govedo bo spet napadel “zmagovito” – Zakaj pa držite tole desko ali gredo ali karkoli že… vi pa spet zmagovito – zato da dol ne padem budalo. Vrzi se dol pa se prepričaj če ni nevarno.

  FURS-loj bo za trenutek zmeden… na kar mu zabliska genialna ideja (da vas ujame na laži) in se vrže dol na glavo da dokaže da ni nobene nevarnosti. Seveda za njega je ni… s tako trdo bukovo glavo bi lahko skakal tudi iz nebotičnika… in bo takoj zmagovito navdušeno začel pisati globo

  Vi se na to pritožite, in mislim da ne bo problem kakšnemu manj trdoglavemu sodniku dokazati da padec na glavo s 10 metrov na primer, ni usoden za padajočega… če bi pa sodni-trdoglavec vztrajal pri FURS-bučnem “dokazilu”… ostaja še forenzična expertiza kjer se sodniku/ci da možnost za spremembo “kvalificiranega” mnenja.

 • Janka Kranjka

  Brivc pa po bolani rdečarski Lublani norca brije iz vseh. Mater vam vidim kera skreganost in dvoličnost od države!

 • Dostmamrecesijeinpičkarije

  Fanta komedijanta zanima samo z denarjem napolnjena kanta.

 • Artur

  Tej pokvarjeni, lopovski, komunajzlski bandi vsak mesec hočemo, nočemo plačujemo oderuško 22% “globo”(tj. skoraj četrtina osnove za obračun DDV ) za porabljeno el. energijo(osnovno življenjsko dobrino) za slučaj kot kazen kadar si drugorazredni drznejo elektriko trošiti na črno brez vednosti “Finančne policije sestavljene z ekipo 4 vucibatin v čeladah s pištolami.” “Drugovi i drugarice” veste, da že živite v policijski državi ?

  • Slovenec

   Ja, v Švici je davek max 7.7%. Pri nas pa smo načrtno molzne krave.

 • Jožefa Benko

  zemlja slovenska ne bo pila krvi te bede

  • dr. dr. Colles

   Te se pa odseli !!!

 • dr. dr. Colles

  Red mora biti. Bil je v sorodu četrtega kolena…lahko največ do tretjega. Kapish?

  Tudi v primeru, ko ima posameznik registrirano dejavnost krovstva in svojemu sosedu ali sorodniku nudi storitev, takrat mu mora namreč izdati račun. Kapish drugič?

  Sive ekonomije in dela na črno pri nas še vedno preveč. Takšna pomoč pa bi bila lahko tudi priročen izgovor prav za njegovo prikrivanje. Kapish tretjič?

  PS: Ste pa lahko brez strahu pred kaznijo v primeru humanitarnega dela, dobrodelnosti, pomoči ob naravnih nesrečah, delu za invalidske organizacije, pa tudi v primeru brezplačne pomoči beguncem in migrantom !!!

  • Peter

   Ti še kar o beguncih?
   Še na Hanzi jim že rečejo ilegalni tujci, no…

 • dr. dr. Colles

  Upokojeni komunistični miličnik Gorenakov Vinko pa naj bo kar tiho ker nima pojma. Naj s pendrekom tepe svojo ženo po riti…tak nežno…erotično :)

 • Artur
 • dr. dr. Colles

  “Za sosedsko pomoč se štejejo opravljanje dela med sosedi posamezniki, kadar med njimi obstaja določena bližina v smislu prebivanja, če med njimi ni sklenjene pogodbe in je delo opravljeno brez plačila, kakor tudi druge oblike sosedske pomoči, določene v drugem zakonu.”

  KAJ NI TU JASNO? KAJ???

  • Peter

   Tu je vse jasno. Ni pa jasno, zakaj se nekemu žepanu odpiše 16 mio dolga davčni upravi.
   Imaš tudi zato kakšen člen na zalogi, no?

  • Peter

   Tumpek, spat pejt, saj veš, kako se bo spet končalo, no….

