Neverjetno! Poslanec SDS Ferjan je bil deležen hudih žalitev in groženj, ker je zapisal svoje mnenje o včerajšnjih izgrednikih!

Foto: SDS

Jure Ferjan tudi ti prideš na vrsto.”, “Za bruhat si. Res. Za bruhat.”, “Fuj prase smrdljivo.”, “Navadna rit in drek od človeka! Da te ni sram pezde prfunjeno?“. To je le nekaj komentarjev, ki jih je bil deležen poslanec Slovenske demokratske stranke Jure Ferjan, ko je komentiral včerajšnji protest. 

Spodaj je nekaj odzivov (žaljenje in grožnje) na moj komentar protestov, ki orišejo nivo kulture, moč argumentov in strpnost nečesa, ki naj bi predstavljalo alternativo Vladi RS in Janezu Janša. Takšno prihodnost si želite? Res? Jaz ne,” je zapisal poslanec SDS Jure Ferjan ter priložil posnetek zaslona nekaterih žalitev na družbenih omrežjih.

Poslanec SDS Jure Ferjan je izgrednike vznemiril z zapisom: “Ob prizorih današnjega pustošenja po Ljubljani je na mestu tudi vprašanje, kdo ima na delovni dan med 13.00 in 18.00 čas hoditi po (avto)cesti in tistim, ki imajo za sabo 8 ur dela onemogočati mirno in varno pot domov … Odgovorite si sami.” Resnica boli, pravi pregovor. Ferjan je z zapisanim dregnil v nevralgično točko proticepilskih izgrednikov oziroma jim je nastavil ogledalo.

Levi fašizem je dobil krila
Spomnimo: Številni protestniki so na včerajšnjih anticepilskih izgredih, navkljub vsem pozivom policije, naj mirno zapustijo prizorišče, še naprej vztrajali pozno v noč. Ostali so večinoma mladi, ki so protest izkoriščali za “žur”. Popivali, kadili marihuano in divjali po centru. Skupina izgrednikov se je sicer zbrala pred parlamentom, pred tem so bili pred stavbo RTVS, kjer je bil “glavni” Zlatan Čordić Zlatko, ki je tolkel po oknih stavbe in želel pet minut prenosa v živo. Vodni top je bil ponovno v pripravljenosti. Policija je tudi popisala nekaj protestnikov.

 

Poslanec SDS Jure Ferjan je bil zaradi kritike včerajšnjih protestov deležen poniževanja in groženj. (Foto: Twitter)

Policija se je po tem, ko so nastopajoči grozili novinarjem, zaprli cesto in s tem ovirali promet, poleg tega pa še nadlegovali voznike, odzvala s solzivcem in vodnim topom. Policisti so  zaradi zagotovitve varnosti pričeli z uporabo prisilnih sredstev. “Vse pozivamo, naj mirno zapustijo območje ljubljanske severne obvoznice in upoštevajo navodila in ukaze policistov,” so sporočili. A protestniki so kljub temu vztrajali dalje in se vračali proti centru Ljubljane, kjer so ponovno blokirali Celovško cesto. Zato je policija blokirala cesto pred Halo Tivoli.

Domen Mezeg