Neverjetno! Poglejte, kako so se pisuni na Večeru spravili nad policista, ki je ustavil pijanega vodjo kriminalistov Mundo!

Foto: Printscreen

“Zanimiva pri tem je okoliščina, da je po oceni mariborske policijske uprave v preteklosti ugledu policije škodil tudi policist, ki je bil 8. februarja v patrulji, ki je ustavila Mundo. Govorimo o danes 33-letnem Danijelu B., ki je moral pred približno dvema letoma in pol sleči policijsko uniformo, ker so mu očitali, da je kot policist v službenem času zlorabil uradni položaj z namenom, da bi se okoristil za 20 evrov,” so v članku Večera, pod katerim je podpisana novinarka Vesna Lovrec, pričeli z rehabilitacijo šefa kriminalistov Roberta Munde ter z diskreditacijo policista, ki ga je ustavil v noči na 8. februar.

Tesna povezanost mariborske kriminalistične policije in politike se vse bolj razkriva v primeru šefa mariborske kriminalistične policije Roberta Munde. Močno vinjenega ga je policija ustavila v noči na 8. februar, pred tem pa ji je poskusil tudi pobegniti.

Namesto da bi ga ustrezno sankcionirali in degradirali, ker je močno okrnil ugled policije, se Policijska uprava Maribor skriva za disciplinskim postopkom, po katerem še vedno niso znane posledice. Končno odločitev bo tako sprejela generalna direktorica policije Tatjana Bobnar.

Diskreditacija policista
Časnik Večer v lasti tajkunske družine Hakl pa je šel še dlje. Pričeli so z medijsko diskreditacijo policista, ki je ustavil Mundo tiste noči, in odprli primer, ker naj bi se na delovnem mestu okoristil z dvajsetimi evri, zaradi česar so ga tudi suspendirali. Toda 33-letni mariborski policist je na delovnem sodišču dobil tožbo, saj mu očitkov očitno niso mogli dokazati, policisti pa so ga morali vzeti nazaj v službo. To se je zgodilo nedavno, prav v tednu, ko je bil dodeljen v patruljo, ki je na praznični petek v prometu ustavila Mundo. Še vedno pa naj bi proti njemu tekel kazenski postopek.

Glavna tarča bi moral biti kriminalist Munda, ki ima na glavi veliko masla
Ni potrebno posebej poudarjati, da bi morali mediji, kot je Večer, gledati pod prste šefom, za katere je znano, da so podrejeni vladajoči politiki. Toda tega, ker je Večer ravno tako na isti strani, ne bomo doživeli. Okoli kriminalista Munde smo že pisali, da afera z vožnjo v alkoholiziranem stanju ni njegova prva. Kot nam je povedal nekdanji župan Maribora Franc Kangler, je mariborska kriminalistična policija postala politična ravno pod njegovim vodstvom, komisija za nadzor obveščevalnih in varnostnih služb pa je ugotovila kup nezakonitosti.

Direktor kriminalistične policije Maribor Robert Munda (Foto: STA)

Munda naj bi izvajal tudi mobing nad zaposlenimi v okviru policije, predvsem nad ženskami. Na družbenem omrežju Facebook smo zasledili tudi komentar enega izmed policistov, ki je potrdil, da so vsa namigovanja glede domnevnih okoliščin incidenta resnična, prav tako pa naj bi policistom pametoval na sestankih in vsem “solil pamet”. V omenjenem komentarju je policist izrazil tudi presenečenje, da so postopek glede na Mundov vpliv sploh izpeljali do konca. No, skoraj do konca.

Škandal24 je tudi poročal, da so v javnem podjetju Mariborski vodovod zaposlili sina Roberta Munde, Žigo Mundo. Pri tem naj bi nekdanji župan Andrej Fištravec naročil direktorju Danilu Brunaču, naj ga zaposlijo, zaposlene pri vodovodu pa je takrat presenetil kar Robert Munda, ki se je v prostorih podjetja oglasil osebno, in sicer naj bi se to zgodilo v vlogi očeta in ne kriminalista. Munda je takrat te navedbe sicer zanikal.