 • Artur

  Slovenija – ugrabljena država.
  Administrativna korupcija pomeni, da se posamezniki ali skupine poslužujejo dajanja nezakonitih in netransparentnih provizij državnim uslužbencem z namenom spreminjati predpisane postopke. Ugrabitev države pomeni, da se posamezniki ali skupine poslužujejo dajanja nezakonitih in netransparentnih provizij državnim funkcionarjem z namenom vplivati na formuliranje zakonov, pravil, regulativ … Tako ločimo med koruptivno dejavnostjo, ki želi sprevračati izvajanje pravil, postopkov in navad (administrativna korupcija), in koruptivno ugrabitvijo države, ki sprevrača osnovna pravila v političnem sistemu.

  Koncept ugrabitve države pomeni obvladovanje državnih institucij s strani posameznikov in skupin, ki zasledujejo svoje interese, po drugi strani se nanaša na sprejemanje nezakonitih provizij državnih funkcionarjev, preko neformalnih, nepreglednih in visoko preferenčnih kanalov dostopa ali pa prek zamegljenih mej med političnimi in poslovnimi interesi. Nanaša se na vplivanje posameznikov, skupin ali pa družb na formulacijo zakonov, predpisov, odlokov in drugih politik s pomočjo nezakonitih in netransparentnih provizij, namenjenih državnim funkcionarjem, z namenom, da si pridobijo določeno korist, lahko tudi delovno mesto, članstvo v nadzornem odboru ipd…

  Če povzamemo: pojem ugrabitve države ta vedno obsega tri entitete. Prva entiteta je tisti, ki “prevzema” (lahko je tako v privatni sferi kot v javnem sektorju), druga entiteta je tisti oziroma tisto, ki je “prevzeto” (prevzemajo se vedno zakoni, odloki in regulativa ali – če povemo krajše – država), tretja entiteta pa je javnost, ki je oškodovana (čeprav po navadi ni neposredno, so pa to npr. čakalne vrste v zdravstvu).

  Pri obravnavi postsocialističnih držav se moramo tudi vprašati, ali je netransparentno delovanje vlad oziroma držav rezultat “prevzema države” ali pa je nenamerna posledica pomanjkljive zakonodaje. Obstajata dva dejavnika, ki kažeta na to, da se posameznikom v tranzitnih državah ni bilo potrebno posluževati strategije “prevzema” ali administrativne korupcije. Prvič, obstajale so tolikšne pravne praznine in nejasnosti, da so jih določene neformalne mreže zlahka izkoristile v svojo korist in kot drugič, tajkunom ni bilo potrebno “prevzemati” državnih voditeljev, saj so ti bili zainteresirani, da jim pomagajo.

  Na koncu je potrebno poudariti, da je pri najvišjih oblikah korupcije, ki ji pravimo ugrabitev države, zaradi njene narave (težko jo je odkrivati, kaj šele dokazovati) preventiva še toliko bolj pomembna. Glavna mehanizma, ki jih je potrebno vzpostaviti za boj proti pojavu ugrabitve države, sta transparentnost in tekmovalnost. Transparentnost pomeni okolje, kjer so informacije odprte in so dostopne vsem, kjer se redno poroča javnosti in kjer čim več državljanov sodeluje pri procesu sprejemanja odločitev. Financiranje in delovanje političnih strank je transparentno, civilna družba pa nadzoruje nasprotnost interesov in z njimi povezane provizije. Tekmovalnost označuje okolje, kjer se preprečujejo monopoli, kjer se vzpodbujata konkurenčnost in tržno gospodarstvo in kjer je okolje naklonjeno podjetništvu.
  https://www.portalplus.si/2500/lotokracija/

  • Nata

   Dober članek si pripel.
   Transparentnost je pri nas zelo čuden pojem. Saj po tej logiki ne bi prišli do poslov tisti, ki se sedaj vrtijo okoli tega korita.

 • Slovenec

  Volilci Slovenije zbudite se. Drugega nimam kaj dodati.

 • Slovenec

  Pri nas so taki bebavi zakoni in dvojna merila, da človek verjeti ne more. Lovijo
  kurje tatove in majhne ribe, toda prave
  barabe, ne te so pa zaščitene kot kočevski
  medvedje.

  • Peter

   Pa še Lepa dekleta ljubijo barabe, kot pravi Šifrer, no.

 • Slovenec

  Žal res.

 • Peter

  Država, v kateri davćni inšpektori težijo otrokom, ki na novoletnem sejmu prodajajo svoje izdelke, da morajo za to plačati davek in ki kasira po jurja od tistih, ki pomagajo sosedu, ima zagotovljeno svetlo prihodnost ,no.
  Da ne omenim, da je ta ista država nekemu žepanu odpisala plačilo 16 miljonov davkov, de.

