fbpx

Neverjetno, o tem pa RTVS in POP TV nista poročali

Javnost nad Golobovo vlado ni navdušena (foto: sta)

Aktualna vlada je nedavno proslavljala svojih prvih 100 dni “vladavine”, čeprav rezultatov na nobenem področju ni moč videti, kar so opazili tudi ljudje. Delo nove vlade je po prvih 100 dneh namreč negativno ocenila več kot polovica vprašanih, kaže zadnja septembrska anketa, ki jo je za časnik Delo opravila Mediana. Glede na to, da so vse dosedanje ankete o “uspešnosti” vlade izpostavili tudi RTV Slovenija in Pop TV, pa o tej tokrat ne duha ne sluha. 

Ampak res neverjetno, kako so to novico pospremili javna @RTV_Slovenija in @24UR: niti besedice o tej anketi,” je na Twitterju zapisal poslanec SDS Andrej Hoivik, ki opazil, da o neuspešnosti vlade po mnenju ljudstva niti osrednji mediji niti javna televizija niso poročali. V istem obdobju v času vlade Janeza Janše je vlado negativno ocenilo 46 odstotkov vprašanih, medtem ko je vlado Roberta Goloba tokrat negativno ocenila več kot polovica vprašanih. Toliko o nepristranskosti osrednjih medijev.

Medtem ko vlada proslavlja svoje uspehe v prvih 100 dneh, odkar je na oblasti, se volivci očitno s tem ne strinjajo. Barometer, ki ga je Mediana za Delo med vprašanimi opravila med 5. in 9. septembrom, kaže, da je takih več kot polovica. Krivulja navdušenosti se je po poročanju Dela od avgusta obrnila nekoliko navzdol. Kot pozitivno ali zelo pozitivno njeno delo vidi dobra četrtina (26,1 odstotka) od 723 vprašanih polnoletnih prebivalcev, ki predstavljajo reprezentativen vzorec za Slovenijo. To je podoben delež kot pred enim mesecem (25,9 odstotka), je pa za skoraj pet odstotnih točk manj vprašanih (14,7 odstotka septembra, 19,9 odstotka avgusta), ki delo vlade ocenjujejo kot srednje dobro. Hkrati je za tri odstotne točke več tistih, ki se jim zdi delo vlade negativno ali zelo negativno (56,5 odstotka septembra, 53,3 avgusta).

Osrednji mediji o neuspehih vlade ne poročajo
O tej anketi naj bi po besedah poslanca Hoivika poročale le Slovenske novice, medtem ko sta RTV Slovenija in POP TV o tem molčala. Ali je to ta nepristranskost, o kateri stalno govorijo, ne vemo, je pa dejstvo, da očitno o negativnih novicah o vladi ne želijo poročati. So pa poročali o rezultatih ankete v enakem obdobju v času Janševe vlade, ko je 46 odstotkov negativno ocenilo takratno vlado, kar je za 10 odstotkov manj negativnih mnenj kot danes.

Začuden nad nepristranskim je bil med drugim tudi sam Hoivik, ki je ob zapisu dodal še videoposnetek Roberta Goloba, kjer je poudaril, da je “spoštljivost temelj in ključni dosežek teh 100 dni, čigar uspehe dokazujejo prav javnomnenjske raziskave. In prav ima, javnost je s svojim mnenjem zares pokazala, kako dejansko neuspešni so bili. Hoivik je ob tem šaljivo dodal, da je bila več kot očitno po rezultatih ankete “po besedah aktualnega premierja vlada Janeza Janše bolj spoštljiva“, zato tudi boljši rezultat vlade Janeza Janše.

Tanja Brkić