H. M.

 

 • PLavi-mil

  Ja , isti način, kot pri Koprivnikarju, levičarska elita vozi pijana, policisti, kateri jih ustavijo so pa ob službo.

 • me

  SLOVANSKA GOLAZEN

 • xtc

  Ta bi že moral bioti trajno na cesti z prepovedjo državnih služb,kot je to v tujini.

 • Antonius

  Pogoj za sankcije proti Mundi bo izpolnjen, če bodo v gonji proti policistu, policisti podprli Danijela B.
  Naj patruljni policaji dokažejo, koliko njihovo poštenje ni odvisno od vsakodnevne politike.

 • dež

  Da so nekateri novinarji malo bolj zabiti, drugi malo manj, tretji brez ustrezne izobrazbe, človek še nekako razume. Da se podpišeš pod tako bebav prispevek kot sta se Lovrečeva v večeru in Kolednik na siolu in te pri tem ni nič sram, je pa prav neverjetno.
  Koga briga, kdo je dal pihati šefu kriminalistov ? Pomembno je le to, koliko je pihnil in če me spomin ne vara, je bilo okrog 1 promile. Ne glede na dejstvo, mu je liziko ponudil dober policist, slab policist, papež ali Broj 1, v vsakem primeru je šlo za 10+ špricarjev.
  Katastrofa, kakšni luzerji upravljajo to državo in kakšni primitivci ustvarjajo javno mnenje.

 • antimur

  Pa če ga bi ustavil Janković, ki ima na vesti neprimerno večji kriminal kot ta policist, ki je ustavil pijanega Mundo, kar je dokazljivo dejstvo, je pomembno samo to, koliko je ta kučanistični Munda napihal, pa nič drugega, kaj ste res vsi novinarji Večera omejeni in pod vplivom te levaške bande.

  • Andrej

   Ne pod vplivom, oni SO levaška banda.

 • Steiermark

  No, ja, če lahko šef smrtno pijan vozi avto, potem ne smemo policistu, ki ga je ustavil in zapisal, šteti v slabo, če si je (????) prilastil 20 evrov….

 • Janez Kepic-Kern

  TOLE JE PA
  ČISTO MARIBORSKA ZGODBA.
  Ne samo,
  da bodo na koncu “krivi ” navadni policisti.
  EPILOG ZNA BITI TUDI TAKŠEN, SE ZDI.

  ŠALA
  Morda BOMO DOBILI KAK ŠTAJERSKO LOKALNO VELJAVEN
  URADNI ODLOK,
  DA
  “NEKAJ ALKOHOLA V KRVI POLICISTOV NA DELU – NIČ NE ŠKODI?
  OZ. DA NEKAJ ALKOHOLA V KRVI POLICISTOV
  – MORDA
  – CELO POVIŠUJE DELOVNO MOTIVACIJO URADNIH OSEB NA DELU”.
  Morda se v MB zdaj pogovarjajo o tem, koliko alkohola uradna oseba lahko spije
  – pred delom in med delom?
  Saj končno gre za dobrobit štajerskih vinogradnikov, vinarjev in gostincev – mar ne?
  Saj bodo “uboščki” kar propadli,
  če bi vsi Štajerc kar naenkrat – postali ABSTINENTI?!
  To pa ja vsak normalen človek razume.
  Morda ali verjetno se bodo iz MB oglasili z mnenjem, naj se Slovenci iz krajev, kjer ni vinogradov – ne vmešavamo v to zadevo.
  Ker mi, Slovenci-nevinogradniki
  – “pojma nimamo” zakaj pri “toti” stvari v osnovi – gre. L.r. Janez Kepic-Kern KOMENDA
  P.S.
  KONEC ŠALE

 • Amerikanc

  Šarc ga bo še danes zamenjal; če verjamemo smrkcem.