 • totex39

  Kopačka je naredila veliko slabega in lahko se samo čudimo, da jo še kdo od blizu ni malo “pocufal”.

 • Andrej, Miha ali Jure

  Moderndorferja dolgo nismo slišal.

  • Peter

   Pogrešaš njegova moderndorfovanja?

  • Nata

   Človek je na zasluženem dopustu !! Saj se je nagaral !
   Predvsem z pljuvanjem po Janši !!

 • Peter

  Čakam, da bodo ta levi sprejeli Zakon, da je svojo ženo prepovedano šlatati po riti. Gre namreč za nelojalno konkurenco profesionalkam, ki so za to, da jih šlatajo po riti, plačane in od tega plačajo davek. Vsak sosed, ki bo kupil daljnogled za nadzor sosedov, ki bi si upali kršiti omenjeni Zakon, bo ob prvi prijavi kršitve tega pozitivnega Zakona dobil povrnjen DDV za nakup daljnogleda, ob vsaki naslednji prijavi pa progresivno 10% vračila cene.

  Zna pa biti, da bo tov Kopač Mrakova, ker je levičarka in kot taka po difoltu razumevajoča in entelegentna, uvedla kakšno izjemo, na primer Dovoljenje za šlatanje na vsako obletnico poroke. Izjemo bo dovolil Urad za izjeme pri šlatanju žene, ki ga bomo v ta namen ustanovili in s tem zagotovili najmanj 50 novih delovnih mest osebam, ki so zdaj brezposelne.
  Pa naj kdo reče, da ne živimo v drimlendu, no.

  • rrrrr

   Fenomenalno, moj soimenjak!

 • Peter

  Koliko davka na mesec pa plača Ahmed the Syrian Barber, no?

  • rubec

   Glih toliko kot v siriji.

 • Olga101

  Najbolje, da človek v Butalah ne dela nič, sedi pod smreko in molze proračun ali pa nezakonito vdre v državo in zahteva (!?) azil!

 • učko

  Kopačka naj gre še enkrat v Rusijo in ga naj mal Putinu potegne. Pa še Zokija naj vzame sabo!

  • Slovenka

   In tam ostane. Slovenija bo takoj manj onesnažena, ko je ne bo skrunil ta gnus od človeka.

 • tramal

  Bebava komunistična vlada ,bedasti zakoni.

 • tomven

  Prav pomislit moram, če je v slo vladi kdaj sedela še bolj butasta in bedasta kreatura od kopać mrakove… ta ženska res sramoti svoje kolegice in ženske nasploh.

 • Radolf Mitler

  Bebavi Pahor, še bolj bebavi Svetlik in najbolj bebava Mrakova. Sami bebci na 3. potenco!!!!

 • kokobily

  Kdaj se bo kdo usmilil tega bogega ljudstva in to vrečo nerazuma spravil proč od korita.
  Samo en primer – ti.”malo delo”.. Po intervencijah te veleumne v nekaj, kar je dobro delovalo (vrednotnice in +++) so ljudje množično odpovedovali udeležbo. Razlog : vsak drugi mesec spreminjanje sistema, obrazcev in KAKNI, kazni in kazni, kar z vedrega neba….Babše je fuknjeno…

 • Vlado77

  Tipičen primer sprejema zakonov po principu buldožerja. Preglasovanja in ignorance opozicije. To delajo vse leve vlade ves čas. Da se Anja Kopač Drknes sklicuje na zakon ki ga je sama ustvarjala je pa smešno. Imamo celo v ustavi zapisano pravico do pitne vode, ki je le na papirju. Imamo obvezno registracijo mopedov in še podobne neumnosti. Davčne blagajne do skrajnosti. Vseeno bi morala obstajat preverba vsakega primera. in malo razuma. Koliko sorodnikov pomaga drug drugemu in pri tem ne zasluži nič niti ne pričakuje. A bomo take lovili in kaznovali. Taki kot so pravi lopovi -tipa Janković pa seveda ne. Taki,ki so se dokazano okoristili recimo.