 • totex39

  Dobro pa kaj se vsi sedaj gredo, ki so vpleteni v to pijansko afero. Munda je bil pijan in se naj obravnava kot z vsemi pijanci, ki vozijo pijani. Tak človek ne more biti več na vodilnem mestu to pa je sigurno, da bo ob vsaki nesreči nam po TV razlagal, da je bil voznik pijan, naj se gre raje sam zdravit.

 • Stajerka

  Če maš kosmato dušo, potem je prva pot do depilacije zavezništvo s preiskovalci…… če je možno na vrhu……

 • ZatonMesecnikov

  Tisk mora biti orodje v rokaj delavskega razreda in njegove avantgarde, Komunistične Partije.

  (Vladimir Ilič Lenin)

 • Duhec

  Tko zabitih in pokvarjenih policajev ni nikjer na svetu. Za bruhat.

  • Peter

   V Butalah so imeli nekaj podobnega.
   Ampak tisti je bil samo bolj ubog na duhu, pokvarjen in skorumpiran pa ni bil, no.

 • montyamp

  Zadeva zaudarja do lune .
  V tako zelo hudo skorumpirani policiji je veliki čudež da je zadeva sploh prišla na svetlo .
  Ko gre za UDBOVSKA posla , moramo računati z multiplikacijo hipokrizije ki se ne ustraši niti atentatov .
  Dokler bo odziv naroda na banditizem , izvolitev marionetarske zasedbe kateri kraljujejo NKVD maturantov vajenci , se bodo pravi autohtoni Slovenci na veliko selili iz države , policija bo pa imela šefe kot je tale Munda .
  Začelo se je , prasci vaseh sort med seboj .

 • piko8

  BANDITIZEM- kOMUNIZEM na pohodu!!
  Kaj nam pa mrete??

 • branči

  kokr imamo zaprisežene komuniste, mamo še srečo, da ne vozijo po levi

 • Olga101

  Vodeb pravi, da zaradi ukradenega sendviča ni treba odstopiti…Mogoče tudi za kakšen popit liter preveč ne..Gre vendar za naše…

 • tramal

  Kot vedno nekaj poštenih policajev ki jih banditi komunisti preganjajo in večina miličnikov ki komunajzerjem lezejo v rit.

 • cosmosjasnovidec

  In kaj ima sedaj veze z tem,da je ta policist ustavil tega pijanca Mundo?
  Tudi,če bi tale policist v preteklosti bil morilec z to zaustavitvijo nima nikakršne povezave.Policist je opravljal svoje delo pri policijski kontroli prometa ta naduta pijana napihnjena krota pa je pač naletel na to kakor mnogi drugi.
  Ker je seveda v policiji hočejo spet vse pomesti pod prag tako kot vedno do sedaj in tudi iz tega kot je že znano ne bo nič.
  ——————————————————————————————–
  Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
  DR.Cosmosjasnovidec
  ——————————————————————————————-

 • Franjo Trojner

  Kurijo in farbajo nas sto na uro!
  Tako javno seciranje policista, ki je v rutinski kontroli ustavil alkoholiziranega stanovskega kolega ima jasno sporočilo, naša pustite pri miru! Ker, če ne boste pridni, boste po prstih dobili tudi sami. Te sa pa na javni TV v raznoraznih omizjih sprenevedajo, sprašujejo zakaj državljani ne prijavljajo koruptivnih dejanj.

 • FRANC3

  Žalostno, za kakšen drobiž se nekateri prodajo.

 • Montana

  Samo še en dokaz, da rdeča mafija deluje na vseh ravneh.

 • Montana

  Sicer pa sploh ni čudno, da policija ni sposobna odkrivat pravih kriminalcev, če ima za šefa takega človeka!

 • Osti jarej

  …ja,porkamast….a še ni odletel…če že nima toliko časti in moralne ,da bi odstopil sam…naj mu taglavna da novo delovno mesto….recimo fikusa

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!