 • Nata

  Po toči zvoniti ?? Zakon je bil sprejet. Se sicer ne spominjam s čigavimi in s kolikšnimi glasovi, ampak, je v veljavi ! Torej ?
  Je pa @Vlado 77 dobro napisal. . . . . enih se držijo , kotpijanec plota, druge pa mirno kršijo.

 • Janez Kepic-Kern

  ŠALA

  POIZVEDBA

  IZGUBIL SE JE PRECEJ ZMEDENI,
  verjetno ex KP, ZK PROVOKATORČEK
  S TEGA OK E-PORTALA – NOVE24TV !

  “PAULUS”,

  Včeraj je šel po sledeh poti t.i. “2.grupe odredov”
  in je morda
  – omagal pod prelazom PRESEDLJAJ
  pod visokogorsko planoto KOROŠICA OZ. POD CCA 2500 M VISOKO “OJSTRICO”.
  Ta
  verjetno cca 60 letni ex KP, ZK “TURIST” je šel na pravo hribolazniško pot na 2000 m hribe,
  verjetno – kar v “japankah”,
  pa ga zdaj morda jejo mravlje “mrtvo ležečega” kje pod prelazom “PPRESEDLJAJ”.
  Torej,
  kaj storiti ?
  Najbolje – NIČ.
  Naj se mravlje in druge živalice – najejo.
  Če
  je prežživel – se bo pa takointako oglasil..
  Morda
  nam bo povedal,
  katera ex KP, VKP-B STALINISTIČNO PARTIJSKA T.I. PARTIJA-PARTIZANI skupina oborožencev
  je
  “pregnala” leta 1945 – Nemce z KOMENDE,
  TUDI
  INFO
  POŽIGALCIH GRADOV – KRIŽ, BRDO PRI LUKOVICI
  (last družine slovenskih graščakov
  in kulturnikov, potomcev iz družine pravnika in klasika-pisatelja Janka KERSNIKA… )
  BI BILE – DOBRODOŠLE.
  Tudi,
  kdo je ukazal nesodno likvidirati- neoborožene civliste iz KOMENDE.
  IN,
  KDO JE UKAZAL RAZSTRELITI – LJUDSKO ŠOLO – V KOMENDI,
  pod cerkvijo – je stala.
  Da
  o uničevalcih SAMOSTANA PRI PRELEPI KATEDRALI V GORNJEM GRADU – NITI NE PIŠEM.
  Torej,
  obstoji tudi – “sovražni molk”,
  ki ga izvajajo zlasti
  t.i. ex kp,, zk-ji. l.r. Janez K. Kern KOMENDA

  P.S.
  KONEC ŠALE,

  TISTO O “SOVRAŽNEM MOLKU IN O
  UNIČENIH OBJEKTIH – PA NI ŠALA..

 • janko

  NIKOLI ni naredila nobena naša leva vlada NIČESAR pozitivnega!
  Še huje, samo slabo , napačno, katastrofalno, uničujoče.
  VSEGA SO KRIVI KOMUNISTI, KI ŠE VEDNO DRŽIJO SLOVENIJO TRDNO V PESTI!
  SLOVENCI, DOVOLJ JE BILO, dovolj je siromašenja in uničevanja naroda – z uvažanjem balkancev,in izganjanjem intelektualcev ter podjetnikov v tujino, podarjanja zemlje in morja Hrvatom, ne črpamo evropskih milijard, ne gradimo, se zadolžujemo…
  Gospodarsko, politično in kulturno postajamo oaza siromakov! Dobesedno!

  • Janez Kepic-Kern

   +++++++++, SE ZELO STRINJAM.
   MALO ALI NIČ ZA NAS SLOVENCE. L.R JANEZ K. KERN KOMENDA

 • Janez Kepic-Kern

  TUDI TU.
  TAKO PAMETNO, VEDRO, LJUBEČE
  POJEJO – LJUDJE S KORZIKE – SVOJI REVNI
  A NJIM NAJLJUBŠI DOMOVINI – – KORZIKI !

  DOMOVINI –
  CORSICA . A TE

  https://www.youtube.com/watch?v=xmbh4gTJ4Ag

  Ghjè per à pena dì campà
  Ch’elli si mettenu in penseri
  Ch’elli si mettenu à marchjà
  Mezu à le brame è l’addisperi

  Quand’elli sò da mare in là
  Anu li cori prigiuneri
  Ma tù i sai fà vultà
  Di tè quantu elli ne sò fieri

  Corsica
  Corsica
  Gloria à tè

  È per à pena di sperà
  Falanu pieni li carrughji
  Ti parlanu di libertà
  Quante vittorie in li so mughji

  È quand’elli mettenu à dì
  Inseme listessu curagiu
  Pè ciò chì ferma à custruì
  Faci cun elli lu viaghju

  Corsica
  Corsica
  Gloria à tè …

  PRIBLIŽEN – A DOVOLJ TOČEN PREVOD OD MENE – JANEZ KEPIC-KERNA

  ZATE, TEBI – KORZIKA

  KER JE ŽIVLJENJE KRUTO IN KO
  ZAČENJAMO V SKRBEH, V UPANJU
  TUDI S STRAHOM IN OBUPOM,
  TUDI V TUJINO PREKO MORJA,
  SI VEDNO V NAŠIH SRCIH.
  IN KO SE VRAČAMO, KAKO PONOSNI SMO
  KORZIKA, KORZIKA,
  BLAGOSLOV, SLAVA
  TEBI
  KORZIKA, KORZIKA.

  IN KO UTRUJENI OD ČAKANJA
  NAPOLNIMO ULICE
  IN GOVORIMO – O SVOBODI,
  KOLIKO ZMAGOVITE VOLJE
  JE V NAŠIH KLICIH.

  KORZIKA, KORZIKA, SLAVA, BLAGOSLOV – TEBI.

  IN KO ZAČNEMO GOVORITI,
  ZDRUŽENI V POGUMU – O TEM,
  KAR ŠE JE TREBA ZGRADITI
  NAM TI – KORZIKA – POMAGAŠ.
  SLAVA, BLAGOSLOV TEBI,
  KORZIKA, KORZIKA.

  https://www.youtube.com/wat

  Takh pesmi – nam Slovencem – manjka.
  Korzičanov je vsega 300.000 pa so
  tako pogumni, aktivni, kjubeči
  do Krzike, svojih pesmi, jezika itd.
  Korziki gre – kar dobro.
  Svojo univerzo imajo, OK gopodarstvo itd. L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA

 • Janez Kepic-Kern

  TUDI TU.
  “NEBODIGATREBA”
  VERJETNO EX KP, ZK
  PROVOKATORČEK
  , VERJETNI F. TUNEK,= PAULUS=DR.DR. COLLES, HUGO ITD
  SE JE
  TE DNI ŠE DODATNO – NEGATIVNO – “IZKAZAL”
  Dokazal je,
  da o stalingrajskem feldmaršalu – PAULUSU – NIMA POJMA,
  da še
  njegovega priimka in funkcij ne zna prav napisati.
  SPLOH
  PSTAJA F.TUNEK – VEDNO BOLJ PREPOZNAVEN PO TEM, DA PREPISUJE
  IN DA,
  PRAVILOMA – POJMA NIMA – O TEM – KAR PIŠE.
  NŠR.
  SPLOH NE VE, KATERA EX KP”STALIN PARTIZANI” ENOTA
  JE
  PREGNALA – NEMCE – IZ KOMENDE. On ne ve, jaz pa vem. L.r. JANEZ K. KERN KOMENDA

 • Kr neki,ma budalaščine na kubik,potem tudi prostovoljstvo naj ukinejo.

 • janko

  Saj pravim, vsa deca komunistov so social produkt. Ne znajo živeti.
  NE ZNAJO ŽIVETI!
  In ker nam KONTINUIRANO VLADAJO NA VSEH MESTIH – postajamo oaza siromaštva.
  Postajamo oaza siromakov, siromašna dežela. Še več, izginjamo kot narod in izgubljamo sanje stoletij – lastno deželico, komaj tretjino nekdanje.

 • cecen

  In jutri se bo npr. kolega, po poklicu avtomehanik, ukvarja se z vulkanizeratvom, na cesti naletel na starejšo voznico s predrto gumo na avtu. In glej ga zlomka, ne sme ji pomagati. In zadnjic sem gledal, kako so domačini pomagali turistu iz ZDA poriniti avto iz jarka (uradno je za to pristojna avtovleka). Torej, vse bi morali oglobiti. Kakšen drek!!

 • črnogled

  Mislim,da inšpektor brez naloga nima pravice vstopa na privatno zemljišče,ali se motim?